![]() |
#11 |
Guest
|
![]()
NIe mam gry od bardzo dawna i niezbyt dobrze orientuję się w strukturze folderów więc jeżeli gdzieś coś źle napiszę to mnie sprostuj.
Piszesz, że "po przeniesieniu folderu EA GAMES w inne miejsce, gra działała bez zarzutu" więc logiczne jest, że tam musi być błąd. A co jest w folderze EA GAMES? Przypuszczam, że są elementy ściągnięte i zapisy gry - między innymi oczywiście. Są też zapewne elementy które stworzyłaś - domy, postacie itp czyli krótko i ogólnie mówiąc jest tam wszystko, co dodałaś (stworzyłaś) do gry. Tam musi tkwić błąd. Można przyjąć, że dodatki, które ściągnęłaś są OK - sprawdzałaś je. więc błąd może tkwić w czymś co stworzyłaś i zapisałaś. Pamiętam, że jak tylko ukazały się TS2 to dość często zdarzało mi się, że stworzyłem śliczny, cudowny dom - prawdziwy Mauritius w świecie TS, stworzyłem cudowne dziewczyny i facetów wartych ich ![]() ![]() Podkreślam - to dotyczyło tylko podstawki, bez żadnych patchy, poprawek, czy jak je tam zwał inaczej, ale myślę, że problem pozostał - w końcu twórcy gry nie biorą odpowiedzialności za to co tworzą inni użytkownicy. Toya napisała: "Może w Saved Sims są zapisane ze zduplikowanymi częściami?" Wydaje mi się, że chodziło jej o to, że błąd tkwi w zapisanej już grze, którą próbujesz wczytać - tego już się chyba nie da naprawić, niestety. Ponowne uruchomienie komputera po zainstalowaniu gry/programu albo dodatku do gry ma na celu upewnienie się, że program zadziała bez niespodzianek - to nie jest "lek na całe zło" ![]() Bardzo możliwe, że przyczyną, albo jedną z przyczyn może być zapisanie gry bez wyłączonego kodu. Niektóre kody musisz włączyć (ON) potem przestawiasz, tworzysz różne rzeczy i po prostu zapominasz go wyłączyć. Grasz sobie, wszystko jest cacy, ale gdy uruchamiasz grę na nowo to wszystkie kody są domyślnie wyłączone. Problem dotyczy raczej otoczeń, domów więc to by było nawet logiczne. Ale to są tylko moje domysły Ostatnio edytowane przez MarekS : 20.08.2009 - 23:42 |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|