![]() |
#2 |
Reputacja: 10
|
![]()
ja lubię robić proste , jednopiętrowe domki , a co do ogrodów to są małe i dużo w nich krzaków itp... Wnętrza ozdabiem niektórymi dodatkami z internetu ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Reputacja: 17
|
![]()
Hmmm... rozpatrzę to na różne strony.
- Kiedy moi podopieczni nie mają zbyt dużo pieniędzy na koncie, stawiam im prostą, lecz funkcjonalną bryłę, najczęściej pomalowaną w żywe kolory tęczy, jednakże nie tak, aby miały wypalać oczy, suszyć ciało i krew. ![]() - Kiedy moi Simowie mają już do zainwestowania w kapitał ogniska domowego większe fundusze... Buduję im wówczas niedużą willę, zazwyczaj kanciatą, z kominkiem i dość bogatym wyposażeniem, zwłaszcza w stylu staromodnym, lekko barokowym... Ogrody są duże pełne drzew i symfonii krzewowych, mnóstwo kwiatów...
![]() |
#4 |
Reputacja: 15
|
![]()
No więc tak, kiedyś jeszcze robiłem domki na forum, więc one były zaplanowane i ładne (sądząc po ocenach innych).
Jednak kiedy normalnie gram, moje domy są często po prostu rozjechane ![]() Co do wnętrz, to raczej niczego nie wymieniam moim simom, jedynie dokupuje nowe rzeczy, które są poustawiane w każdy kąt ![]()
![]() |
#5 |
Reputacja: 15
|
![]()
Hm, nie umiem budować modernów, więc najczęściej trzymam się stylu europejskiego, ewentualnie śródziemnomorskiego (włączając w to Egipt).
W tych pierwszych unikam sprzętów elektronicznych, stawiam na staromodne życie (więc simy często siedzą w bibliotece przy komputerach, ewentualnie odwiedzają nagminnie sąsiadów. Nie buduje tam też basenów, a jedynie ogromne stawy w towarzystwie wierzby i innych drzew, krzewów, czy kwiatów. Co do drugiego stylu, basen występuje często i jest jakoś fantazyjnie schowany, a to obudowywuję go fundamentem, a to wydzielam specjalny pokój, czy takie jakby zamknięte patio. Oczywiście skupiam się ogromnie na ogrodzie jak i w pierwszym wypadku. Co do środka staram się zachować odpowiednie kolory, wzory i styl. Może jak ukończę dwa moje ulubione projekty, to wstawię je na forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Hmmm, ja nie umiem robic domów w ts3, ale najbaedzej lubię budować jednopiętrowe domki w starym stylu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Ja tam robię różne domki raz piętrowe raz parterowe. Ogrody też wychodzą różne. Często też robię jeziorka lecz nie zawsze. Kuchnie zazwyczaj łącze z korytarzem i salonem. Łazienki mi nie wychodzą sypialnie raczej też nie. najgorzej mam z sypialniami dla dzieci, nie umiem wtedy zagospodarować przestrzeni.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
W The Sims 3 nie lubię budować domów, wolę w dwójce, gdzie całą okolicę tworzą domki zbudowane przeze mnie.
Ale chcę zrobić takie same w trójce. Jeśli efekt będzie zadowalający, to pochwalę się na tym forum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Ja nie tylko nie lubię budowania i meblowania domów, ja tego wręcz nie cierpię! Ale z drugiej strony Simy muszą gdzieś mieszkać, no nie? A te domy z EA mi się nie podobają. Jedyny dom w Sunset Valley jaki mi się podoba, nazywa się "Dom Retro". On jest oklejony tapetą w bale drzewa. Ja go tylko odrobinkę modyfikuję. Dodaję mały basen i mały stawek, a w środku zmieniam meble kuchenne i armaturę\kafelki w łazienkach. Inne domy są brzydkie lub niewygodne, lub jedno i drugie. No więc się poświęcam i buduję Simom coś na kształt domów. Ale wszystkie moje domy są brzydkie i nie stosuję żadnych kodów, żeby wywołać jakiś niezwykły efekt. One mają być przede wszystkim funkcjonalne i wygodne. Buduję średnie domy (pod względem wielkości). Za małe są niewygodne, a za duże zabierają Simom zbyt dużo czasu na przejście z pomieszczenia do pomieszczenia. Czasem jak spodoba mi się jakiś dom w necie, to go instaluję i wtedy niespodzianka, dom ładny z zewnątrz, ale w środku ciężko jest się połapać co jest gdzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|