Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 3 > The Sims 3: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.07.2010, 13:37   #51
nusia28
Guest

Domyślnie Problem z zainstalowaniem i odinstalowaniem.

ściagnełam dodatek do simsów 3 ale ten dodatek miał błąd i gra nie chciała sie włączyć i go usunełam i dalej nie moge go właczyć potem próbowałam odinstalować wg simsy i nie moge ładuje się do końca odinstalowanie ale wcale nie jest usunięty z kompa a jak próbuje włączyć gre to pisze " The installation is complete and The Sims 3 cannot run. Please reinstall and try agian ". Kiedy usunełam całe" Electronic Arts " ( ten folder ) I kiedy wchodze na "dodaj lub usuń programy" nie ma tam simsów . a na pulpicie są . i kiedy wkładam płyte simsów i na " moim komputerze " nacisnełam na simsy i wtedy się mi to usuwa i kiedy jest jedna kreska to pisze że "Kreator jakis tam zakończył odinstalowywanie The sims 3 " ja kilka razy tak robiłamm . Jak mam to naprawić ? Pomocy proszę .

Ostatnio edytowane przez lithium : 12.07.2010 - 14:05
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.07.2010, 18:02   #52
Skropek
Guest

Domyślnie Problem przy instalacji

Kupiłem ostatnio The Sims3 no i postanowiłem je dziś zainstalować. Wyczyściłem dysk (c) i zainstalowałem na nim grę. Gra się instalowała doszło do trzeciej kreski i wyskoczył komunikat:

Plik:G:\Caches\Sunset Valley.objectCache
Błąd:Błąd danych (CRC)

Ponów Próbę Anuluj

Jak kilkam anuluj to się wyłącza a jak ponów próbę to po chwili znowu to wyskakuje co mam robić?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 19.07.2010, 23:16   #53
.Ahio.
Guest

Domyślnie Instalacja. Błędy.

Yhm... No więc tak...
Instaluję pierwszy raz Sims 3 na moim komputerze.
Płyta jest pożyczona, ale to chyba nie istotne xD
Z lekka porysowana.
Mówię od razu że mam system Windows 7.
Instaluje się jakiś czas i podczas instalowania plików SunsetValley object.Cache wyskakuje błąd.:

A jak ponowię próbę, znowu się instaluje jakiś czas i znowu błąd.

Czy da się coś zrobić? :C
  Odpowiedź z Cytatem Otrzymano Ostrzeżenie
stare 20.07.2010, 17:13   #54
MarekS
Guest

Domyślnie Odp: Problem przy instalacji

w przypadku
Cytat:
Napisał Skropek Zobacz post
Kupiłem ostatnio The Sims3 no i postanowiłem je dziś zainstalować. Wyczyściłem dysk (c) i zainstalowałem na nim grę. Gra się instalowała doszło do trzeciej kreski i wyskoczył komunikat:

Plik:G:\Caches\Sunset Valley.objectCache
Błąd:Błąd danych (CRC)

Ponów Próbę Anuluj

Jak kilkam anuluj to się wyłącza a jak ponów próbę to po chwili znowu to wyskakuje co mam robić?
Cytat:
Napisał .Ahio. Zobacz post
Yhm... No więc tak...
Instaluję pierwszy raz Sims 3 na moim komputerze.
Płyta jest pożyczona, ale to chyba nie istotne xD
Z lekka porysowana.
Mówię od razu że mam system Windows 7.
Instaluje się jakiś czas i podczas instalowania plików SunsetValley object.Cache wyskakuje błąd.:

A jak ponowię próbę, znowu się instaluje jakiś czas i znowu błąd.

Czy da się coś zrobić? :C
Błąd CRC najczęściej powstaje w przypadku gdy:
1. Napęd CD/DVD nie odczytuje poprawnie płyty. Nie musi to być wina płyty, może to być oznaka zużycia napędu.
2. Plytka CD/DVD jest na tyle porysowana, że napęd nie może jej poprawnie odczytać.
3. Na dysku C jest za mało miejsca. I od razu wyjaśniam - to, że gra wymaga np. 2GB miejsca a mamy wolne 3GB wcale nie oznacza, że ilość miejsca jest wystarczajaca. W trakcie KAŻDEJ instalacji wykorzystywany jest folder "Temp" gdzie są tworzone pliki tymczasowe służące do poprawnego zainstalowania programu, a to powoduje zwiększenie zapotrzebowania na wolne miejsce na dysku.
4. Najmniej prawdopodobne - niechlujne podłączenie przewodów do dysku twardego lub napędu CD/DVD
  Odpowiedź z Cytatem
stare 07.08.2010, 12:55   #55
AnneMarie
Guest

Domyślnie Odp: Nie mogę uruchomić gry - ostateczny temat.

hej, mam problem. Mam oryginalne Sims2 już długo. Te, gdzie potrzeba 4 płytek do instalacji. Zawsze wszystko działało idealnie. Nawet jeśli zmieniłam komputer to z łatwością instalowało się je od nowa. Często pożyczałam je koleżankom lub kuzynce, bo miałam okresy, kiedy nie grałam w nie, a ktoś bardzo chciał. Wczoraj akurat dostałam je z powrotem od kuzynki. Ostatnio zmieniłam komputer, więc chciałam je zainstalować, a tu się nie da. Najpierw wyskakuje mi coś takiego:
http://s.fothost.pl/upload/10/31/f730a3b6.bmp
Wcześniej nie przypominam sobie, żeby to się pojawiało. Więc naciskam na "tak". I niby wszystko dalej robi się prawidłowo, a instalacja zacina się na:
http://s.fothost.pl/upload/10/31/4ab0b63d.bmp
Nie chcę mi się to dalej ładować i tak się kończy. Może mógłby mi ktoś pomóc? ; )
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.08.2010, 12:46   #56
Miley98

Reputacja: 10

AnneMarie
Nie w tym temacie napisałaś, ale spróbuję ci pomóc. Po pierwsze podaj jaki masz system operacyjny czy to komputer stacjonarny czy laptop i czy płyta jest porysowana. Pytam się czy to laptop, ponieważ z nimi mogą być różne cyrki,a o to czy płyta jest porysowana dlatego, że wystarczy jakaś rysa i już napęd nie może odczytać informacji z płyty.

Simy Miley
Historia córki Assassyna

Miley98 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.08.2010, 17:43   #57
AnneMarie
Guest

wiem, wiem.. przepraszam, ale siostra nie daje mi żyć ; )
mam komputer stacjonarny, a płyta tak naprawdę bardzo porysowana nie jest, może ma jedną rysę którą widać na pierwszy rzut oka, a tak to trzeba się przyjrzeć.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 09.08.2010, 17:57   #58
heroa
Guest

Proponuje sprawdzić na innym komputerze tą płytkę, chodź jeśli jest tak jak napisałaś to wątpię w winę płytki.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 10.08.2010, 14:41   #59
XKosi
Guest

Domyślnie Odp: Sims 3 - uruchamianie.

Cytat:
Napisał gawron Zobacz post
Witam wszystkich

Przejdę do rzeczy. Mam problem z odpaleniem TS3. A dokładnie - po włączeniu,
czy to przez Launchera, czy bezpośrednio przez TS3.exe (co chyba ma małe znaczenie), ekran na chwilę ciemnieje, po czym znowu wywala mi do pulpitu, a tapeta zmienia kolor na biały. A Simsów jak nie było, tak nie ma.
Z początku myślałem iż to wina sprzętu, lecz mój mieści się w wymaganiach,
może jedynie z wyjątkiem procesora (1.6GHz), przy wymaganiach 2.0 GHz, -
choć Wiedźmin, który ma jeszcze wyższe wymagania, działał u mnie bez większych problemów. W czym może być problem?

Za wszelkie odpowiedzi i sugestie dziękuję już teraz
Pozdrawiam
Gawron

Mam ten sam problem, moja karta to :

NVIDIA GeForce 9800GT Green

Autorowi tamtego postu już pomogli, powiedzieli mu żeby zainstalował sterowniki starsze, i to mu pomogło, więc ja bardzo, bardzo proszę o linka do tych sterowników starszych.
POZDRAWIAM!!!
  Odpowiedź z Cytatem Otrzymano Ostrzeżenie
stare 10.08.2010, 18:02   #60
heroa
Guest

Wejdź na stronę http://www.nvidia.pl . Tam masz zakładkę "sterowniki". Pozaznaczaj odpowiednie okienka i powinieneś otrzymać download.

Jeżeli nie wiesz jakiej masz serii, zajrzyj do działu "produkty".

Po za tym, skoro nie wiesz jak szukać aktualizacji, to proponuję najpierw zaktualizować sterownik. Jeśli problem będzie się powtarzał, zainstaluj starszą wersje (ale to nie może być wersja BETA)
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania