Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 06.09.2010, 18:41   #11
laisha
Guest

Domyślnie Odp: Renowacja - Droga Donikąd 91 by pensivelane

Jak dla mnie renowacja wyszła genialnie. Uwielbiam nowoczesne wnętrza z lekkim bałaganem i tutaj to dostałam. Najbardziej zachwyca sypialnia *__*
11

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 06.09.2010, 20:30   #12
Sherlock
Guest

Zacznę bardzo nietypowo, bo od prysznica Chyba jest źle ustawiony, bo "klamka" znajduje się od strony kibla XD I jak simowie tam będą wchodzić? No, chyba że mi się coś wydaje, albo to musi tak być... Nie wiem, nie mam tego prysznica w grze Ściągany zapewne, a ja nie ściągam nic (poza rzeczami do filmów, ale nvm ). A pralka jest na dwie kratki, czy kodem dałaś na środek? Bo jakby się uprzeć, to umywalka by się zmieściła ;D Ale wersja hardcore mycia rąk, którą przedstawiłaś, też jest niczego sobie xDD Ogólnie fajna ta łazieneczka, tylko niech tam simowie uważają, jak bedą wstawać z kibla, bo mogą walnąć głową w tę półkę, która nad nim wisi =D Tyle, jeśli chodzi o łazienkę.
W kuchni faktycznie trochę za bardzo naciapane, no ale dosyć umiejętnie, więc nie będę się już czepiał. Chociaż nie ukrywam, że lepiej by to wyglądało, gdyby było bardziej czystko Na ścianie wisi bardzo fajny zegarek ;D Można się z niego dowiedzieć, że robiłaś zdjęcia o 10:10 -[Uwaga, nagły przeskok do sypialni!]-> Trochę mi nie pasują te plakaty w oknie, i ilość poduszek w łóżku mnie przeraża xD No i mogłaś dać jakiś dywan na te drewnianą podłogę, a nie taka goła jest XDD Salon pominę, bo jest bardzo zwyczajny, i nie ma co przy nim pisać, ale dorzucę jeszcze słówko o podwórku
No więc: Jak już ktoś zauważył, na drzewie wisi bardzo ciekawa huśtawka Chętnie bym się pohuśtał, lecz niestety nie mam jak xD Fajne auto, w fajnym kolorze. Wszelka roślinność dodała uroku nowej wersji Drogi Donikąd 91. Jak patrzę na zdjęcie przed renowacją, to mówię sobie: "Obciach dla twórców" =D Dać jedną chudą palmę i parę krzaczków banał, ale przygotować taką renowację jak twoja, to już coś ^^
Podsumowując: Bardzo, bardzo dobra "przeróbka"! 12/10

EDIT: Ale długie to
-----
Cytat:
Napisał Livka ;D
ten burdel mi się nie podoba.
nono, ładne rzeczy się tu dzieją

Liv edit: weź nie twórz podtekstów, co?! xDD
Nie taki burdel miałam na myśli!

Sh edit: Ale teraz już taki xD

Ostatnio edytowane przez Sherlock : 06.09.2010 - 20:47

stare 06.09.2010, 21:32   #13
pensivelane

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Sherlock Zobacz post
Zacznę bardzo nietypowo, bo od prysznica Chyba jest źle ustawiony, bo "klamka" znajduje się od strony kibla XD I jak simowie tam będą wchodzić? No, chyba że mi się coś wydaje, albo to musi tak być... Nie wiem, nie mam tego prysznica w grze Ściągany zapewne, a ja nie ściągam nic (poza rzeczami do filmów, ale nvm ). A pralka jest na dwie kratki, czy kodem dałaś na środek? Bo jakby się uprzeć, to umywalka by się zmieściła ;D Ale wersja hardcore mycia rąk, którą przedstawiłaś, też jest niczego sobie xDD Ogólnie fajna ta łazieneczka, tylko niech tam simowie uważają, jak bedą wstawać z kibla, bo mogą walnąć głową w tę półkę, która nad nim wisi =D Tyle, jeśli chodzi o łazienkę.
W kuchni faktycznie trochę za bardzo naciapane, no ale dosyć umiejętnie, więc nie będę się już czepiał. Chociaż nie ukrywam, że lepiej by to wyglądało, gdyby było bardziej czystko Na ścianie wisi bardzo fajny zegarek ;D Można się z niego dowiedzieć, że robiłaś zdjęcia o 10:10 -[Uwaga, nagły przeskok do sypialni!]-> Trochę mi nie pasują te plakaty w oknie, i ilość poduszek w łóżku mnie przeraża xD No i mogłaś dać jakiś dywan na te drewnianą podłogę, a nie taka goła jest XDD Salon pominę, bo jest bardzo zwyczajny, i nie ma co przy nim pisać, ale dorzucę jeszcze słówko o podwórku
Pralka: Kod, a jak. Nie wiem, co zmiesciloby się w tej łazience oprócz toalety i prysznica. Prawie jak winda. Simy są bardzo sprytne, po prostu nie będą wchodziły do łazienki, bo sfiksują jeszcze bardziej niż kiedy nie mogą przejsc po jakims kwadraciku.
Plakaty w oknie: Też mi nie pasowały, ale nie chciałam dodawać już firanek, byłyby jedyne w całym domu xd. Nie mam zbyt wielu sensownych!
Prisznic: Bardzo możliwe, że jest źle ustawiony, ale jak gram na kody i mebluje mieszkania to zawsze mam z nim problem. Szczególnie jak wejscie nie jest dobrze oznaczone, to mogiła w moim przypadku.

No i dziękuję za wysokie noty Myslalam, że będzie gorzej

I can feel your heartbeat under your black, black leather
In your gateway call, boy take me away forever
pensivelane jest offline  
stare 09.09.2010, 19:43   #14
Delivered
Guest

Hm... Powinnam chyba zacząć od bałaganu. Moim zdaniem wszędzie będące rzeczy to podczas prezentacji coś zbędnego. Gdyby tych dwoje mieszkańców domu chciało go sprzedać, to czy pozwoliłabyś wejść kupującym do budynku w takim 'bajzlu'?
Druga rzecz, która mi się rzuciła w oczy... Gdyby nie w/w bałagan w domu byłoby bardzo pusto. Wyraźnie widać, że nie masz czym zapełnić przestrzeni domu.
A teraz po kolei:
Bryła i ogród - przede wszystkim brakuje mi zdjęcia tylnego tarasu w całości, jakby z ogrodu na taras. Ze zdjęciem byłoby o wiele lepiej oceniać. W każdym razie, bryła praktycznie nie została zmieniona. Za to ogród... tu mam mieszane uczucia. Wydaje się, że jest tam dużo roślin, ale to tylko pozory. Przede wszystkim, więcej krzewów wokół oczka wodnego. Naokoło wody jest bardzo mało roślin, co wygląda niesamowicie sztucznie na tle obrośniętego trawą i drzewami reszty ogrodu. Druga rzecz, to wszechobecne kamieniste pokrycie terenu... Okropnie wygląda.
Środek:
Salon - podczas prezentacji wydaje się zapełniony po brzegi, jednak dopiero na rzucie widać, jak mało jest tam rzeczy. Wszystkie meble są poustawiane po kątach, co nieładnie wygląda. Sam dywan na środku od razu by zmienił wygląd pomieszczenia. Ba, wystarczyło by ustawić kilka rzeczy pod kątem i od razu wyglądałoby estetyczniej.
Kuchnia/Jadalnia - bałagan! To aż kuje w oczy. Poza tym nic bym nie zmieniła.
Łazienka - mam dziwne wrażenie, że gdyby postawić pralkę pod kątem i zabrać te rzeczy z podłogi to umywalka by się zmieściła. Poza tym jest okej.
Sypialnia - sama się sobie dziwię, ale nie mam jej nic do zarzucenia. Idealna. No, może zamiast gazet na podłodze ja dałabym stolik, ale ogólne wrażenie jest dobre.

I mam do ciebie pytanie. Wiesz może, skąd masz drzwi i okna, których użyłaś w domu? Jeśli tak, to proszę o link albo choćby nazwę strony, z której pobrałaś, spróbuję wtedy sama odszukać.

Ogólna ocena: 4+ - wszechobecny bałagan sprawia nieprzyjemne wrażenie. Ciasna łazienka bez umywalki. Pusty salon, na siłę zapełniony po kątach. Nieco dziwny ogród. To wszystko robi swoje.

Mam nadzieję, że moja ocena jest subiektywna i sprawiedliwa.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania