Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 18.07.2010, 11:22   #11
jekyll

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Kontrast by Unknown_Girl

Ta tapeta, która jest obok telewizora, jest po prostu świetna *_*. I podoba mi się cała masa poduszek .

10
jekyll jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 18.07.2010, 11:32   #12
Annbe

ładna bryła i ogródek, pasują do siebie. wnętrze też mi się podoba, takie schludne i zadbane. śliczne dodatki. z jakich stron ściągałaś??
Annbe jest offline  
stare 18.07.2010, 11:49   #13
Unknown_Girl

Głównie z MTS2 i The sims resource
Jeszcze raz dzięki za ocenki

Unknown_Girl jest offline  
stare 18.07.2010, 18:26   #14
laisha
Guest

genialneeeeeee!
wszystko dokładnie dopracowane, dopasowane; jestem oczarowana bryłą *.*
jedyne czego mogłabym się czepić to zbyt dużo różnych struktur i wzorów w salonie
ale ogólnie 10

stare 19.07.2010, 09:50   #15
Avonlea

Bardzo fajnie, dużo dodatków, za co wielki plus.
Ale rzeczywiście zastawaniem się czy nie jest on po prostu zagracony ;0
Jest tu gdzieniegdzie naprawdę ciasnawo. Na przykład ta jadalnia, przyklejona do kuchnia, a do tego przy samym wejściu- nie podoba mi się to.
Jak dla mnie za duża łazienka. i trochę taka nie zorganizowana.
W sypialni są 2 rodzaje tapety, a za tą szafą jeszcze jakaś inna- też mi się nie podoba.
Wyrko nawet fajne, ale jak jest tak postawione, to mogło by za nim tam coś stać jeszcze,bo dziwnie wygląda.
W salonie ładne meble, ale to wszystko jest takie, no nie wim.
Podoba mi się ta podłoga lustrzana, obok kuchni w tym korytarzyku.

Dziwne, bo wszyscy zachwycają się tym domkiem, natomiast ja uważam, że jest tu nawrzucane na sile wszystko to co ściągałaś, tak jakby ''aby więcej''.
Dlatego na pierwszy rzut oka bardzo fajny, cudowny itp. ale jak bym miała tam mieszczkać, to polowe bym wyrzuciła.
stare 19.07.2010, 16:38   #16
Unknown_Girl

Cytat:
Napisał Avonlea Zobacz post
W sypialni są 2 rodzaje tapety, a za tą szafą jeszcze jakaś inna
Akurat to za szafą to obraz

Unknown_Girl jest offline  
stare 21.07.2010, 11:53   #17
Avonlea

Jak dla mnie to i tak dziwne, że ''powiesiłaś'' obraz za szafą.
stare 21.07.2010, 13:56   #18
Oramo

A mi się dom bardzo podoba, lubię właśnie takie "zagracone" mieszkano. Oczywiście nie chciałabym w nim mieszkać, ale ten dom ma coś takiego w sobie że mi się strasznie podoba. Ten ogród też jest świetny . < 33333

10 / 10
Oramo jest offline  
stare 09.09.2010, 22:50   #19
schogetten
Guest

bardzo podoba mi się ten dom. ten natłok dodatków.. fajne jest to, że jest tego dużo, bo daje to wrażenie, jakby w domu naprawdę ktoś mieszkał - i to nie Simsy. przynajmniej ja tak to odebrałam.
jedyne co mogłabyś poprawić, to trochę więcej przestrzeni. ale i tak jest ok.

stare 10.09.2010, 17:36   #20
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Dostaniesz opisówkę
Bryła+otoczenie - bryła ma fajny kształt. Zrobienie tego typu mieszanki (odważnej zresztą) cegły z farbą tez prezentuje się wyjątkowo dobrze Ogródek ładny, kolorowy, zadbany.
Teraz trochę powytykam swoim zwyczajem. Więc - te czerwone drzwi wejściowe to jakiś żart? (bo czarne one nie są i w związku z tym nie pasują do reszty - poza tym, kontrasty w kolorach oknach i drzwi ogólnie nie są wskazane, jednolitość rządzi, a kombinować można w czym innym Nie wiem, po co taka szeroka ta ścieżka przed domem, tym bardziej, że przejść po niej nie można, bo płot nie pozwala (a może Twoje Simy lubią skakać przez płoty? Nie wnikam...)
Strumyk wpadający do jeziorka niestety nierealistyczny I te wysokie płotki w ramach ogrodzenia niektórych niewiele większych rośli również się nie sprawdziły - wygląda to po prostu nieładnie.
Wejście - dziwne. Takie... nieokreślone. Nie ma granicy. Niemal wchodzi w kuchnię, co mi się zdecydowanie nie podoba. Poza tym, to obejście jest całe takie zagracone...
Kuchnia - ta zastawa to jakiś żart?! Jest ustawiona z obu stron stołu, chociaż krzesła są tylko z jedne strony. Jak więc jeść z talerzy, które są na drugim końcu? Wyposażenie kuchenne tez do mnie nie przemawia. Po co tam tyle tych roślin?! Czy to kwiaciarnia?! Widać kawałek nieba na jednym zdjęciu.
Mogę Cię pochwalić za meble kuchenne, bo lubię ten secik
Salon - <biel ją oślepia> Robiłaś coś ze zdjęciami? Jeśli tak, to przedobrzyłaś. Salon jest tak biały, że wytrzymać nie można! Stolik z ciemnego drewna oraz tamten wiklinowy z tyłu nie sprawdzają się tutaj. Robią jakiś kontrast, ale jest za słaby i w efekcie końcowym pomieszczenie na tym traci zamiast zyskiwać. Dwa razy wstawiłaś to samo zdjęcie.
Zachowałaś linię kolorów. Obrazy są też niczego sobie ; D I chyba tyle z plusów
Łazienka - połączenie a la moja twarzyczka - przewaga brązowego (włosy) i trochę niebieskiego (oczy). Ale w łazience nie wygląda to dobrze (nie twierdzę, że na mojej twarzy jest lepiej, ale to do oceny zostawiam innym ludziom). Ściany są zbyt ciemne i ogólnie nieciekawe to pomieszczenie. Mieszanka wszystkiego, stąd nic mi się nie spodobało.
Sypialnia - zasłona od garderoby do niczego nie pasuje. Ten kolory obraz "w szafie" też jest nietrafiony moim zdaniem. Za dużo się dzieje w jednym z kątów. Dwie tapety w tak małym pokoju?! No proszę Cię... I do brązu dochodzi nagle biel biurka. Hm...
Plusy? Wybacz, ale nic nie widzę.
A teraz a propos rzutów: Kuchnia, jadalnia i salon są jakby w jednym wielkim pomieszczeniu. W przejściu już dałaś nakładkę od świecącej się podłogi, a w salonie już nie można było? Nie wygląda to fajnie, wręcz przeciwnie. Łazienka jest strasznie duża. ZA DUŻA.
Nie pomieszałaś stylów i chwała Ci za to. Ale ogólnie domek... po prostu dziwny!
7/10, bo było SPORO niedociągnięć.
Liv jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania