Wróć   TheSims.PL - Forum > Pozostałe gry > Pozostałe gry z serii The Sims
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 06.04.2011, 12:20   #301
Infernois
Guest

Domyślnie Odp: Ts-Średniowiecze-Pytania i odpowiedzi.

Aha, no to luz. Dzięki, ale co z tym czarem "Rozbłysk"?
  Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 06.04.2011, 12:59   #302
migoti
Guest

No właśnie zawarłam i to mnie trochę martwi, że się nie pojawiła.. Od razu zawarłam ze wszystkimi i inne misje były, prócz tej.. Chyba będę musiała to powtórzyć od początku :/..U Ciebie misja pojawiła się normalnie tak ?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.04.2011, 13:44   #303
vesi
Guest

dziękuję za odpowiedź i kolejne pytanie:

muszę wyrobić jakichś eliksir (jestem szpiegiem) aby odczarować rycerza spod wpływu działania miecza. zebrałam już rośliny, teraz muszę kupić cytuję "dwie spasione pijawki i słodką gruszkę" obydwie rzeczy kupiłam, w tym pijawek nawet więcej, a zadania mi nie zaliczyło, co zrobić?
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.04.2011, 13:50   #304
Searle

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał soyaboss Zobacz post
Witam wszystkich!
Mam problem z gra "The Sims Średniowiecze" tzn. : Chciałbym się spytać jak się wydaje Edykt? Próbowałem dużo razy ale ciągle kończyło się niepowodzeniem i później byłem aresztowany, że zaniedbuję obowiązki królestwa.
Dlatego proszę o Waszą pomoc.
Będę bardzo wdzięczny jeżeli mi ktoś pomoże.
Wydawać Edykty może Monarcha, Rycerz i Szpieg. Robią to na tym stole taktycznym. Używa się do tego opcji Zaproponuj edykt.

Cytat:
Napisał Infernois Zobacz post
Aha, no to luz. Dzięki, ale co z tym czarem "Rozbłysk"?
Zaklęcie to należy stworzyć używając odpowiednich run. Na pewno w poleceniu był podany ich układ. Jeśli nie pamiętasz to wejdź do tej księgi i tam jest możliwość studiowania zaklęć.

Cytat:
Napisał migoti Zobacz post
No właśnie zawarłam i to mnie trochę martwi, że się nie pojawiła.. Od razu zawarłam ze wszystkimi i inne misje były, prócz tej.. Chyba będę musiała to powtórzyć od początku :/..U Ciebie misja pojawiła się normalnie tak ?
Ja, jak do tej pory, zawarłam tylko przymierze z Mechanowem i od razu pojawiła mi się misja związana z tym państwem. Problem może jeszcze polegać na tym, że nie masz jeszcze w królestwie postaci, która do tej misji jest potrzebna. Masz wszystkie budynki w królestwie?
stare 06.04.2011, 13:56   #305
migoti
Guest

Tak, królestwo jest maksymalnie rozwinięte. Są wszystkie budynki i postacie. Nie mam tylko na maksa tych punktów do ochrony i dobrobytu, ale to nie powinno mieć żadnego znaczenia.. Nawet jako monarcha zaprzyjaźniłam się z przywódcą i nic to nie dało .. Brak mi pomysłów.. a też nie chce na darmo zaczynać kolejnych misji.. więc chyba dalej będę czekać na kogoś komu pojawi się ta misja i może powie kim grał.. Chociaż jak pojawiła mi się misja z podbiciem Elf~ to nie mogłam jej wykonać, bo mój monarcha był w małżeństwie, ale się przynajmniej pojawiła...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.04.2011, 14:26   #306
Searle

Cytat:
Napisał vesi Zobacz post
dziękuję za odpowiedź i kolejne pytanie:

muszę wyrobić jakichś eliksir (jestem szpiegiem) aby odczarować rycerza spod wpływu działania miecza. zebrałam już rośliny, teraz muszę kupić cytuję "dwie spasione pijawki i słodką gruszkę" obydwie rzeczy kupiłam, w tym pijawek nawet więcej, a zadania mi nie zaliczyło, co zrobić?
Może te pijawki musisz złowić?

MIGOTI w takim razie nie mam więcej pomysłów. Może to jest bug. Wiem, że takie błędy powinna naprawić łatka.
stare 06.04.2011, 14:53   #307
xdKamila
Guest

Cytat:
Napisał natash9 Zobacz post
Witam Mam problem z misją "WESELE". Otóż, utknęłam na tym że mam porozmawiać z dwoma osobami i opowiedzieć im jakąś śmieszną historię. Za nic nie potrafie wykombinować jak to mam zrobic ;] Moge prosić o pomoc ?? Byłabym wdzięczna ..
Też mam ten problem... bardzo proszę o pomoc !
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.04.2011, 14:57   #308
katiloczek
Guest

Witam! Było juz takie pytanie, ale nie ma odpowiedzi Misja "pielęgniarka z klątwą", trzeba tam spalić trawiaste ziele w palenisku. Ale nie ma ani opcji na palenisku, ani na medyku. Niech ktoś pomoże jak spalić to zielsko
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.04.2011, 15:00   #309
katiloczek
Guest

Cytat:
Napisał xdKamila Zobacz post
Też mam ten problem... bardzo proszę o pomoc !
W tej misji ja bynajmniej dotąd się zaprzyjaźniałam z dwiema paniami, aż w zabawnych mozna było wybrac opcję "opowiedz śmieszną historie". muszą miec dobre relacje!
  Odpowiedź z Cytatem
stare 06.04.2011, 15:24   #310
Searle

Cytat:
Napisał Hammer Zobacz post
Pytanie do tych co zaliczyli już wszystkie misje. Specjalnie się tu zarejestrowałem żeby je zadać bo nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. A mianowicie jest taka misja gdzie trzeba turniej rycerski zorganizować, doszedłem do momentu gdzie odebrałem miecz i zbroję rycerską podarowaną od monarchy. I co dalej? Myślałem że na tym się skończy to zadanie i pojawi się następne a tu nie. Może ktoś wie jak wybrnąć z tej sytuacji? Bo utknąłem i tłukę się bez sensu po królestwie. Jak ten turniej zorganizować?
Z góry dzięki za pomoc.

Chodzi mi o misję "Zawody wojenne". Pomijając to łażenie na początku od króla do doradcy to potem jest coś takiego: przywitaj gości - przywitałem, następnie pomijając też parę elementów że trzeba się tam o coś wypytać ćwiczę tego swojego giermka, potem uczę go szermierki, w międzyczase dostaję info że mam do odebrenia jak wcześniej pisałem miecz i zbroję. I tutaj mam do wyboru odebrać ją osobiście lub wysłać giermka. Odbieram osobiście. Giermka wysyłam po narzędzia, spóźnia się więc idę po niego a tam jakiś fajfus go przekupuje. Rozmawiam z owym i tu pojawiają się dwie możliwości, wyzwać go na pojedynek lub utłuc na miejscu. Wyzywam go. Spotkamy się na turnieju mówi. I tu się kończy. Co mam dalej zrobić?
Wie ktoś? Ktokolwiek?
Potem rycerz miał czas na odpoczynek, a następnie na turnieju miał się pojedynkować z tym gościem, ale coś musi być nie tak z tą misją, bo ja doszłam już do drugiego pojedynku i mimo, iż podświetla mi osobę z którą mam się zmierzyć, to nie ma tej opcji. W ogóle nie mogę się pojedynkować z nikim, a wcześniej można było. Ktoś to przeszedł?

EDIT:

Już ok. Gra coś nie zatrybiła. Wyszłam do menu głównego i znów go gry i opcja była dostępna.
Dlatego też jeśli Wam czegoś brakuje z rzeczy technicznych to "zresetujecie" grę.

Ostatnio edytowane przez Searle : 06.04.2011 - 17:16
Searle jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania