![]() |
#181 |
Guest
|
![]()
Zaadoptowałam psa ze schroniska. Ma pchły. Nie wiem dlaczego, ale nie mogę mu dać kąpieli na pchły, jak go wkładam do wanny, on z niej natychmiast ucieka. Później wyskakuje mi komunikat, że w związku z tym, iż za długo przebywałam z zapchlonymi zwierzętami, ja również mam pchły. Pchłami zaraziły się pozostałe psy, które mieszkają ze mną. Wszystkie mogę wykąpać, ale tego ze schroniska niestety nie. On się ciągle drapie i zaraża pozostałe. Jak mam się pozbyć tych pasożytów ? :/
|
![]() |
|
![]() |
#182 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
1.Może ma jakieś słabe nastrójniki(energia,głód,pęcherz itp)i dlatego ucieka. 2.Może jakieś mody psują grę. 3.Premiera Zwierzaków była niedawno jeszcze ma mnóstwo błędów może niedługo pojawią się jakieś łatki. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Guest
|
![]()
Angie60 dziękuję za odpowiedź, niestety nie mam żadnych modów ani dodatków z internetu. Nastrójniki ma wszystkie zielone, jest zadowolona. Jaj jej daję kąpiel na pchły to ona wchodzi do wanny po czym natychmiast z niej wyskakuje. Pozostałe psy mogę wykąpać bez problemów... Mam nadzieję, że naprawią ten błąd, bo mam już wszystkie psy zapchlone... :s
|
![]() |
![]() |
#184 |
Guest
|
![]()
Gdzieś na innym forum znalazłam coś takiego : "Po kojącej kąpieli w szamponie przeciwpchelnym Twój zwierzak może swobodnie biegać na zewnątrz bez ryzyka złapania pcheł. Lekarstwo będzie działało długo potem i będzie odstraszać te dokuczliwe pasożyty. Szybkie psiknięcie higienatorem zwierzęcym to też niezły sposób, by nie złapać pcheł! " A gdzie można nabyć ten HIGIENATOR ? :/
|
![]() |
![]() |
#185 |
|
![]()
A higienator to nie ta wielka czyszcząca maszyna?Jeśli tak to możesz kupić go za 10 000 punktów szczęścia życiowego
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
|
![]()
Ja zwierzaki adoptowane ze schroniska mogę normalnie kąpać, raz mialam problem, bo simka nie mogła wykąpać psa, ale to była wina wanny ściągniętej z internetu. Zmieniłam na inną i jest ok
![]()
![]() |
#187 |
|
![]()
adrianah1, wpisz po prostu kod testingcheatsenabled true i z wciśniętym Shiftem kliknij na nastrójniku, żeby go usunąć. Powinno pomóc. Ja tak robię, gdy zwierzak ma pchły, a Simowie mają tylko kabinę prysznicową - przecież nie kupię wanny tylko po to, żeby wykąpać zwierzaka, skoro w rzeczywistości można kąpać pod prysznicem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Guest
|
![]()
nmin och nie pomyślałam, dzięki, bardzo się przydało.
A teraz mam inny problem. Suka ze schroniska, już bez pcheł, jest 7 dzień w ciąży... jak to długo jeszcze potrwa ? :/ Narutoman tak masz rację sprawdziłam ![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 25.10.2011 - 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Reputacja: 14
|
![]() Cytat:
Rozwiązywania takich problemów kodem nie polecam ![]() ![]() Co do ciąży, nie wiem dokładnie ile trwa, ale siedem dni to chyba trochę za długo. A skąd wiesz, że jest w ciąży? Czy pojawił się komunikat?
![]() |
![]() |
#190 |
Guest
|
![]()
Tak pojawił się komunikat, a suczka ma bociana w swoich nastrójnikach... nie wiem w jaki sposób powinna przebiegać ciąża, ale jej się nawet brzuch nie powiększył, może u zwierząt się nie zwiększa ? Kurcze mija już właśnie 8 dzień i nadal nic... szukałam na innych forach i tez nic nie znalazłam.
Jeśli chodzi o kąpiel. Relacje z człowiekiem były maksymalne, a pies nadal uciekał z wanny. W rezultacie pchły znikły po 2 dniach, ale po każdej zabawie na łące pies znowu je ma i problem z kąpielą powraca :s Ostatnio edytowane przez adrianah1 : 25.10.2011 - 17:12 |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|