![]() |
#101 |
Reputacja: 10
|
![]()
Hejka.
Od wczoraj mam zwierzaki zainstalowane(Władałem płytkę ze 100 razy i nic) teraz nadal nie mogę otworzyć gry tnz napęd nie czyta płyty lampka się świeci, za chwile gaśnie. Czy to wina mojego napędu bo sprawdzałem inne płyty i wszystko jest git tylko z płytami z simsami mam problem bo włożyłem płytę od pokoleń to samo wcześnie z innymi dodatkami było ok. Słyszałem o jakimś patch No CD DVD co pozwala grać bez płyty czy to mi nie zepsuje gry. Pomóżcie Ostatnio edytowane przez Remus Lupin : 27.10.2011 - 14:56 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#102 |
|
![]()
Mam dokładnie to samo, po zainstalowaniu zwierzaków grałam kilka razy ale dzisiaj nie mogę uruchomić gry, tak jak gdyby napęd jej nie czytał. Czy ktoś może mi pomóc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Guest
|
![]()
U mnie za to, gram sobie trochę i nagle gra się zacina, po prostu staje, nic się nie dzieje, w ogóle nie reaguje, nie mogę jej wyłączyć.. jedyną opcją, którą znam jest reset komputera, a nie powiem, jest to uciążliwe.. Czy ktos ma podobnie?
|
![]() |
![]() |
#104 |
|
![]()
Jedyna rada na nieczytanie płyty to zwrot do sklepu... Często się zdarzają takie rzeczy, płyta może być uszkodzona. Zwierzaki mi normalnie czyta, ale kiedyś zdarzyła mi się inna uszkodzona gra, w sklepie wymienili bez problemu i pomogło. Sprawdźcie też na innym komputerze, np. u znajomych czy rodziny, jeśli jest to samo, to tylko wymiana płyty na nową.
Jeśli płyta nie wczytuje się automatycznie, spróbujcie uruchamiać z "mojego komputera" klikając na napęd cd. To też jest czasami wyjście. Powodzenia! |
![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
|
![]() Cytat:
Ale jeszcze raz wielkie dzięki. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
|
![]()
Cześć proszę pomóżcie mi .Strasznie zacinają mi się simsy .Czy powodem może być słaby
sprzęt ,dodam jeszcze że mam wgrane wszystkie dodatki .Przesyłam parametry mojego komputera Procesor- AMD Phenom 2 multi-core Płyta główna – msi 760gm-p33 Pamięć ram-DDR3 4 GB( w jednej kości) Bardzo będę wdzięczna za odpowiedź |
![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
|
![]() Cytat:
Spróbuj takze zmniejszyc troszke opcje graficzne w grze i wylacz wszystkie inne programy zanim wlaczysz simsy. Antywirusa, internet i inne jakie moga dzialac w tym samym czasie. To czesto pomaga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
|
![]()
cześć Mrufka
moja karta graficzna to Asus GTX550 TI 1Gb Simy chodzą dopiero dobrze jak w ustawieniach dam na minimalne wymagania, czy dokupienie pamięci ram poprawi wydajność gry? Czy to nie będą zmarnowane pieniądze? Ostatnio edytowane przez alik : 28.10.2011 - 08:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Guest
|
![]() Cytat:
Ewentualnie, jeżeli nie możesz rozkręcić tej płyty, to zobacz, czy na innych komputerach też się tak dzieje, jak ktoś chyba wyżej powiedział. Mi się raz tak zdarzyło i wystarczyło trochę odkurzyć napęd i teraz śmiga normalnie ![]() Jeszcze jednym wyjściem jest ściągnięcie moda Nraas No CD. Powoduje, że gra nie krzyczy o płytę, sprawdzony przeze mnie, działa bardzo dobrze (gram na nim cały czas, nie powoduje on błędów, czy coś). Instaluje się go jak normalne rzeczy typu packages. |
|
![]() |
![]() |
#110 |
|
![]()
Przyczyny mogą być różne, ja sama mam niezły komputer a mam problemy ze Zwierzakami i grafiką. Wiem jedno, że więcej RAMu nigdy nie jest wyrzuceniem pieniędzy :-) Spróbuj wyłączyć w opcjach wygładzanie animacji i renderowanie zaawansowane, a zwiększ lekko detale, zobacz jak będzie wtedy. Po zmianie opcji wyjdź z gry zupełnie i włącz ponownie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|