Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 3: Zdjęcia z gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 09.01.2012, 19:34   #1911
florie

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Opowiadamy jak sobie gramy

Uf, czyli blond w rodzinie przetrwa. Chyba, że planujesz kolejną masakrę.
A teraz przedstawiam rodzinkę, którą aktualnie gram. Dwie wampirki, z rosyjskimi korzeniami :

Dalia, wygląda jak anioł, zachowuje się jak sam Lucyfer.

Melanie, starsza siostra Dalii. Od 20 lat próbuje przemówić jej do rozsądku, z marnymi skutkami.

Siostry jak dotąd wiodły szczęśliwe życie w Bridgeport. Ale Dalia nie była zbyt dobra w utrzymywaniu tajemnicy wampirów. Ujawniła się przed jednym z jej wielu chłopaków, który okazał się dziennikarzem poczytnej gazety. Rada Wampirów była gotowa zamordować ją na śmierć na miejscu, ale Melanie jakimś cudem udało się wybłagać wybaczenie dla siostry. Niestety, nie mogły zostać w Bridgeport, musiały przenieść się do Hidden Springs. Przydzielony został im dość duży dom, który miały dzielić wraz z współlokatorką, Cassidy. Nie różniła się prawie niczym od zwykłych ludzi, ale jej skóra miała dziwny, zielony odcień...

Jakie było zdziwienie Dalii, kiedy dowiedziała się, że mają jeszcze jednego współlokatora... dziecko Cassidy! Dalia nie zniosła tego dobrze, nie przepadała za małymi dziećmi...

Cassidy nikomu o swojej córce nie powiedziała, dlatego nie został przyznany jej pokój. Nie mogła umieścić jej w komórce na parterze, bo musi mieć do Kii stały dostęp, nawet w nocy. Błagała, żeby Dalia oddała jej swoją sypialnię... A ona zgodziła się. Zamiast swojej, zajęła pokój Melanie, która siłą rzeczy wylądowała w komórce. Nie ucieszyła się z tego, dziwne prawda?

A Cassidy nie widziała świata poza Kią... Ma jasną karnację, po ojcu. Uciekł on do innej kobiety krótko po jej narodzinach...

Melanie nie potrafi się długo złościć, i nie żałowała sypialni dla kogoś tak uroczego jak mała. Nawet zorganizowała jej urodziny.

Niestety, ich spokój został zakłócony. Pewnego dnia Cassidy postanowiła wybrać się na pływalnię, nikt nie spodziewał się tragedii, aż Melanie odebrała telefon ze szpitala...Cassidy nie udało się uratować, zbyt wiele wody dostało się do jej organizmu. Kia została sierotą, z ojcem nie było żadnego kontaktu. Melanie nie mogła pozwolić, żeby trafiła do sierocińca, była z nią zbyt zżyta, dlatego adoptowała ją jako rodzina zastępcza. Kia była jeszcze mała, po jakimś czasie zapomni Cassidy. Mel postanowiła podawać się, za jej biologiczną matkę. Nie odpowiadało to Dalii, dziecko blokowało dostęp do domowych imprez i wypadów do klubów...

Huh, trochę długie wyszło.
florie jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 09.01.2012, 20:23   #1912
Stephenowa

Cytat:
Napisał florie Zobacz post
(...) była gotowa zamordować ją na śmierć na miejscu(...)
Hehe, zamordować na śmierć. Łaaadne siostry! I jak na razie jest ciekawie!
P.S widzę, że ktoś ma takie same ubranko jak moja Cass?
stare 10.01.2012, 08:46   #1913
suomii

Eyvee - dzieciak jest uroczy fajnie, że jest rudy, ja wolę rudych simów.

Marl - a ja nadal wolę Joela. Felix wydaje mi się taki zbyt... no nie wiem, nie umiem określić. Mam nadzieję, że z Joelem się wyjaśni. :>

florie - szkoda mi Cassidy :C a tak w ogóle to Dalia i Melanie są śliczne. ;p
stare 10.01.2012, 09:05   #1914
ginsei

Shotshe - kalka z "Listy do M."?

Weekend bez internetu, ale wy nie próżnowaliście Nie powymieniam wszystkich z nicków, ale i kontynuowane i nowe historyjki przeczytałam skrupulatnie

Marl - szkoda, że nie udało się odzyskać tamtej rodzinki... Trzymałam za nią kciuki, ale widać mam ich chyba za mało, skoro nie starczyło
Ale za to całe szczęście, że to 'kuzynostwo' to siódma woda po kisielu i nie będą mieli problemów z tego
I wybacz, że wymagam, ale ja wręcz żądam więcej sesji zdjęciowych! Zwłaszcza takich mrrrrr xD

Anastazja - serio się Francuzi tak witają? Ja tego osobiście nie zauważyłam... widać za mało na tubylców patrzyłam, następnym razem muszę się poprawić

Eyvee... Natsu jest trochę straszny z tym swoim podkreślaniem 'jesteś moja i basta'. Jakbym ja była Catti, to by się chłopak miał z pyszna, bo z pewnością jakąś zemstę bym obmyśliła (oczywiście w ramach związku, takie ciacho rzucać to grzech...) A Greg jest super chłopakiem Nie tylko do pogadania, ale inteligentny i dla dobra innej osoby jest w stanie 'przyjąć bęcki'. A poza tym też mi się podoba

Stephenowa - przypilnuj Cassiel, żeby nie zaczęła z tych zachwytów noska zadzierać

Florie - Dalia jest straszna i jeszcze jej się papieros przylepił xD Fakt, ładna, ale ciężko ją polubić za jej zachowanie - takie uważanie 'co to ona nie jest', a ponadto to wykorzystywanie siostry jest niezbyt w porządku. Ale przecież nie mogą być wszyscy mili, ładni i przyjemni, czarne charaktery też są potrzebne
ginsei jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.01.2012, 14:50   #1915
florie

Stephenowa - Dzięki. Która, bo nawet nie zwróciłam uwagi? Mogę zmienić jak chcesz, bo i tak mam manię przebierania simów co kilka dni (simowych)
Suomii - Dziękuję, w imieniu Dalii i Mel, haha. Cassidy nie pasowała mi do historii, poza tym to simka maxisowa, a ja nie lubię grać simami które już są w grze.
Ginsei - Dalia jest i zawsze była zła ( ale kto wie, jaka będzie w przyszłości. ), Melanie musi ciągle wyciągać ją z kłopotów. Chłopaków zmienia jak rękawiczki, i nie wyobraża sobie dnia bez paczki papierosów.

Idę instalować pozy do simsów, zdjęcia będą ciekawsze.
stare 10.01.2012, 15:40   #1916
Stephenowa

Cytat:
Napisał florie Zobacz post
Stephenowa - Dzięki. Która, bo nawet nie zwróciłam uwagi? Mogę zmienić jak chcesz, bo i tak mam manię przebierania simów co kilka dni (simowych)
Hahaha, ta, którą ma Cass (Cass, hahaha, taki skrócik!) na zdjęciu z dzieckiem w zielonym nosidełku chyba. Ale ona już nie żyje, więc no problem. A poza tym, to wiesz, chyba nie wolno przywłaszczać sobie takich rzeczy, co? ;p A, no i pewna nie jestem czy to to same ubranie, ale chyba tak.. I o, też mam podobną manię! :p
Gdzie Wasze historie, dawać!
stare 10.01.2012, 15:51   #1917
florie

Ja nadal ściągam pozy, a potem narzekam, że gra mi zwalnia. To nie było ubranie na codzień, tylko sportowe, bo EA dało tyle tych sportowych ubrań co kot napłakał. To samo z ubraniami dla dzieci, w Store są takie śliczne, ale kosztują niesamowite ilości simoleonów.
Co by off-topu nie było: też chcę nowe rodzinki. :< Tęsknie już za historiami eyvee, jestem ciekawa co u Cathi i Natsu.
stare 10.01.2012, 16:31   #1918
M3Lcik

@Suomi-moge ci zdradzić,że sie wyjasni i to szybko..teoretycznie bo w praktyce nie wiem kiedy teraz siąde do Simsiaków

@Ginsei-też strasznie żałuje,ale przez moje kombinowanie zwaliłam sobie Simsy i musiałam na nowo instalować, i nawet jakbym zgrała uprzednio zapisy to i tak by Lidka i lucjusz nie byli tacy sami,bo gra mi nie czyta plików sims3pack a z nich byli stworzeni Co tyczy się sesji...cos tam planuje na plazy stożyc,ale ciii

@Eyvee-tak myślałam,że "dorobisz" Cathi i natsu córeczke Tylko blagam...oby nie była ona taką "ofiarą" jak Cathi tzn: zeby szybciej kapowała o co chodzi a synalek niech nie odziedziczy chamskiego zachowania po ojcu. Grr...mimo,że między nimi się układa,nie moge się zmusić do natsu,za to jak traktował Cathi...wiem,że sie o nią bał a ona plątała mu się pod nogami,ale...ja bym dawno machneał ręką na takiego faceta....

@Florie-twoje wampirzyce są boskie,ale tekst "zamordować na śmierć" mnie powalił XD To tak się da? Dalii jakoś ten pet nie pasuje,nawet do stylu "niegrzecznego aniołka"

MOJE SIMY

M3Lcik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.01.2012, 18:01   #1919
ginsei

Florie - czuję się zatem usprawiedliwiona, że nie przepadam za Delią

Marl, po zastanowieniu stwierdziłam, że w sumie ten Natsu i Cathi do siebie pasują - w końcu ona była tak mocno niezdecydowana co zrobić, by ją Natsu zauważył, że się nawet brata pytała, co ma robić - ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, żeby się brata pytać, co mam w związku ze swoimi zauroczeniami zrobić xD
Więc taki władczy Natsu i zagubiona Cathi zupełnie się uzupełniają
Szkoda twojej rodzinki, ale jak tak sprawy stoją - rozumiem. Ale za to oczekuję niecierpliwie nowych sesji
ginsei jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 10.01.2012, 18:31   #1920
Anastazja

ginsei - też nie miałam o tym pojęcia, dopóki nie zobaczyłam ;p Bardzo mi się to spodobało. Tak słodko to wygląda ^^ Właśnie... Jeszcze Egiptu nie odwiedziłam, tam podobno jest fajnie Muszę się niedługo wybrać.

Tutaj mój Carmel zjada winogrona z krzaczka ^^ Niedobry.

Popołudniowy spacerek po obiadku (Rose i Carmel)

Mała Nadine ucina sobie drzemkę

Trzy szkraby jedzą obiad:

Ku mojemu zdziwieniu Nadine upuściła swoją miskę z jedzeniem na podłogę. Nie spodziewałam się tego ^^

Obrażony Jacob

'Pora na kąpiel, Carmelku'

Dzień dzieciaków codziennie upływa na zabawie:

Lily z Carmelem. Muszę stwierdzić, że polubili się od samego początku

Śniadanko:

Czwartkowy wieczór oglądania filmów:

Beau czyta do snu małej Lily

Rose:

Lily, Nadine, Jacob i ich klocki ^^

'Siad!... Siad! .. Zaraz się wkurzę, więc lepiej usiądź...'-niestety Beau zrezygnował z dalszej nauki

Rose i mała Lily:

Wieczorne sprzątanie. Ta mokra kałuża to.. siki Carmelka

Musiałam zrobić dzieciom oddzielny pokój, bo robiło się niewygodnie... Teraz mają swój wspólny i przytulny pokoik ; ) Tutaj Beau i Jacob:

Beau i Nadine

Dzieci śpią, a rodzice...

Ostatnio edytowane przez Anastazja : 10.01.2012 - 19:04
Anastazja jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 8 (0 użytkownik(ów) i 8 gości)

Zasady Postowania