Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 19.05.2012, 11:22   #571
LovettBon

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Pytania i odpowiedzi oraz problemy z gra

Cytat:
Napisał Filleable Zobacz post
Może się już powtarzało 100 razy, ale potrzebuję w miarę szybkiej odpowiedzi. Jak pobieram inteena stąd: http://www.simbology.com/mods/index....ate&order=desc to mam pobrać ten zwykły plik, czy z końcówką "FlavorPak", czy oba?
Już nie pamiętam jak ściągałam, ale zauważ że "zwykły" plik jest dużo większy od FlavorPaka, a więc to jest plik główny i trzeba go ściągnąć. Flavor to chyba jakiś dodatek do niego, czy coś. Spróbuj oba
LovettBon jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 19.05.2012, 17:23   #572
LovettBon

Przepraszam za post pod postem, ale zależy mi, żeby ktoś szybko go zauważył

Weszłam dzisiaj do gry, zrobiłam sobie plażę w Lazurowej Promenadzie w Miłowie i zapragnęłam przeprowadzić jedną simkę z Miłowa do LP. Wprowadziłam ją do domku który ściągnęłam dawno temu i zauważyłam, że w niektórych miejscach brakuje ścian (nie wiem, może takie było zamierzenie artysty). Gdy chciałam dostawić ściany, wywaliło mnie z gry. Z racji tego, że jestem zaprawiona w bojach z Simsami, włączyłam grę jeszcze raz i weszłam do LP w Miłowie. Przerażona stwierdziłam, że nie mam w skrzyni rodzin żadnych simów, a w LP nikt nie mieszka, nawet maxisowe rodziny. Wracam do Miłowa - wszystko w porządku. Jeszcze raz wchodzę do LP - rodziny są z powrotem.

Wyprowadzam simkę z domu w którym wyłączyła mi się gra i wprowadzam ją do innego. Gra ładowała się całą wieczność, więc ją wyłączyłam menedżerem zadań i włączyłam jeszcze raz. Wchodzę znowu do tego domku i dramat - simka nie ma żadnych wspomnień, znajomych, a jej drzewo genealogiczne jest puste. A ma rodziców i dziadków, w Miłowie. Wyszłam z domku, wchodzę jeszcze raz i dalej to samo, tylko teraz ma poziom aspiracji na najniższym poziomie, a jej kot zwariował i unosi się w powietrzu z powyginanymi we wszystkie strony łapami.

Przed włączeniem gry użyłam programu Compressorizer żeby zwolnić trochę miejsca na dysku. Oprócz tego nie ściągałam dzisiaj żadnych dodatków (wczoraj gra działała normalnie). Czy błędy są spowodowane działaniem tego programu? Wywaliłam właśnie pliki cache i nie wiem czy to coś pomoże, czy jestem skazana na tworzenie relacji simki z jej rodzicami i innymi simami przez SimPe :/
stare 19.05.2012, 17:34   #573
Orzechowo

Reputacja: 11

Pobrałam dzisiaj schody, najzwyklejsze w świecie, z wolną przestrzenią pod spodem, ale nie pojawiły się w grze, a wszystko wypakowałam. Czy muszę pobierać jakieś specjalne pliki, ażeby schody pobierane z neta działały?
Orzechowo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.05.2012, 17:45   #574
LovettBon

@up

Pewnie nie masz mesha...

Ja jeszcze apropo mojego problemu - właśnie sprawdziłam inne rodzinki i we wszystkich simy mają najniższy poziom aspiracji, żadnych wspomnień, zero kontaktów i puste drzewa genealogiczne :/ Co mam z tym zrobić? Nie chcę robić reinstalki, bo to oznacza że wywali mi WSZYSTKO. Zawsze reinstalowałam wrzucając później swoje stare okolice gdzie mam swoje rodzinki, ale rozumiem że jeśli teraz tak zrobię, to te rodzinki nie będą miały znajomych i wspomnień, tak? :/
stare 19.05.2012, 17:47   #575
Malin

Reputacja: 11

Cytat:
Napisał LovettBon Zobacz post
Przed włączeniem gry użyłam programu Compressorizer żeby zwolnić trochę miejsca na dysku.(...) Czy błędy są spowodowane działaniem tego programu?
Szczerze mówiąc, nie sądzę. Ja używam tego programu i takie cuda się u mnie nigdy nie działy. Zresztą, nie tylko ja używam Compressorizera i nie słyszałam, żeby ktoś się skarżył (nawet przed jego ściągnięciem pytałam, czy jest on bezpieczny, potwierdzono, że tak). Natomiast wydaje mi się, że Twój problem może być spowodowany przeniesieniem Simki do innego otoczenia. Przez takie coś, mogłaś sobie rozwalić całą okolicę. Poczytaj TEN temat, zwłaszcza punkt 3.
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 19.05.2012, 17:52   #576
LovettBon

Cytat:
Napisał Malin Zobacz post

Szczerze mówiąc, nie sądzę. Ja używam tego programu i takie cuda się u mnie nigdy nie działy. Zresztą, nie tylko ja używam Compressorizera i nie słyszałam, żeby ktoś się skarżył (nawet przed jego ściągnięciem pytałam, czy jest on bezpieczny, potwierdzono, że tak). Natomiast wydaje mi się, że Twój problem może być spowodowany przeniesieniem Simki do innego otoczenia. Przez takie coś, mogłaś sobie rozwalić całą okolicę. Poczytaj TEN temat, zwłaszcza punkt 3.
Nie przenosiłam jej do innego otoczenia - z Miłowa przeniosłam ją do dzielnicy handlowej Miłowa, wcześniej mieszkała na przedmieściu Miłowa. Poza tym u wszystkich innych simów dzieją się takie same cuda.
stare 19.05.2012, 20:39   #577
rudzielec

Miałam raz tak przy przenoszeniu domków do innej okolicy. Gra mi się zacięła i wywaliło mi całe otoczenie z rodzinami... No ale oczywiście miałam zrobioną kopię zapasową, którą uaktualniam co jakiś czas i jeśli masz taką kopię, to proponuję jej teraz użyć i wywalić trefny domek, od którego wszystko się zaczęło.
Następnie ściągnij sobie TEN program i przeskanuj nim swoje otoczenie, a wcześniej proponowałabym pobrać jeszcze CLONE SPY i przeskanować sobie nim folder "downloads", pousuwa zbędne pliki, które mogą powodować błędy w grze :3
stare 19.05.2012, 21:37   #578
LovettBon

A co, jeśli nie mam takiej kopii? Są jakieś automatyczne zapisy gry, np. sprzed kilku uruchomień? Jezusmaria, nie chcę robić reinstalki i wywalać wszystkiego
stare 22.05.2012, 07:22   #579
Filleable

No niestety nie. O backupie dopiero w TS3 pomyśleli. Mi się wydaje, że to może mieć związek z tym domkiem. Jesteś pewna, że nie jest wadliwy? Grałaś w nim już kiedyś?

Piękna sygna by Lubie
Filleable jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.05.2012, 07:36   #580
rudzielec

W dwójce nie ma czegoś takiego, jak zapisy do tyłu :/

Ja natomiast mam pytanie i problem.
Pytanie brzmi: Czy lepiej jest usuwać dodatki bezpośrednio z folderu "downloads", czy można to robić przez warsztat lub grę? Pytam, bo spotkałam się u siebie, co najmniej dwa razy, że po usunięciu dodatku typowo w grze lub warsztacie, gdy zainstalowałam simsy na nowo i wkleiłam folder "downloads", on był tam z powrotem O.O

Jeśli chodzi o problem natomiast: Ściągnęłam ostatnio dwa zestawy mebli, z plikami kolekcji, wszystko wkleiłam w odpowiednie foldery, tymczasem na grze nie mam tych zestawów. Ściągnęłam więc te meble z innej strony, myśląc, że może coś z tamtymi plikami było nie tak. Jednak gdy wklejałam te zestawy do "downloads", podmieniło mi wszystkie pliki, bo okazało się, że te meble tam są, na grze niestety nadal ich nie widać. Wie ktoś może czemu tak się dzieje? Do jednego zestawu w ogóle nie ma pliku kolekcji i ani jednego mebla, do drugiego natomiast pokazuje się plik kolekcji i dwa meble z czego w tym zestawie jest tego znacznie więcej...
Już nie wiem co mam z tym zrobić

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 30 (0 użytkownik(ów) i 30 gości)

Zasady Postowania