![]() |
#3 |
Admin Emeryt
Admin Kumpel Zarejestrowany: 28.03.2008
Reputacja: 18
|
![]() ![]() Wreszcie wakacje! Ponad dwa miesiące obijania się i siedzenia przed kompem od rana do nocy! Ale... Zastanówmy się, czy naprawdę aż tak bardzo nienawidzimy chodzenia do szkoły? 1. Ile, Twoim zdaniem, powinny trwać wakacje? a] ich długość jest odpowiednia, b] krócej, pod koniec zaczyna mi się nudzić, c] dłużej, nigdy nie mogę dostatecznie odpocząć. 2. Czy uważasz, że wszystkie przedmioty szkolne przydadzą Ci się w życiu? a] wszystkie są zbędne, b] najlepiej, gdyby każdy uczył się tylko tego, czym się interesuje, c] człowiek powinien mieć podstawową wiedzę z każdego przedmiotu. 3. Co robisz, gdy zaczyna brakować Ci czasu na naukę? a] uczę się tylko z tych przedmiotów, na których mi bardzo zależy, b] nie uczę się, c] rezygnuję z czasu wolnego. 4. Czy nauczyciel jest dla Ciebie autorytetem? a] oczywiście, b] nie, c] nie każdy - to zależy, jak uczy i ile wymaga. ![]() Punkty: 0-5 Chyba faktycznie nie lubisz szkoły... Cóż, pozostaje pocieszenie, że obowiązkowa edukacja nie trwa wiecznie. No i są wakacje. Tylko nie zmarnuj ich całych na komputer i telewizję! 6-9 Wiesz, że szkoła jest ważna dla Twojej przyszłości. Umiesz znaleźć czas na naukę, ale i wygospodarować chwilę na drobne przyjemności. Zapewne wykorzystasz te wakacje jak najlepiej. 10-12 Szkoła jest dla Ciebie czymś więcej, niż tylko przykrym obowiązkiem. I słusznie, bo przecież nauka może być pasjonująca. Ale pamiętaj: nawet z uczeniem się można przesadzić, dlatego wymyślono wakacje! chrupek
|
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|