Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 03.09.2012, 16:07   #1
Lira

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Alice Waters

No, nareszcie mam co czytać! Już zaczynałam się bać, że forum wymarło.
Jest coś, co mnie w tym FS niezmiernie irytuje, a co więcej, nie pozwala w pełni cieszyć się lekturą - długie przerwy pomiędzy odcinkami! Fabuła nie jest prosta (i chwała Ci za to), czas akcji niezbyt mi bliski (co dodaje uroku, ale też utrudnia), więc, jeśli nie czytam tego dość płynnie, tzn. jeden odcinek za drugim, to po prostu się gubię i muszę wracać do poprzednich części, i to mnie właśnie wkurza. Doobra, już nie marudzę
Poprzez zdjęcia uderza profesjonalizm i tu, jak rozumiem, pokłony w stronę Larandil
Oryginalne, tajemnicze, nieprzewidywalne, wytworne albo, jak napisała Liv, górnolotne - tak określiłabym Twoje opowiadanie.
Cały czas zastanawiałam się, gdzie się podział Thomas, a tu proszę - szlaja się z jakąś...wredną babą! Gustu co do kobiet to mu nie zazdroszczę w tym przypadku
Alice jest moją bohaterką! Podziwiam ją za jej charakter i przede wszystkim elokwencję.
Jeśli chodzi o sam tekst (od tego właściwie powinnam zacząć, bo o niego tu przecież chodzi), to wystarczy napisać, że to sama przyjemność móc go czytać.
Ja rozumiem, że aby stworzyć tak wciągające opowiadanie potrzeba wiele czasu, ale...ja chcę więcej teraz! No już! Pracuj, pracuj!

P.S.: Ostatnie zdjęcie zakrawa na arcydzieło! Nie wiedziałam, że można zrobić coś takiego ze zwykłej gry.
Lira jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 03.09.2012, 16:45   #2
Caesum
Administrator

Reputacja: 101
Domyślnie Odp: Alice Waters

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Psst, są w Anglii, więc raczej Olivię ;]
Poprawione. Już wcześniej chciałem to napisać, ale staram się dawać odpowiedź po dwóch komentarzach.
Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Wiesz, że hotel świetny. Nie komentowałam co prawda nowych pokojów, które dodałeś do tematu, bo nie napisałabym niczego nowego - są boskie po prostu. Jak i cały budynek. Zazdroszczę chęci i wyczucia stylu, szczególnie takiego bardziej górnolotnego.
Jejku, naprawdę jestem szczęśliwy, że ci się podoba. W ogóle myślę o tym, żeby po ukończeniu tego fotostory dać bonus w postaci screenów ze wszystkich pomieszczeń jakie dotąd zrobiłem, ze wszystkich odcinków. Bez rozmycia.
Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Zdjęcia to majstersztyk, ale chyba się powtarzam? ;]
Powtarzaj się częściej.
Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
I nie doszukałam się błędów
Jejku, to dobrze, bo ten odcinek naprawdę długo tworzyłem i bałem się, że ostatecznie wydam go z masą błędów mimo sprawdzania. Kamień z serca.
Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Nie daję gwarancji, że następny odcinek skomentuję równie szybko jak ten, ale mimo wszystko chciałabym, żeby się pojawił się w mniejszym odstępie czasowym.
Cytat:
Napisał Lira Zobacz post
Ja rozumiem, że aby stworzyć tak wciągające opowiadanie potrzeba wiele czasu, ale...ja chcę więcej teraz! No już! Pracuj, pracuj!
No wiem, tym razem przesadziłem z odstępem czasu, ale miałem naprawdę duży problem z napisaniem tego odcinka, szczególnie dlatego, bo ostatnio jakoś w ogóle nie miałem ochoty na pisanie, a wtedy nawet jak się zmuszę, to później to, co napisałem, natychmiast usuwam. Jednakże dużym motywatorem jest wiedza, że ktoś to czyta i podoba mu się.
I w związku z tym chciałbym dodać, że wprowadziłem nową zasadę(podpatrzoną chyba z jakiegoś tematu Liv, hohoho). Zaczynam pisać dopiero wtedy, jak pojawi się minimum 5 komentarzy. Temat ma ponad dwa tysiące odwiedzin, ale niewiele osób komentuje. Napisanie jednego zdania naprawdę nie jest trudne, a przynajmniej mam pewność, że ktoś to czyta.
Cytat:
Napisał Lira Zobacz post
Poprzez zdjęcia uderza profesjonalizm i tu, jak rozumiem, pokłony w stronę Larandil
Zdjęcia robię ja, Larandil zajmuje się tworzeniem simów. A więc Alice, Thomas i w ogóle wszyscy to jej zasługa.
Cytat:
Napisał Lira Zobacz post
Oryginalne, tajemnicze, nieprzewidywalne, wytworne albo, jak napisała Liv, górnolotne - tak określiłabym Twoje opowiadanie. [...]Jeśli chodzi o sam tekst (od tego właściwie powinnam zacząć, bo o niego tu przecież chodzi), to wystarczy napisać, że to sama przyjemność móc go czytać.
Cieszę się, że ci się podoba, no i jestem niezmiernie szczęśliwy, że fabuła nie okazała się jednak prosta. Bo szczerze mówiąc zawsze myślałem, że taka jest, ale z drugiej strony może to dlatego, bo ostatnio dużo czytam Agathy Christie, która naprawdę potrafi namieszać.
Cytat:
Napisał Lira Zobacz post
P.S.: Ostatnie zdjęcie zakrawa na arcydzieło! Nie wiedziałam, że można zrobić coś takiego ze zwykłej gry.
Dziękuję za uznanie. Naprawdę można, a nawet powiem, że z pewnością dałoby się więcej wycisnąć z tej gry. Nie potrzeba trójki, żeby zrobić ładne zdjęcia. Powiem nawet, że w tym zakresie The Sims 2 wciąż jest na pierwszym miejscu. Szczególnie, gdy dochodzą postacie.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania