Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.12.2011, 05:33   #81
kessaris

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Wspominamy The Sims 2...

pierwszy raz odpaliłam grę, gdy miaam 9 albo 10 lat. na początku budowałam domki bez okien, bez dachu, bez drzwi. i się dziwiam czemu mi simy do domu nie chcą wejść XD raz jak wybudowałam dom na fundamentach, to nie wybudowałam do nich schodów, bo nie wiedziałam jak ^^ ' z interakcjami i potrzebami też miałam problem, musiałam skorzystać z samouczka.
kessaris jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.12.2012, 00:26   #82
KarolinaJ

Reputacja: 11

Fajnie tak sobie powspominać mimo, że ja nadal "siedzę w dwójce"

Jak to się zaczęło..? A no zaczęło się od The Sims 1. Grałam u kuzynki i ona zaproponowała, że na jakiś czas pożyczy mi The Sims Double Deluxe - miała TS dużo wcześniej niż ja. Niestety, w domu okazało się, że coś jest nie tak z jedną z płyt - instalacja była niemożliwa. Pamiętam jak się wtedy wkurzyłam
Następnego dnia wybrałam się więc do centrum z zamiarem zakupu The Sims. Dotarłam do Empiku i zaczęłam poszukiwania... Wtedy na górnej półce dostrzegłam podstawę The Sims 2. Oglądałam je z każdej strony Wiecie przecież jaka to była nowość i jak bardzo różniła się od pierwszej "odsłony" Simsów. Byłam oczarowana

Wróciłam do domu w podskokach bo przecież musiałam się przekonać czy aby na pewno pójdą one na kompie... Tak, to był stary grat ale miałam sentyment do tego mojego gruchota Załączyłam i wsiąkłam na dobrych kilka godzin
Pierwszą rodziną u której zawitałam była rodzina Marzyciel
Jejku co za głupotki tam wyprawiałam
Dariuszowi kazałam siadać na kanapie a następnie wstawać i tak kilka razy bo nie mogłam się nadziwić, że to tak płynnie idzie, że ta kanapa się ugina, że Dariusz spogląda na Szczepana i się uśmiecha A to jak można było poruszać kamerą... a ile interakcji... ile detali i jakie to realistyczne... hehe

Zafascynowały mnie i tak pozostało do dzisiaj.
Grałam w jedynkę i w trójkę ale...
Uwielbiam Dwójkę!
KarolinaJ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 18.12.2012, 11:22   #83
Hefalump

Nie ma co wspominać. Po prostu w to gram jeszcze dziś.
Po trójce widać że EA a nie Maxis, ooold
stare 20.12.2012, 20:20   #84
kaarlla

ja też nie wspominam tylko gram nadal są najlepsze, a pamiętam jak grałam pierwszy raz zrobioną rodzinką małżeństwem i facet mi przywiózł koleżankę z pracy a ja się denerwowałam że on z babą wraca i go z pracy zwalniałam
kaarlla jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.12.2012, 20:31   #85
AkiJuro

Ja też nadal gram w dwójkę (a właściwie wczoraj wróciłam do gry XD).

Moją pierwszą rodzinką była rodzina Marzyciel... Następnego dnia oboje umarli z głodu... ._. (KTO MI POWIEDZIAŁ, ŻE ICH TRZEBA KARMIĆ A NIE CAŁY CZAS ANULOWAĆ LODÓWKĘ? XD)

Hm, często jak któryś z simów miał urodziny, to mu budowałam taras na niezliczonej liczbie kolumn... znaczy zliczonej, ile "kratek" miał taras, tyle pod nim było kolumn... Normalnie innowacyjne rozwiązanie, nie?

Moją ulubioną rodzinką była rodzina Kamasz, uwielbiałam Rufu... Ruperta (zawsze mi się myliło to imię XD).
AkiJuro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.12.2012, 15:04   #86
Misiaa12

To były czasy.Pojechałam do mojej przyjaciółki która miała The Sims i grałyśmy.I tak codziennie,aż musiałam pojechać.Pobiegłam na podwórko,a tam mój kuzyn Piotrek powiedział mi,że ma nową gre The sims 2 i mnie zaprosił pograć. Tak mi się spodobało,że pożyczyłam płytę,ale szybko chciał ją,bo też chciał grać. I wybłagałam mamę i mi kupiła.
stare 27.12.2012, 16:02   #87
Matthevios

Ja cały czas gram w 2, całe wakacje grałem w to, poznałem się na tej grze bardzo dobrze, bo na początku nie wiedziałem nic, moje ulubione miasto to Verona.
Bardzo mnie ta gra wciąga, raz jak zacząłem grać o 10 rano, to skończyłem o 17 po południu, a minęło to tak chodź by godzinę czasu grał w to.
Często wybierałem pracę biznesman albo medycyna, bo tam najwięcej premii się dostawało, więc potem można było sobie poszaleć z wyposażeniem i dobudować się .

Ostatnio edytowane przez Matthevios : 27.12.2012 - 16:05
Matthevios jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.02.2013, 10:04   #88
miłośniczka zwierząt

Reputacja: 11

Ja do dzisiejszego dnia miło wspominam wszystkie rodzinki które w 2 tworzyłam . Gram w nią nadal i próbuje czasem odtworzyć tamte fajne rodzinki którymi grałam na początku bo były one naprawdę fajne. The sims 3 to już, nie to samo co 2 . Pamiętam że chya 2 albo 3 razy udało mi sie w 2 osiągnąć szczyty karier . Albo to jak często moje simy po wyjściu WB tworzyły sługusy bo miały brązowa rangę . To były naprawdę fajne czasy i miło je wspominam. Moje simy do dzisiaj mają spore domy czasem mają je z basenem a czasem bez ale staw zawsze musi być. Raz pamiętam że zbudowałam nawet fajny domek i ogrodziłam go żywopłotem tym wysokim a moja simka mieszkała wtedy podajże ze swoją matką która, była już emerytką . Moja simka pracowała chyba wtedy w karierze przestępcy i przed pracą doprowadzała ogród razem z matką do porządku bo ogrodnik rzadko przychodzi.Ah miło wspominam te wszystkie rodzinki i domki które wtedy budowałam.
miłośniczka zwierząt jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.02.2013, 12:05   #89
Arisane

Amm... pamiętam, że ja miałam 10 lat, kiedy poznałam simsy 2, a moja siostra miała 5 (rocznikowo) . I właśnie to ona grała u dzieci takiej pani, koleżanki naszej mamy z pracy, ja weszłam do pokoju i się pytam, co to za gra, o co w tym chodzi i takie inne... Potem miałyśmy na kompie jedynkę, pamiętam, jak obie nie umiałyśmy budować domów, wstawiałyśmy wszystkie sprzęty na zewnątrz i nasze Simy sikały na trawę, bo nie wiedziałyśmy, dlaczego nie możemy postawić kibelka

Potem była dwójka, a że miałyśmy ściągniętą, nie dało się kupować nic z trybu budowy XD Pamiętam, jak siostra se gra, chce zbudować dom i jęczy - DLACZEGO NIE MOGĘ KORZYSTAĆ Z TRYBU BUDOWANIA???
To ja podchodzę i po dziesięciu minutach podrzuciłam jej pomysł, że może dodawać podłogi i tapety do kolekcji, wchodzić w tryb kupowania i używać je stamtąd I tak powstawały... domy na kolumnach Moje i siory.

Potem była ściągnięta trójka jesienią 09, jeśli się nie mylę, nie pamiętam do końca... oczywiście siostra znowu w jęk, że nie może ściągać simów z giełdy, bo "TRZEBA TEN GŁUPI KOD SERYJNY!" i kupuje edycję kolekcjonerską trójki... ale oczywiście potem do mnie: - Ale jak wyjdą jakieś dodatki to ty kupujesz! - i idzie grać

Hahaha, jeszcze parę niezłych rzeczy z moją siorką było Pamiętam, jak w całym mieście osiedliła się rodzina "Opieka Społeczna"... Albo gdy trzeci raz chyba grała w dwójkę, widziałam jak tworzy sobie dziewczynkę o imieniu... Sukienka

Ostatnio edytowane przez Arisane : 22.02.2013 - 16:05
Arisane jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.03.2013, 14:31   #90
Quixley

Reputacja: 16

no dokładnie, ja też pamiętam moje domy na kolumnach xD i żywopłoty zamiast ścian albo drzwi imitujące ścianę
będąc w podstawówce chciałam założyć nową krainkę, a że nie miałam pomysłu na nazwę, nazwałam ją Karolinowo i gram tam do dziś ;3

www.quixley.fbl.pl
Mój fotoblog z handmade
Quixley jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania