To ja też ocenię. Zacznę od ogrodu. Jak dla mnie jest jak najbardziej okej, wygląda na trochę zarośnięty, ale dzięki temu dom nabiera trochę ''zaniedbanego'' charakteru, o którym wspomniałeś. Ja jestem na TAK. ;p Nie lubię tylko tej cegły, drewno jest spoko.
No jeżeli chodzi o wnętrza, to również nie mam większych zastrzeżeń. Jadalnia wygląda naprawdę dobrze, ładne dekoracje świateczne, bardzo ładnie wyeksponowałeś kominek - skromnie, ale prostota jest najlepsza.

Trochę za dużo bibeletów na stoliku, ja raczej postawiłbym na małą zastawę.
Uh, salon jest cudowny, z chęcią bym się wyłożył na tej wspaniałej kanapie. A te fotele! *-* Komoda, ku mojemu zdziwieniu nie odstaje i pasuje do reszty. Nigdy bym się nie zdecydował na takie zestawienie, ale wygląda bardzo dobrze. DUZY + za salon. ^^ Przedpokój również prezentuje się przyjemnie. Trochu skromna ta choinka i nie przystrojona. Dobrze, że chociaż prezenty sie znalazły. ^^ Tylko ta nieszczęsna brązowa szafka... Jak dla mnie w ogóle tam nie pasuje. Myślę, że bez niej pomieszczenie wyglądałoby znacznie lepiej. Moja ocena to 9/10(- za tą szafkę)