Cytat:
Napisał Malin
Chwila, chwila.... co to za tekst jest teraz w modzie? A, już mam:
AWWWW!!!

|
ahaha xDD
Cytat:
Napisał Malin
A teraz serio: scena spotkania Jade i Ermaca jest taka rozczulająca, że naprawdę miałam ochotę głośno sobie westchnąć  Twardy jest, powstrzymał się przed skrzywdzeniem jej, chociaż czuł taki głód. Coś czuję, że będzie jej ciężko. Wcześniej był Nightwolf, a jako szaman, miał pewnie swoje różne sztuczki, którymi sobie i Ermacowi pomagał, a teraz ona jest skazana tylko na siebie i swoje uczucia. Czy to wystarczy? Może jednak Nightwolf jakimś sposobem się pojawi? Jak taki anioł stróż Ermaca? Cóż ta biedna Jade zrobi, jak Ermac znów zacznie się wyrywać? Ledwo z pomocą Smoke'a można go jakoś utrzymać...
|
można śmiało powiedzieć, że dzięki Nightwolfowi, Ermac się bardzo wzmocnił, stał się silniejszy i sporo się przy nim nauczył, więc na pozór może wcale nie być tak źle, pod warunkiem, że chłopak, będzie starał się coś z tym wszystkim zrobić
Cytat:
Napisał Malin
Trochę mnie zszokowało, że Ermac wyczuł zło ze strony Mileeny. Ciekawe, czy Smoke będzie żądał od niej jakichś wyjaśnień na ten temat i co ona wymyśli. Coś czuję, że dymiący będzie drążył temat... :>
|
oj masz całkowitą rację, pan dymiący będzie drążył, ale na swój sposób

Ermac wyczuł aure Mileeny, gdyż zło nie jest mu obce, poza tym dobrze zna Zaświaty :>
Cytat:
Napisał Malin
To jego poczucie winy strasznie mnie przygnębia  Chyba nie jestem złą osobą, ale myślę trochę podobnie, jak Mileena... Skoro dostał pozwolenie od księzniczki, to nie powinien sobie teraz robić wyrzutów... Choć z drugiej strony też go rozumiem... Mam nadzieję, że w końcu przestanie się obwiniać.
|
Smoke jest bardzo honorowym facetem, dlatego to tak ważne dla niego, ale nie martw się tak, nie będzie to trwało wiecznie
Cytat:
Napisał Malin
Tak jeszcze wspomnę, że Smoke i Mileena straszliwie mi do siebie pasują, mimo pozornie ogromnej przepaści, jaka dzieli te postacie. On to takie wcielone dobro, pełen lojalności, spokoju, opanowania. Nawet na dziewczyny nie ma czasu. Wydaje mi się strasznie nieśmiały... A Mileena... to Mileena xD To po prostu jak ogień i woda, jak dzień i noc... A mimo wszystko ja ich widzę razem, to dla mnie jedna z najbardziej oczywistych par w tym FS. Fantastyczni są! (no ale to w końcu mąż mój, więc musi być fantastyczny  )
|
ja też ich lubię razem, musze to przyznać, ale chyba sama wiesz, że to nie jest łatwe
Cytat:
Napisał Malin
Dalej nie wiem, czy można ufać Scorpionowi. Czy to jakiś jego kolejny podły plan? Najpierw próbuje wzbudzić zaufanie takimi gestami, jak uwolnienie Ermaca, a potem zdrada? No bo nie bardzo wiem, po co wrócił do Quan Chi, skoro ten go uwolnił... Może to jakieś jego gierki? No chyba, że teraz pojawi się w zamku i ostrzeże wszystkich, że Noob Saibot szaleje w poszukiwaniu Ermaca i żeby mieli się na baczności  Mam ciężki orzech do zgryzienia w związku z jego postacią.
|
Quan Chi uwolnił Scorpiona spod swojej mocy, czyli nie ma już nad nim kontroli, dlatego Scorpion działa inaczej niż wcześniej, ale „mieszka” nadal w królestwie maga, więc jego polecenia musi spełniać, na tym to polega :>
Cytat:
Napisał Malin
Sub Zero i Kitana xDDD Cóż za niewyżylce xD Cóż za zdjęcia! 
|
:p~~~~
Cytat:
Napisał Malin
Jestem ciekawa, w jaki sposób i kiedy Sub udowodni Scorpionowi niewinność swojego klanu. Tu mi trochę chodzi po głowie przyciśnięcie Quan Chi do muru, ale to pewnie moje mrzonki, że ten karaluch zostanie rozdeptany... Cieszyłabym się, gdyby sprawy między tymi wojownikami się wyjaśniły. Na pewno nie skończyłoby się to przyjaźnią, ale zawieszenie broni też by mnie satysfakcjonowało...
|
nie wiem czy kiedykolwiek będzie możliwe pojednanie się tej dwójki, no ale to wyjdzie w praniu
Cytat:
Napisał Malin
Kitana mówiąca o "odżyłych uczuciach" do Scorpa..  No jak ona mogła tak przy Subie... A potem go uwodzić! Rozumiem, chciała być z nim szczera, ale ja na miejscu Suba poczułabym się zraniona...
No a scena po rozmowie mistrzowska, jak zwykle xD
|
Sub sam chciał prawdy, więc ją dostał i ona wcale go nie uwiodła, tym razem to on zaczął
Cytat:
Napisał Sqiera
Wow…. No co za odcinek! Jeszcze nie mogę się pozbierać i mówię to całkowicie szczerze!
|
miło mi! :3
Cytat:
Napisał Sqiera
Na początku Scorpion, który jak się okazało umiał dotrzymać obietnicy i uratował Ermaca (za co akurat jestem mu wdzięczna xD).
Ciężko mi rozszyfrować Hanzo. Nie potrafię pojąć co w nim takiego się zmieniło, że chciał pomóc Jade, a ponieważ nie wierzę w intencje typu "on wie jak to jest gdy się traci coś, na czym bardzo zależy, love forever, itp." więc podtrzymuje moje podejrzenia podane w poprzednim komentarzu. Krótko mówiąc wyczuwam tutaj spisek i tyle.
|
no ok, niech teoretycznie będzie tak jak mówisz, ale co jeśli okaże się, że to jednak nie był spisek? :>
Cytat:
Napisał Sqiera
Tylko, nawet jeśli, to nie po to, aby pomóc Quan Chi, spod którego mocy się wyzwolił, a raczej działać na własny rachunek.
Takie mam przynajmniej myśli na ten temat.
|
gdzieś dzwoni, tylko nie wiadomo w którym kościele
Cytat:
Napisał Sqiera
No i jeszcze ten Noob, myślę, że nie uwierzył w bajeczkę Scorpiona i od teraz będzie mu się baczniej przyglądał…
|
no masz rację, ale nie ma żadnych dowodów na Scorpiona, któremu niestety nie może również przyglądać się tak bacznie jakby chciał, gdyż nie wolno mu opuścić Netherrealm … :>
Cytat:
Napisał Sqiera
Ermac wreszcie wyswobodził się z podziemnego świata i dobrze, że sam to zrozumiał oraz że chce ponownie (tak myślę) podjąć walkę z głodem. I chyba też zdał sobie sprawę jak ważna jest dla niego Jade. W końcu to dzięki niej się powstrzymał i nie zaatakował np. Mileny (a szkoda), pomimo, że dobrze wyczuł złą energię od niej bijącą.
|
Ermac doskonale zdaje sobie sprawę z tego, co się z nim dzieje i można by rzec, że Jade ma na niego wręcz zbawienny wpływ, ale jeśli o nią chodzi, jest jeszcze pewien problem, który muszę przez chwilę potrzymać w tajemnicy..
Cytat:
Napisał Sqiera
A właśnie… Smoke nadal się z nią spotyka. Nie wiem, czemu ale miałam nadzieję, że będzie to jednak jednorazowa przygoda (głupią miałam nadzieję, wiem). A ona nadal go kusi swoimi wdziękami… Oj Smoke, biada ci jak nie oprzytomniejesz. Ciekawe jak on sobie da radę z własnymi wyrzutami sumienia jeśli dowie się o prawdziwym pochodzeniu "Lebrau".
|
to, że Smoke nadal spotyka się z Mileeną, jest póki co taką ucieczką od wyrzutów sumienia, które dziewczyna pomaga mu zagłuszyć, on ciągle się wini za Ermaca, Nightwolfa i Scorpiona, który odwiedził Kitanę podczas jego nieobecności
no a co do prawdziwego pochodzenia Lebreau, to będzie drążył, ale co się będzie działo jak się dowie kim jest, tego zdradzić nie mogę
Cytat:
Napisał Sqiera
Szkoda, że nie pozwolili Ermacowi pozbawić jej duszy, bo już by mieli jeden problem mniej.
Rozumiem, że zdają sobie sprawę z tego co on przeszedł i że ciężko mu będzie teraz "znormalnieć", ale z drugiej strony przecież on z łatwością takie rzeczy wyczuwa, na pewno łatwiej niż reszta.
|
gdyby Ermac mógł zgadnąć, że to Mileena, to pewnie by się jej szybko pozbyli…

no i masz rację, nie jest człowiekiem mimo wyglądu, potrafi wyczuwać złe fluidy na kilometr, dodatkowo ma dużo wspólnego z Zaświatami, ale o tym w następnym odcinku
Cytat:
Napisał Sqiera
Czekam na dalsze perypetie tej dwójki (Ermac i Jade), bo to bez wątpienia będzie moja ulubiona para (i nie pisz, że nie wiesz co będzie, bo ja wiem, że będzie tak jak mówię  ).
|
ahaha

no tak, wiem co będzie dalej, ale póki co cicho sza! :>
Cytat:
Napisał Sqiera
A co do drugiej pary…. no to sobie Kitana porozmawiała z Subem. Przynajmniej miał szansę wyjaśnić niejasności odnośnie wybicia klanu Scorpiona, tylko pytanie czy ten w to uwierzy.
|
hah, rozmowa skończyła się gorąco xD
Scorpion na pewno w to nie uwierzy i to mogę powiedzieć od razu
Cytat:
Napisał Sqiera
Szkoda, że między nimi nie może dojść do konfrontacji, w której mogliby sobie wszystko wyjaśnić. Zapewne kiedy spotkają się kolejny raz, jeden będzie chciał wybić drugiego. No chyba, że Kitana ich powstrzyma i załagodzi sprawę (o czym ja tu piszę w ogóle xD).
|
w tym momencie, gdyby się spotkali, Kitana nie dałaby rady ich rozdzielić i pewnie by się pozabijali, ale za jakiś czas…
Cytat:
Napisał Sqiera
W każdym razie dziewczyna ma ciężki orzech do zgryzienia, bo jeśli chodzi o powiedzianą prawdę, to pewnie nie wie komu wierzyć (i moim zdaniem oni obaj mówią prawdę).
|
kolejny raz masz rację, Kitana nie wie komu ma wierzyć, a jeśli o tę prawdę chodzi, to powiedzmy, że jesteś blisko…
Cytat:
Napisał Sqiera
Zaś jeśli chodzi o uczucia wobec któregoś z nich, to ostatnie zdjęcie z tej "rozmowy", chyba jest wystarczającym dowodem na to, kogo wybrała 
|
ahaha

ona nie umie się oprzeć Subowi i to wątpliwościom nie podlega
Cytat:
Napisał mile18
Hanzo jednak im pomogl i uwolnil Ermaca, to mu sie chwali. Nawet sie nie zajaknal przed magiem. Fajnie. 
|
ma się ten aktorski dryg
Cytat:
Napisał mile18
Troche malo sie dowiedzialam ze sceny Kitany z Subem, poza tym że nie mogą sie od siebie opedzic 
|
nie wszystko mogłam napisać, ale o tym mogłam xD
Cytat:
Napisał mile18
Sub nie powiedzial jej co robil gdy wymordowali rodzine Hanzo. Tylko, ze byl w osadzie czy ma na to swiadkow? Ona tez o to za bardzo sie nie dopytywala, widocznie az tak jej na zalezalo zeby to wyjasnic, wynika z tej rozmowy ze to ona chce koniecznie sie widziec z Hanzo, tylko o tym mowi. Dziwne, bo niby co ona chce wyjasniac z Hanzo, juz wszystko wie.
|
no nie wiem czy takie dziwne byłoby spotkanie z Hanzo, tzn. mam na myśli te wyjaśnienia

kurcze chciałabym napisać, ale nie mogę, dlaczego jeszcze Kitana chce się widzieć z Hasashim… :>
Cytat:
Napisał mile18
Sub mowi, ze powiniem jako mezczyzna jej zabronic ale jakos tak to jest rozmydlone. Na wszystko sie zgadza, czyzby byl az tak zaslepiony miloscia do Kitany, czy bardziej mu zalezy na sypianiu z nia. Jakby sie z nia poklocil to by sie ta sielanka skonczyla, w koncu nie kazdy moze spac z ksiezniczka. w sumie moge zrozumiec jego zachowanie. To mlody facet, chce mu sie.
|
nie, nie, tu nie chodzi o seks, to bardziej kwestia tego, że mu zależy

on JESZCZE jej nie kocha, bardziej można to nazwać zauroczeniem, ale zależy mu na niej tak bardzo, że godzi się na to, by jej nie stracić, woli wiedzieć o spotkaniu między Kitaną i Scorpionem niż jakby miała go czekać kolejna niespodzianka, a tutaj zawsze będzie mógł wkroczyć kiedy coś pójdzie nie tak
Cytat:
Napisał mile18
Jako jedyny Ermac, teraz juz moj ulubiony, wyczul podlosc Mileeny, jej ohydna aure, dlaczego Smoke go powstrzymal, ja wiem ze nie wiedzial, ale powinien dac mu skonczyc. Bardzo spodobalo mi sie to jak Ermac jest czuly w stosunku do Jade. Piekna para. Jak na nia patrzy lub tylko o niej slyszy to sie zmienia, dlatego wierze ze znowu bedzie normalny 
|
Smoke nie mógł pozwolić na coś takiego, niestety

Ermac reaguje na Jade bardzo ożywczo, ona jest takim motorem który go napędza, od kiedy zjawił się w Edenii, jednak w stosunku do niej jest wciąż taki sam, nie kocha jej mimo że ona kocha jego… więcej ujawnię w następnym odcinku
Cytat:
Napisał kedziorek92
Jade zaryzykowała i ryzyko się opłaciło. Cóż, gdyby Hanzo chciał ją zabić mógł to zrobić wcześniej niż bawić się zwabianie jej do lasu..
|
idealnie ujęte!
Cytat:
Napisał kedziorek92
Ta scena, kiedy trzymała go w ramionach jest cudna  Biedaka nieźle wymęczyli w podziemiu, ale sam fakt, że na dzień dobry nie wyrwał Jade duszy napawa mnie optymizmem. Ma duże szanse na wyjście ponownie z tego nałogu, nawet jeśli nie ma Nightwolfa (gdzie on się szwęda?!  ) to zawsze może liczyć na Jade, no i jeszcze jest Smoke na dokładkę. Przyda jej się do pomocy ktoś tak silny jak on, kto będzie w stanie przytrzymać Ermaca siłą, gdy jej perswazje zawiodą.
|
szanse Ermaca na wyjście z nałogu są ogromne, szczególnie teraz, gdy jest bogatszy o wszystko czego nauczył go Nightwolf (na którego temat nic nie powiem xD), Jade i Smoke bardzo mu pomogą
Cytat:
Napisał kedziorek92
Ale widać, po prostu widać, jak bardzo Jade jest dla Ermaca ważna, aż miło popatrzeć (poczytać), może przerodzi się w coś więcej niż tylko w braterską przyjaźń.. Trzymam za to kciuki.
|
Jade jest bardzo ważna dla Ermaca, w końcu ratuje go już drugi raz

wiele dla niego zrobiła i to tak naprawdę zaważyło na tym w jaki sposób on ją traktuje, ale uczucie nie ma szans by na tym wyrosnąć :<
Cytat:
Napisał kedziorek92
Ehh, a już myślałam, że odkryją prawdziwe oblicze Mileeny. Mimo, że całym sercem chcę, by Ermac wyzwolił się ze szponów nałogu, to jednak zrobiło mi się trochę żal, że nie wyrwał jej tej zgniłej duszy z ciała. Babka przyznała, że jest z Zaświatów, Smoke'a to nie zdziwiło? Czy po prostu sytuacja nie pozwoliła mu na natychmiastowe zdziwienie i nadrobi to, gdy się uspokoi? Bardzom tego ciekawa 
|
„sytuacja nie pozwoliła mu na natychmiastowe zdziwienie i nadrobi to, gdy się uspokoi”
Cytat:
Napisał kedziorek92
Hmm.. Ze Scorpiona jest niezły aktor. Będą szukać Ermaca w Netherrealm, a on już się kuruje na powierzchni  Problem tylko w tym, że Noob może w razie czego go szukać również tam, a wtedy będzie kłopot, w końcu wie, gdzie go szukać.
|
Noob bez zezwolenia Quan Chi nie może opuścić Netherrealm :> no chyba, że mag mu rozkaże szukać Ermaca na powierzchni
Cytat:
Napisał kedziorek92
I w końcu Kitana powiedziała Subowi prawdę o jej powiązaniach z Hasashim. W sumie wiem co on czuje, dopóki nie zobaczyłam na własne oczy, też nie mogłam uwierzyć, że Scorpion mógł kiedyś kochać i być kochanym, szczególnie przez Kitanę. Ciekawa jestem konfrontacji tej dwójki.
|
konfrontacja będzie bardzo ciekawa :>
Cytat:
Napisał kedziorek92
No i oczywiście musiało się skończyć jak się skończyło, chemia między nimi jest niemal namacalna. Mam nadzieję, że nikt im nie przerwie, sama pisałaś, że to niezdrowe 
|
no tak, chemia jest namacalna, idealnie to ujęłaś
na tym etapie nic im nie przerwie, akurat to mogę potwierdzić
Cytat:
Napisał kedziorek92
I wiedziałam, po prostu wiedziałam, że klan Shiray Ryu nie ma nic spólnego z morderstwem klanu Hasashiego. Ciekawe, kto ich wrobił. Mam pewne podejrzenia co do Quan Chii, szczerze, to by mnie nawet nie zdziwiło jeśli to właśnie on stał za tym wszystkim..
|
Pewnie miałaś na myśli klan Lin Kuei

jeszcze chwilkę ta sprawa pozostanie nierozwiązana :>
Cytat:
Napisał kedziorek92
Masz boskie zdjęcia
|
dziękuję! :3
ślicznie dziękuję za komentarze dziewczyny, jesteście nieocenione :* :3
byłoby fajnie jakbym zobaczyła tu chociaż jeszcze jeden koment, bym mogła dodać odcinek w tym tygodniu