Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims Fotostory
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 28.06.2013, 22:55   #181
Stephenowa

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: I Love You I'll Kill You

Zgodnie z obietnicą...
Cieszę się, że wreszcie wstawiłaś odcinek! Obyś mimo tego ogroomu pracy znalazła czas na częstsze ich wstawianie. Co do samego odcinka...
JEZU, jaką piczą wredną jest ta Tanya! Na miejscu Suba chyba bym ją w tą ścianę dostatecznie mocno wbiła, żeby już więcej nie tykała go swymi łapskami! Nie wspominając już o tym, że wydała temat rozmowy dziewczyn... Serio, nikt nie może jej z tego zamku wyrzucić? Przecież nikt jej tam nie lubi, niech jej przypomną, że żelazko włączone u siebie zostawiła, czy coś.. -.-
Mileena i Smoke.. Cóż... On jest z nią niewątpliwie szczęśliwy i ona chyba też zaczyna coś do niego czuć... Tylko martwi mnie, że nadal chce zniszczyć Kitanę. Oby jej się nie udało, choć czuję, że w tej kwestii jeszcze wiele może się wydarzyć.
Jeszcze tylko powiem, że mam nadzieję, iż Jade uda się odnaleźć to zaklęcie czy sposób czy cokolwiek - należy się dziewczynie, dużo wycierpiała!
Czekam na następne odcinki!

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 05.07.2013, 15:14   #182
Kamis

Cytat:
Napisał rudzielec Zobacz post
Moje FS już się znudziło, bo przestali komentować, to może chociaż Twoje ich zainteresuje
CO? Jak możesz :C Ja tutaj z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek, a Ty tak mówisz...

Po mej długiej nieobecności wracam i widzę FS mojej ulubionej autorki - rudzielca. Naprawdę jest super, bardzo ciekawe. Czekam na kolejny!

Życie pisze swój scenariusz, nieważne jakie były plany.
Kamis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 05.07.2013, 19:17   #183
Searle

Odcinek nr 6:

Dlaczego Smoke i Ermac nie zabili Scorpiona, po tym jak Smoke ogłuszył go kopniakiem?

No tak czułam, że między Jade a Ermaciem coś się wydarzy - zdecydowanie do siebie ciągną

Ermac to nadal furiata, ale nie dziwię się - bardzo mu zależy, by nie zostać odnalezionym. mam nadzieje, ze zdąża go powstrzymać przez wyssaniem duszy tego ninja.

Odcinek nr 7:

Uff... Ermac powstrzymany.

Urocze jest to zdjęcie, gdzie Emrac przytula Jade do siebie Coraz bardziej chcę zobaczyć, jak on wygląda bez maski.

Co się musi kotłować w głowie Kitany? Tak bardzo kochała Hanzo, on odszedł, tak długo próbowała o nim zapomnieć, nawet "leczyła się" Sub Zerem, a tu nagle "stara miłość" zjawia się w jej sypialni i jeszcze oczernia jej "nową miłość".

A niech szlag trafi Kitanę za powstrzymanie Suba przed zabiciem Scorpiona

A skoro Hanzo nadal kocha księżniczkę, to dlaczego ją tak poturbował?

Odcinek nr 8:

Ok, wyjaśniły się moje oskarżenia co do pobicia Kitany i jej obrony Hanzo - no ale chociaż mogli go pojmać

Sub Zero to, mądry mężczyzna - dobrze powiedział Kitanie.

Quan Chi - niezły przystojniak Źle, że dowiedział się o Ermacu ;/

Rain - nowy wojownik, juppi
Nie tylko w naszym świecie plotki szybko się rozchodzą Już braciszek wie o rzekomym romansie swojej siostry
stare 07.07.2013, 18:22   #184
rudzielec

Cytat:
Napisał Kamis Zobacz post
CO? Jak możesz :C Ja tutaj z niecierpliwością czekam na kolejny odcinek, a Ty tak mówisz...
no mówię, bo coś mało tych komentarzy tym razem

dzięki dziewczyny za komenty i czekam na więcej
stare 08.07.2013, 21:06   #185
Kenny McCormick

Reputacja: 12

Nowy odcinek a ja dopiero teraz widzę? *_____*
Jak zawsze świetne fotki, mistrzyni z Ciebie, o Rudello!

Pisz dalej, bo Kennyś chce więcej :C
stare 13.07.2013, 20:13   #186
Malin

Reputacja: 11

T____T ostatnia...

Rudi, możesz wierzyć albo nie, ale naprawdę nie mam weny do pisania. Nie mam i już. Miałam skomentować już w zeszły weekend, ale kurde, wchodzę na to forum i się normalnie zawieszam. Nawet lać wody mi się nie chce. Z góry więc przepraszam, jeśli będzie krótko.

Mam przeczucie, że rozwiązanie, którego szuka Jade, jest zawarte w księgach, które posiada Rain. Takie stare tomiska, przekazywane z pokolenia na pokolenie, po prostu muszą zawierać w sobie jakąś wiedzę czy choćby wskazówkę na ten temat. Pytanie, czy Rain zechce się tą wiedzą z Jade podzielić. Mam nadzieję, że nie zażąda w zamian jakiejś "zapłaty".
Niepokoją mnie podejrzenia Nooba względem Scorpiona. Hasashi nie jest tu jakąś pozytywną postacią, ale dziwnie zaczęłam go darzyć jakimś cieplejszym uczuciem i trochę się martwię. Obawiam się, że Saibot nie spocznie i zrobi wszystko, by przyłapać Scorpiona w jakiejś sytuacji, która utwierdzi go w przekonaniu, że to on jest winny ucieczki Ermaca. Może będzie go szpiegował 24/7 lub wyśle za nim jakiegoś innego wojownika, aby go śledził. Mam nadzieję, że Scorp będzie ostrożny i nie zdradzi się żadnym ruchem, bo nie chciałabym być w jego skórze, gdy całej prawdy dowie się Quan Chi.
Smoke... 33 (od razu mam przed oczami mój urodzinowy prezent . Ależ nam się rozerotyzował nasz nieśmiały wojownik... Na początku tak unikał kobiet, a teraz? To chyba wina tego wcześniejszego postu Mileena coraz bardziej się angażuje; bardzo mi się podoba to, co przeżywa. Przecież na początku to było zło w czystej postaci, a teraz zaczynają ją ogarniać ludzkie emocje... przywiązanie, zauroczenie? Cudnie Ci to wychodzi, podoba mi się ta jej przemiana. Ciekawe, czy dojdzie do ataku na Kitanę, czy jednak Mileena odpuści.
Rozmowa Jade i Kitany - ależ czarnoskóra sprzedała bombę przyjaciółce. Nawet sobie nie wyobrażam, co teraz czuje Kitana. Ten, który jakiś czas "robił" za potwora, okazuje się hmm... sprzymierzeńcem? Na pewno będzie to dla niej szokiem. Jestem bardzo ciekawa jej reakcji na tę informację. Btw. Kitana ma świetną fryzurę na tym zdjęciu. Pasuje jej wprost idealnie.
Sub Zero! Bosze, ależ ten facet ma wyczucie czasu! Wejść w takim momencie, to się po prostu nazywa mistrzostwo! Szkoda, że to nie Tanya jednak weszła, idę o zakład, że Mileena wydrapałaby jej oczy za przerwanie w takiej chwili! To byłaby epicka scena! Tymczasem jednak ta żółta larwa nie odpuszcza i nadal sieje zamęt... Kurde, informacja, którą "przypadkiem" zdradziła Subowi... Oj, mam złe przeczucia...

Sister, ja naprawdę czekam na kolejny odcinek... Mam nadzieję, że znajdziesz niedługo czas, by go wstawić. :*
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 14.07.2013, 18:50   #187
rudzielec

Cytat:
Napisał Malin Zobacz post
Mam przeczucie, że rozwiązanie, którego szuka Jade, jest zawarte w księgach, które posiada Rain. Takie stare tomiska, przekazywane z pokolenia na pokolenie, po prostu muszą zawierać w sobie jakąś wiedzę czy choćby wskazówkę na ten temat. Pytanie, czy Rain zechce się tą wiedzą z Jade podzielić. Mam nadzieję, że nie zażąda w zamian jakiejś "zapłaty".
no wiesz, może i coś w tym jest ale nie ma tak do końca pewności
Cytat:
Niepokoją mnie podejrzenia Nooba względem Scorpiona. Hasashi nie jest tu jakąś pozytywną postacią, ale dziwnie zaczęłam go darzyć jakimś cieplejszym uczuciem i trochę się martwię. Obawiam się, że Saibot nie spocznie i zrobi wszystko, by przyłapać Scorpiona w jakiejś sytuacji, która utwierdzi go w przekonaniu, że to on jest winny ucieczki Ermaca. Może będzie go szpiegował 24/7 lub wyśle za nim jakiegoś innego wojownika, aby go śledził. Mam nadzieję, że Scorp będzie ostrożny i nie zdradzi się żadnym ruchem, bo nie chciałabym być w jego skórze, gdy całej prawdy dowie się Quan Chi.
no wiesz, Saibot nie może opuścić Netherrealm bez zgody Quan Chi, dlatego też nie będzie mu łatwo odkryć co zrobił Scorpion
Cytat:
Smoke... 33 (od razu mam przed oczami mój urodzinowy prezent . Ależ nam się rozerotyzował nasz nieśmiały wojownik... Na początku tak unikał kobiet, a teraz? To chyba wina tego wcześniejszego postu Mileena coraz bardziej się angażuje; bardzo mi się podoba to, co przeżywa. Przecież na początku to było zło w czystej postaci, a teraz zaczynają ją ogarniać ludzkie emocje... przywiązanie, zauroczenie? Cudnie Ci to wychodzi, podoba mi się ta jej przemiana. Ciekawe, czy dojdzie do ataku na Kitanę, czy jednak Mileena odpuści.
no Smoke ośmielił się podobnie jak Sub
choć trochę dłużej to trwało
co do Mileeny to z nią może być różnie, tak naprawdę nie wiadomo co jej chodzi po głowie, w końcu marzy jej się królestwo :>
Cytat:
Rozmowa Jade i Kitany - ależ czarnoskóra sprzedała bombę przyjaciółce. Nawet sobie nie wyobrażam, co teraz czuje Kitana. Ten, który jakiś czas "robił" za potwora, okazuje się hmm... sprzymierzeńcem? Na pewno będzie to dla niej szokiem. Jestem bardzo ciekawa jej reakcji na tę informację. Btw. Kitana ma świetną fryzurę na tym zdjęciu. Pasuje jej wprost idealnie.
no Kitana będzie bardzo zaskoczona, o czym w następnym odcinku
a co do fryza, to dzięki! :*
Cytat:
Sub Zero! Bosze, ależ ten facet ma wyczucie czasu! Wejść w takim momencie, to się po prostu nazywa mistrzostwo! Szkoda, że to nie Tanya jednak weszła, idę o zakład, że Mileena wydrapałaby jej oczy za przerwanie w takiej chwili! To byłaby epicka scena! Tymczasem jednak ta żółta larwa nie odpuszcza i nadal sieje zamęt... Kurde, informacja, którą "przypadkiem" zdradziła Subowi... Oj, mam złe przeczucia...
och no Sub wszedł w dobrym momencie, to znaczy mam na myśli, że nie w późniejszym
gdyby tam weszła Tanya, to byłaby już martwa xD
ona musi jeszcze trochę pomieszać, a w następnym odcinku będzie się działo!

Cytat:
Sister, ja naprawdę czekam na kolejny odcinek... Mam nadzieję, że znajdziesz niedługo czas, by go wstawić. :*
postaram się zrobić to w tym tygodniu jeszcze, ale nie obiecuję, bo może być różnie sister :*

dzięki za komenta, choć nie ukrywam, że brakuje mi komentów tych, którzy również napędzali mnie do pisania wcześniej
stare 18.07.2013, 18:18   #188
Sqiera

Hej.
Z 'małym' opóźnieniem, ale w końcu przybywam. Jak to mówią, lepiej późno niż wcale, ale taka zwłoka jest spowodowana tym, że cierpię ostatnio na kompletny brak weny, więc proszę się nie spodziewać zbyt wiele po tym komentarzu, no ale do rzeczy:

W Zaświatach zaczyna się robić ciekawie. Hasashi stoi w ogniu podejrzeń. Pomimo tego iż przedstawił przekonującą teorię o byciu, albo nie byciu Ermaca, ale mimo wszystko Noob nie jest przekonany. Ciekawa jestem co się dalej wydarzy. W każdym razie Scorpion musi barzdziej uważać.
Nie wierzę w to co za chwile napiszę, ale zaczynam lubić ten zły charakterek (mam oczywiście na myśli Hasashiego). Albo faktycznie coś się zmieniło w nim, albo po prostu udało ci się uśpić czujność, no przynajmniej moją
Coraz bardziej zaczyna zastanawiać mnie, w co gra Scorpion. Bo raczej wątpię, żeby cierpiał na rozdwojenie jaźni. Czyżby obudziło w nim się dobre serduszko i przez tą pomoc chce dotrzeć bliżej Kitany? W sumie już raz był u niej i znalazł ją bez problemu, więc musi mieć jakiś inny ukryty cel.

No, a Smoke dalej się nieźle…hmm… zabawia Ciekawa jestem, kiedy nastąpi moment, gdy przejrzy na oczy i zauważy kim tak naprawdę jest jego kochanica. Mam nadzieję, że stanie się to zanim ona zaatakuje Kitanę.
Mam taka pewną swoją małą hipotezę na to, jak by to miało się odbyć, ale nie będę o tym mówić. Poczekam na ciąg dalszy

Co do Jade, to chyba dobrze przeczuwałam, że Rain ma co do niej jakieś zamiary, a przynajmniej nadzieję na ich ponowne spiknięcie się. Tak jej pomaga, że nie wierzę iż robi to z czystego sentymentu. Przyjaźń między nimi też wykluczam, bo wiadomo nie od dziś, że nie ma jej między kobietą a mężczyzną, a tym bardziej jeśli było się ze sobą w przeszłości.

Tanya to mała żmijka. Widzę, że wszystko robi po to, aby uprzykrzyć innym życie. To jest chyba jej pożywka, aby wprowadzać zamęt ;p
Nie miała żadnych oporów, aby poinformować Sube'a o prawdzie odnośnie Ermaca… ciekawa jestem co się wydarzy podczas rozmowy z Kitaną.

No dobra, to chyba tyle. Pewnie o czymś zapomniałam, no ale trudno. Postaram się poprawić przy następnym odcinku (no chyba, że lenistwo moje znowu weźmie górę), który mam nadzieję, że wkrótce będzie? Tak, wiem, że będzie

P.S. Ha, już chyba wiem, czemu tak zwlekałam z komentarzem… Powód jest prosty
Nie było Ermaca xD

Ostatnio edytowane przez Sqiera : 18.07.2013 - 22:58
Sqiera jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.07.2013, 13:29   #189
rudzielec

@up: w tym odcinku będziesz już miała Ermaca
dziękuję za komenta :3
odcinek miał być wczoraj, ale wybyłam niespodziewanie z domu i nie dałam rady go wstawić, wybaczcie

ODCINEK 18

- Na Bogów… - Kitana nie mogła złapać oddechu. Usiadła na łóżku i zaczęła wachlować się ręką, biorąc krótkie wdechy.
- Spodziewałam się takiej reakcji, ale musiałam ci powiedzieć. – Jade usiadła obok i objęła przyjaciółkę ramieniem. – Nie mam pojęcia dlaczego to zrobił, ale zachował się naprawdę w porządku. Odniosłam wrażenie, że zrobił to dobrowolnie…

Księżniczka poczuła jak ogarnia ją niepokój. Nie miało to jednak żadnego związku ze strachem przed Hanzo. Nie bała się jego, bała się siebie. Wiedziała, że jej uczucie do tego mężczyzny nadal nie zgasło i trudno je będzie tak po prostu pogrzebać, mimo że ma przy sobie kogoś, kto zdążył stać się jej bliski. Nagle przypomniała sobie o tym, co śniło się jej w nocy. Serce zabiło jej mocniej, na samą myśl, że ten sen mógłby się spełnić. Nie dopuszczała do siebie faktu, że Sub Zero mógłby zniknąć z jej życia. Zniknąć tak jak Hasashi…
- Jade… - Półszeptem zwróciła się do dziewczyny.
- Słucham?
- Pamiętasz jak kiedyś opowiadałam ci o tym śnie, w którym Hanzo znika…?
- Pamiętam. Ale czemu tak nagle o to pytasz?
- Wczoraj w nocy miałam podobny sen. Śniło mi się, że jakieś dziwne maszyny zabierają Sub Zera, a ja na to patrzę i nic nie mogę zrobić. A tamten koszmar sprzed dwóch lat… Przecież jakiś czas po nim Hanzo zniknął. – Księżniczka spojrzała na przyjaciółkę, która lekko pobladła.
- Nie, nie moja droga, to był zwykły przypadek, przecież nie możesz mieć proroczych snów. Może to jakiś znak, że powinnaś być ostrożniejsza w kontaktach z Subem, że może powinnaś je tymczasowo ograniczyć, bo Rain spróbuje was rozdzielić?

- Sama nie wiem… - westchnęła dziewczyna. – Mam tylko nadzieję, że nie wiąże się to z jego odejściem.
- Och no proszę cię. Sen jak sen, ja nieraz też mam dziwne sny, ale nigdy nie traktuję ich dosłownie. Niektóre nawet wydają się być na jawie… - dodała, przypominając sobie wczorajszy poranek na plaży. – Naprawdę kochana, nie powinnaś zaprzątać sobie tym głowy.
- Może masz rację – odgarnęła z twarzy opadające kosmyki włosów i uśmiechnęła się lekko.
Wtem rozległo się pukanie do drzwi. Postać, która za nimi stała, nie czekała jednak na zaproszenie, tylko od razu weszła do środka.
- Sub? – Kitana spojrzała na wojownika z lekkim zaskoczeniem. Nie spodziewała się, że wróci tak szybko.
Mężczyzna zatrzymał się w połowie drogi i wziął głęboki wdech.
- Musimy porozmawiać.

Tanya z wesołą miną szła w kierunku ścieżki prowadzącej do lasu. Nie chciała by ktokolwiek jej przeszkadzał w tym, co miała zamiar zrobić, więc skłamała trochę dokąd idzie. Tak naprawdę nie szła do lasu, lecz postanowiła skrócić sobie przez niego drogę, prowadzącą do domu Jade. Wiedziała doskonale gdzie jest ciemnoskóra dziewczyna, ale przecież nie liczyła na to, że spotka ją w mieszkaniu. Bardziej spodziewała się tam kogoś zupełnie innego i jej niezawodna intuicja podpowiadała, że dostanie dzisiaj to, czego chce. Słońce świeciło mocnym blaskiem, przebijając się nawet przez gęste korony drzew, jakby dawało jej znak, że ten dzień będzie wyjątkowo udany. Szła powolnym krokiem, kierując się ścieżką wydeptaną przez miastowych. Nie minęło kilka minut, kiedy znalazła się po drugiej stronie lasu. Zmrużyła oczy, wypatrując domu Jade i nagle ujrzała kogoś, przez kogo się tu znalazła.
- To musi być on… - powiedziała do siebie, spoglądając na chłopaka medytującego na wielkiej, drewnianej werandzie.

Ruszyła przed siebie pewnym, lecz nie za szybkim krokiem, kręcąc przy tym biodrami najseksowniej jak umiała. Przeczesała włosy dłońmi i odrzuciła je do tyłu, udając, że nie zwraca na nic uwagi, choć tak naprawdę, chętnie przytuliłaby się do jego umięśnionej klaty. Ermac słysząc jej kroki, otworzył prawe oko i nie przerywając medytacji nawet na sekundę, spojrzał na kobietę przechodzącą obok. Nigdy jej tu nie widział, lecz skądś ją kojarzył, co sprawiło, że zaciekawił się jej postacią. Czując na sobie wzrok wojownika, Tanya spojrzała w jego kierunku i uśmiechając się promiennie, puściła mu oczko. Lewy kącik jego ust, uniósł się zawadiacko ku górze. Wstał z werandy i ruszył w kierunku dziewczyny.
- Czy my się znamy…? – spytał, nie podchodząc jednak zbyt blisko.
- Och, wygląda na to, że nie… A szkoda… - położyła ręce na biodrach, prostując się i wypinając biust do przodu.
Przeleciał po jej ciele wzrokiem od stóp, po sam czubek głowy i podszedł bliżej. To, że nie miał na sobie górnej części kostiumu, sprawiło tylko, iż jeszcze bardziej miała ochotę się na niego rzucić.
- Nie jesteś stąd. Nigdy wcześniej cię tu nie widziałem… - przyglądał jej się bacznie.
- Masz rację – podeszła do niego, uśmiechając się zachęcająco. – Ale sądząc po twoich zielonych oczętach, ty również stąd nie pochodzisz… - położyła dłonie na jego klatce piersiowej, wzdychając głęboko.

- Zluzuj mała – odsunął jej ręce. – Czy ja wyglądam jak towar na półce, który można dotknąć zanim się go kupi? – Nie spodobało mu się to, co zrobiła.
- Och skarbie… Ale przecież jesteś towarem… I do tego przetargowym… - nie dawała za wygraną, znowu go dotykając.
- Masz kiepskie poczucie humoru – chwycił ją za przeguby w dłoniach, spoglądając jej w oczy. – Ale skoro uważasz mnie za towar, to coś ci powiem. Nie można mnie kupić, bo nie jestem na sprzedaż – odepchnął ją od siebie i ruszył w kierunku werandy.
Był pewien, że gdzieś już ją spotkał, tylko nie potrafił przypomnieć sobie w tej chwili, gdzie to było. Jego umysł nie był jeszcze wystarczająco oczyszczony po ostatnich ekscesach w lochach Netherrealm.
- Quan Chi byłby bardzo zadowolony i ozłociłby mnie, gdybym tylko wyjawiła mu miejsce twojego pobytu, kochanie…
Ermac zatrzymał się. Serce zaczęło mu walić jak oszalałe.
- Czego chcesz? – zapytał, wciąż stojąc tyłem do niej.
Podeszła do niego i delikatnym ruchem rąk, objęła go w pasie. Przycisnęła się cała do jego pleców i wzięła głęboki wdech, przejeżdżając opuszkami palców po jego brzuchu.
- Zabawmy się jak wtedy, za dawnych czasów… - mówiła namiętnym głosem.
Nagle, jak za magicznym dotknięciem różdżki, pamięć chłopaka wróciła na swoje miejsce.
- Tanya… - Jej imię ledwo przeszło mu przez gardło.
- Och, nareszcie mnie rozpoznałeś… - uśmiechnęła się pod nosem.
- Daj mi spokój, zostaw mnie… - Mimo wszystko nie potrafił się odsunąć i odejść, stał w miejscu, zupełnie osłupiały, jakby ktoś zamienił go w posąg.

Ta dziewczyna była bardzo dobrą znajomą maga, którego on bał się, jak zwykły śmiertelnik ognia. Tylko dzięki układom jakie Tanya zawarła z Quan Chi, jej osada w Zaświatach była wolna od tyrani samego Shao Kahna. Ermac był pewien, że już nigdy więcej jej nie spotka, a tu taka niemiła niespodzianka…
- Dobrze wiesz, że póki nie dostanę tego czego chcę, nie odejdę. No chyba, że mam wyjawić magowi, gdzie się ukryłeś, więc mogę sobie pójść natychmiast.
- Nie mam zamiaru zachowywać się jak męska dzi*ka, ty mała, cholerna nimfomanko! – odwrócił się w jej stronę i odepchnął ją gwałtownie.
Miał ochotę zabrać jej duszę, lecz nie mógł. Dobrze wiedział, że jeśli doszłoby to do samej królowej, mógłby się pożegnać z pomieszkiwaniem w Edenii…
- Cóż za komplementy mi prawisz – uśmiechnęła się, zadowolona z siebie. – Tamtej nocy tak dobrze się razem bawiliśmy, że nigdy o tym nie zapomniałam… Powtórzmy to, a dam ci spokój na wieki… - patrzyła na niego pożądliwym wzrokiem. – Quan Chi nie dowie się, że tu jesteś, masz na to moje słowo.
- Twoje słowo? – warknął. – Ono jest nic nie warte.
- Ale lepsze to, niż gnić w lochach z zadręczonym sumieniem… Nieprawdaż kochanie?

- Co się stało? – Księżniczka wstała i podeszła do Sub Zera powolnym krokiem.
- Chodzi o Ermaca. A dokładniej, o sposób w jaki znalazł się z powrotem w Edenii.
- Ale… - Jade momentalnie stanęła na równe nogi, chcąc się wytłumaczyć.
- Żadnych „ale” – przerwał jej. – Wiem wszystko.
Dziewczyny spojrzały na siebie niepewnym wzrokiem.
- Więc dalsze ukrywanie tego faktu nie ma sensu… - Ciemnoskóra westchnęła głęboko.
- Ten gnojek zabił mi brata, a ty chronisz mu tyłek? Nie widzisz, że on chce się wkupić? Uśpić czujność, żeby zaatakować w najmniej spodziewanym momencie?
- Rozumiem cię Sub Zero, ale spójrz na to z mojej strony. Gdyby nie on, Ermac mógł zgnić w Netherrealm, nie obchodzi cię to?

- Tego nie powiedziałem, ale on na pewno ma w tym jakiś cel. Myślisz, że zrobił to za darmo? Bądź pewna, że wykorzysta dług wdzięczności, kiedy tylko przyjdzie na to pora. Każdy kto kiedykolwiek mu zaufał, zapłacił za to podwójnie. – Wojownik odwrócił głowę, spoglądając na Kitanę, która przysłuchiwała się wymianie zdań.
Tak naprawdę bała się odezwać, by Sub nie pomyślał, że nadal zależy jej na Hasashim.
- Skąd wiesz o Ermacu? – spytała spokojnym głosem.
- Myślałem, że dobrze znasz swoją kuzynkę.
- Co takiego? Skąd Tanya miałaby wiedzieć takie rzeczy? – Księżniczka nie kryła swojego zdziwienia.
- Podsłuchała was pod drzwiami, a przynajmniej tak mi powiedziała… - westchnął ninja.
- Czyli mam rozumieć, że zamiast do Smoke’a poszedłeś do niej? – Wzrok obydwu dziewczyn skierował się na mężczyznę.
Kitana poczuła się zazdrosna. Już dawno zapomniała jakie to okropne uczucie, a teraz nagle musiała sobie o nim przypomnieć. Ani trochę nie było to przyjemne.
- Przecież doskonale wiesz, że nigdy bym tego nie zrobił, wychodziłem od Smoke’a i zaczepiła mnie na korytarzu. Czy ja wyglądam na kogoś, kto ugania się za panienkami? – patrzył na nią pytającym wzrokiem.

- Nie wyglądasz… - odwróciła głowę, spoglądając w stronę okna.
Tak naprawdę nie miała pewności, czy wczorajszego dnia nie wydarzyło się nic, pomiędzy nim a kuzynką. Uwierzyła w jego słowa, ale znała tę dziewczynę na tyle, że zdawała sobie sprawę z jej uwodzicielskich możliwości.
- Kitana… - usłyszała nagle jego niski głos. Spojrzała na niego z kamienną twarzą.
- Słucham? – zapytała niepewnie.
- Chyba nie jesteś zazdrosna? – Sub ściągnął brwi. Jego czoło pokryło się drobnymi zmarszczkami.
- Nie znasz Tanyi. Ona zawsze dostaje to, co chce, a ja nie chcę, żebyś był jej zabawką rozumiesz? Nie mam zamiaru się tobą dzielić z nikim innym.
- Zaraz, zaraz… Jak to „żebym był” ? – Wojownik patrzył na nią coraz bardziej podejrzliwym wzrokiem. – Jak mam rozumieć to, co powiedziałaś?
- Zwyczajnie, nie chcę żebyś stał się jej kolejną zdobyczą – poprawiła się.
- Mam dobry słuch i doskonale wiem, co słyszałem.
- Sub…
- Nie wierzysz, że między mną, a nią nic nie było… – przerwał jej.
- Przecież nic takiego nie powiedziałam…
- Ale pomyślałaś. – Cały czas się jej przyglądał. Kiedy jednak bez słowa spuściła wzrok, był pewien, że się nie pomylił. – Spójrz na mnie – dodał, chwytając ją za ramiona. Przez chwilę nie zareagowała, lecz ostatecznie spełniła jego prośbę. – Równie dobrze mógłbym cię posądzić o to, że z powrotem spotykasz się z Hasashim, bo teraz mam ku temu powody…

- Co takiego?
- No przecież uwolnił Ermaca. Dobrze wiemy obydwoje, że tu cały czas rozchodzi się o ciebie. Najpierw odpuszcza Jade, teraz ratuje tego chłopaka z rąk czarnoksiężnika, skąd mam wiedzieć, że nie spotykasz się z nim za moimi plecami?
- Ale ona nigdy nie zrobiłaby czegoś podobnego – wtrąciła się przyjaciółka, która stała jak dotąd cicho.
- A czy ja pytałem cię o zdanie? – Sub spojrzał na ciemnoskórą dziewczynę, groźnym wzrokiem.
- Skąd przyszło ci do głowy, że mogłabym spotykać się z… - Głos Kitany załamał się w tym momencie. Chciała opatrzyć jakimś ohydnym epitetem mężczyznę z którym kiedyś była, ale nie mogła. Przeklęła się w myślach za to, że nie potrafiła go znienawidzić.
- A skąd tobie przyszło do głowy, że spałem z Tanyą?
Patrzyła na niego i wciąż nie mogła się nadziwić. Nawet w takiej chwili potrafił zachować stoicki spokój, mimo iż widać było, że się w nim gotowało. Gdyby ona tak umiała…
- Nie jesteś taki jak Hanzo. – Kiedy jednak wypowiedziała te słowa, zdała sobie sprawę, że zrobiła to na głos, choć wcale nie miała takiego zamiaru.

Jej jasna cera jeszcze bardziej pobladła, kiedy ujrzała wyraz twarzy Sub Zera. Powoli odsunął się od niej, cofając się do tyłu na kilka kroków. Przez cały czas nie spuszczał wzroku z jej buzi… Zatrzymał się koło szafy stojącej w rogu komnaty i oparł o nią rękę, biorąc głęboki wdech.
- Sub… To nie tak, ja…
Nagle rozległ się szczęk łamanych desek. Obydwie dziewczyny aż podskoczyły. Księżniczka była w niemałym szoku, widząc jak pięść wojownika rozpłatała drzwi szafy, wbijając się głęboko do środka. Był zły, a nawet gorzej. To nie była złość, tylko wściekłość.
- Nie ufasz mi… - powiedział na pozór spokojnie.
- Ja…
- Nie ufasz i nadal kochasz człowieka, który zabił mi brata… - Nie dał jej się wytłumaczyć.
- Nie prawda, ja…
- Powiedz mi prawdę, do cholery! – Nie wytrzymał. Miał dość zamydlania mu oczu, mimo że kiedy się pogodzili, wszystko sobie wyjaśnili. A przynajmniej tak mu się wtedy wydawało.
Jade stała z boku i przyglądała się temu wszystkiemu bez słowa. Wiedziała, że nie powinna tu być bo to nie jest jej sprawa, ale nie mogła tak po prostu zostawić Kitany samej w takim momencie. Wiedziała również, że Sub Zero miał rację i ani trochę nie dziwił jej sposób w jaki odreagował. Widziała w oczach przyjaciółki jakiś dziwny błysk gdy wspominała o Hasashim i dzisiaj również to zauważyła.
- Nie kocham go… - rozległ się głos księżniczki.
- Nie wierzę ci… - patrzył na nią wzrokiem pełnym rozczarowania. – Jestem najgorszym kretynem jakiego widział świat, a wiesz dlaczego? Bo postąpiłem wbrew zasadom, swoim zasadom! Uwierzyłem, że jesteś moim ideałem, a ty co zrobiłaś? Cały czas wciskałaś mi tylko to, co ja chciałem słyszeć! – rozłożył szeroko ręce. - Po tej pamiętnej rozmowie zapewniałaś mnie, że wszystko sobie przemyślałaś, że nie chcesz więcej znać Scorpiona, doszliśmy nawet do porozumienia i pozwoliłem na twoje spotkanie z nim i ostateczne rozmówienie, choć inny facet kazałby popukać ci się w czoło! To nie jest już ten sam człowiek, sama to kiedyś powiedziałaś, nie pamiętasz jak próbował zabić ci ojca i przyjaciółkę?!

Kitana stała jak wryta i patrzyła na rozwścieczonego Suba. Myślała, że uda jej się w międzyczasie uporać ze swoją miłością do Hanzo, a tym czasem będzie wszystko maskować, by nie zrobić przykrości mężczyźnie, który darzył ją coraz głębszym uczuciem. Zawsze był taki spokojny, opanowany i starał się bezkonfliktowo rozwiązywać problemy, a teraz wydzierał się z wściekłością. Ale czego mogła się spodziewać po takim wyznaniu z jej strony? Wiedziała, że on ma rację i z bólem przytaknęła mu w myślach… Dopiero teraz zdała sobie sprawę, w jak beznadziejnej sytuacji się znalazła. Dzieliła uczucia między dwóch mężczyzn…
- Już nawet odpowiedzieć mi nie potrafisz… - patrzył na nią z nadzieją, że w końcu jednak się odezwie. – Nie chcę być z kobietą, która nie darzy mnie zaufaniem, a tym bardziej kocha kogoś innego. A jeśli jest całkiem odwrotnie i się mylę, to mi to udowodnij. – Podszedł do niej i spojrzał w jej zaszklone od łez oczy. – Ja czy on? – zapytał zdecydowanym głosem. – Wystarczy jedno słowo, a wymarzę z pamięci dzisiejsze zdarzenie. – Mimo wszystko chciał się pogodzić.
Kitana zawładnęła jego sercem, ale nie mógł jej przecież powiedzieć w takiej chwili, co do niej czuje, nie zasłużyła sobie na to. Miał jednak ochotę porozmawiać z nią jeszcze raz, na spokojnie. Postanowił dać jej ostatnią szansę. Szansę, która miała mu udowodnić, że dobrze ulokował uczucia…
Otworzyła usta by coś powiedzieć, lecz nie umiała tak po prostu wybrać pomiędzy dwoma tak odmiennymi mężczyznami. Nie chciała wybierać. Kochała jednego i drugiego, teraz to już wiedziała…

- Tak myślałem – usłyszała nagle głos Suba.
Wojownik ostatni raz spojrzał na księżniczkę i szybkim krokiem wyszedł z komnaty.

Ostatnio edytowane przez rudzielec : 22.07.2013 - 18:48
rudzielec jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.07.2013, 14:12   #190
Stephenowa

Ruda... Ja Cię chyba normalnie strzelę kiedyś! Najpierw mi naobiecywałaś, że odcinek będzie wczoraj, już mi tu zaczęłaś mówić, co tu się dziać nie będzie, a tu puuff i odcinek dopiero dzisiaj? Serio? Asz Ty...
Po drugie. Czemu rozdzieliłaś Kitanę i Suba? A właściwie czemu pozwoliłaś Tanyi (?) to zrobić? Chociaż, z drugiej strony może to i lepiej... To było bardzo nieuczciwe ze strony Kitany, być zakochaną w innym facecie (TYM facecie) podczas związku z Subem...
Jeszcze mówiąc o Tanyi (?)... Co to za wredna, mała, piczowata... samica psa! Jeju! W kogo ona się wdała? Biedny Ermac, już wyssałby jej tą duszę i byłoby po problemie, nikt by za nią nie płakał!
Generalnie mam nadzieję, że szybko wstawisz dalsze części, bo się nie doczekam.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania