Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 20.08.2013, 20:56   #261
Caesum
Administrator

Reputacja: 101
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Wygląda jak kałuża, podobny shader wody widziałem w World of Warcraft. Ale wiecie, oni mogą to zrobić teraz ale dodać potem, tak jak to było w przypadku TS2. Przed premierą na zdjęciach widać było deszcz, a kiedy deszcz sam w sobie dostaliśmy? Kilka dodatków później. Chociaż może już się czegoś nauczyli przez ten czas.

A, poza tym zauważcie, że tam jest studzienka kanalizacyjna.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 20.08.2013 - 20:59
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.08.2013, 21:53   #262
simka334player

Reputacja: 10

Witajcie simowi fani
Nareszcie The sims 4 w perspektywie. Dla mnie będzie to PRAWDZIWY sequel do The Sims2. Cos co połączy najlepsze cechy dwójki i otwarte otoczenie trójki.
I to że zajmuje sie nimi Maxis to właśnie jest powrót do korzeni. Bo przecież trójka była moim zdaniem niewypałem jedną wielką pomyłką, zatraciła tego simowego ducha z TS1 iTS2. Nie wiem jak to jest z ostatnimi dodatkami robionymi w kooperacji z Maxisem bo wymiękłam po Zwierzakach.
Grafika jest mi osobiście obojętna, dla mnie najważniejsze żeby simy były miłe dla oka i poruszały się ładnie. I tak będzie sądząc po trailarze. Bo te trójkowe obłe i plastelinowe ludziki były nie do przełknięcia. Cieszę się na The Sims 4. z dodatkami z netu( jak ktoś z was już powiedział) będzie można zrobić cuda.
Trochę mi będzie żal moich dwójkowych rodzin ( wyobrażcie sobie ile mam pokoleń od 2004 roku!) ale napewno kupię czwórkę. Tak jakby trójka nigdy sie nie zdarzyła
stare 21.08.2013, 00:39   #263
Kamis

No ciekawie, ciekawie. Jestem coraz pozytywniej nastawiona do tej całej 4. Pogoda w podstawce jest baaaardzo wątpliwa, przecież z jednego deszczu może powstać cały dodatek! To samo tyczy się zwierząt.

Btw, co z "multi" w ts4?

Życie pisze swój scenariusz, nieważne jakie były plany.
Kamis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2013, 07:22   #264
Mentosik

Wątpie,że pogoda będzie w podstawie.Coraz bardziej przekonuje się do czwórki Jak dla mnie moze byc ona godnym następcą 3.Ale i tak nie wiem czy kupie.Wydalem tyle kasy na 3 i teraz mam to wyrzucić na rzecz the sims 4 ? Rozgrywka w 2 jest fajna,ale nie gram w nią,bo nie moge teraz sobie wyobrazić grania zamkniętym na 1 parceli i jeszcze nie starzejący się sąsiedzi ...Mogliby połączyć zalety 2 i 3 i wtedy byloby super.
Mentosik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2013, 08:46   #265
simka334player

Mentosiku,
ale ci niestarzejący się sąsiedzi z dwójki to są właśnie te korzenie o których mowa. Nie jakieś niuanse grafiki ale właśnie total control. To jest to co jest istotą simowania. To że nie było jej w trójce sprawiło że tak duzo ludzi było ta grą rozczarowanych. Jak sobie Maxis z tym problemem w otwartym otoczeniu poradzi , nie mam pojecia. Ale napewno wymyśli cos fajnego. Ufam Maxisowi. Nigdy nie rozczarowałam sie co do każdego wychodzacego dodatku do dwójki.
Ta maxisowa ekipa ma talent, to cos co sprawiło że dwójka była tak charyzmatyczna. Trójka natomiast, przynajmniej poczatkowe dodatki, była jak żle wypieczona buła, gliniasta i ciężkostrawna.
W trailerze widzę sporo elementów przetestowanych w Spore. I to jeszcze jeden z plusów dla 4. Ci ludzie maja fantazję.
Fajnie jest cieszyc sie znowu na jakąś simową grę.
stare 21.08.2013, 09:11   #266
Mamełe

Cytat:
Napisał Ashley_Tisdale Zobacz post
Na Originie można już zakupić pre order ale jak dla mnie to STRASZNE zdzierstwo.. edycja limitowana kosztuje 179,99 a specjalna 199,99!!!!!!!! Chyba ich coś powaliło ;/ Naprawdę. Myślałem, że będzie kosztowało góra 139,99 to dodatki też pewnie będą droższe.. może nawet i 100 zł przekroczą ;///// Zniechęciło mnie to do tej gry.
Naprawdę wydawało ci się, że ta część za rok będzie taniej niż podstawa TS3 pięć lat temu? Niestety wartość pieniądza w czasie się zmienia i taniej można mieć tylko coś starego technologicznie, połączenia komórkowe i internet.
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2013, 10:10   #267
Katerina

Strasznie podoba mi się okolica. A skoro to ma być powrót do korzeni, to może będzie można stworzyć własny świat jak w TS2? To byłoby całkiem fajne.
stare 21.08.2013, 10:11   #268
Malfurion

Reputacja: 19

Obejrzalem te filmiki i nie jestem jakos szczegolnie zachwycony. Kreator simow oczywiscie na plus, ale to bylo wiadomo juz po zobaczeniu screenow. Tryb budowania; tragedia! Co to ma byc? Czy oni zrezygnowali z stawiania pojedynczych scian? (!!) Teraz bedzie mozna tylko stawiac kwadraty, co swoja droga przeciez tez bylo mozliwe w TS3, ale oprocz tego mielismy mozliwosc stawiania pojedynczych scian. System emocji ciekawy, choc jak daleko tworcy poszli w tym kierunku jest niewiadome. Na razie patrze na nowych simow z dystansem. Czekam na kolejne materialy.

edit: Fajne jest tez to, ze simy moga chodzic na wiele sposobow, podobnie z gestykulacja. No i glos, mam nadzieje, ze bedzie ich wiecej niz 3 -.-

Ostatnio edytowane przez Malfurion : 21.08.2013 - 10:15
Malfurion jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2013, 10:13   #269
Kerbi

Cytat:
Napisał simka334player Zobacz post
ale ci niestarzejący się sąsiedzi z dwójki to są właśnie te korzenie o których mowa.
Jeśli tak będzie, to się mocno wkurzę Moim zdaniem to zupełnie bez sensu, że cała okolica jest zamrożona, oprócz aktualnie kierowanej rodziny. Myślę, że najlepsze byłoby tutaj rozwiązanie z TS3 - czyli opcja włączenia/wyłączenia postępu historii. Każdy miałby wtedy swój ulubiony tryb i nie byłoby problemu W dwójce ciągle były jakieś problemy z niestarzejącymi się dziećmi/nastolatkami, które były miastowymi, bo nasz sim dorósł, a one na zawsze pozostawały młodziutkie i nie dało się wziąć ślubu
Kerbi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 21.08.2013, 10:25   #270
Mamełe

Cytat:
Napisał Don Zobacz post
Tryb budowania; tragedia! Co to ma byc? Czy oni zrezygnowali z stawiania pojedynczych scian? (!!) Teraz bedzie mozna tylko stawiac kwadraty, co swoja droga przeciez tez bylo mozliwe w TS3, ale oprocz tego mielismy mozliwosc stawiania pojedynczych scian
No właśnie jestem ciekawa, co w takim przypadku ze skośnymi ścianami?

Nie chcę żadnego mrożenia otoczenia. Chcę mieć wybór.
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania