Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 23.08.2013, 17:45   #421
Katerina

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Też mam tak, że czytając jeden news myślę "co za szmira, nie kupię", a po chwili inny "ale czadowe, muszę to mieć". Każdemu nie dogodzą, ale niektóre super ultra rzeczy to są po prostu głupie. I każdy 'nowy' news opowiada o tym samym.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.08.2013, 17:46   #422
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Cytat:
Napisał Damian
interakcje w formie obrazka będą pojawiały się po lewej dolnej stronie ekranu a nie tak jak dotychczas w lewym górnym rogu
Taki układ przeciez jest już od czasu "jedynki", po kij go zmieniają?
Cytat:
Napisał Absolem
Co do duchów, chciałbym żeby były bardziej przezroczyste niż te w trójce i żeby nie dało się z nimi robić jakichkolwiek interakcji bo to głupie.
Dokładnie! Jak w "jedynce" i "dwójce"
Cytat:
Napisał Alexandra
Stwierdziła, że to, cytuję "większe gówno niż kucki ponny".
Łooo, ostra laska z niej rośnie
No cóż, albo nie ma tak spaczonego gustu przez bajki, o co podejrzewam mojego kuzyna ;<

EDIT:
Cytat:
Napisał Gold_Chocolate
Sama nie wiem co o tym myśleć, jedne newsy mnie zachwycają a inne wręcz przeciwnie.
Ale my chyba wszyscy tak mamy, sądząc po komentarzach!
Cytat:
Napisał Absolem
Mi się te ikonki podobają bo tak na prawdę te paski nic nie dawały - i tak były tylko dwie "fazy" danej potrzeby czyli skrajny głód lub najedzenie, więc de facto paski były niepotrzebne bo można to samo zobrazować kolorami tych ikonek.
Na podstawie paska głodu można było ocenić potrzebną simowi wartość kaloryczną posiłku, czyli jaki typ dania miał zjeść, żeby się "zapchać" Ja z tego cały czas korzystam! Albo w przypadku towarzystwa - jakie interakcję muszę simowi zlecić, żeby pasek w miarę szybko się zapełnił.
Cytat:
Napisał Alexandra
I każdy 'nowy' news opowiada o tym samym.
Do premiery jeszcze sporo czasu, nie mogą nam wszystkiego podać na tacy, bo to byłoby dla nich stratne

Ostatnio edytowane przez Liv : 23.08.2013 - 17:52
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.08.2013, 17:53   #423
Agor-ia

Sterowanie duchami mi też wydaje się bezsensowne, niech sobie żyją własnym życiem (o ile można tak rzec o niematerialnej pozostałości umarłego ). Zresztą takie samo zdanie mam o pełnej kontroli nad zwierzakami, dwójkowa niezależność zwierząt jest ok.

edit: I tak samo mam mieszane uczucia co do TS4, bo zamiast mieć to, co było wcześniej dobre, plus jeszcze coś, to dostajemy nowości kosztem tego, co już się zdążyło polubić.
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.08.2013, 17:56   #424
Cytryśnia

Reputacja: 12

Cytat:
Stwierdziła, że to, cytuję "większe gówno niż kucki ponny".
hah, chyba zrobię eksperyment na mojej kuzynce ;D

do interfejsu mam mieszane uczucia. Z jednej strony niby fajnie, ze go "trochę" zmienili, paski zajmowały sporo miejsca, ale z drugiej strony mam taki sentyment i trochę ciężko będzie się przestawić, zwłaszcza, ze większość rzeczy robię już automatycznie :/
a duchy niech tylko straszą!
stare 23.08.2013, 18:14   #425
Damian
Guest

Osiągnięcia o których mowa była w newsie o interfejsie zostały potwierdzone.

Ponadto w The Sims 4 uświadczymy zadania do wykonania oraz „znajdźki” i osiągnięcia do zdobycia, za które odblokujemy nowe meble, elementy garderoby i inne elementy. Wróci też możliwość dzielenia się swoją twórczością (Simami i domami) ze społecznością skupioną wokół gry.

Zdjęcie z trybu budowania, jakby ktoś jeszcze nie widział

Źródło: Gry online, Gamescom

Wygląda na to że nowa seria będzie bardziej nastawiona na ekrany dotykowe oraz klikanie myszką w elementy świata niż wchodzenie w tryby, suwaki, opcje, kategorie.
Oczekuję od Maxis żeby chociaż dali nam demo CAS'a przed premierą.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.08.2013, 18:28   #426
Malin

Reputacja: 11

Gif z trybu budowania (trochę za duży, by go wrzucić w całości): http://i.imgur.com/fbU1gUo.gif
Źródło - polecam filmik, fajnie widać budowanie.
Malin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.08.2013, 18:46   #427
Damian
Guest

Źródło: Niewysoki z Centrum Simów

Zarys okładki, początkowe wersje, pewnie się jeszcze zmieni.

http://i.imgur.com/3***69pl.jpg ( Za duży rozmiar )

CDAction także wybrało się na gamescom. Na łamach swojego serwisu twierdzi

"The Sims 4 - Gra działa lepiej na słabszym sprzęcie niż "trójka""

Nie oszukujmy się – większość fanów (czy raczej – fanek) Simsów nie posiada potwora z mocarnym procesorem i dwoma kartami graficznymi. Wiedzą o tym dobrze developerzy z Maxis, którzy tworząc The Sims 4 chcą upewnić się, że gra działać będzie dobrze na słabszym sprzęcie. I ponoć im się to udało.
W rozmowie z serwisem Digital Spy Ryan Vaughn, producent The Sims 4, twierdzi, że gra działać będzie na słabszych komputerach lepiej niż poprzednia część. Jak tłumaczy:

Wiemy, że nasi gracze mają sprzęt o różnej specyfikacji. Chcemy mieć pewność, że ktoś grający na słabszym komputerze będzie miał tak samo dobre wrażenia, jak osoba korzystająca z mocnego peceta. Na razie robimy wiele, by zoptymalizować grę, skracamy czasy ładowania i dbamy o to, by produkcja wyglądała pięknie.

Tak więc w nowe Simsy bez problemu wy oraz wasze siostry, żony lub kochanki pogracie na kilkuletnim komputerze.

To zdjęcie ze Skoku w przyszłość to miasto o nazwie Riviera gdzie domy będą ustawione bardzo blisko siebie.
Bardzo podoba mi się budowa dachów przedstawiona na filmie który polecił Malin, w końcu koniec z modami i kodami *.*

Ostatnio edytowane przez Damian : 23.08.2013 - 18:49
  Odpowiedź z Cytatem
stare 23.08.2013, 19:00   #428
Klamra

Simy są najśliczniejsze porównując do dwójki czy trójki. Problemem są przyklejone włosy wyglądające jak hełm ale mogę to przecierpieć, bo to pewnie przez to, że gra ma mieć mniejsze wymagania sprzętowe.
Klamra jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.08.2013, 19:01   #429
Carmen

Cieszę się, że zadbali o osoby ze słabszym sprzętem. Może i mój laptop do gorszych nie należy, ale przy kilku dodatkach i rzeczach z neta strasznie Simsy muliły.
Co do budowania to zostało bardzo uproszczone co w moim przypadku jest na plus. Nigdy budowanie domów nie sprawiało mi przyjemności zawsze wolałam już grać rodziną niż męczyć się z tym wszystkim. I bardzo spodobało mi się to, że od teraz będzie można swobodnie przenosić pokoje oraz ustalić wysokość ścian i okien.
Carmen jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.08.2013, 19:07   #430
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Cytat:
Napisał Damian Zobacz post
Chcemy mieć pewność, że ktoś grający na słabszym komputerze będzie miał tak samo dobre wrażenia, jak osoba korzystająca z mocnego peceta.
Super, ale co z tymi, którzy mają dobre komputery, a zatem chcieliby wrażenia z gry odpowiednie do ich sprzętu? O nich rozumiem już zapomniano?

Ostatnio edytowane przez Caesum : 23.08.2013 - 19:09
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania