![]() |
#551 | ||
Reputacja: 12
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|
![]() |
#552 |
Reputacja: 10
|
![]()
W trójce różnica pomiędzy młodym dorosłym a dorosłym jest tylko taka, że dorosły ma coś w rodzaju zmarszczek, ale trzeba się przyjrzeć, żeby je zobaczyć. Jeśli mamy dodatek Pokolenia, to czasem po przejściu z młodego dorosłego na dorosłego, Sim ma kryzys wieku średniego. Ja ten kryzys zawsze usuwam kodem. Jak dla mnie to jeśli w czwórce ta różnica miałaby być również taka maleńka, to dobrze, że usuwają młodego dorosłego. Gdyby w zamian twarz Sima z wiekiem dostawała nowych zmarszczek, to byłoby nawet fajnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Reputacja: 14
|
![]()
Jeszcze warto zauważyć, że różnica wieku to nie wszytko. Różnica pomiędzy 10-latkiem i 15-latkiem jest większa, niż między 20-latkiem i 25-latkiem
![]() ![]() I zaczęło mnie straszliwie wkurzać to, że niemal na każde pytanie producenci odpowiadają, że "skupiają się na emocjach"... Oni chyba naprawdę myślą, że wystarczy dopracować jedną rzecz, a gracze nie zauważą masy niedociągnięć. Jak czytam te wszystkie wypowiedzi, zaczynam zastanawiać się, czy jednak kupię nową grę. |
![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
|
![]()
Młody dorosły to moja ulubiona grupa wiekowa. Bo grając nimi nie czuję, że zaraz będzie mój sim dziadkiem, babcią czy czymkolwiek. I po wieku nastoletnim nie staje się 40latkiem. A dobrze by było gdyby młodego dorosłego nie wywalili i dodali coś pomiędzy dzieckiem a nastolatkiem.
![]() |
#555 |
|
![]()
No co Wy gadacie, przecież w TS3 młody dorosły od dorosłego różni się sporą ilością rzeczy:
-od dodatku Pokolenia dorosły może przechodzić kryzys wieku średniego -dorosłemu pojawiają się pierwsze zmarszczki -jak sim ma urodziny to przypatrzcie się na jego portret w menu - kiedy młody dorosły staje się dorosłym to twarz mu "opada" co ma symulować mniej sprężystą skórę Moim zdaniem to dużo różnic, a jeszcze jak za pomocą kreatora stylu dodamy siwiznę albo łysinę lub te głębsze zmarszczki simowi to wtedy już ewidentnie widać różnicę między tymi grupami ;p
![]() |
#556 | |||||||||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Aczkolwiek ciekawą rzeczą byłby np. kryzys wieku średniego, coś a la trójkowe wahania nastroju u nastolatków ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym chciała poza tym wiek przedszkolaka - jakby się tak zastanowić, to brakuje mi go w TS2 ![]() Cytat:
Wolałabym raczej, żeby dopracowali elementy, nad którymi gracze będą spędzać najwięcej czasu - budowanie (CAST!!!), tworzenie sima, rozwój rodziny, interakcje miedzy simami i otoczeniem... Cytat:
Z graczami jest też taka sprawa, że są tacy, którzy grali we wszystkie części - ich trudniej będzie zadowolić, bo wiedzą, jakimi prawami rządzi się marka The Sims, ale jest też cała rzesza nowych, młodszych, których np. w momencie wydania TS1 czy nawet TS2 nie było na świecie (co mnie osobiście trochę już przeraża - stara się czuję ![]() Jedna dopracowana rzeczy pewnie całkowicie zadowoli "nowych" i będą się nią zachwycać, podczas gdy "starym" nie będzie to wystarczać, bo stwierdza, że zamiast tego można było ulepszyć coś innego. Firma powinna się też z tym liczyć. Zresztą czytając komentarze na MTS mam wrażenie, że tam w sumie mało kto tą grę kupi xD |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#557 | |
|
![]() Cytat:
![]() Również źle by mi się grało bez opcji create-a-style, bo właściwie zawsze z niej korzystam, chociażby nawet do samego rozjaśnienia/przyciemnienia jakiegoś przedmiotu albo ubrania. Problem stwarza jedynie ten nowy system emocji, bo gra mogłaby nie rozpoznać własnoręcznie "stworzonych" kolorów, niestety. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
|
![]()
Ja tam wolę Create A Style niż emocje! Nie planuję kupić tej gry tak czy siak, ale jak nie będzie Create A Style to na 200 % jej nie kupię. Podkreślam wielokrotnie, że mi trójka odpowiada, więc nie będzie mnie aż tak kusiło by czwórkę kupić, a bez własnego kolorowania obiektów już grać nie potrafię!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Guest
|
![]()
@Liv na moim przykładzie można stwierdzić iż kupowanie gier w internecie jest niebezpieczne xd.
|
![]() |
![]() |
#560 |
|
![]()
No ale kurde, te emocje zaczynaja mieć trochę złe wplywy... chociażby jeśli chodzi o 'stwórz styl'. Albo jak ktoś ubierze czarną bluzkę to jest najmsutniejszy człowiek świata...
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
|
|