Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07.09.2013, 19:42   #701
Mamełe

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Właściwie nie pokazali jeszcze prawie nic więc w sumie nie wiem czy kiepsko pokazali czy nie. Jak to sie mówi, mam zbyt mało danych.
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.09.2013, 19:56   #702
Agor-ia

Mamełe, nie takie do końca domysły, bazujemy na dostępnych informacjach, a że są one (jeszcze) niepełne, to przecież zdajemy sobie z tego sprawę
Jakkolwiek to z depresją i pisarstwem zostało powiedziane wystarczająco jasno i, jak dla mnie, jest to jakoś głupio pomyślane.

A skoro już mowa o stereotypach to ciekawi mnie, czy w czwórce też będzie stara panna/ wredna baba z gromadą kotów? W jedynce była Gienia (?), w dwójce ta babka Knot, w trójce też kojarzę taką postać.

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.09.2013, 06:33   #703
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Ale przecież w tej informacji nie ma mowy o tym, że wesoły sim nie może być artystą. I to nie wesołemu będzie trudniej, tylko smutnemu będzie łatwiej (nie wiem jak dla innych, ale dla mnie to duża różnica . W trójce też było takie "faworyzowanie" simów w niektórych dżemach dziedzinach, z tym, że zamiast enocji były cechy, które wybierało się raz na całe życie (chyba, że kupowało się nagrodę szczęścia życiowego, co dla mnie było totalnym bezsensem). W tym przypadku emocje dają o wiele większe możliwości (sim nie jest już "jednowymiarowy", jego charakter, stosunek do innych simów czy rzeczy może się zmieniać, ale w dalszym ciągu jest to ten sam sim z tymi samymi cechami). Tylko, że te cechy tak naprawdę nic bie zmieniały. kilka interakcji więcej/mniej i podobno większa/mniejsza skłonność do robienia niektórych rzeczy (np. do pisania), przy czym ja nigdy grając w trójkę nie odczułem czegoś takiego, że sim-artysta osiągnął więcej dzięki swojej cesze. Dobra, rozpisałem się bez sensu a zmierzam tak naprawdę do jednego stwierdzenia: moim zdaniem w dalszym ciągu tylko i wyłącznie gracz będzie decydował o tym, w jakiej dziedzinie sim osiągnie sukces. Emocje będą mogły mu to ułatwić, ale nie utrudnić. Wesoły sim będzie mógł być artystą nie gorszym niż smutny, jednak smutnemu łatwiej może przyjść napisanie czegoś świetnego. Simowie w romantycznym nastroju będą mieli większe szanse na udany podryw, ale w np. wesołym nastroju też nie wydaje mi się to być problemem. Tak właśnie to widzę, a nie tak, ja Ty mi to, Agor-io (jak to odmienić? xD), usiłujesz wytłumaczyć. Rozumiem Twoje obawy i nie uważam że są bezpodstawne. Jeżeli faktycznie byłoby tak, że tylko smutny ma orawo być poetą, to byłaby kompletna klapa. Moja wizja jest po prostu bardziej optymistyczna, dlatego mniej się obawiam
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.09.2013, 07:47   #704
Meona

Jestem trochę opóźniona w newsach. Simy byłyby ładne, gdyby nie te włosy. Ciekawi mnie ta istota nadprzyrodzona, może kosmita? Szkoda, że ubrania i włosy nie będą poruszać się na wietrze. Czepiam się szczegółów, ale to by było fajne. Zaintrygowały mnie emocje, tryb budowania też będzie fajny. Czekam na więcej.
stare 08.09.2013, 08:30   #705
Kerbi

Cytat:
Napisał Mroczny Pan Skromności Zobacz post
Emocje będą mogły mu to ułatwić, ale nie utrudnić.
Ja myślę, że utrudnić też Sim w depresji, który jest sportowcem, raczej nie będzie się tak dobrze spełniał w swoim zawodzie, jak sim czujący się "w porządku". Nie będzie miał też miał ochoty na zabawy - lub będzie bawił się bez entuzjazmu, co nie sprawi mu już takiej frajdy i odbije się na jego "wynikach".
Kerbi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.09.2013, 09:15   #706
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

No tak, to jeszcze zależy od sytuacji Pozostaje liczyć na kreatywność twórców.
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.09.2013, 09:51   #707
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Cytat:
Napisał Kerbi Zobacz post
Ja myślę, że utrudnić też Sim w depresji, który jest sportowcem, raczej nie będzie się tak dobrze spełniał w swoim zawodzie, jak sim czujący się "w porządku".
Co też nie do końca by było ok, bo podczas sportu wydziela się endorfiny, które pozytywnie wpływają na samopoczucie. : >
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.09.2013, 10:13   #708
Kerbi

Ale wiesz, trzeba mieć też chęć, żeby w ogóle "wstać łóżka i otrzeć łzy", i pobiec uprawiać sport W depresji raczej ciężko się zmotywować do czegokolwiek, zwłaszcza bez czyjejś pomocy. Przyznaję ci rację, tylko teraz rodzi się pytanie, czy sim w ogóle będzie miał ochotę iść do tej pracy.
Kerbi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.09.2013, 10:13   #709
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
Co też nie do końca by było ok, bo podczas sportu wydziela się endorfiny, które pozytywnie wpływają na samopoczucie. : >
... co też nie byłoby do końca ok, bo niektórym podczas wiekszego wysiłku (sportu) wydziela sie tylko pot, a te całe endorfiny nic nie pomagają w poprawie samopoczucia (ok)

podzielam zdanie chrupencjusza, ale też coś dodam. moze byc tez tak, ze w pewnym stopniu ( mniejszym czy wiekszym) to czynnosci beda wplywaly na samopoczucie, a nie tylko emocje na czynnosci. np. zdesperowany sim piszacy jakies smęty może się "wyżyć"(?) i polepszy mu sie samopoczucie, tak jak wscieklosc i sport. albo wesoly sim grajacy smutne piosenki/malujace przygnebiajace obrazy moze pogorszyc swoje samopoczucie w mniejszym/wiekszym stopniu.
stare 08.09.2013, 10:25   #710
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Cytat:
Napisał Lubie Zobacz post
... co też nie byłoby do końca ok, bo niektórym podczas wiekszego wysiłku (sportu) wydziela sie tylko pot, a te całe endorfiny nic nie pomagają w poprawie samopoczucia (ok)
To chyba mój przypadek.

W każdym razie ja mam nadzieję, że będzie można to jakoś wyłączyć, albo że nie będzie to takim istotnym elementem gameplayu. Tylko tego by mi było trzeba, żeby podczas robienia zdjęć do FS simka rozbeczała się od nadmiaru emocji, jaki wywołała ta zapalona świeczuszka na końcu korytarza.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości)

Zasady Postowania