Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Simy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 10.11.2013, 17:58   #11
Diana
Moderator

Reputacja: 46
Domyślnie Odp: Z warsztatu Diany :3

Cytat:
Napisał yrvie
I pozy, szczególnie na 5 zdjęciu jest zabawna Jakby była pijana i ledwo się trzymala ;D
Haha, nie wiedziałam, że tak to się może kojarzyć xD
Cytat:
Napisał Liv
Ciuch ma iście paintową jakość, a tło prezentacji już w ogóle pozostawię bez komentarza
No co, sesja w mieszkaniu
Cytat:
Callie - po pierwsze, z wielu dostępnych póz wybiera się takie, które w miarę możliwości jak najmniej kolidują z resztą - w przypadku tej simki mowa tu oczywiście o włosach.
Nie wiem, co Ty tu poprawiłaś w PSie.
Napisałam dokładnie "Wybaczcie te włosy wchodzące w ciało, ale po poprawieniu na Photoshopie wyglądało to jeszcze gorzej" - to chyba jest jasne, że ostatecznie zostawiłam zdjęcia bez przeróbki?
Cytat:
Czerwone tło to jakiś żart?
?
Cytat:
Od razu mówię, że mocno wytuszowane rzęsy do "naturalnego" makijażu się nie zaliczają
To nie są mocno wytuszowane rzęsy, tylko liner. ;p
Specjalnie dałam mocny liner, bo poza nim simka nie ma makijażu (teoretycznie ma szminkę na ustach, ale nie traktuję tego jako szminkę, ale jako naturalną "teksturę" ust, ponieważ bez tej pomadki usta sztucznie się błyszczały ).
Cytat:
Pierwsze, co bardzo mnie odrzuciło w tej simce, to fryzura a la przedszkolak/podstawówka. Chodząc po mieście przyglądam się ludziom - może nie dość uważnie, ale ciągle - i uwierz, jeszcze nie widziałam dorosłej, która miałaby tak zrobione włosy...
Jak dla mnie to po prostu taka fryzura pasowała tej simce najbardziej. Poza tym bez przesady, to nie są kiteczki z różowymi spineczkami z Hello Kitty, tylko normalne włosy
Cytat:
Druga sprawa - czemu TYLE brązu?! Przecież w całej prezentacji dla kontrastu i przełamania tych ziemistych kolorów mamy tylko listwę przy ścianie, podłogę i szorty. [...] Patrząc na simkę chcę mieć coś, na czym mogę na chwilę dłużej zatrzymać wzrok. Jeden i ten sam kolor w różnych odcieniach nie ułatwia mi tego, uwierz.
A tak jakoś. xD
Cóż mogę powiedzieć... Nie przykładajcie wagi do prezentacji, patrzcie na simów. Nie mam zbyt dobrych pomysłów na tła do zdjęć, a kocham tą maxisową cegłę. :3
Cytat:
Nie masz szczęścia do skinów widzę... Przecież ona ma nienaturalnie blade te policzki!
Czy ja wiem... Mi się ten skin bardzo podoba
Cytat:
Nos nadal chudy, z łukiem brwiowym też powtórka z rozrywki.
Nie jestem specjalistką od łuków brwiowych, ale nos na pewno nie jest chudy. O.o
Cytat:
Zastanawiam się, po kiego grzyba do sukienki zakładać jeszcze ledwo, ledwo (ale ciągle!) wystające szorty Gdyby nie to, mogłabym Cię chociaż pochwalić za ładny ciuszek!
Daj spokój, nie ja przecież robiłam to ubranie
Cytat:
No i tak patrzę na to 2. zdjęcie... Przecież ona ma wychudzoną, wręcz kościstą twarz w okolicy szczęki!
Wiem, zrobiłam tak specjalnie! W końcu ludzie są różni ;p
Cytat:
W czasie robienia zdjęć zabrakło prądu, że oświetlenie takie "z zewnątrz"?
Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli przez "z zewnątrz" xD
Cytat:
Mam wrażenie, że z każdą kolejną simką jest coraz gorzej
Nie sondze xD
Cytat:
Napisał Malin
Kolejna simka z taką pociągłą twarzą. Ja się zastanawiam, czy to wina ustawień rozdzielczości, czy rzeczywiście wszystkie twarze robisz aż tak wąskie. Miałam kiedyś taką sytuację, że w grze wszystko było dobrze, a screen wychodził niesamowicie "ściśnięty". Po zmianie rozdzielczości monitora było już wszystko dobrze. Może sprawdź, czy tu nie leży problem, bo takie wąskie, podłużne twarze nie są fajne
Nie, nie, nie, z rozdzielczością wszystko jest w porządku. Zauważyłabym, gdyby screeny były rozciągnięte
Cytat:
wąski nos i usta, które są zdecydowanie za nisko i zbyt cienkie.
Akurat tutaj nosa i ust nie określiłabym jako wąskie... Wręcz przeciwnie
Cytat:
W nosie niezbyt podoba mi się to, że mostek pomiędzy oczami jest zbyt szeroki w stosunku do nozdrzy. Powinno być raczej odwrotnie
Też specjalnie tak zrobiłam, żeby choć trochę się odróżniała
Cytat:
Strasznie podoba mi się ta tuniczka i poprosiłabym o jakiś namiar na nią Szorty w sumie zbędne, ale z nimi też nie jest jakoś źle, jak dla mnie.
KLIK. :3
Cytat:
Przede wszystkim jednak przestaw się na inne kształty twarzy - szerokie kości szczęki, krótsze podbródki też są ładne
Tak naprawdę już tutaj zaczęłam eksperymentować - nos i usta
Cytat:
A może ściągnij sobie zamienniki twarzy w warsztacie, są różne bardzo ciekawe i zdecydowanie odświeżają wygląd kolejnych postaci.
Pierwsze słyszę o czymś takim. Poszukam. :3
Cytat:
Popracuj jeszcze nad tłem prezentacji, postaw na jaśniejsze kolory.
Tło prezentacji zawsze umiem spieprzyć.

Standardowo dziękuję za komentarze (i czekam na więcej) :3

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości)

Zasady Postowania