Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > TheSims.pl - archiwum > FTS Newsletter
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Previous Post   Next Post Next
stare 15.11.2013, 17:25   #3
Charionette
Admin Emeryt
Admin Kumpel

Reputacja: 18
Domyślnie Odp: FTS Newsletter 21[23]

The Sims Polska On Top to przegląd najciekawszych propozycji naszych uzdolnionych użytkowników z kilku ostatnich miesięcy. Zapraszam do czytania!

Fotostory zaczęły na naszym forum mnożyć się jak grzyby po deszczu. Jako miłośnik FS nie mogę tego działu nie potraktować w sposób wyjątkowy. Zapraszam Was na krótką wycieczkę po najlepszych opowiadaniach naszych użytkowników.

Na początek To. Tak, to już był tytuł. Autorką... Tego jest Yuki, która jakiś czas temu powróciła na forum po krótkiej przerwie (niestety, jej pierwsze FS zostało ledwie zaczęte). Opowiadanie pełne jet tajemniczości i paradoksów - musicie przyznać, że ustawione małżeństwo i atak zombie razem brzmią dość nietypowo. Jeśli dodać do tego przepiękne zdjęcia, mamy gotowy przepis na FS doskonałe. Jeżeli jesteście ciekawi, zapraszam tutaj.
Cytat:
Profesjonalny tekst czyta się miło niezależnie od czasu akcji. Rozbudowane opisy, dużo porównań, a do tego trzymanie się zasad języka polskiego[...]
Lira
Cytat:
Fajnie wymyśliłaś tą opowieść o mutantach, zaciekawiła mnie. [...] Rany, ile ja bym dała za dłuższe odcinki...
Alexandra

Swoje następne, po Morfinie, jednoczęściowe opowiadanie przedstawił nam Caesum. Po raz kolejny autorką simów jest Liv. Catherina posiada niepowtarzalny klimat, idealnie wpasowuje się w czas, który niedawno przeżywaliśmy, czyli Zaduszki, a zdjęcia doskonale komponują się z tekstem. Aby poznać szczegóły, zajrzyjcie tutaj.
Cytat:
Opowiadanie wzruszyło mnie i zachwyciło. Tekst krótki, ale ile w nim głębi i uczucia!
Liv
Cytat:
Najbardziej podoba mi się pierwszy list, ale za to zakończenie wywołało u mnie ciarki i wprawiło w melancholijny nastrój. Piękne, wzruszające, zaskakujące...
Lira

Jeśli fascynują Was szpitale psychiatryczne, być może warto poświęcić chwilę czasu na przeczytanie FS o tajemniczym i niewiele mówiącym czytelnikowi tytule: Szpital Psychiatryczny. Początek opowiadania składa się z różnych przemyśleń głównej bohaterki, pacjentki tytułowego szpitala. Jeśli chcecie poznać szczegóły, zapraszam tutaj.
Cytat:
Masz bliźniaczkę? Bo wyjątkowo realistycznie opisałaś ich relacje. Coś niesamowitego. Samymi wtrąceniami w tekście tworzysz historię, kreujesz charakter, dodajesz smaczku do całości.
Yuki
Cytat:
Podoba mi się twój styl narracji - główna bohaterka opisuje rzeczywistość w taki sposób, jaki lubię. Pomimo, że z fabuły jasno wynika, że historia dotyczy smutnych i traumatycznych przeżyć, a tematyka jest raczej horrosystyczna, i tak wplatasz nieco zabawne komentarze głównej bohaterki, która dzięki temu wydaje się jeszcze bardziej odizolowana od niemałego problemu jaki ją spotkał[...].
Kestrel

Nie wszyscy pisarze mają czas i talent, aby do swoich dzieł dodawać zdjęcia. Z myślą o nich powstał dział Twórzość pisana, który jakiś czas temu bardzo stracił na popularności (na tyle, że odebrano mu "własną" rangę w FA). Jednym z takich twórców jest Don, który znany jest najbardziej ze swoich filmowych dokonań. Zapraszam do lektury jego opowiadania Szara Aleja Życia.
Cytat:
Ciekawie przedstawiasz życie głównego bohatera, plusem jest to, ze piszesz w osobie pierwszej.
Diana
Cytat:
Taki "Dziennik Bridget Jones" w chłopackim wydaniu. I potraktuj to jako komplement.
Björk

Warto także znaleźć trochę czasu na przeczytanie dzieła kubussa, Новый старт.
Cytat:
Jestem oczarowana stworzonym przez Ciebie światem. Na początku pomyślałam, ze znów jakiś postapokaliptyczny gniot przyszło mi czytać, ale pozytywnie mnie zaskoczyłeś. Świetnie opisujesz, choć nie używasz wielce wyrafinowanego języka, co dodatkowo potęguje wrażenie opustoszałego, rozpadającego się świata.
Yuki
Cytat:
Ogolnie rzecz biorac, historia jest ciekawa i interesuje mnie, jak dalej ja rozwiniesz.
Don

Skoro jesteśmy już przy dziale Nasza twórczość, nie opuszczajmy go tak szybko, tylko przyjrzyjmy się podforum Grafika/rysunki. Tutaj, od długiego czasu, niepodzielnie króluje niesamowicie utalentowana użytkowniczka o ciekawym nicku Człowiek w zielonych rajtuzach. Jej twórczość możecie znaleźć tutaj. Przy okazji, warto odwiedzić tematy innych autorów, między innymi Perplexité [klik] oraz Mefisto [klik]. Nie można też pominąć naszego utalentowanego redaktora, czyli dżina, który zarówno rysuje, jak i fotografuje.

Nie zapominajmy o dziale Opowiadamy, jak sobie gramy, który wprawdzie nieco stracił na popularności, ale nadal można tam spotkać nowe, naprawdę interesujące historie.
Autorką jednej z nich jest anie_1981. Jej temat, choć zatytułowany jest po prostu Fotki, nie zawiera wyłącznie zdjęć z gry. Zachęcam do śledzenia losów rodziny Targaryen.
Cytat:
Hihi, jak zobaczyłam wzmiankę o "Grze o tron", to wiedziałam, ze przeczytam. Również uwielbiam, także takie klimaty mnie ciekawią.
Yuki
Cytat:
Anie, widać po Twojej historii, że grasz z prawdziwą pasją. Niektóre zdjęcia są prześliczne, mam na myśli pejzaże.
Senoy

W OJSG z drugiej części gry od razu wyróżnia się jedno. Niewątpliwie tytuł Patologie nie powinien kojarzyć się dobrze, mnie jednak zachęcił do odwiedzenia tematu autorstwa scavo. Jeśli chcecie wiedzieć, jakie patologie miał na myśli autor, zajrzyjcie do odpowiedniego tematu.
Cytat:
Mam nadzieję, że akcja się rozkręci, jestem ciekawa czy Lou znajdzie tego jedynego. Czekam na więcej.
Meona
Cytat:
Lekko się czyta takie coś, tekst jest przez to ciekawszy.
Diana

Twórcy simów i domów też mają się czym pochwalić. Jeśli chcecie obejrzeć naprawdę interesujące postacie z gry, polecam temat użytkownika Love. Znajdziecie go tutaj. Młodzi użytkownicy również tworzą bardzo fajne simy, czego dowodem może być panMaciek i jego temat Made out me....
Wśród twórców domów, na wyróżnienie zasługuje Juhas i jego projekt Villa "Cube" v1, a także dżin, który powrócił z domem Come Back.

Na dziś to już wszystko, jednakże to, co zostało tutaj zaprezentowane, to tylko kilka najciekawszych propozycji. Drodzy użytkownicy, oglądający wszystkie forumowe twory, pamiętajcie, że największą nagrodą za wysiłek twórców będzie komentarz pod ich pracą!
MPS
Charionette jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania