![]() |
#11 |
Reputacja: 25
|
![]()
Dziękuję za komentarze, bardzo miło mi je czytać
![]() Z dedykacją dla osób, w których imieniu występuje litera C ![]() Rodzina Smith Odcinek 5. Przeprowadzka Smithowie nie potrafili dłużej mieszkać w tym domu. Mimo że minął prawie miesiąc, rodzinie nadal wszystko przypominało Amy. Mason postanowił przeprowadzić się do większego, ładniejszego i nowszego domu. Przyjechali późno w nocy, więc dzieci od razu poszły spać. Okazało się jednak, że pod łóżkiem Samanthy mieszkają potwory i Mason musiał spać tam za nią ;o Po śmierci Amy Samantha zmieniła się... Nie była już wesołą dziewczynką. Zrobiła się wredna i złośliwa. Zakładanie pułapek na członków rodziny stało się jej hobby. Często kłóciła się o to z siostrą. - Co się z tobą dzieje, Sam?! - krzyczała Jane. - Nigdy taka nie byłaś! Jeszcze raz coś mi zrobisz, to powiem tacie! - A mów mu, zwisa mi to. - odpowiedziała siostra i wyszła na ogródek. Następnego dnia dziewczyny obchodziły urodziny. Po rodzinnej ceremonii Jane dosiadła się do Masona i zagadała: - Tato, jest sprawa... - Słucham? - zainteresował się ojciec. - Widzisz... Harcerstwo bardzo mi się spodobało i ogólnie lubię sport, wf... Nauczyciel zaproponował mi konkurs i... Wygrałam tato! Wygrałam stypendium w Szkole Wojskowej Fortu Krochmal! - Żartujesz?! Gratulacje! - ucieszył się Mason na wieść o sukcesie córki. - Tato, czy mogłabym tam pojechać? Miejscowe liceum nie jest zbyt dobre, a chciałabym pracować w wojsku. Naprawdę się tym interesuję. - namawiała Jane. Mason był bardzo zdziwiony, ale po przemyśleniu zgodził się. Jane wyjedzie do szkoły z internatem za 2 dni. Później dziewczyna udała się po coś do sypialni ojca, gdzie spotkała Samanthę. - Słyszałam, że wyjeżdżasz do szkoły z internatem? Będziesz się bawiła z kolegami w czołgu? - dziewczyna wybuchła śmiechem. - Czemu jesteś dla mnie taka niemiła? - pytała Jane siostrę. - Weź skończ wieśniaro. Jak ty się zachowujesz, jak ty wyglądasz? - rzuciła Samantha i wyszła z pokoju. I oczywiście nastolatki po zmianie grupy wiekowej, czarnowłosa Jane (brzydka jak noc ;o ) i Samantha ![]() Ostatnio edytowane przez Pink Panther : 02.02.2014 - 16:15 |
![]() |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|