Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 21.06.2014, 22:06   #1791
octavessens

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Caesum Zobacz post
Plusik dla laseczki za pierwszą część postu. I przypominam o tym, co się stało, gdy poprzednim razem doszło do takiego tematu.
No wybacz, ale skoro, ktoś napisał, że "to ostatni jego post", a dalej kontynuuje swoje smutne lamentowanie to chyba wskazuje tym na jakieś zaburzenia czy mi się wydaje ?

I moim zdaniem offtopu nie ma, bo dyskusja trwa dalej o ts4.
Baseny zapewne będą, mimo, że moim zdaniem tak ważne nie są. Bardziej zależy mi na grywalności, niż na zbiornikach wodnych.

Cytat:
Ktoś napisze, że obawia się ewentualnego braku basenów, bo np. jego ulubionym zajęciem w grze jest pływanie/topienie a Ty już piszesz tej osobie jaka to ona jest głupia, skąd ta informacja
Ja hejtuję i piszę, że ktoś jest głupi? Dobrze wiedzieć
Ewentualnie to nawet ja uważam, że tych basenów nie będzie. Ale nie stwierdzam, tego bo gry w rękach nie miałem.

Ostatnio edytowane przez octavessens : 21.06.2014 - 22:09
octavessens jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.06.2014, 09:50   #1792
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał octavessens Zobacz post
Ja hejtuję i piszę, że ktoś jest głupi?
Cytat:
ktoś napisał, że "to ostatni jego post", a dalej kontynuuje swoje smutne lamentowanie to chyba wskazuje tym na jakieś zaburzenia
Cytat:
CHCIAŁBYM, ŻEBY W SIMS 4 BYŁO WIDAĆ WŁOSY POD PACHAMI, ALE NWM PO CO SKORO I TAK GRA MI SIE NIE PODOBA I NIE KUPIE, ALE MAM SUPER KOMPUTER A S3 I TAK SIE ZACINA :<
Cytat:
OMG braku basenów też nie przeżyję! Naprawdę...
Cytat:
Tylko w kółko siedzisz i lamentujesz
Cytat:
Ja hejtuję i piszę, że ktoś jest głupi?
Nie, zdawało mi się. Zwracam honor

Nie wiem, może ja jestem jakiś dziwny, ale jak ktoś ma swoje zdanie, to nie próbuję mu siłą narzucać swojego. To, że jeden ma takie priorytety, a drugi ma inne wydawało mi się rzeczą zupełnie normalną. ALE, skoro mówisz, że to świadczy o zaburzeniach, to przepraszam, najwidoczniej się pomyliłem co do całej ludzkości. Od dzisiaj koniec z tolerancją dla innego zdania, niż moje własne.

jeszcze złota myśl jako podsumowanie powyższych cytatów:

Cytat:
No proszę was, po co się powtarzać

Dla mnie priorytetem jest (to znaczy DLA WSZYSTKICH) powrót szczegółowych animacji, o czym już pisałem, a także brak błędów, które dawały mi się we znaki, a w trójkę nie grałem zbyt długo i nie miałem praktycznie żadnych nieoficjalnych dodatków. Dziękuję Kędziorku, że mnie oświeciłaś w sprawie instalacji, mogę teraz spać spokojnie
Teraz już chyba pozostaje tylko czekanie na przesunięcie daty premiery, bo w pierwszym terminie na bank się nie wyrobią. Może jak to ogłoszą to na pocieszenie dostaniemy porcję jakichś informacji.
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2014, 11:03   #1793
Irbis

Cytat:
Napisał LaseeeeczkaXD145643 Zobacz post
... ale przecież dopóki oficjalnie nikt nie napisze wprost, że tego nie będzie, to jest to bzdura wyssana z palca...). No bez przesady, to nie można już napisać niczego na ten temat, bo ktoś inny zrobił z igły widły?
Temat brzmi "komentarze do newsów", a to, że coś się komuś wydaje to żaden news. Męczące jest ciągłe czytanie jaki to dramat, że prawdopodobnie nie będzie basenów, zwłaszcza, że piszą to ciągle te same osoby. Czy naprawdę jest sens pisać ciągle o tym samym, skoro już raz wyraziło się swoje zdanie na dany temat? Czy to ciągle jest wolność wypowiedzi czy już nabijanie sobie postów?
Zachęcam do przejrzenia choćby trzydziestu ostatnich stron tematu a zobaczysz, jak bardzo niektórzy próbowali narzucać swoje zdanie innym i przy nich post do którego się powyżej odnosisz to naprawdę drobiazg.
--------------------------------------

Na DotSim są zdjęcia z gry zamieszczone w magazynie PC Gamer. Moją uwagę zwróciło zdjęcie z grillem, gdzie na pierwszym planie jest ręka sima w pomarańczowej koszulce. Widać na niej mięśnie, a sim w okularach z pierwszego zdjęcia ma dołeczki na twarzy. To chyba dowód, że simy nie są zbyt gładkie. Co sądzicie?
stare 22.06.2014, 11:21   #1794
adamo030

Dla mnie najlepsza jest mina tej simki patrząca na tego kolesia co te hamburgery przewraca No i ten dom i ten statek w oddali wygląda świetnie.
adamo030 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2014, 11:23   #1795
Mroczny Pan Skromności

A czy naprawdę jest sens zwracać tym osobom uwagę w każdym poście? Widzę, kto próbuje narzucić mi swoje zdanie. I już zwróciłem tej osobie uwagę. Dwukrotnie.

--------

Dla mnie to oczywiste, że skoro można zmieniać w CASie każdy szczegół, to można uformować twarz tak, żeby nie była gładka. Także żadna nowina
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2014, 11:53   #1796
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Na DotSim są zdjęcia z gry zamieszczone w magazynie PC Gamer. Moją uwagę zwróciło zdjęcie z grillem, gdzie na pierwszym planie jest ręka sima w pomarańczowej koszulce. Widać na niej mięśnie, a sim w okularach z pierwszego zdjęcia ma dołeczki na twarzy. To chyba dowód, że simy nie są zbyt gładkie. Co sądzicie?
Mięśnie są również w The Sims 3, więc niewielka to nowość. Chociaż zawsze to jakaś pociecha, że nie zrezygnowali zupełnie z normalmappingu. Z kolei tych dołeczków wcale nie widzę. Wygląda mi to raczej na zapadnięte policzki, ale to można robić i w TS2.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2014, 14:32   #1797
octavessens

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Temat brzmi "komentarze do newsów", a to, że coś się komuś wydaje to żaden news. Męczące jest ciągłe czytanie jaki to dramat, że prawdopodobnie nie będzie basenów, zwłaszcza, że piszą to ciągle te same osoby. Czy naprawdę jest sens pisać ciągle o tym samym, skoro już raz wyraziło się swoje zdanie na dany temat? Czy to ciągle jest wolność wypowiedzi czy już nabijanie sobie postów?
Zachęcam do przejrzenia choćby trzydziestu ostatnich stron tematu a zobaczysz, jak bardzo niektórzy próbowali narzucać swoje zdanie innym i przy nich post do którego się powyżej odnosisz to naprawdę drobiazg.
--------------------------------------
No dokładnie! Napisałem trzy razy, że macie prawo do swojej opinii, ale nie bądzcie monotematyczni, a wychodzę na hejtera.

Dołeczki w policzkach
stare 22.06.2014, 15:34   #1798
Piwusia

Już chyba pisałam wcześniej o moim pomyśle, aby Simy miały trzy paski samopoczucia: pierwszy ukazywałby jak Sim czuje się obecnie, drugi jak dobrze lub jak źle wspomina swoją przeszłość, a trzeci czy patrzy w przyszłość z optymizmem czy raczej ma wobec niej złe przeczucia. Jeśli do tej pory spotkało go niewiele dobrego, będzie źle myślał o swojej przeszłości, chyba, że jest niepoprawnym optymistą. Uważam, że cechy cechami, ale fajnie byłoby w CAS-sie określić Sima jako optymistę, realistę lub pesymistę, co też miałoby swój wpływ na paski nastrojów.

Liczę na to, że galeria w grze zastąpi Store.

Co do dołeczków, to i tak Simy są gładkie bo mają taką wymuskaną cerę jak laleczki i dorysowane dołeczki w policzkach nic w tej kwestii nie zmieniają. Mimo wszystko podoba mi się wygląd czwórkowych postaci, wyglądają jak z odsłony The Sims 2 i pół, ale w pozytywnym sensie, mimo uproszczeń graficznych. Oby tylko rozgrywka nie była jak z gry The Sims 2 i pół. Martwi mnie, że twórcy pokazują nam głównie CAS. Mam nadzieję, że aspiracje będą jakoś fajnie działać, a nie że np. każdy Sim z aspiracją rodzinną będzie miał identyczne pragnienia. Pragnienia powinny zależeć też od charakteru, sposobu bycia Sima. Nie wiem na ile głębokie będą czwórkowe postaci, ale skoro twórcy tyle mówią o świetnym AI i o tych emocjach, to liczę na to, że przynajmniej nie będą mogły tańczyć ze sobą na środku siłowni albo bić się na poduszki w restauracji.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2014, 16:36   #1799
anie_1981

Store byłoby fajne, gdyby było tańsze, ale przecież duży zestaw kosztuje tyle co dodatek płytowy, no sorry, kogo na to stać... I tak kupiłam więcej niż powinnam.

Simy z TS4 są gładziutkie, jak pupeczki niemowlaczków Ale spoko, to ma dobre i złe strony. Ja bym chciała zobaczyć niemowlęta i małe dzieci, bo bardzo mnie ten temat "hodowli małych ludzików" interesuje, w każdej odsłonie. No i dobrze by było, jakby Simy wychodzące z CAS, wyglądały tak samo w trybie życia, jak w CAS, bo w TS3 to jest nieciekawie... Zapewne to wina oświetlenia. Co do aspiracji, to podoba mi się to, jak to wygląda w TS4. Ciekawe też ile będzie pasków kontaktów, czy jak w TS2, czy jak w TS3. Przyznam, że wolę wersję z TS3, ale za to w TS2 można było tak zrobić, że Sim A kocha Sima B, ale Sim B go nienawidzi...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 22.06.2014, 16:44   #1800
Piwusia

anie_1981, czytałam, że będą dwa paski kontaktów: jeden określający związki przyjacielskie, a drugi romantyczne.

Ostatnio edytowane przez Piwusia : 22.06.2014 - 16:46
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 8 (0 użytkownik(ów) i 8 gości)

Zasady Postowania