|
![]() |
#1 | |
Reputacja: 14
|
![]() Cytat:
![]() Jednak, nie martwi mnie brak małych dzieci, bo przecież one będą, tylko później. Nie wierzę w to, że nie dodali do podstawki basenów i małych dzieci bo się nie dało, tylko po prostu jest w tym jakiś większy zamysł (być może na jakiś dodatek). Poza tym porównywanie podstawy TS2 i TS3 do TS4 chyba nie ma sensu, bo tak jak pisał Kerbi, będzie ona dawała możliwości jakich nie dawały poprzednie podstawy gry. No ale, tak jak napisałaś, każdy gra inaczej i czego innego potrzebuje w grze. Dla niektórych brak basenów i małych dzieci w podstawie dyskwalifikuję grę, Ja nie mam z tym problemu. Jest całe mnóstwo opcji, dla których warto kupić tą grę, tylko nie dla każdego są tak samo ciekawe. Widocznie dla Ciebie nie i chyba nic nie da się na to poradzić. Co do reszty rozgrywki, skąd wiesz, że jest zmarnowana? Nie pokazali nam jeszcze rozgrywki.
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
Nie rozumiem jak można podchodzić tak lekko do zabrania czegoś, co było w grze od 10 lat (a jeśli chodzi o baseny od 14 lat). To są jednak podstawy. Wiadomo, każdy gra, jak lubi i nikt, absolutnie nikt, by się nie obraził gdyby małe dzieci miały malutko opcji, które z jakimś dodatkiem zostałyby rozszerzone. Wywalenie tego wieku to powrót do TS1. Tam tez po kołysce z niemowlęciem następował przeskok do dziecka w wieku szkolnym. To jest symulator życia w końcu. Poza tym zabrano nie tylko małe dzieci. Oglądaliście dokładnie ostatnie filmy z IGN? Nie ma też nastolatków. Zamiast tego mamy grupę wiekową, która wzrostem jest identyczna jak młodzi dorośli, dorośli i starsi. Różni ją tylko odrobinę bardziej dziecinna twarz (http://ts4news.com/post/89963857942/...rs-are-all-the, http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/759322.page, http://forum.thesims3.com/jforum/posts/list/759698.page). Wciąż to nie nastolatki, a osoby około 18 lat. edit: SimGuruGraham, potwierdził, że nastolatkowie nie różnią się wzrostem tutaj:http://www.modthesims.info/showthrea...67#post4425367 To tylko gra, ale polityka EA jest nastawiona wyłącznie na zysk. Nie byłoby w tym nic aż tak złego, ale w tym momencie aby mieć grę jak podstawa ts2 lub ts3 trzeba będzie zapłacić dwa, jak nie 3 razy. Ostatnio edytowane przez Nevada : 26.06.2014 - 21:47 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
|
![]() Cytat:
Ja z kolei nie rozumiem, jak można tak bardzo to przeżywać, jak niektóre osoby (nie mam na myśli nikogo konkretnie). Przecież to nic nie da, przecież nie wpłynie to w żaden sposób na zawartość podstawy. Cytat:
Tu na forum (zapewne nie tylko na tym), możesz zauważyć, że są ludzie, którym gra się podoba. Nie jest więc tak, że cały świat jest tak niezadowolony, jak Ci się wydaje.
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
Reputacja: 101
|
![]()
Aczkolwiek na świecie faktycznie roznoszą się fale ogólnego zniesmaczenia
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
|
![]() Cytat:
Po drugie ja sam jeszcze przed E3 wychwalałem grę pod niebiosa, więc moje niezadowolenie nie jest wzięte znikąd. I tak, wielu graczy nie jest oburzona tym co dotychczas pokazali, ale jak zobaczysz fanpage simsów na fb czy komentarze pod blogiem producentów to zobaczysz, że większość tych, którzy nie narzekają to jeszcze dzieci i dla nich takie rzeczy pewnie mają mniejsze znaczenie. Ci starsi w większości piszą nieprzychylne komentarze, które ostatnio były regularnie usuwane nawet bo EA stwierdziło, że są obrażające. Ja mam 23 lata i pewnie jestem jednym z najstarszych facetów przyznających się do gry w The Sims ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
|
![]() Cytat:
To, że nie chce mi się na Twoje życzenie tracić czasu na wypisywanie tego co już było pisane w tym temacie i w temacie z newsami, to chyba nie zbrodnia, prawda? A może masz na myśli to, że nie poddaję się ogólnej rozpaczy z powodu braku basenów i małych dzieci w podstawie? Jeśli tak, to przyznaję się ![]() Nevada byłam zaskoczona tak samo jak wszyscy brakami w podstawie, pisałam nawet, że też wolałabym, żeby to wszystko było, ale do zażenowania mi bardzo daleko. Zaczęli doić z Nas ile się da od dnia wydania TS3 i być może wszystkie uczucia dziś towarzyszące większości osób, mi towarzyszyły wtedy, a dziś mnie to po prostu nie zaskoczyło i nie zdziwiło. Każdy dodatek okrojony był z obiektów do granic możliwości (poprawiło się chyba dopiero przy NzTŚ), a mnóstwo obiektów pakowali do Store i kazali sobie za nie dodatkowo płacić. W podstawie czwórki ma podobno być więcej obiektów i mam nadzieję, że to prawda. Co do rozgrywki nie wiemy jeszcze jaka będzie, bo jej nam nie pokazali. Jak pokażą i nie będzie mi się podobała, to wierz mi, że nie wydam na tą grę ciężko zarobionych pieniędzy ![]() ---------------------------------- W TS4 będzie kariera komika. I jest nowy awatar: http://sims.arhn.eu/wp-content/uploa...bf757851e4.jpg
OJSG: Życie simów według Irbis *** Trzeci dom Patrycji i Antoniego. *** Życie rodziny Wichura: Część 22 Ostatnio edytowane przez Irbis : 27.06.2014 - 16:46 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
|
![]() Cytat:
Owszem, CAS jest rewelacyjny, budowanie zapowiada się super, ale to nie jest rozgrywka. To są narzędzia - robisz sima, budujesz mu dom, a potem możesz grać "w życie". A tutaj to życie jest podzielone na kawałki i to za kolejne opłaty. Wcześniej sama symulacja, może i niepełna, ale była od początku do końca w podstawce. Nie chodzi o to aby Cię przekonywać, bo sama uważam, że gra będzie ok i po wydaniu kilku dodatków będzie prawdopodobnie bardzo grywalna. No, ale sama podstawka... Co nam zostało? CAS, budowanie i emocje, pewnie nowe animacje - miło na nie popatrzeć, ale to tyle. Serio, nic więcej. Świat został zamknięty, parceli wg twórców nie będzie za wiele, nie ma CASta, nie ma koła kolorów, nie ma basenów, małych dzieci, aut ("no comments" znaczy to samo, co poprzednie "no comments"). Zostawili nam zbieractwo (chociaż... parę miesięcy temu twierdzili, że zostają wszystkie grupy wiekowe, więc może np. kłamią?). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Taaak? A wymień mi opcje zapowiedziane przez twórców, dla których warto kupić grę? ;> Przecież z większości zrezygnowali. Stany emocjonalne? W porównaniu z tym co zabrali to jest ziarenko. Ciekawy CAS? Przyznaję, że CAS jest świetny, ale nie będę kupował gry tylko dla tego narzędzia. I nie twierdzę, że w ogóle jej nie kupię - zaczekam aż dodadzą opcje, które być powinny czyli głównie małe dzieci. Wtedy i tak zapłacę za grę mniej bo w dniu premiery kosztuje więcej (kupiłbym chętnie, gdyby nie to, że będzie tak okrojona).
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 12 (0 użytkownik(ów) i 12 gości) | |
|
|