![]() |
#2851 |
Reputacja: 10
|
![]()
W dwójce też można przestawiać rzeczy w trybie życia, wstawiać je do plecaka Sima itp. Nie wiem dlaczego wcześniej tej funkcji nie znałam, bo jak wyszła trójka to się tak roztkliwiałam nad tym, jaka ta opcja jest super. W trójce jest ciut lepsza, bo można sprzątać za Simów (chwytanie talerza i upuszczanie na zmywarkę, śmieci na kosz itp). Ale za to w dwójce można chować do plecaka np. krzesło, czego nie da się zrobić w trójce (meble trafiają do wyposażenia rodziny w trybie kupowania).
Co do oceniania gry przed zakupem, to osobiście uważam, że wiem o czwórce na tyle dużo, by wyrobić sobie o niej opinię i wcale nie muszę wydać 150-200 zł. w celu sprawdzenia czy mi się podoba. Ma tak wiele braków, że choćby było w niej nie wiem co, i tak mi się nie spodoba. No chyba, że zdarzy się cud i w dniu premiery będą w niej małe dzieci, baseny, CASt, samochody... i parę innych rzeczy ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2852 |
Reputacja: 14
|
![]()
anie_1981 bo to jest kwestia tego, co jest komu w grze potrzebne, co zresztą już nie raz stwierdzałyśmy
![]() Ja jestem gotowa wydać na nią pieniądze, bo więcej mi się w niej podoba niż nie podoba i ciągle wierzę, że się nie rozczaruję. Poza tym, mnie za bardzo męczy zacinająca się trójka, żeby na własnej skórze nie przetestować czwórki, bo może jednak okaże się lepsza. Jeśli gra okaże się jednak niefajna, zawsze będę mogła ją sprzedać. Oczywiście nie mam zamiaru namawiać nikogo do kupna gry, ani przekonywać do swojej opinii o grze. Gdy już sobie w czwórkę pogram chętnie podzielę się z Wami swoimi spostrzeżeniami i pokażę to czego nie pokazują twórcy (przynajmniej na razie) czyli normalny dzień z życia przeciętnej simowej rodziny ![]()
![]() |
#2853 |
Reputacja: 11
|
![]()
Przez długi czas czekałam z ogólna opinią ale już chyba nadszedł czas by ponarzekać...
Na pewno nie trafiają do mnie argumenty typu "TS4 to całkiem inna, nowa gra". Gdyby to była nowa gra powinna mieć nową nazwę i nie być kontynuacją Simsów. Premiera gry powinna być przesunięta na przyszły rok aby znalazły się w niej elementy, zwykle obecne w podstawach z poprzednich dwóch serii, np. małe dzieci, baseny, duchy, kształtowanie terenu. Tak się nie stanie to oczywiste, dlatego, że EA chce wiele zarobić i się nie narobić. Nie muszą się w ogóle starać, są całkowicie spokojni o sprzedaż gry, ponieważ nie mają konkurencji. Nikt nie depcze im po piętach, nie mają rywala, nic ich nie mobilizuje. Najwyższy czas by pojawił się konkurencyjny symulator życia. Gdyby okazał się dobry, ludzie z EA musieliby z powrotem podwyższyć poziom swojego produktu. Przy dalszym braku konkurencji w następnej odsłonie Simsów będzie można się spodziewać tylko kolejnych cięć. Być może The Sims 5 będą wielce szumnie ogłaszać ponowne otwarcie świata i udoskonalone emocje ale zabiorą... a na przykład większość grup wiekowych, pozostawiając jedną - dorosły. Pozostałe grupy dojdą w dodatkach lub aktualizacjach... ![]() Ludzie kupują i będą kupowali tę grę. Kupują bo myślą, że "może jakoś to będzie" lub łykają jak leci wszystko co mówi im EA albo poprzednie serie im się już totalnie przejadły a nadal chcą grać w jakiś symulator życia, mają do wyboru tylko jeden ![]() Jestem rozczarowana między innymi poziomem grafiki (mała szczegółowość, zbyt żywe kolory) oraz karygodnymi cięciami i ułatwieniami. Żadnych sklepów, żadnych restauracji, jedynie jakiś pub, załatwianie wszystkiego przez telefon i komputer... Niby współcześnie w większości tak jest ale w grze to nuuuda. Niemowlę podobno praktycznie uwiązali do kołyski, czyli zrobili taki można powiedzieć obiekt. Simy nie mogą go nosić na rękach po domu, zatem najprawdopodobniej nie będzie opcji kąpania itd. Jest chyba tylko opcja wyjęcia z kołyski celem m.in. karmienia i zabawy. Do gry zachęca mnie: - najlepszy ze wszystkich serii wygląd simów i swobodne możliwości jego kształtowania - podróżowanie między światami bez utraty kontaktów i pracy - udoskonalony tryb budowania, gotowe pokoje - nowy system organizowania przyjęć Co do samej rozgrywki to jak na razie z powodu ułatwień i cięć - wieje nudą. Może w kolejnych filmikach pokażą w końcu coś ciekawego...
Ostatnio edytowane przez figa : 05.08.2014 - 12:02 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2854 |
|
![]()
Jak dla mnie piątka, która na pewno będzie, ale pewnie gdzieś w 2017/2018 powinna mieć wymogi już naprawdę konkretne, dla minimum dobrych laptopów. Wiedząc, że ma się fanów gry, którzy tę grę kupią twórcy powinni wsadzić w nią to co fani chcą, bo to fani są dla nich, a nie na odwrót. Przywołując ten przykład mam na myśli, że wiele gwiazd teraz myśli, że są dla fanów, a to nieprawda, bo gdyby nie fani to by nie mieli nic. Bo to fani kupują single, płyty, dvd, chodzą na koncerty i się interesują kolejnymi krokami. Dla mnie piątka powinna być połączeniem świetnych simów z wyglądu i emocji z czwórki, grafiki i wielu opcji z dwójki, kreatora stylu z trójki. To są rzeczy, które przychodzą mi na myśl teraz. Ale oczywiście tak nie będzie, bo zawsze na czymś trzeba natrzepać kasy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2855 |
|
![]()
Czy wy troszkę nie przesadzacie? Jeszcze nie wyszła czwórka, a wy rozmawiacie o piątce
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2856 | |
|
![]() Cytat:
Sorka, ale ta gra naprawdę ma bardzo nie wiele plusów w porównaniu do minusów, których jest od groma. Niestety tak to się dla wielu osób przedstawia. Tak że nie mówiłabym tu o przesadnej krytyce. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2857 |
|
![]()
@up Zależy co kto lubi. Poza tym wszystkiego o grze nie wiemy, a może nas czekać jakieś miłe zaskoczenie. Nie oceniajmy gry po paru newsach albo jakiś plotkach bo to tylko namnaża negatywne opinie na temat gry
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2858 |
|
![]()
Myślę, że te "parę" newsów jest wystarczające. Jeżeli ja miałbym przedstawiać jakąś grę, która byłaby moim produktem i chciał ją sprzedać, pokazywałbym to co jest w niej najfajniejsze ale z umiarem. A nie, że na pytanie jakieś odpowiadać "nie ma, ale za to mamy fantastyczne emocje". No sory.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2859 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2860 |
|
![]()
widzę, że sims 3 < sims 4.
Ta gra jest jednak fatalna - to nawet nie są simy - twórcy zrobili wszystko by zrobić gre po najmniejszej linii oporu. Zero podróżowania, podgląd miasta to jakaś biała makieta, sektory, niemowlęta, które potraktowane są jak obiekt: podejdz do kołyski, mów coś do dziecka, idź w pizdu. Niemowlak na filmie ma ograniczone ruchy, a z kołyski (kiepsko zrobionej przez grafików zreszą) wyjąć się da go tylko by przebrać lub nakarmić ;/
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 13 (0 użytkownik(ów) i 13 gości) | |
|
|