Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 06.08.2014, 21:59   #2921
Irbis

Reputacja: 14
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał tjzzf Zobacz post
Problem w tym że usunięto tu sporo ważnych elementów które były w owej podstawie.
Ale dodano wiele innych, których w tej podstawie (chodzi o podstawę TS3), a nawet w dodatkach, nigdy nie było.
Nie piszcie tak, jakby podstawa TS4 była kopią tej z TS3 tylko pozbawioną pewnych elementów. Czegoś nie ma, ale jest coś innego. Wytykając błędy dostrzegajcie zalety, starajcie się patrzeć obiektywnie

Bardzo podoba mi się filmik z Borysem w roli głównej.
Niby króciutki, nic takiego, ale jednak bardzo przyjemnie się go ogląda. Borys uroczo nie potrafi gotować

A na tym zdjęciu
http://sims.arhn.eu/wp-content/uploads/2014/08/6.png (Źródło: Dotsim)
zauważyłam, że podwójne łóżko stoi na szerokości trzech kratek, a sim spokojnie sobie na nim śpi. Oznacza to, że simy nie potrzebują już jednej pełnej kratki, żeby gdzieś przejść

Tutaj http://sims.arhn.eu/wp-content/uploa.../K.Swaim-6.png (Źródło: Dotsim)
zobaczyłam okno w dachu, co przypomniało mi, że będą w tej grze mieszkalne strychy. I już wiem, jak zacznę grę w TS4. Rodzinę będę miała już wcześniej zrobioną w CASie, więc zbuduję im dom z mieszkalnym strychem i będę ich posyłać od budynku do budynku, z miejsca w miejsce, żeby poznać oba miasta
Czwórko, strzeż się!

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 06.08.2014, 22:10   #2922
Mamełe

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał FakeYourDeath Zobacz post
hahahaha, nawet gazety nie będzie XDDDDD
Akurat to mnie nie dziwi. Ostatni raz szukałam pracy przez gazetę jakoś w 2003 roku...

http://jotem.in/spadek-sprzedazy-gazet-powody/

Cytat:
Napisał adamo030 Zobacz post
Jak przeczytałem jak ktoś napisał brak zmywarek, to pomyślałem, że oni naprawdę zrobią wodny dodatek i będą tam prysznice, jacuzzi, baseny, zmywarki, wszystko co z wodą. No po prostu

Też zwróciłam uwagę na to, że ta absurdalna lista dodatków może być bardzo bliska rzeczywistości ...

Ostatnio edytowane przez Mamełe : 06.08.2014 - 22:14
Mamełe jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 06.08.2014, 23:16   #2923
cher000

Jak mogli tą czwórkę tak okroić.Gazety jeszcze musieli zabrać.Moim zdaniem w tej grze jeden plus idzie z trzema minusami
cher000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.08.2014, 13:10   #2924
NaNiKo

Dalej nie podoba mi się Kosiarz. Mało straszny.
Ale podoba mi się animacja śmierci jako takiej (z głodu konkretnie). Acz simka obok chyba przesadnie roni łzy, a raczej ronione przez nią łzy mi się nie podobają I mam wrażenie, że jakoś długo ta Śmierć się pastwi nad trupem.
A okolice całkiem spoko wyglądają.
A. France
[img][/img]
Av by Meine Liebe Kitu :*
NaNiKo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.08.2014, 15:07   #2925
anie_1981

Simka bardzo obficie roni te łzy, jest to przerysowane (łzy właściwie tylko), jak wszystko w czwórce, więc w sumie pasuje do otoczenia. Przynajmniej jest jakaś reakcja, bo jak ta sama (chyba) Simka rodziła, to nikogo to nie obchodziło... To było śmieszne, żeby nie powiedzieć tragiczne, że baba drze się rodząc dzieciaka, a chłop ma to w głębokim poważaniu... Co do Mhrocznego, to jest za mało mhroczny, ale podoba mi się to wywijanie kosą na końcu

Porównywanie wszystkich podstaw TS, i tak wychodzi niekorzystnie dla czwórki. Trójka miała najmniej obiektów w katalogach, ale za to najwięcej opcji. Nie chodzi mi tu tylko o baseny i małe dzieci, ale o samochody, kolekcjonerstwo, ogrodnictwo... W czwórce za to będzie odwrotnie, tona obiektów w katalogach (ponoć), za to najmniej opcji, może tylko w jedynce było mniej. Jak można np. porównywać tatuaże w podstawie po raz pierwszy w historii Simsów, z basenami czy małymi dziećmi... To jak porównywać muchę do słonia...
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.08.2014, 15:31   #2926
adamo030

No przelali emocje z porodu na śmierć i dodali standardowe ze śmierci i wyszło morze łez, ocean łez Mroczny to ten ruch robił jakby jakąś super mega hiper moc wyciągał i zasysał
adamo030 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.08.2014, 15:35   #2927
Piwusia

To, że zabraknie gazet nie przeszkadza mi, bo i tak je od razu wyrzucałam do śmieci, by nie starzały się i nie zalegały przed domem. Simy szukają pracy przez internet, więc w czym problem? Co do kosiarza, to faktycznie wyszedł dosyć mdło i przestał być mroczny. Może twórcy doszli do wniosku, że nie musi być straszny, bo gracze wystarczająco wystraszą się, kiedy zobaczą różne niedoróbki gry. :p
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.08.2014, 17:00   #2928
Searle

Tak jak przeglądam te wszystkie newsy i informacje, to widzę, że sporo rzeczy i interakcji doszło, ale też bardzo dużo zabrali, więc już tak bardzo się nie zachwycam tą grą.
stare 07.08.2014, 17:03   #2929
Nevada

warto podsumować, co dodano w TS4 oraz czego tam zabraknie. Ta lista przedstawia to chyba w najbardziej rzetelny i przejrzysty sposób: http://bootstrap.modthesims.info/sho...d.php?t=528371
Nevada jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.08.2014, 17:19   #2930
Irbis

Reputacja: 14

Mroczny Kosiarz na filmiku, na którym twórcy grali swoimi podobiznami, pojawił się w czarnej chmurze, więc może na CC nie mieli faktycznie pełnej wersji gry.

Jeśli simka płacze przy śmierci sima, to przy narodzinach też będą reagować. Sim na filmiku z narodzin nie reaguje na akcję porodową, bo rodzina miała wyłączoną wolną wolę. Jest o tym napisane w komentarzach do filmiku.
Czasami mam wrażenie (właściwie często), że jesteście (oczywiście nie wszyscy) zaślepieni brakami w grze i nie potraficie (lub nie chcecie) dostrzec nic innego. A jeśli dodać do tego, że ślepotę zarzuca się tym, co prócz wad potrafią dostrzec w grze także zalety, to nawet jest zabawne

Filmik z Amber jest świetny. Bardzo mi się podoba jak odrzuciła zaręczyny. No urocze

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 47 (0 użytkownik(ów) i 47 gości)

Zasady Postowania