Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 07.08.2014, 17:29   #2931
TheBlackSheep

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Mi by brak gazet nie przeszkadzał, bo mnie wkurzały zarówno w 3 jak i w 2.

Podoba mi się umieranie. Sim tak zabawnie upada
Tylko ten Mroczny chyba się zlagowal, bo coś strasznie długo "dobiera się" do tego sima.

Amber momentami jest taka rozmazana i kanciasta. Bardziej mi się podobał filmik z Borysem. Ogólnie to nawet fajny pomysł z tymi filmikami.

Napiszę jeszcze że otoczenie, to "zielone" (nie pamiętam nazwy), jest bardzo ładne. Takie amerykańskie przedmieścia, coś al'a południowe Stany. Taki przytulny i miły klimacik. Tamto pustynne za bardzo mi przypomina Lucky Palms i te domy jakieś dziwaczne są.

Sama grafika mi się podoba. To znaczy, otoczenia. Jeśli chodzi o simów to dla mnie są dziwi. Jedni wyglądają jak z trójki, a inni jak z dwójki. Meble jak trójkowe.

Porodu wolę nie komentować. Witamy z powrotem w czasach jedynki

Na plus jest tryb budowania. Uproszczony, ale patrząc pod kątem osoby, która nie umie budować, to jest, to dobre rozwiązanie.

Galeria też jest dobrym pomysłem. Klikasz i masz już od razu to co cię interesuję w grze od razu. Nie musisz wychodzić, instalować, znowu włączać grę itd.

Dzieci są nareszcie takie jak trzeba. Nie są takie same jak w trójce i nie są kanciaste i brzydkie jak w dwójce.

A no i CAS.

Jak widać dostrzegam też i zalety. Pewnie jeszcze by się jeszcze jakieś znalazły. Niestety, wad jest dla mnie sporo i to takich "ciężkiego kalibru", więc ciężko mi tryskać optymizmem i sama siebie oszukiwać że EA wcale nie jest takie złe.

Ostatnio edytowane przez TheBlackSheep : 07.08.2014 - 17:35
TheBlackSheep jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 07.08.2014, 17:35   #2932
Nevada

Cytat:
Napisał Irbis Zobacz post
Jeśli simka płacze przy śmierci sima, to przy narodzinach też będą reagować. Sim na filmiku z narodzin nie reaguje na akcję porodową, bo rodzina miała wyłączoną wolną wolę. Jest o tym napisane w komentarzach do filmiku.
Czasami mam wrażenie (właściwie często), że jesteście (oczywiście nie wszyscy) zaślepieni brakami w grze i nie potraficie (lub nie chcecie) dostrzec nic innego. A jeśli dodać do tego, że ślepotę zarzuca się tym, co prócz wad potrafią dostrzec w grze także zalety, to nawet jest zabawne
wiesz co, to można przyrównać do faz żałoby: najpierw szok, potem zaprzeczenie, dalej rozpacz, następnie poczucie krzywdy, agresja, a na końcu pogodzenie się z losem.

tak odnośnie tego filmiku z porodu... Wydaje mi się, że TS2 i TS3 simka bardziej krzyczała... A nawet na pewno się darła. W TS4 jakieś och, ach, ała, ała. Zapewniam, że to tak nie wygląda.

edit:
Cytat:
Napisał TheBlackSheep Zobacz post
Dzieci są nareszcie takie jak trzeba. Nie są takie same jak w trójce i nie są kanciaste i brzydkie jak w dwójce.
to jest kanciaste i brzydkie dziecko? (uprzedzam pytanie - to dziecko urodziło się w grze, jako 3 pokolenie, rodzice nie byli jakoś celowo dobierani) http://kahlena.low-desert.org/other/623.jpg

Ostatnio edytowane przez Nevada : 07.08.2014 - 17:39
Nevada jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.08.2014, 17:45   #2933
Piwusia

Nevada, wygląd dziecka z tego zdjęcia jest podrasowany dodatkami z neta, więc nie ma co porównać tego jak ono wygląda z tym jak wyglądają dzieci w czwórce, która jest bez CC. Ba... Jeszcze nawet nie miała swojej premiery. Ale fakt dzieci w dwójce, nawet bez netowych dodatków wyglądają całkiem fajnie, nigdy nie natrafiłam na takie z brzydką genetyką.
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.08.2014, 17:47   #2934
TheBlackSheep

Cytat:
Napisał Piwusia Zobacz post
Nevada, wygląd dziecka z tego zdjęcia jest podrasowany dodatkami z neta, więc nie ma co porównać tego jak ono wygląda z tym jak wyglądają dzieci w czwórce, która jest bez CC.
Dokładnie. Mi chodziło o takie "czyste", Maxisowe dzieci.
U mnie w grze były często kanciaste. Może nie tyle co kanciaste, ale urodą nie grzeszyły
W czwórce już na czysto są ładne i słodkie. No i mają ładne fryzury i ubrania (to już pijąc do trójki).

Btw, w demo będą dostępne inne grupy wiekowe poza dorosłymi?
TheBlackSheep jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.08.2014, 17:49   #2935
anie_1981

Jak Simy w dwójce są kanciaste, to wystarczy włączyć im AntiLiasing. U mnie pomogło. Można sobie obejrzeć ewolucję mojej grafiki w TS2, w moim temacie ze zdjęciami z TS2.

Niemowlaki są najładniejsze w dwójce. W zasadzie to jakby zastąpić teksturę niemowlaków z TS4 jakąś ładną dla odmiany, to byłoby super. Przynajmniej mają nogi. Moje trójkowe niemowlaki też już mają nogi, dzięki ubrankom CC, ale co z tego, skoro nie poruszają tymi nogami... Niemowlaki z dwójki są najfajniejsze i najbardziej niemowlakowe... Jak się drą to konkretnie, wierzgają nogami i są prawdziwym utrapieniem dla rodziców

Nevada, mała prześliczna!
anie_1981 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.08.2014, 17:50   #2936
Nevada

Cytat:
Dokładnie. Mi chodziło o takie "czyste", Maxisowe dzieci.
U mnie w grze były często kanciaste. Może nie tyle co kanciaste, ale urodą nie grzeszyły
oczywiście, że jest podrasowane dodatkami z neta. Taka uroda serii. Chodziło mi o to, że dzieci z TS2 wcale nie musiały być brzydkie i kanciaste, jeżeli odpowiednio o nie się zadbało.
Do TS4 też będzie masa dodatków, zresztą już powstaje CC.

Cytat:
Btw, w demo będą dostępne inne grupy wiekowe poza dorosłymi?
Z tego, co wiem, to można tworzyć tylko dorosłych.

Cytat:
Napisał anie_1981 Zobacz post
Nevada, mała prześliczna!
Dzięki.
Nevada jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.08.2014, 17:53   #2937
Piwusia

Jestem ciekawa jak będzie w czwórce wyglądać dziedziczenie. Obawiam się, że dzieci rodziców, znacznie się od siebie różniących typem sylwetki; będą wyglądać jak przybysze z innej planety.

http://i32.************/169hhev.jpg
Piwusia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 07.08.2014, 17:55   #2938
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napiszę jeszcze że otoczenie, to "zielone" (nie pamiętam nazwy), jest bardzo ładne. Takie amerykańskie przedmieścia, coś al'a południowe Stany. Taki przytulny i miły klimacik. Tamto pustynne za bardzo mi przypomina Lucky Palms i te domy jakieś dziwaczne są.
Wierzbowa Zatoczka
Mnie podobają się oba otoczenia, każde ma swój urok i cieszy mnie możliwość przeprowadzania simów z otoczenia do otoczenia bez utraty kontaktów itp. W trójce, gdy zaczynam grać nową rodziną zawsze mam dylemat, do którego otoczenia ich wprowadzić. W czwórce koniec dylematów, gdy otoczenie mi się znudzi, w każdej chwili będę mogła przeprowadzić rodzinę do innego

Nevada pięknie to zobrazowałaś przeżycia związane z TS4

Co do porodu, w trójce faktycznie simka bardzo wrzeszczy, a inne simy skakaczą wokół niej łapiąc się za głowę. No nie mogli przecież zrobić tak samo

Piwusia co do tego:
Cytat:
le fakt dzieci w dwójce, nawet bez netowych dodatków wyglądają całkiem fajnie, nigdy nie natrafiłam na takie z brzydką genetyką.
Ja natrafiłam na takiego sima, to Iwonka łopatka:
http://forum.thesims.pl/showpost.php...3&postcount=60
Wierzcie mi, że nie wyrosła na ładne dziecko. Jak chcecie mogę zrobić jej zdjęcie.
No ale faktycznie to wyjątek, inne dzieci miałam ładne.
stare 07.08.2014, 18:06   #2939
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Dobry ten nowy filmik Gdybym kiedyś zagrała w TS4, to zamienienie wszystko w drewno byłoby chyba pierwszą rzeczą jaką bym zrobiła swoim simem

A z dziećmi simów różnie bywa. I w dwójce i w trójce wychodzą pięknisie i ogry
stare 07.08.2014, 18:18   #2940
Lubie
Naczelny Grafik

Reputacja: 24

Cytat:
Napisał Kędziorek Zobacz post
Dobry ten nowy filmik Gdybym kiedyś zagrała w TS4, to zamienienie wszystko w drewno byłoby chyba pierwszą rzeczą jaką bym zrobiła swoim simem
Już mam plan na gre

co do dzieci, to i tak jest najbardziej denerwująca mnie grupa wiekowa (i te niemowlaki, i te co raczkują) </3 Zawsze je postarzam jak tylko mogę.
Lubie jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 49 (0 użytkownik(ów) i 49 gości)

Zasady Postowania