Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Uwagi na temat gry
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 17.08.2014, 08:26   #3181
Mentosik57

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: The Sims 4 - komentarze do newsów

Cytat:
Napisał Nevada Zobacz post
Na simsVip napisali, że są jakieś problemy z moveObjects on i dlatego go nie ma: http://simsvip.com/2014/08/04/the-si...controls-list/
Oni ze wszystkim mają problemy.Z dodaniem małych dzieci,basenów,samochowów,otwartego świata,postępu historii ,włamywaczy ... dużo by jeszcze tego wymieniac.Dziwne,że w przypadku trójki nie mieli problemów
Mentosik57 jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 17.08.2014, 10:12   #3182
Królewicz Grudkowego Kosmosu

Avatar Królewicz Grudkowego Kosmosu

Ale zobaczcie jaka w trójce była paskudna grafika i postęp historii. Sim się starzał miał pierwsze lepsze ciuchy, nowi simowie w mieście mieli takie same twarze (starterowe) i byli byle jacy. O tym, że CAS z ts3 był ulepszoną wersją, CAS'u z ts2 (róznią się CAST'em) już nie wspomnę.
A tu proszę całkiem nowy CAS, nowe animacje, mnóstwo ciuchów (dobrych, nie słabych) i fryzur, nowy tryb budownia, itp...
Po prostu twórcy zrobili tą grę od nowa, a żeby wszyscy mogli ją mieć no to niestety z czegoś trzeba zrezygnować

A poza tym jak dla was nie jest problemem zrobić, dzieci, animacji wody basenowej, itp... to czemu się tam nie zatrudnicie i sami tego nie zrobicie. Pamiętajcie, że tam też pracują ludzie którzy dopiero się uczą tworzyć gry.
stare 17.08.2014, 10:12   #3183
Sqiera

Ja się nie zdziwię, jak to wszystko będzie.... tylko w dodatkach
Na czymś kasę zbić przecież trzeba
stare 17.08.2014, 10:38   #3184
Caesum
Administrator

Reputacja: 101

Cytat:
Napisał Królewicz Grudkowego Kosmosu Zobacz post
A poza tym jak dla was nie jest problemem zrobić, dzieci, animacji wody basenowej, itp... to czemu się tam nie zatrudnicie i sami tego nie zrobicie. Pamiętajcie, że tam też pracują ludzie którzy dopiero się uczą tworzyć gry.
No przydałoby się, żeby ktoś w EA zaczął w końcu robić coś dobrze. EA powinno o tym pomyśleć - jak zatrudnią fanów w formie taniej siły roboczej by zaoszczędzić na $ to może skończą wreszcie robić gry, które można co najwyżej o kant dupy potłuc.

Oh wait, przecież to EA. Najprawdopodobniej fani musieliby za*******ać 24 godziny na dobę żeby zrobić nowe płatne dodateczki w Store.

Ostatnio edytowane przez Caesum : 17.08.2014 - 10:41
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.08.2014, 10:42   #3185
tjzzf

Cytat:
Ale zobaczcie jaka w trójce była paskudna grafika i postęp historii.
Jaki był taki był, można go było łatwo zmodyfikować, na jego bazie powstał zresztą nraas story progression. Teraz nie będzie go wcale.

Cytat:
Po prostu twórcy zrobili tą grę od nowa, a żeby wszyscy mogli ją mieć no to niestety z czegoś trzeba zrezygnować
Nie widzę w tym sensu. Zrezygnowali z Basenów, Zmywarek, Duchów, Złodziei, i wielu innych rzeczy "żeby wszyscy mogli ją mieć" co przez to rozumiesz, bo te rzeczy mają zerowy wpływ na wydajność. CAST i otwarte parcele pomijam.

Cytat:

A poza tym jak dla was nie jest problemem zrobić, dzieci, animacji wody basenowej, itp... to czemu się tam nie zatrudnicie i sami tego nie zrobicie.
A jak myślisz czemu? Czy ty naprawdę myślisz że ot tak rzucę swoją pracę, Maxis z automatu mnie zatrudni i będę mogł ich wyręczać z ich własnej roboty?
Pomijając komiczność tej wypowiedzi, nawet gdybym został zatrudniony w tydzień i powiedział "Wprowadzamy to czego nie potraficie czyli baseny" Wystarczy jedno słowo Kierownika projektu "Nie" I tyle. Tak to zresztą tam teraz wygląda, programiści bez problemu mogą te rzeczy zaprojektować i wprowadzić, problemem jest kierownictwo i pośpiech.

Cytat:
Pamiętajcie, że tam też pracują ludzie którzy dopiero się uczą tworzyć gry.
No bez takich. Zaraz mi powiesz że cały mityczny dział FX to sami stażyści którym dopiero pokazano VS 2013.

Ostatnio edytowane przez tjzzf : 17.08.2014 - 10:53
tjzzf jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.08.2014, 11:03   #3186
Królewicz Grudkowego Kosmosu

Avatar Królewicz Grudkowego Kosmosu

Nie tjzzf, nie sądzę że pracują tam tylko stażyści, ale zwykle tak jest, że rzuca się młodych na głęboką wodę (kilku, powiedzmy 5/100 pracowników), po to by się wykazali i nauczyli czegoś w branży.
Złodzieje jak dla mnie nie są potrzebni, tylko mnie wnerwiali, duchy też po prostu były nic z nimi nie robiłem. Z nimi jest jak z króliczkiem, czy tragicznym klaunem. Jest i co z tego.
A skąd wiesz, że potrafią to zrobić. To że ktoś stworzył je w trójce, to nie znaczy, że musi pracować jeszcze przy czwórce.
Poza tym skończmy ten temat. Bo już po raz któryś, wracacie do tego tematu i nic tylko narzekacie i marudzicie.

Wybaczcie za ton i chaotyczność.
stare 17.08.2014, 11:23   #3187
monkey

Mi osobiście brak duchów czy złodziei jakoś bardzo nie przeszkadza, w sumie miałam włamanie złodzieja chyba tylko 3-4 razy od czasów dwójki, wiec mi różnicy nie robi. To samo z basenami.
Wystarczy się po prostu do gry przyzwyczaić, a jeśli nie - wrócić do poprzednich części.
monkey jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.08.2014, 11:30   #3188
NaNiKo

Cytat:
ale zwykle tak jest, że rzuca się młodych na głęboką wodę (kilku, powiedzmy 5/100 pracowników), po to by się wykazali i nauczyli czegoś w branży

Sorry, ale NIE. Nie wiem skąd masz takie świetne info, ale tak się NIE robi. Szanująca się marka nie zatrudnia /rzuca/ nowicjuszy do robienia gry, jeśli ma się choć odrobinę szacunku do graczy. Owszem, pozwala im się grę testować, robić zdjęcia, ale nie tworzyć podstawowe elementy rozgrywki.
A. France
[img][/img]
Av by Meine Liebe Kitu :*
NaNiKo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.08.2014, 11:34   #3189
Vanitas
Administrator Emeryt
Creator

Reputacja: 12

Cytat:
Nie tjzzf, nie sądzę że pracują tam tylko stażyści, ale zwykle tak jest, że rzuca się młodych na głęboką wodę (kilku, powiedzmy 5/100 pracowników), po to by się wykazali i nauczyli czegoś w branży.
Złodzieje jak dla mnie nie są potrzebni, tylko mnie wnerwiali, duchy też po prostu były nic z nimi nie robiłem. Z nimi jest jak z króliczkiem, czy tragicznym klaunem. Jest i co z tego.
A skąd wiesz, że potrafią to zrobić. To że ktoś stworzył je w trójce, to nie znaczy, że musi pracować jeszcze przy czwórce.
Poza tym skończmy ten temat. Bo już po raz któryś, wracacie do tego tematu i nic tylko narzekacie i marudzicie.

Wybaczcie za ton i chaotyczność.
I właśnie przez podejście 'dają nam gówno więc zapłaćmy im za to i się jeszcze cieszmy' dostajemy grę która jest okrojona z podstawowych elementów, z symboli z których była znana.
No i wydaje mi się, że ktoś kto pracuje i dostaje za to grubą kasę po zdobyciu wykształcenia powinien umieć programować, a teksty że nie potrafią tego zrobić są durne i moim zdaniem wyjątkowo nieprofesjonalne. No i ja jako fan gry czuję się poniżony, że robi się ze mnie debila żeby wyciągnąć ode mnie kase.

@down: dodadzą w dodatku

Ostatnio edytowane przez Vanitas : 17.08.2014 - 11:41
Vanitas jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 17.08.2014, 11:38   #3190
NaNiKo

Dopiero teraz paczam, nie ma opcji "maksymalna szybkość gry aż do końca wykonywanej akcji"?
A. France
[img][/img]
Av by Meine Liebe Kitu :*
NaNiKo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 11 (0 użytkownik(ów) i 11 gości)

Zasady Postowania