Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 4 > The Sims 4: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.09.2014, 20:14   #61
Hebe

Reputacja: 39
Domyślnie Odp: The Sims 4 - problemy z grą

A tak w ogóle, to na dotsim widziałam jakiegoś moda na oświetlenie wewnątrz budynków, zawsze możecie go wypróbować.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.09.2014, 20:48   #62
LepkiePaluszki23

Reputacja: 41

Na modthesims znalazłem to o czym chyba mówi Hebe
http://modthesims.info/download.php?t=532961
LepkiePaluszki23 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.09.2014, 21:05   #63
Agor-ia

Reputacja: 10

Ale to i tak wciąż tylko mod na lampy, a nie na jaśniejsze pomieszczenia. I podobno to światło nieciekawie się odbija, szczególnie od bieli.

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.09.2014, 21:25   #64
Marcella

Cytat:
Napisał krewetka Zobacz post
Opcje>Grafika>Oświetlenie>Bardzo Wysokie
Opcje>Grafika>Odbicie Światła>Wysokie

dalej to samo
Marcella jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.09.2014, 22:53   #65
Navari

Uważajcie na system zapisów - ewidentnie jest z tym jakiś problem. Przez ostatnich parę godzin zapisywałam używając "zapisz" i nagle po crashu załadowało mi grę w od pierwszego dnia. : | Nie tylko ja na to trafiłam: http://forums.thesims.com/en_US/disc...me-disappeared
Tak więc radzę używać "zapisz jako", tak jak w TS3, chociaż nie jestem jeszcze pewna, czy to całkowicie rozwiązuje problem. Co jakiś czas chyba warto skopiować zapisy w jakieś inne miejsce na dysku.

Niby premiera już była, a czuję się, jakbym grała w early access.

Ostatnio edytowane przez Navari : 08.09.2014 - 22:55
Navari jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.09.2014, 10:03   #66
Nalia

Witam jestem tu od nowa, ale od razu mam problem . Otóż mam Simsy 4, kupione w gram.pl w preorderze. Klucz dodałam na Originie i zainstalowałam grę z płyt. Wszystko było w porządku do wczoraj. Nagle przestała mi się gra ładować. Gra się uruchamia ale jak jest ten kryształek ładujący po logo the Sims 4, to przestaje się wokół niego kręcić ta otoczka. Schodzę do paska, do menedżera zadań a tam oczywiście brak odpowiedzi. Kliknęłam na "napraw" w Orginie, niestety nie pomogło. Ogólne wczoraj jak jeszcze normalnie się gra uruchamiała to pościągałam dużo rzeczy do Galerii. Czy to może być przyczyna? Gdy grę próbuję uruchomić ponownie od tego czasu, to niestety się zawiesza. Coraz bardziej jestem zła na siebie, że kupiłam taki bubel :/.
PS. Szukałam odpowiedzi w internecie, ale jeszcze nie widziałam takiego problemu, jedynie, że gra w ogóle się nie chce włączyć z Origina.
Nalia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.09.2014, 13:06   #67
MrSiM

Cytat:
Napisał Navari Zobacz post
Uważajcie na system zapisów - ewidentnie jest z tym jakiś problem. Przez ostatnich parę godzin zapisywałam używając "zapisz" i nagle po crashu załadowało mi grę w od pierwszego dnia. : | Nie tylko ja na to trafiłam: http://forums.thesims.com/en_US/disc...me-disappeared
Tak więc radzę używać "zapisz jako", tak jak w TS3, chociaż nie jestem jeszcze pewna, czy to całkowicie rozwiązuje problem. Co jakiś czas chyba warto skopiować zapisy w jakieś inne miejsce na dysku.

Niby premiera już była, a czuję się, jakbym grała w early access.

Potwierdzam, ja też grałem parę godzin, a po włączeniu gry na drugi dzień nic się nie zapisało z ostatniej rozgrywki. Teraz tylko zapisuję opcją "zapisz jako".
MrSiM jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.09.2014, 13:07   #68
Marcella

Cytat:
Napisał Nalia Zobacz post
Witam jestem tu od nowa, ale od razu mam problem . Otóż mam Simsy 4, kupione w gram.pl w preorderze. Klucz dodałam na Originie i zainstalowałam grę z płyt. Wszystko było w porządku do wczoraj. Nagle przestała mi się gra ładować. Gra się uruchamia ale jak jest ten kryształek ładujący po logo the Sims 4, to przestaje się wokół niego kręcić ta otoczka. Schodzę do paska, do menedżera zadań a tam oczywiście brak odpowiedzi. Kliknęłam na "napraw" w Orginie, niestety nie pomogło. Ogólne wczoraj jak jeszcze normalnie się gra uruchamiała to pościągałam dużo rzeczy do Galerii. Czy to może być przyczyna? Gdy grę próbuję uruchomić ponownie od tego czasu, to niestety się zawiesza. Coraz bardziej jestem zła na siebie, że kupiłam taki bubel :/.
PS. Szukałam odpowiedzi w internecie, ale jeszcze nie widziałam takiego problemu, jedynie, że gra w ogóle się nie chce włączyć z Origina.
może spróbuj zainstalować jeszcze raz
Marcella jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.09.2014, 13:23   #69
Agor-ia

Cytat:
Napisał Nalia Zobacz post
Też tak miałam, chociaż nie po ściąganiu z Galerii, a po przeniesieniu dużej liczby simów z dema. Spróbuj wywalić zawartość folderu Tray. Możliwe, że to rzeczywiście jakiś błąd Galerii.

Be the type of Woman, who crawls out of bed every day and the Devil says "Oh no, She's awake!"

"The only way to get rid of a temptation is to yield to it." - Oscar Wilde
Agor-ia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 09.09.2014, 15:02   #70
Nalia

Dzięki za odpowiedź, właśnie to pomogło . Po 3 telefonach na pomoc EA , trzecia miła konsultantka w końcu na to wpadła też . Tylko wcześniej przez grzebanie we właściwościach gry (po dodaniu -w w wierszu polecenia) gra mi się uruchamia w oknie teraz. Mimo, że wywaliłam to "-w" to nadal tak jest. We właściwościach skrótu też jest, że uruchamiała się zmaksymalizowana ale nadal jest w oknie. Nie jest to jakieś szczególnie uciążliwe, ale może ma ktoś pomysł jak przywrócić normalny tryb .

EDIT: Już nieważne, idiotka ze mnie. W grze można było w opcjach zmienić .

Ostatnio edytowane przez Nalia : 09.09.2014 - 15:12
Nalia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 5 (0 użytkownik(ów) i 5 gości)

Zasady Postowania