![]() |
#11 | |
Reputacja: 23
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#12 |
Supermoderator
Reputacja: 27
|
![]()
Czy możecie się proszę przenieść z kłótnią na PW, proszę? Bo zaraz pousuwam posty...
Domek z zewnątrz wygląda o wiele lepiej niż wewnątrz. Też po przeczytaniu "przed wojną" spodziewałam się chatki trochę starszej daty, ale niech będzie, że to pominę, skoro wytłumaczyłaś, że o coś zupełnie innego Ci chodziło ![]() Ściany na TYM zdjęciu to niestety nieporozumienie. Pasują bardziej na zewnątrz, do jakiejś wiekowej, NIEZADBANEJ rudery, a to na niezadbaną, a już tym bardziej na ruderę, nie wygląda ![]() Nie jestem zwolenniczką okien wewnątrz domu, za to w łazience zostałabym przy starych, dobrych kafelkach na ścianie. Podoba mi się natomiast wystrój (choć w sypialni ta kwiatowa tapeta jest ozdobą samą w sobie na obok szarej, więc nie upiększałabym jej dodatkowo obrazami, które się trochę zlewają). Salon jest świetny, ma fajną tapetę ![]() 5/10 choć troszeczkę naciągane.
![]() |
![]() |
#13 |
Reputacja: 16
|
![]()
Nowoczesne schody? Nadają się do pałacu STAREJ daty, a nie są nowoczesne lol.
https://www.google.pl/search?q=schod...ed=0CAYQ_AUoAQ zapraszam do oglądania obrazków c: generalnie to nie wiem czego wy się spodziewaliście po tym, że do miał być przedwojenny. okien pozabijanych deskami, wybitych szyb i poobdzieranych ścian?
![]() |
#14 |
Reputacja: 10
|
![]()
Jezu widzę, że teraz przez pinkiego będziecie się czepiać każdego kto powie coś złego na ten dom. A więc właśnie tak, te schody SĄ zbyt nowoczesne do tego domu. Pokaż mi proszę pałac w którym były użyte metalowe schody, bo ja raczej znam takie gdzie były używane kamienne. I nie broń boże nie bronie pinkiego bo jego opinia to dla mnie kompletna pomyłka bo sama posiadam (a raczej moi rodzice) przedwojenny dom ale jest on wyremontowany i nikt by nie był w stanie powiedzieć ile tak naprawdę ma lat. Trochę dystansu.
@edit: a zresztą, polecam pooglądać sobie "Nasz nowy dom" w wersji polskiej, tam nie raz remontowali domy ponad stuletnie. Nie zauważyłam by po remoncie dalej wyglądały jak typowe stare domy.
it is not an end but an and Ostatnio edytowane przez ddo bwayo : 23.02.2015 - 21:15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
Ale one nie są tak do końca metalowe. To szare coś równie dobrze może być jakimś dywanem [?], a drewno ciemne jest przecież - widać wyraźnie nawet rysy na nim ;p
edit: przekonałaś mnie tymi poręczami ![]() @down: niee, to nie jest ironia. gdyby te poręcze były drewniane to pewnie połamały by się dosyć szybko ![]() Ostatnio edytowane przez La Tortura : 23.02.2015 - 21:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Reputacja: 10
|
![]()
Dla mnie to wygląda bardziej na rdzę i zarysowania tak szczerzę. Poza tym kierowałam się przede wszystkim poręczami, w drewnianych schodach nie stosuje się ich tak cienkich.
Powiem tak, może i by pasowały do jakiegoś zaniedbanego domku i dało by się je obronić jako drewniane. Jeśli jednak zakładamy, że w tym projekcie są one drewniane - nie było by problemem dla właścicielki odmalowanie ich. I na tym skończę. @up: nie jestem pewna czy to ironia czy nie. @up2: to się cieszę, ja tu w pokoju przychodzę XD
it is not an end but an and Ostatnio edytowane przez ddo bwayo : 23.02.2015 - 21:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Reputacja: 21
|
![]()
Nie będę się czepiał tego czy dom wygląda na przedwojenny czy nie, bo sam też różne pierdoły wypisuję przy swoich zdjęciach także tego
![]() Ale do zdjęć się przyczepić muszę ![]() ![]() Przechodząc do samego domu... Przedpokój trochę nijaki, jakiegoś żywszego akcentu brakuje. A takie deski to mogą być dekoracyjnie na jednej ścianie, ale na wszystkich już mniej ![]() W kuchni przydałoby się trochę więcej szafek. Jakbyś postawiła inne okno (takie nie do podłogi) to wyszłaby Ci fajna zabudowa w kształcie litery L. No i za tymi szafkami lepsze byłyby chyba kafelki/kamień/cegła/whatever, no w każdym razie nie tapeta, która się łatwo brudzi ![]() ![]() Kącik jadalny ładny, tulipany świetnie się tutaj wybijają, bez nich byłoby nudno. A, no i jak łączysz dwa pomieszczenia razem to dobrze byłoby dopasować tapety do siebie ![]() Łazienka jak to łazienka, nie ma co oceniać ![]() Salon to trochę takie składowisko różnych rzeczy, brakuje tu jakiejś myśli (to znaczy może jakaś była, ale nie czuję jej ![]() ![]() Korytarz na piętrze o wiele lepszy od tego na dole! Bambus bym sobie jednak darował ![]() Sypialnia całkiem całkiem, miałaś tu wyraźny schemat kolorystyczny (i bardzo dobrze!), ale obrazki trochę go popsuły ![]() Łazienka jak to łazienka, nie ma co oceniać. Chociaż w tej kompletnie nie rozumiem przeznaczenia tej konsoli (ona taka salonowo-przedpokojowa imo jest), a tym bardziej popielniczki ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
|
![]()
Shiver - co do zdjęć, to faktycznie mi to nie idzie, popróbuje z innej perspektywy je robić. Co do wygładzania krawędzi to ta opcja jest u mnie zaznaczona na szaro. Próbowałam coś z tym zrobić, pisałam chyba wszędzie, ale nic z tego. Nie umiem, albo się nie da. ;p
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Mam rozumieć, że całego przodu budynku nie możemy zobaczyć?
Wejście do domu jest zbyt różnokolorowe, w dodatku ten brak harmonii mi się nie podoba. Z początku miałam tu na myśli tylko rośliny, ale przecież te drzwi też nijak się mają np. do okien, zaś fundamenty gryzą się stylistycznie i kolorystycznie z resztą elewacji. Lewitujący bluszcz po lewej stronie... Powinnaś im tam sprowadzić jakichś botaników, bo w normalnych warunkach większość roślin, a szczególnie pnączy, nie przeżyje bez korzeni. Masz bardzo fajne te drewniane panele ![]() ![]() Przedpokój całkiem fajny, ale niepotrzebnie zagraciłaś ściany. W kuchni podobnie. Zamiast obrazków i kalendarzy na jednej ścianie dałabym pochłaniacz, a na drugiej wiszącą suszarkę do naczyń. Tapeta w kuchni ładna, ale niepraktyczna - backsplash by się przydał. Ktoś z komentujących przyczepił się okna - imo bardzo fajnie wygląda w tym miejscu! Jadalnia ładna, aczkolwiek nie dawałabym tam obrazu na 2 kratki, tylko taki na jedną, najlepiej z czarną ramą. Firany w oknach (w domyśle te od HolySimoly) dodałyby temu miejscu przytulności. Łazienka na parterze poprawna, chociaż zamontowałabym tam lampę sufitową, żeby światło padało równomiernie. To zdjęcie to takie typowe "pomieszane z poplątanym". Rzuca się tu w oczy kontrast między EAxisem a CC. Kolejne zaś też nie wieje optymizmem - masz cztery (!) odcienie drewna przy jednej ścianie. Co oświetla ta lampa? Bo nie sądzę, żeby książki na stojaczku potrzebowały dodatkowego źródła światła. A ten samotny globusik...? Nie dawałabym posłania dla zwierzaka w takim miejscu, gdyż, jak wiemy, simy lubią się blokować przy wejściu na schody, a koty zazwyczaj znajdują się tam, gdzie najmniej są potrzebne w danym momencie... Korytarzyk na górze okrutnie zagraciłaś, w dodatku znowu Eaxis "gryzie się" z netem. Sypialnię uznałabym za idealną, gdybyś nie zagracała ścian - wzorzysta tapeta ładnie ożywia ten skromny pokoik i jest wystarczającą dekoracją. W łazience na piętrze masz firany, więc żaluzje w zasadzie są zbędne. I ta popielniczka z dogasającym petem obok kwiatków też xD Porada praktyczna - odczekaj kilka dni po zbudowaniu domku zanim zaczniesz robić zdjęcia i zaprezentujesz go światu. Miło mnie zaskoczyły użyte przez Ciebie tapety, podłogi i zestaw mebli w jadalni, ale reszta nie zachwyca jakoś szczególnie i wyczuwa się brak pewności (tudzież niezdecydowanie) w Twoim stylu. 7/10 EDIT: rzuty też nie-nie? Ostatnio edytowane przez Liv : 04.03.2015 - 10:01 Powód: za 997 edycji będzie dobrze :> |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Reputacja: 15
|
![]()
Mi się tam bardzo podoba, domek jest taki naturalny, nie stylizowany do przesady, po prostu taki życiowy
![]() ![]() ![]() 10/10, pozdrawiam! ![]()
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|