![]() |
#42 |
Reputacja: 41
|
![]() Spoiler: pokaż Odpowiedzi na komentarze w spoilerze ![]() Radzę zobaczyć pierwszą stronę tematu, ponieważ trochę się zmieniło i temat wątku również się zmienił ![]() A teraz zgodnie z wyborem dalsze życie Henryka Marchewki i jego narzeczonej oraz losy mieszkańców Zatoki Źródlanej ![]() (Temat wstawiam na innym forum i tam ludzie również głosują.) ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Henryk i Klarysa kupili niewielki domek, po niskich kosztach, ale wymagany był remont. ![]() ![]() ![]() Po wyrwaniu zarośli młodzi udali się do nowo otwartego H&M w celu kupna lepszych ubrań. ![]() ![]() -Ta koszula nie jest w moim kolorze. ![]() Technologia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po wybraniu ubrań przechodzimy do zakupów, ale Klarysa postanowiła kupić coś jeszcze. ![]() ![]() ![]() ![]() -Ta będzie idealna! ![]() ![]() W wolnych chwilach Henryk łapał owady do swojej kolekcji. ![]() Niektóre meble bądź sprzęty jeszcze się przydadzą, ale wymagają czyszczenia. ![]() ![]() Po prawie 3 godzinach pracy przyszedł czas na posiłek. ![]() Klarysa wpadła na pomysł, aby urządzić wyprzedaż swych mebli. ![]() Nawet znaleźli się chętni na kupno! ![]() ![]() Tylko niektórzy jak widać, byli przewrażliwieni. ![]() -A nie mógłby pan obniżyć ceny? -No chyba pan oszalał. Albo pan kupuje, albo nie. -W takim razie już kupię ![]() Nowe meble, nowe sprzęty, własny dom... ![]() -Rodzice planowali wpaść do nas na obiad w środę. -To bardzo dobrze. Poznam ich wtedy bliżej ![]() ![]() Narzeczeni cieszyli się ostatnimi chwilami, jako narzeczeni ![]() ![]() I nadszedł ten wielki dzień! ![]() ![]() Henryk Marchewka + Klarysa (Cukinia) Marchewka 23.07.2015r. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na ślubie pojawiła się rodzina Henryka. Jego tata Jan Marchewka wraz z żoną Faustyną i brat Henryka Bolesław. ![]() ![]() ![]() Gratulacje od rodziców. Kocham to zdjęcie ![]() ![]() Jeszcze wspólne zdjęcie pamiątkowe. ![]() ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Zatoka Źródlana, to miejsce oddalone od Dawidowa o niecałe 40 km, ale nie ma tam jeszcze przeprowadzonych sieci prądu, ani kanalizacji. Pewna grupka młodych ludzi postanowiła tam się osiedlić. Natalia, Nikodem, Artur, Balbina, Halina, Grzegorz, Tadeusz i Joanna. Na tym zdjęciu po lewej Natalia, a po prawej Halinka. ![]() Na tym natomiast po lewej Tadeusz, w środku Grzegorz, a po prawej Nikodem. ![]() Muszę przyznać, że wyszedł mi bardzo ładny sim ![]() ![]() Kiedy nie ma internetu, to budujemy zamki z pisaku ![]() ![]() Obok brzegu znajdowała się latarnia morska, więc przy brzegu nie było ciemno ![]() ![]() -Powinnaś zdjąć te pantofle, bo jeszcze kostkę sobie skręcisz na tym piasku. ![]() Kto porąbie drzewo? Grali o to w kamień, papier nożyce XD (przegrał Nikodem). ![]() Z racji iż grupa przyjechała tutaj ciężarówką, to przed wyjazdem zabrała kilka najpotrzebniejszych rzeczy (radio jest na baterie). ![]() ![]() Tańce i rozmowy. ![]() ![]() ![]() Prawie cała pierwsza ściana budynku wybudowana! (w oknie nie ma szyb). ![]() Nastąpił przełom w relacjach między Arturem a Balbiną. ![]() ![]() ![]() W wolnych chwilach (a takich niestety brakowało) odpoczywali na trawie patrząc w niebo. ![]() ![]() ![]() Przed wyjazdem z Dawidowa zabrali ze sobą 4 namioty. ![]() -Jak tak szybko będziemy pracować, to może wybudujemy ten dom w 2 miesiące. ![]() Po prawie 4 miesiącach dom był wybudowany. ![]() Ktoś nawet znalazł szkło na wyspie! (albo zostało przetopione jak kto woli ![]() ![]() Lodówka również z drewna. ![]() A tak prezentuje się dom. Dach wykonany jest z siana (bo młodzi i zaradni ludzie skosili trawę za pomocą noży i zostawili do wysuszenia. ![]() -Dla ciebie Halinko wyrzeźbiłem specjalnie ten pierścionek z drewna (co z tego, że jest złoty, ale udawajmy, że to drewno). Czy wyjdziesz za mnie? ![]() -Ależ pewnie Grzegorzu. Tylko kto udzieli nam ślubu? ![]() ![]() -Coś się wymyśli. ![]() ![]() Rury z bambusa nie są szczelne. ![]() -Podobno w Dawidowie niedługo odbędą się wybory na burmistrza. I tak pewnie nie wiele zdziałają. ![]() -Natalko, wiesz ile dla mnie znaczysz, a znaczysz wiele. Tak więc korzystając z tej chwili chciałbym zapytać, czy wyjdziesz za mnie? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Ależ oczywiście, że za ciebie wyjdę! Jaki piękny pierścionek. Nawet zawiera tę muszelkę, którą tak długo szukałam. ![]() ![]() Tak więc to koniec na dzisiaj. Tak w skrócie losy z wyspy są opisane, ale następne będą na pewno lepsze. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania ![]() W następnej części pojawią się losy rodziny Por i może Jana Marchewki lub mieszkańców wyspy. Ostatnio edytowane przez LepkiePaluszki23 : 29.01.2016 - 10:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Reputacja: 10
|
![]()
Jestjestjest! Nowy odcinek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
|
![]() Cytat:
![]() Mi również fryzura Nikodema się podoba ![]() Może ktoś jeszcze? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Reputacja: 12
|
![]() Cytat:
Pytanie numer dwa: grałeś kiedyś w historie z bezludnej wyspy? Kiedyś też zrobiłam takich rozbitków w zwykłych simsach. Tylko że tam walczyli o przetrwanie a ocalały był jeden ![]() pozdrawiam zawsze oglądam prawie nigdy nie komentuję, po prostu mam teraz przypływ odwagi nadal nie potrafię komentować
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Archeolog Renesansu
Reputacja: 14
|
![]()
Kolejny odcinek!
Kocham robić screeny simom,tym bardziej jak Klarysa ,,strzela" ręką do sprzedawcy i facio na 26 zdjęciu zamiast myśleć wygląda,jakby dłubał w nosie a Natalka (3 zdjęcie od dołu) przypomina zombie (albo sima z wytrzeszczem) ale OK ![]() Nie wiem czemu ale strasznie gryzie mnie ten ubiór Henryka...ta oczoje*na kurtka nie zaspecjalnie mi jakoś pasuje ![]() Skąd masz tą suknię ślubną Klarysy?Chętnie bym taką dodała do swojej gry,bo wygląda uroczo ![]() Trzymam też kciuki by kolejne śluby były bardziej obfite w gości,wiadomo,więcej się dzieje! Hm,chyba tak samo jak Cyśna nie mam talentu do komentowania.Nie umiem się pisemnie aż tak bardzo wyszczególać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |||
|
![]()
Grałem
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję wam serdecznie za komentarze ![]() A teraz coś niezwiązanego z odcinkiem. Otóż 8 stycznia za czasów, gdy miałem jeszcze otoczenie, w którym mieszkał August Jarosz (kto pamięta? ![]() ![]() Innymi słowy kawał czasu... Z tej okazji opublikowałem na moim blogu do pobrania 2 simy, ale postanowiłem opublikować je również tu ![]() Także przed państwem Juliana Marchewka i Daniel Por do pobrania ![]() CC jest załączone ![]() Zalecam instalowanie simów programem Sims2Pack Clean Installer Miłej gry ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pobierz Julianę Marchewkę Pobierz Daniela Por Pozdrawiam ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
|
![]()
Niezła historia
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
|
![]()
Zazdroszczę tym Simom, którzy zaczynają w Zatoce wszystko od zera! :< Żadnych wygód i luksusów, sami muszą się o siebie zatroszczyć, trochę skazani na łaskę bądź niełaskę natury. Podoba mi się pomysł na historię
![]() Ładne zdjęcia, będę zaglądać! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
|
![]()
Dziękuję. Bardzo mi miło, że komuś podobają się moje wypociny
![]() Cytat:
![]() Dziękuję za każdy komentarz z osobna. To bardzo motywujące ![]() Także dziś będzie historia Jana Marchewki i zaczątek rodziny Por ![]() Zapraszam ![]() Iwona i Dezyderiusz Por wprowadzili się do Dawidowa zaraz po Janie Marchewce. On lubił pogrywać na pianinie oraz rysować, natomiast Iwona uwielbiała gotowanie i szycie. ![]() ![]() ![]() Właśnie przyszli przywitać ich nowi sąsiedzi. ![]() -Witam pana. Nazywam się Dezyderiusz Por -Ja również pana witam. Jan Marchewka jestem. Co pana skłoniło, aby zamieszkać w Dawidowie? ![]() -Faustyna... Piękne imię! ![]() Przyrządzanie posiłku dla gości. Trzeba dobrze wypaść ![]() ![]() -Naprawdę interesuje się pani szyciem? -Ależ naturalnie. Na razie uszyłam sweter dla mojego męża i jedną parę zasłonek. ![]() Porządki. ![]() ![]() ![]() Minął ciężki dzień ![]() ![]() Dezyderiusz zakolegował się z Janem i teraz w każdej wolnej chwili omawiają swoje sprawy. ![]() Dezyderiusz ma na tę chwilę niewiele pieniędzy pracując jako mieszacz cementu. Dlatego ledwo wiązali koniec z końcem. ![]() Jednak znajdywali czas dla siebie ![]() ![]() ![]() ![]() Iwona pewnego dnia odkryła, że przybyło jej trochę kiogramów. Z czasem okazało się, że dodatkowe kilogramy wywołane są ciążą. Iwona od razu powiadomiła Dezyderiusza, że zostaną rodzicami. ![]() ![]() O mały włos a spóźniłby się do pracy. ![]() Tak wyglądał każdy dzień Porów, dopóki nie pojawiło się na świecie ich pierwsze dziecko ![]() ![]() ![]() Pewnego razu, kiedy Iwona zgrabiła liście i chciała je spalić jej spodnie podpaliły się. Mało brakowało (dosłownie) a by zginęła. ![]() ![]() Nadszedł czas rozwiązania. Na świat przyszła Maria Por. Maria Por 29.06.2015r. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ Domowe porządki... ![]() -Tak więc aby zrobić jajecznicę musisz wbić tyle jajek ile chcesz na rozgrzaną patelnię, bo ja preferuje 5. Następnie mieszasz na patelni 2 minuty i gotowe! ![]() Zmęczony Jan po pracy chciał coś przekąsić, ale lodówka była pusta. Dlatego wybrał się do nowo otwartego slepu spożywczego "Kopytko". ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W domu na Jana czekała żona i jego synowie, którzy nie mogli się doczekać jedzenia ![]() ![]() Jan postanowił przyrządzić swój specjał, czyli tosty z serem ![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo lubię to zdjęcie ![]() ![]() ![]() Jednak Jan nie zjadł nawet kęsa, ponieważ zasnął w talerzu :haha: ![]() Bolesław lubił przebywać na świerzym powietrzy, tak jak jego rodzice. ![]() Nastały urodziny Bernarda. ![]() ![]() ![]() ![]() Faustyna niestety sama musiała zjeść kawałek tortu na tarasie, ponieważ jej przyjaciel poszedł do domu,a Jan usypiał Bernarda. ![]() ![]() Sanepid zakazał produkcji przeterminowanych butelek ![]() ![]() ![]() Nauka podstawowych rzeczy. ![]() ![]() Korzystając z wolnej chwili Jan postanowił poświęcić chociaż 2 minuty na naukę mówienia Bernarda. Jednak bezskutecznie ![]() ![]() ![]() ![]() Misia od pewnego czasu niszczyła gazety. Nie przeszkadzało to rodzinie, lecz kiedy zaczęła niszczyć rachunki pocztowe Faustyna wściekła się, bo musiała prosić w Urzędzie o nowe. ![]() ![]() Sama Misia już postarzała się i była psią emerytką ![]() ![]() Troskliwy tatuś ![]() ![]() A sam Bernard jest słodki ![]() ![]() W wolnych chwilach Faustyna dzwoniła do Henryka porozmawiać tak po prostu. ![]() Jednak były takie chwile, w których Bernard dawał w kość rodzicom. ![]() Jednak jego uśmiech sprawiał, że rodzice wybaczali mu wszystko. ![]() Mały zaczął nawet po woli chodzić. ![]() ![]() ![]() -Brawo. Zuch chłopak! ![]() Po kilku miesiącach nastały również urodziny Bolesława. Jego tata był smutny z tego powodu, że ten czas zbyt szybko leci. Ale potem starał się być szczęśliwy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ten tort małżeństwo zjadło wspólnie. ![]() A Bolesław wyjechał na studia. ![]() ![]() ![]() Psiaki i ich spędzanie czasu ![]() ![]() Klarysa również utrzymywała kontakt z teściami. Tutaj akurat Jan dostał zaproszenie razem z rodziną na popołudniowy obiad. ![]() Bernard również dorósł! ![]() ![]() ![]() Zapraszam do komentowania ![]() Ostatnio edytowane przez LepkiePaluszki23 : 29.01.2016 - 10:17 Powód: Zamienienie linków na zdjęcia |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|