|
|
#401 |
|
Reputacja: 10
|
Melduję się i ja, już teraz na bieżąco
![]() Przebrnęłam przez całą dotychczasową historię Miasteczka i jestem po prostu o c z a r o w a n a Słodzę Ci, jak nie wiem, ale po prostu brakuje mi słów!I cieszyłam się, jak dziecko, gdy podczas czytania natykałam się na takie "smaczki" jak zdjęcia Nieznanowa, wnętrz oraz domków :3 Super sprawa! Mój komentarz będzie skromny, gdyż świąteczne lenistwo nadal mnie nie opuściło ![]() http://s20.postimg.org/sahl4d4ot/sna...b_6339696f.jpg Czarek ma tutaj minę, jakby się właśnie przymierzał do naprawdę potężnego...bąka ![]() http://s20.postimg.org/artw4z6d9/sna...b_02ecbb4e.jpg Aww, Przedwiośnie! http://s20.postimg.org/t8k61fdvh/sna...e_636f7a47.jpg Stary w tej piżamce prawie jak Hugh Hefner http://s20.postimg.org/5ugs38lbx/sna...e_6382e359.jpg "I'm a model you know what I mean" ![]() Iwan to wyjątkowo obleśny staruszek. Na miejscu Kory roztrzaskałabym mu tacę z papryką na tej łysiejącej głowie ![]() Swoją drogą, bardzo mi się podoba fakt, że za oknami simowych domków, nieruchome Nieznanowo wydaje się tak naprawdę tętnić życiem. Ja nie potrafię tak dekorować otoczenia, u mnie Simy mają za oknami łyse, zielone stożki i lasy po ostrym karczowaniu
|
|
|
|
|
|
|
|
#402 |
|
Reputacja: 21
|
Ale fajna, szczęśliwa rodzinka z tych Domańskich
Tylko nie podoba mi się zachowanie Błażeja. Dlaczego on zmusza Czarka żeby został tym burmistrzem? Nie są jakąś królewską dynastią przecież... Ale coś czuję, że młody tak łatwo się nie da I bardzo dobrze, układanie dzieciom życia po swojemu nie jest w porządku. Łucja jest śliczna Coś chyba zaiskrzy między nią a Czarkiem, co? ![]() Przez moment liczyłem na to, że Kostek jakoś wyjdzie na prostą, ale niestety nie sprawdziły się moje przypuszczenia Szkoda mi Kazi, ale też jestem na nią trochę zły, że była taka naiwna, przecież chyba wiedziała z kim się zadaje... Mam nadzieję, że się to wszystko jakoś wyprostuje... Chociaż coś czuję, że będzie z tego jakieś dziecko...W ogóle nie podoba mi się ten pomysł z przeprowadzką do Iwana, z tego będą tylko jakieś grube problemy... Ten stary piernik podnosi mi ciśnienie ![]() ![]() A Iwo w ogóle nie może sobie z nim poradzić. Jest młodszy i silniejszy a daje się manipulować jakiemuś dziadkowi. Szkoda Kory Przez moment wszystko się układało prawie całkiem dobrze a teraz trochę taka powtórka z rozrywki po swoim ojcu.CO ZA - nie mogę użyć takiego słowa - Z TEGO DZIADA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Całe szczęście, że Kora potrafi się jakoś obronić... Tyle, że nie za każdym razem jej się udaje ![]() No nie, kolejna rodzina rozbita przez więzienie... I to jeszcze straszniejsze, bo Koryna chyba w końcu zauważyła co Iwo do niej czuje a on się w tej samej chwili poddał ![]() Ehhhh, trochę smutno ostatnio w tym Twoim Nieznanowie ![]()
|
|
|
|
|
|
#403 |
|
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
Odpowiedzi na komentarze pojawią się do 24 godzin.
Tej niedzieli jedziemy dalej z burmistrzami i Jagódkami. Burmistrzowie
poprzedni odcinek Spoiler: pokaż Jagódkowie poprzedni odcinek Spoiler: pokaż ... Na koniec zaś obiecane podsumowanie 15. rundy. Czas trwania rundy: 29.09 - 31.12.2015. W tym czasie: - urodziło się 16 simów, - zmarło 33 simów, - w związek małżeński wstąpiło 17 par, - rozwiodły się 2 pary, - wprowadziły się 3 nowe rodziny (nazwiska: Bandera, Grestkowski, Zorkowscy), - studia wyższe ukończyło 12 simów. Ostatni update Indeksu to właśnie końcówka 15. rundy I wydarzenia z kilku ostatnich postów też rozegrały się w tamtej rundzie.Zdjęcie Nieznanowa (i Wyspy?) postaram się wrzucić jutro. A teraz dobranoc Ostatnio edytowane przez Liv : 02.09.2016 - 11:02 |
|
|
|
|
|
#404 | |
|
Reputacja: 41
|
Kolejny odcinek
![]() Czarek opuszcza godziny lekcyjne? To się będzie działo Widzę, że włosy zapuszcza ![]() Oj Czarek Czarek... No co jak co, ale do tej szkoły to wypada już chodzić. Cytat:
![]() Zmiana Czarka? Średnio w nią wierzę Czarek nie ładnie tak kłamać I szykuje się dziecko ![]() W końcu szczęście u Kory i Iwa. Brawo! Eryka Życzę jej dużo szczęścia (bo jej matka to świnie ). Aki im starszy, tym bardziej przystojniejszy Olimpia! Wynoś się! Oby ten kochanek zrobił jej dziecko i wyrzucił ją z domu ![]() Nie chce mieć dzieci? Czyżby nie kochała Eryki? Eryka lepiej tacie nie mów, bo zrobi coś złego ze złości Nie! Kris nie może się zabić! Och! chętnie bym obejrzał zdjęcia Nieznanowa i Wyspy ![]() Kurczę. Takie komentowanie czytając odcinek jest o wiele lepsze
|
|
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Reputacja: 12
|
Tyle lat a oni wciąż mają te wielkie telefony.
Aż się wzruszyłam przy historii burmistrzów! Nie każ czekać znowu rok na kolejną część! Cytat:
Kochanek Olimpii na fryzurę tak trochę na czasie http://imgur.com/faDoperIle trwa jedna runda? To znaczy jaki to jest rozdział simowego życia? Ile dni? Nie wiem czy mnie zrozumiesz ![]()
|
|
|
|
|
#406 |
|
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
A co mi tam, niezobowiązująco napiszę se nowego posta ; D
Na początku dziękuję Wam za wszystkie komentarze, jakie otrzymałam do tej pory Już się boję, jak będzie mi przykro, gdy pewnego dnia frekwencja znowu spadnie : ( No ale! Odpowiedzi do odcinka z 5.01: Spoiler: pokaż Odpowiedzi do odcinka z 10.01: Naprawdę wstawiłam ciągu 2 tygodni 3 odcinki?! Spoiler: pokaż A teraz... Idziemy na jednego! :> Nieznanowo http://s20.postimg.org/p6h11t0jh/Sim...1_00_32_27.jpg http://s20.postimg.org/8y0ssbrp9/Sim...1_01_47_61.jpg http://s20.postimg.org/clgjydzwc/Sim...1_20_37_13.jpg Nigdzie Cała Wyspa nie nadaje się jeszcze do pokazania :< http://s20.postimg.org/gs1edpzi5/Sim...1_13_34_20.jpg EDIT: Jeszcze jedna nowość. Próbuję wprowadzić nowe zasady - od teraz runda ma trwać 5 dni, co w przeliczeniu da 5 simowych lat. Od rana siedzę po uszy w Kronice Nieznanowa i Excelu próbując ustalić, ile kto w miasteczku ma tak naprawdę lat. Robota jest mozolna (ogarnij WSZYSTKICH simów urodzonych w latach 2012-2015...), mam bajzel w chronologii (Staś Nikoniecki dopiero co stał się dzieckiem szkolnym, a tak naprawdę powinien mieć w tym momencie... 16 lat!) i ogółem nie polecam nikomu, ale mojej grze potrzeba tej zmiany. Trzymajcie kciuki. Ostatnio edytowane przez Liv : 12.01.2016 - 14:16 |
|
|
|
|
|
#407 |
|
Reputacja: 41
|
Nieznanowo jest jak zwykle śliczne
(chodź dziwi mnie, że część budynków przy brzegu zniknęła :/). To ty masz oddzielne otoczenie (w sensie przedmieścia) na parcele publiczne? W mnie w Dawidowie muszę trochę lasu wykarczować Widzę parcela z kapliczką i cmentarze nowa wybudowana na większej działce, aby na więcej lat było Co to będzie jak ci miejsca w Nieznanowie zabraknie Ogólnie całość prezentuje się bajecznie ![]() Czekam na może jakieś domki twojego autorstwa ![]() Trzymam kciuki! ![]() (To u mnie jedna runda trwa 4 dni i ja dopiero myślę, że to dużo )Powodzenia
|
|
|
|
|
|
#408 |
|
Reputacja: 21
|
Widzę, że Czarek nie daje za wygraną
Szkoda tylko, że "walczy" w taki sposób, ojca raczej tym nie przekona. Chociaż jego chyba nie da się przekonać... W ogóle jakoś tego wszystkiego nie rozumiem. Co to da, że burmistrz będzie z dobrej rodziny jeśli nie będzie umiał (dobrze) rządzić? No pewnie się powtarzam, ale ustrój polityczny Nieznanowa mnie mocno zastanawia ![]() Ale jednego jestem akurat pewien - Czarkowi lepiej było lepiej w krótkich włosach ![]() Fajny zespół Ci wyszedł! Tylko zastanawia mnie jak to wygląda technicznie, oni naprawdę zarabiają napiwki do jednego kubeczka czy to tylko ściema? ![]() Nikola jest całkiem ładna chociaż nadal jestem fanem Łucji ![]() Czyżby pojednanie w rodzinie? Ciekawe tylko jak będzie to wyglądało z Błażejem... Jakoś nie mogę sobie wyobrazić Czarka i Nikoli razem, ale pożyjemy zobaczymy. W blondzie wygląda suuuper ![]() Czy Ty zamierzasz tutaj kogoś zaciążyć i potem jeszcze zabić? Składam sprzeciw! ![]() ![]() ![]() Ehhhh, jak nie Koryna to Iwo nie widzi co się dzieje Ale chyba w końcu wszystko sobie wytłumaczyli i mam nadzieję, że jakoś przetrwają te osiem lat... ![]() ![]() Ale Eryka wyrosła! I wygląda pięknie! A jej wybranek ma bardzo dziwną fryzurę ![]() O matko, jeszcze Aki, jak Ty to robisz, że masz takie ładne simy? ![]() Szkoda, że Olimpia nie wierzy w niewinność Krisa, ale z drugiej strony rodzina mogłaby jej dać spokój. Siłą jej do niczego nie zmuszą a tak są tylko jakieś niepotrzebne spięcia (no i Olimpia mogłaby się spotykać z mężczyznami poza domem jeśli już to robi ). No i oczywiście na wszystkim najbardziej cierpią dzieci ![]() Bohdan w ogóle mi do Olimpii nie pasuje... No i nie powinienem oceniać go po wyglądzie, ale jest jakiś taki podejrzany, z tego będą jakieś kłopoty. Szkoda Krisa Liczę, że w końcu się wszystko wyjaśni i przynajmniej wyjdzie na wolność.Zawsze byłem pod wrażeniem Nieznanowa i w ogóle Twojego sposobu grania. Ja bym tak nie umiał chyba, brakuje mi jakiegoś takiego samozaparcia i dyscypliny Ale może pewnego dnia...
|
|
|
|
|
|
#409 | ||||||
|
Reputacja: 33
|
Odcinek przeczytałam wczoraj rano tuż przed wyjazdem na uczelnię, a potem zupełnie nie miałam sił komentować xD Mózg mi blazował, po intensywnej nauce przed kolosem (opłacało się, zdałam xd)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No, a teraz właściwa część komentarza do odcinka Co tam piętnaście godzin. Ja osobiście znam kilku rekordzistów co to u nich trzysta było normą . Te kłótnie Błażeja i Czarka są jak wojny tytanów. Takie dwie silne osobowości stające naprzeciw siebie Ohoho, Czaruś to już się powołuje nawet na drzewo genealogiczne! A Marlena to taka dobra duszyczka między nimi. Spokojniejsza, bardziej stonowana, a kochająca ich całym sercem.Cytat:
Ale przynajmniej mamy o czym czytać xdAhaha, Ich Czworo Młodzi fajnie razem wyglądają na tej scenie Łucja jest liderem grupy? Bo wygląda na takiego i to ona trzyma hajs No, nie dziwię się, że Nikola wpadła Domańskiemu w oko Umawiają się na przedpołudnia? Wyczuwam kolejne wagary! Przyrodni starszy brat powiadasz? To mnie zaskoczyłaś Rozmowa Marleny i Czarka trochę łamie mi serce Widać, że Młody kocha mamę z całego serca (tatę pewnie też, no ale musi to do niego dotrzeć) i nie chce dla niej źle... Jak zawsze Domańscy umieją wykorzystywać sytuacje przy huśtawkach Cytat:
Jedynie rozbudzasz ciekawość xDWiedziałam, wiedziałam, wiedziałam! Wiedziałam, że Kora i Iwo będą w końcu razem! Znaczy dobra, wiem, że są, w końcu małżeństwo, mają dziecko itd. można by wymieniać jeszcze przez chwilę. Aczkolwiek nareszcie wszyscy wszystko zrozumieli i sobie wyjaśnili Cudownie! Czytając ten wątek w tym odcinku nieustannie szczerzę się sama do siebie, tudzież do monitora xdAle Ercia ślicznie wyrasta! Abraś ma superowe imię i przypomina mi któregoś Twojego sima, ale jeszcze nie doszłam do tego którego Kochany z niego przyjaciel O jaaaaa, Aki! Kochaniutki jest, no doprawdy! A Bohdan podpatrzył chyba fryzurę u detektywa Rutkowskiego... W sumie nie dziwię się, że Kora i Kira tak zareagowały na wieść o romansie żony ich brata/syna. Szkoda mi Eryki Nie wyobrażam sobie, co takiego musiała przeżywać, gdy myślała o tym, że matka nie traktuje jej jak córki. Cytat:
Kryspin jest takim kochającym tatusiem, że aż łezka w oku się kręci. A teraz tyle kłopotów na niego spada. To więzienie, brak możliwości normalnego życia, zdradzająca go żona, o którą wciąż się martwił Aż sama zaczynam się o niego bać!
|
||||||
|
|
|
|
|
#410 |
|
Reputacja: 10
|
Pooowoli nadrabiam historie w Miasteczku i pooowoli zaczynam kojarzyć już Twoich licznych simów. Jesteś niesamowita i zazdroszczę tego wspaniałego otoczenia. Pokazuj nam go więcej i częściej, bo Twoje historie są porywające. Marlena jest taką wspaniałą matką i ma trudne zadanie, ale wyszła z niego cudnie. Mimo smutków wie jak podejść syna i dotrzeć do niego. Oby zrozumiał! Chociaż patrząc co wyprawia z tą blondynką i Twój przypisek to wcale nie mam dobrych przeczuć.
Iwo i Kora... Tak długą drogę musieli przejść i do tak strasznych zdarzeń musiało dojść, aby ona w końcu zrozumiała co jest najważniejsze. Może jednak go wypuszczą? Okaże się, że ojciec umarł na zawał, a nie na skutek pobicia? Czy u Liv bywają dobre zakończenia? Co za paskudna baba z tej Olimpii... Może jakiś wypadek z Rutkowskim czy coś? Po co Ci oni potrzebni? Martwię się o Krisa! Nie rób mu krzywdy! Ułaskaw go również! Kora jest piękną simką. Czekam na dalszy ciąg z niecierpliwością.
|
|
|
|
![]() |
| Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 2 (0 użytkownik(ów) i 2 gości) | |
|
|