![]() |
#1 |
Guest
|
![]()
Piwnicę w TS2 można zrobić szybko, łatwo i przyjemnie. Ze świetnym rezultatem można tutaj urządzić pomieszczenia rekreacyjne albo jakiś pokoik tortur
![]() ![]() 1.Najpierw kopiemy dołek. Aby była dobra głębokość piwnicy, musi mieć on w najniższym miejscu głębokość 12 wciśnień myszy przy wybranym najmniejszym stopniu obniżania terenu. ![]() 2.Wyrównujemy teren.Wyrównujemy teren do tego najniższego miejsca o głębokości 12 wciśnień myszy. ![]() 3.Robimy fundament. Dołek otaczamy fundamentem. Zaczynamy robić go w najwyższym miejscu, u szczytu zagłębienia. ![]() ![]() 4.Robimy podłogę. Na zrobionym już fundamencie budujemy podłogę, ale tak, żeby zostało miejsca na schody w dół! ![]() 5.Budujemy schody. Możecie użyć tutaj zwykłych, albo łączonych schodów. 6.Kończymy podłogę. No i kończymy podłogę na parterze. Ja akurat zostawiłem wokół schodów wiele miejsca, ale wy możecie obudować je bardzo dokładnie... 7.Efekt. Oto jak wygląda ukończona piwnica. Wygląda całkiem normalnie, ale nie zajmuje zbyt wiele miejsca ![]() ![]() Poradnik zaczerpnąłem z mikeinside.modthesims2.com: https://web.archive.org/web/20050224...nts/index.html Ostatnio edytowane przez Caesum : 13.08.2023 - 20:00 |
![]() |
|
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|