Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 27.03.2006, 08:29   #11
Sweetie

Reputacja: 10
Domyślnie

Niestety "moich dokumentów" i "program files" nie mogę przenieść, za dużo zainstalowanych rzeczy... ehh...

Ja mam
512 MB RAM

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 27.03.2006, 08:44   #12
Apostołka

Reputacja: 13
Domyślnie

To dziwne ze tobie sie takie cos robi Ja mam 1.5 GB wolnego na dysku z gra i karte (teoretycznie) nie spelniajaca warunkow dzialania gry... A masz jakies dodatki, tzn np na studiach lub te tam kolejne? Bo mnie sie jakos tak poprawila grafika jak zainstlowalam wlasny biznes Nie wiem jak to mozliwe... Ale te rozmazane postacie chyba nie sa wina karty graficznej... Chociaz trudno powiedziec
stare 27.03.2006, 16:45   #13
Sesca
Guest

Domyślnie

karta. tez tak mialam na starej ;P
  Odpowiedź z Cytatem
stare 27.03.2006, 17:20   #14
MarekS
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Sweetie
Niestety "moich dokumentów" i "program files" nie mogę przenieść, za dużo zainstalowanych rzeczy... ehh...

Ja mam
512 MB RAM
Foldery te można przenieść zawsze, tylko nie zawsze ma to sens. Jak duży jest u Ciebie dysk C (ten, na którym zainstalowany jest Windows)? Zawsze możesz wygospodarować miejsce przenosząc folder plików tymczasowych (Temp), zmniejszając folder tymczasowych plików internetowych i zmniejszając obszar zarezerwowany na przywracanie systemu.
Pamięć RAM masz w zasadzie wystarczającą, więc mogłabyś tylko ustalić pamięć wirtualną na stałym poziomie, ok 1GB i raczej unikać uruchomionych komunikatorów. Messengera, jeżeli nie używasz go polecałbym w ogóle odinstalować.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.04.2006, 12:55   #15
Chantal
Guest

Domyślnie

Sweety a bawiłaś się może w grze opcjami grafiki? Jeśli nie to radzę się pobawić. Miałam taką samą grafikę jak ty ale pozmieniałam tam troche i wszystko było wporzo.
To są rzeczy, które powinnaś zmienić:

Oświetlenie:
Wysokie

Efekty graficzne:
Wysokie

Detale Sima/obiektu:
Wysokie

Detale tekstur:
Wysokie

Odbicia światła:
Włączone

Teraz powinno być o wiele lepiej
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.04.2006, 13:19   #16
Mgiełka
Guest

Domyślnie

Cytat:
Napisał Chantal
Sweety a bawiłaś się może w grze opcjami grafiki? Jeśli nie to radzę się pobawić. Miałam taką samą grafikę jak ty ale pozmieniałam tam troche i wszystko było wporzo.
To są rzeczy, które powinnaś zmienić:

Oświetlenie:
Wysokie

Efekty graficzne:
Wysokie

Detale Sima/obiektu:
Wysokie

Detale tekstur:
Wysokie

Odbicia światła:
Włączone

Teraz powinno być o wiele lepiej
Bym coś napisała, ale nie chce się kłócić :con: . Przecież ona ma cały czas wszystkie detale tak jak tutaj napisałaś, tylko raz jej się robią zamazane, a raz wyraźne. Ja mam tę samą sytuację. Czasami jak się ustawi detale tekstur na średnie, to jest lepiej niż na wysokich.
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.04.2006, 13:25   #17
Midey
Guest

Domyślnie

Swetie Chantal pokazala ci dobrze ale wszystkie te opcje spowalniaja gre o max. 15 minut
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.04.2006, 14:18   #18
Incognito
Guest

Domyślnie

Mam podobny taki problem... gry używam TYLKO i WYŁĄCZNIE do robienia zdjęć etc. więc jest mi obojętne czy będzie się mocniej czy mniej zacinać. Zależy mi tylko na jak najwyższym poziomie grafiki... i problem w tym że właśnie w pewnych momentach grafika mi się pogarsza. Nie można jakoś zrobić żeby gra zawsze miała dobry poziom grafiki? Bo jak już mówiłem, mi to nie robi różnicy jak mocno będzie się ciąć...
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.04.2006, 15:50   #19
vampire rose
Guest

Domyślnie

Też mam tak, że jak ustawię sobie najlepszą jakość to po pewnym czasie mi się wszystko rozmazuje. Ale to raczej wina komputera (karty graficznej)
  Odpowiedź z Cytatem
stare 18.04.2006, 16:17   #20
Chantal
Guest

Domyślnie

Mgiełka sorry, nie przeczytałam do końca jej notki. Z resztą nie wiem o co nie chciałabyś się kłócić, wystarczyło uprzejmie powiedzieć, że nie zauważyłam tego czy owego.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania