Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 29.06.2008, 19:23   #41
Gr_Louie
Guest

Domyślnie Odp: Rekonstrukcje pomieszczeń Titanica

Świetny pomysł! Przypomni to nam o wydarzeniu który no cóż znamy głównie z filmu... Pomysł jest, jak już mówiłam, świetny! Nie przejmuj się krytycznymi ocenami, których jest zaledwie 2-3 (w porównaniu do tych dobrych komentarzy!)
Moja ocena?
9/10
Odjęłam jeden pkt. za no cóż, meble (niektóre)

Pozdrawiam, KQ.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 29.06.2008, 22:30   #42
cosmo
Guest

Cytat:
pitex 94 - Na tym filmie, do którego link podałeś, według mnie, Titanic jest lepiej zrobiony niz u cosmo - czuć tam więcej klimatu. W necie jest sporo "mebli z epoki", myślę, że dzieki nim rekonstrukcja Titanica wyglądałaby o wiele lepiej
Nie - to co jest na tym filmie nie ma nic wspólnego z Titaniciem. Złe tapety, złe meble, wszystko nie tak...

Cytat:
W realu były z wikliny.
Tak, ale nie znajdziesz w internecie wiklinowych leżaków - a jeśli już to już bardziej pasują te drewniane... Identyczna sytuacja jest z fotelami wiklinowymi, które znajdowały się w wielu miejscach na statku (niestety).

Już wkrótce kawiarnia werandowa lub mostek kapitański. Nie wiem które z tego wybiorę...

Ostatnio edytowane przez cosmo : 29.06.2008 - 22:50

stare 30.06.2008, 09:40   #43
Shaggy
Guest

Ja tylko oceniłem, zresztą jak każdy
Nie czepiam się tapet, i tych leżaków. Mówię tylko że mogłeś to uwzględnić. Nie miałem na celu upokorzenia twojego pomysłu, bo bardzo mi się podoba. Też interesowałem się tym statkiem, i dużo o nim wiem...
Pozdro

stare 30.06.2008, 11:28   #44
Sun_rise
Guest

Podjąłeś się bardzo poważnego wyzwania, podziwiam. Ja bym sie na coś takiego nie zdobyła.
A co do Titanica, faktycznie brakuje tego bogactwa, przepychu, ale maxis nie oferuje nam tego typu mebli.
Daję 9/10.

stare 30.06.2008, 20:34   #45
anonimowa
Guest

Pomysł świetny, wykonanie takie sobie. W salonie na dwóch zdjęciach widać niebo, okna nie pasują, fotele mogłyby być bardziej wzorzyste (szukaj w internecie). Ale ogólnie dobrze wyszło. Natomiast apartamenty to po prostu tragedia! (przepraszam, że tak mocno ) Zdecydowanie więcej przepychu i muszą być takie... ciężkie. Pierwsze zdjęcie - nie pasują drzwi i krzesło. Stolik mogłeś dać kwadratowy, jak na zdjęciu. Świetna lampa i łóżko. Leżak ostatecznie też może być, choć lepsza by była kanapa/fotel. Drugie zdjęcie jest fatalne. Tapeta mogłaby być maxisowa, ale ta niebieska - wzór idealnie się zgrywa z tym na zdjęciu! Nie to łóżko, nie te krzesła, nie te lampy!! I nie ta podłoga. Mógłbyś też załatwić jakiś decor (albo po prostu odpowiednie tapety) na ściany, żeby zrobić takie łuki. Tu powinieneś znaleźć trochę fajnych mebli: http://simsinparis.com/index.html Zrób chociaż ten drugi pokój jeszcze raz z inną tapetą (niech będzie ta niebieska) i łóżkiem z czwartej sypialni z tej strony.
Jeszcze jedna strona z klasycznymi meblami:
http://www.xuansims.be/

EDIT: zapomniałabym o ocenie - 7/10, tylko ze względu na pomysł. Staraj się!

Ostatnio edytowane przez anonimowa : 30.06.2008 - 20:37

stare 30.06.2008, 20:42   #46
Shaggy
Guest

Anonimowa, to co że widać niebo. To chyba dobrze! Przecież to nie Enterprise, żeby zza okna było widać gwiazdy!
Ludzie, myślcie racjonalnie!

stare 01.07.2008, 00:34   #47
DzikaŚwinia
Guest

Spoko, poczekajmy na dalsze pomieszczenia Chyba daliśmy już wystarczająco dużo uwag, a wszystkie następne już się powtarzają.

stare 01.07.2008, 19:22   #48
anonimowa
Guest

nie chodziło mi o to, że widać niebo zza okna, ale w miejscu, gdzie powinien być sufit

stare 02.07.2008, 09:45   #49
Shaggy
Guest

tak, wiem. Ale od strony salonu prawdopodobnie ( nie pamiętam) promenada była odsłonięta. Ona chyba nie była prywatna, tylko pokład spacerowy...

stare 02.07.2008, 10:38   #50
Sandrine
Guest

Świetne.
Bardzo mi się podoba.
Gratuluje pomysłu.
Mi wszystko się podoba. Nie idzie nic zrobić idealnie z filmu i zdjęć.. Poprostu N I E D A S I Ę. A skoro niektórzy są tacy mądrzy tutaj to prosze , niech zrobią własny "Titanic". Zobaczymy czy będzie idealnie -_-
A i na tym filmiku to jedyne co jest podobne to wygląd z zewnątrz. W środku nic nie jest podobne. I w ogóle nie jest ładniejszy od tego. Brzydszy.

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania