![]() |
#31 |
Reputacja: 10
|
![]()
Szczerze? Wolę już brutalne FS niż cukierkowe
![]() Takie... upodobanie ![]() I będę czekać na odcinek! :**
|
![]() |
#32 |
Guest
|
![]()
@up: Moje jest cukierkowe <smutny>
@down: Dziękuje :* Kto jeszcze? |
![]() |
![]() |
#33 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Zgadzam się z niepokorną- pomysł wydaje się być ciekawy i dość oryginalny.
Jak dla mnie, to trochę dziwnie z tym snem, no ale dobra. Zapewniasz nas, że rozwinie się akcja. Dlaczego o tym wspominam? Przecież na początku lutego, wstawiając FS, ja pisałam dokładnie to samo. Ale w moim przypadku czytelnicy się nie zawiedli. Mam nadzieję, że z Tobą będzie tak samo ![]() Popracuj nad opisami: są powtórzenia, a tekst mógłby być trochę bardziej wyszukany. 7/10 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Reputacja: 10
|
![]()
Twoje nie jest cukierkowe (broń Cię Boże!)
Może źle to ujęłam... miałam na myśli,że nie lubię takich przesłodzonych i głupich. Reszta może być ![]() Twoje FS jest w tej "reszcie" Przepraszam,mój błąd (źle to ujęłam) <przeprasza>
![]() |
#35 |
Guest
|
![]()
No dobra. Tylko 2 osóbki
![]() Nie będzie odcinka jak nie oceni przynajmiej 5 osób. No dobra 4. Mam już cały odcinek. |
![]() |
![]() |
#36 |
Guest
|
![]()
No to może ja. Chociaż się dziś dowiedziałam, że ponoć moje oceny i komentarze są głupie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Guest
|
![]()
To wstawiaj bo czekamy z niecierpliwością
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Guest
|
![]()
Odcinek 3- ,,Wyjazd"
![]() Życie jest brutalne! Zamiast siedzieć w ciepłym fotelu przed telewizorem odrabiając pracę domową popijając co jakiś czas gorącą czekoladą będę siedzieć w ciasnym pokoiku na strychu z nosem w książkach. Na 1,5 roku przeprowadzam się do ojca, ponieważ mama wyjeżdża do Londynu jako nauczyciel i tłumacz. Mama nie miała nas z kim zostawić, a bardzo zależało jej na tej pracy, więc tata zaproponował, że się nami zajmie. I oto na 1,5 będę mieszkać na pewno w ciasnym pokoiku na poddaszu. Cały sobotni wieczór poświęciłam na pakowanie. Mama wyjeżdża już w poniedziałek. W niedziele ma być impreza pożegnalna, a w poniedziałek rano mama jedzie na lotnisko, a ja i Dominick jedziemy do taty. Więc siedziałam na podłodze, na kolanach miałam kosmetyczkę, a wokół mnie było pełno ubrań, książek. Wtem usłyszałam nadchodzące kroki do mojego pokoju, klamka się poruszyła i we framudze drzwi pojawiła się mama. -Córeczko możesz zejść na dół. Przyjechała babcia.- powiedziała cicho mama i wyszła zamykając za sobą drzwi. Nienawidziłam jak przyjeżdżała babcia. Jak zwykle usiądzie przy stole i poprosi o oddzielne miejsce dla jej kotka. Kiedy już wszyscy zaczniemy jeść ona zacznie wymyślać głupoty typu: mięso jest przypalone, albo w tej sałatce jest za mało soli. Wszystko kończy się kłótnią pomiędzy babcią, a mamą o to, że mama nie ma jeszcze mężczyzny, z którym spędzi resztę życia. Wstałam z podłogi i poszłam do salonu. Babcia siedziała na kanapie, a na kolanach miała kotka i go głaskała. Miałam ochotę udusić tego kota. -Ooo… Donna nareszcie!- ucieszyła się babcia. Posadziła kotka na sofie i podeszła. Do mnie. -Niech ja cię uściskam!- wykrzyczała i rzuciła się na moją szyję. Zrobiłam kwaśną minę. Nagle dla babci zrobiłam się kochaną wnuczką. -Babciu możesz mnie już puścić.- powiedziałam spokojnie odpychając babcię. -Dobrze.- babcia ustąpiła. Zaczęłam się rozglądać. Po co ja w ogóle tam poszłam…? Stać i gapić się na babcię, albo jak ciotki obściskują się z mamą? Skierowałam się ku schodom. Coś mnie podkusiło, aby jeszcze zostać. Pośmiać się z babci jak to zawsze robiłam. Zrezygnowałam z opuszczenia spotkania i poszłam w stronę salonu. Wszyscy goście siedzieli już przy stole zajadając kurczaka upieczonego przez mamę. Babcia siedziała na swoim tronie, a obok niej kot. -Czy znajdzie się dla mnie miejsce?- spytałam cicho. -Tak, siadaj tu.- pokazała mama miejsce obok… Chłopaka. Z pewnością nie byłam z nim spokrewniona. Był całkiem przystojny. Jak każdy chłopak włosy miał postawione na jeża. Ubranie też niczego sobie. Trochę głupio mi było obok niego siedzieć, ale to było jedyne wolne miejsce. ![]() -Cześć jestem Victor, a ty?- wyciągnął do mnie rękę gdy usiadłam. -Jestem Donna.- podała rękę i ją uścisnęłam. -Jestem synem brata męża twojej mamy siostry. -Serio? Czyli nie jesteśmy spokrewnieni?- spytałam z odrobiną nadziei. -Nie.- odpowiedział wesoło. Resztę kolacji przesiedzieliśmy w milczeniu. Babcia nawet nie narzekała. -Donna pomożesz mi sprzątać?- spytała zdyszana mama. -Oczywiście.- powiedziałam wycierając kąciki ust. I jak...? Musze przyznać, że nie jestem z niego zadowolona. Acha i, że musieliście tak długo czekać zrewanżuję się i dam jeszcze dzisiaj 4 odcinek ![]() Oceniajcie! Ostatnio edytowane przez Lara_Croft : 10.10.2008 - 14:33 |
![]() |
![]() |
#39 |
Guest
|
![]()
Fajny odcinek, ale krótki.....
|
![]() |
![]() |
#40 |
Guest
|
![]()
Krótki? No nie no. Dla mnie on jest długi. Tak mi się wydawało w Wordzie. ten tekst jest na jedną stronkę
![]() |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 3 (0 użytkownik(ów) i 3 gości) | |
|
|