![]() |
#1 |
Reputacja: 10
|
![]()
Dzisiaj chciałam Wam zaprezentować mój drugi domek na forum
![]() Tradycyjnie zacznę od zaprezentowania bryły domu i frontowego ogrodu. Dziękuję ! To już wszystko na dzisiaj ![]() Ostatnio edytowane przez Charionette : 31.01.2015 - 13:55 |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Fajny...
Choć kilka rzeczy mi się nie podoba... To coś z fundamentów zrobione za pomocą boolProp coś tam... jakoś wg mnie niepotrzebnie. Dwie uumywalki i dwa lustra w jednej łazience. Ogrodzony śmietnik i skrzynka pocztowa. Ale reszta jest spoko i ładnie dobrana ![]() Ogółem 8/10 ![]() Pozdrawiam EDIT: i zasłony mi się nie podobają, ale za to fajny pomysł z ogrodem.. a szczególnie ten zarośnięty łuk ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]()
Wreszcie jakiś normalny i ciekawy projekt!
Bardzo mi się podoba bryła, taka kombinowana i udziwniana ale wyszło bardzo interesująco. Tutaj, jak i wewnątrz bardzo ładnie łączysz kolory i widać, że włożyłaś w ten projekt sporo serca. I w efekcie wyszło Ci fajne i przyjazne domostwo. Jest kilka drobnych wpadek, które trochę rażą w oczy, np. ten obraz z samolotem w pralni i brak firanek w niektórych pomieszczeniach. Jednakże nie ma to znacznego wpływu na całokształt i się nie czepiam, bo czasami też walnę takim drobiazgiem. Jedno czego mi naprawdę brakuje to roślinność ogrodowa. Przyznaję się, że mam obsesję na punkcie roślin - jakieś rośliny są ale mimo to, trochę pustawo jest. 8/10 |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
A wiec domek na zewnątrz bardzo ładny ale w środku nie zbyt ocenka 7,5/10
|
![]() |
#5 |
|
![]()
Mi się dom bardzo podoba
![]() Ciekawe wykonanie, nie ma nudnej bryły. Fajny ogród, ale zmieniłabym trochę garaż ![]() Mam nadzieję, że kiedyś dasz do ściągnięcia. 10/10 ![]()
#6 |
Guest
|
![]()
Pomysł na dom miałaś fajny, jednak:
-Słabe dodatki z neta, są wręcz okropne np: kotara okienna. -kuchnia ciemna jak zakład stolarski to samo z przedpokojem który wygląda jak z 18 wieku a reszta domu jest współczesna. -Niepotrzebne są te jakieś uniesienia przy drzwiach wejściowych. |
![]() |
#7 |
|
![]()
Uwaga rozpisuję się:
Bryła: ładna jednak nie podoba mi się, dach nad garażem i to pomieszanie okien, fajnie by wyglądało gdyby były tylko okna jednego rodzaju. To coś przy garażu mi się nie podoba Ocena: 9/10 Ogród: podobają mi się te krzewy z przodu domu, tył domu też bardzo ładny. Ocena: 10/10 Wnętrze: Przedpokój: zdecydowanie za ciemny, nie pasuje mi również to metalowe krzesło obok drewnianego stolika, duża szafa i puchar odpadają. Kolory rozjaśniają trochę to pomieszczenie, ale i tak jest ciemno. Ocena: 8/10 Kuchnia + jadalnia: za ciemno, kolory mi się nie podobają w kuchni zazwyczaj jest jasno i pogodnie, a tu ciemno jak w dupie. Ocena: 7/10 Salon: ma za bardzo oczo***ne kolory, nie pasuje tutaj również metalowo-szklany stolik, biblioteczka i szafa z telewizorem są drewniane więc wypadałoby też zrobić ławę drewnianą. Ocena: 8/10 Sypialnia: to pomieszczenie, które najmniej mi się podoba, meble są do kitu, wiszące szafki są do kuchni, kolory mi nie pasują i brzydka zasłona. Ocena: 5/10 Toaleta + pralnia: w toalecie nie podoba mi się glazura, a w szczególności czerwień, pralna też nie ma za ciekawych kolorów. Ocena: 7/10 Salonik na I piętrze: to super pomieszczenie, najlepsze z całego domu, bardzo ładne kolory, i taki fajny nastrój ![]() Łazienka: za duża wanna, szafki są okropne i po co tutaj buty do baletu ?? Ocena: 7/10 Pokój dziecka: jest za bardzo różowy, i za bardzo zapchany, dziecko musi mieć przestrzeń do chodzenia i do zabawy. Ocena: 7/10 Ogół ocen: Bryła: 9/10 Ogród: 10/10 Wnętrze: 59/80, czyli 7,3/10 Rady: kombinuj z kolorami, dawaj żywe i kontrastowe kolory nie bój się tego, zwracaj również uwagę na szczegóły, na które ja zwracam uwagę przy ocenie, ściągnij sobie jakieś ładne płytki do łazienki. Ocena może i nie jest za dobra, ale trzeba próbować aż do osiągnięcia perfekcji. pozdrawiam: kubuss Ostatnio edytowane przez kubuss : 19.10.2008 - 11:41 |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Który to jest twój dom?Bo jak pierwszy to nie wierzę.Jest piękny.10/10
|
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]()
Tak ja kubussiowi, nie podoba mi się to coś przy garażu, ale muszę przyznać że pomysłowe ;p Pomijając to, wszystko mi się podoba
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
No, no niezła chałupka... podoba mi się, choć nie jest idealnie...
Ta czerwono - brązowa szafa nie pasuje w korytarzu i te fundamenty jakoś nie przypadły mi do gustu. Ocena: 9/10 |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|