Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 17.01.2009, 17:12   #1
Sunshine__
Guest

Domyślnie My First HOUSE. [BRAK ZDJĘĆ]

Hej. Chciałabym Wam dziś przedstawić mój PIERWSZY DOM NA TYM FORUM. Wreszcie. Nie będę się rozpisywać, przejdźmy do rzeczy.
Dom jest mały, jednopiętrowy przeznaczony dla góra dwuch osób (małżeństwa), ale raczej dla singla.

To już wszystko, liczę na pochwałę, krytykę, to mój pierwszy dom, nie jest cudem./.. Musze pracować nad ogrodami.... Pozdrawiam, Marta (Sunshine__).

Ostatnio edytowane przez Charionette : 31.01.2015 - 13:46

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 17.01.2009, 18:02   #2
pisaqeczka

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: My First HAUSE.

no jak na pierwszy raz to jest bardzo fajnie, a nawet lepiej...
Tylko jakoś tapeta czy co to jest w łazience mi nie pasi.

Ostatnio edytowane przez haughton : 17.01.2009 - 18:50 Powód: w tym dziale nie pytamy o pochodzenie dodatków
pisaqeczka jest offline  
stare 17.01.2009, 20:22   #3
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Według mnie za bardzo pomieszane kolory. Nie podoba mi się bryła, a rozwaliło mnie zdjęcie nr 2. Jakby tak nie daj Boże auto nie wyhamowało, znajdzie się w basenie...?
OMG.
Koło basenu mogłoby nie być takiej pustki. Mogłaś chociażby "postawić" jakieś drzewa albo wysokie krzewy...
Pomieszczenia: hall może być, w salonie nie podoba mi się to połączenie czerwieni z zielenią, podobnie jak dekoracje. Kuchnia jakoś w ogóle mi się nie podoba :/. I tu nie chodzi tylko o ten stół... Sypialnia z gabinetem, bez zastrzeżeń (chociaż na tym łóżku Simy się nie wyśpią ). W łazience tapety nie pasują do mebli. Te w mocnych, żywych kolorach, a ściany wokół nich takie niekontrastujące, z leksza nawet za ciemne (chodzi mi o te na PODEŚCIE).
7/10

@nazwa tematu: My first HOUSE, jak już
Liv jest offline  
stare 17.01.2009, 20:29   #4
nyu

całkiem, całkiem ;] 7/10
fajna wanna XD.
nyu jest offline  
stare 17.01.2009, 21:06   #5
Panna Lawenda

House jak juz. Chyba, ze chcialas napisac jak sie to czyta to Hałs.
Co do domku. No cóż, profesjonalny to on nie jest. Strasznie dużo naćpanych rzeczy z netu i to w niektórych momentach wyszło ci na niekorzyść.
W salonie nie pasi mi tapeta i ten czarny kwiatek na ścianie. Owszem, są one ładne, ale za bardzo są do siebie dopasowe, tak się zlewają i wydaje się tak kiczowato. Ale to tylko moje wrażenie. I ten zielony obraz i załosny. Misz masz dziołcho zrobiłaś. No i ten mały, bezbronny kwiatek przy dużym telewizorze...
Przejdźmy może już do kuchni. Więcej szafek się nie dało? Za duża ta kuchnia, szczególnie, że nie ma tam nic oprócz natłoku szafek. Do "gołego" stołu może lepiej się nie wypowiem. Mogłaś dać tam jakieś ozdoby, dekoracje.
W sypialnio- gabinecie nie podoba mi się krzesło, a właściwie fotel przy biurku. Innych zastrzeżeń nie mam. W łazience ten kanciasty, szary podest. Nie podoba mi się ogólnie. No i ta szarość z czerwienią. Błagam, litości!
Basen, taki pusty jakiś. Nie wiem czego bym wymagała, ale mogłeś coś tam dorobić.
Ogród czyli kilka takich samych krzaczków ustawionych koło siebie mi się również nie podoba.
Ta szafa w hallu będzie mi się śnić po nocach <zgroza>
Nie chcę cię zniechęcać. Ocena będzie dosyć niska, ale na prawdę nie jest źle.
Ocenka: 4/10
W sumie to twój pierwszy dom, więc takie "potknięcia" się zdarzają.
Pozdrawiam,
D.I.

Ach, Marylo, wszak oczekiwanie czegoś daje nam już połowę przyjemności!
Może się zdarzyć, że się tego nie otrzyma wcale, ale nikt nie może zabronić cieszyć się z oczekiwania.

Lucy Maud Montgomery - Ania z Zielonego Wzgórza

Panna Lawenda jest offline  
stare 18.01.2009, 00:02   #6
ddo bwayo

Jak na 1 domek to sliczny
Nie podoba mi sie tylko salon, taki... wymieszany Oo.
Domek pełny energi, asz chce sie w nim zamieszkac .
No i oczywiscie co do tego co mowila Liv: Racja co do samochodu, jakby nie wychamowal mial by kompiel [...] , jakas barierka na maly kawalek, dodala by uroku i bezpieczeństwa [!].
8/10 Naprawde bardzo mi sie podoba
stare 18.01.2009, 08:43   #7
Sunshine__
Guest

Cytat:
Napisał Plastikowa Skarpeta Zobacz post
House jak juz. Chyba, ze chcialas napisac jak sie to czyta to Hałs.
Co do domku. No cóż, profesjonalny to on nie jest. Strasznie dużo naćpanych rzeczy z netu i to w niektórych momentach wyszło ci na niekorzyść.
W salonie nie pasi mi tapeta i ten czarny kwiatek na ścianie. Owszem, są one ładne, ale za bardzo są do siebie dopasowe, tak się zlewają i wydaje się tak kiczowato. Ale to tylko moje wrażenie. I ten zielony obraz i załosny. Misz masz dziołcho zrobiłaś. No i ten mały, bezbronny kwiatek przy dużym telewizorze...
Przejdźmy może już do kuchni. Więcej szafek się nie dało? Za duża ta kuchnia, szczególnie, że nie ma tam nic oprócz natłoku szafek. Do "gołego" stołu może lepiej się nie wypowiem. Mogłaś dać tam jakieś ozdoby, dekoracje.
W sypialnio- gabinecie nie podoba mi się krzesło, a właściwie fotel przy biurku. Innych zastrzeżeń nie mam. W łazience ten kanciasty, szary podest. Nie podoba mi się ogólnie. No i ta szarość z czerwienią. Błagam, litości!
Basen, taki pusty jakiś. Nie wiem czego bym wymagała, ale mogłeś coś tam dorobić.
Ogród czyli kilka takich samych krzaczków ustawionych koło siebie mi się również nie podoba.
Ta szafa w hallu będzie mi się śnić po nocach <zgroza>
Nie chcę cię zniechęcać. Ocena będzie dosyć niska, ale na prawdę nie jest źle.
Ocenka: 4/10
W sumie to twój pierwszy dom, więc takie "potknięcia" się zdarzają.
Pozdrawiam,
D.I.
Macie rację, źle napisałam tytuł, a to niewybaczalne, tym bardziej że się angielskiego uczę 4 lata Dziękuję za krytykę, postaram się poprawić. Chociaż nie wiem, w czym ci przeszkadza ten kwiatek w salonie. I nie wiem jak ty, ale ja chodzę do szkoły, i nie zawsze siedzę przy kompie i gram. Pozdrawiam,
Sunshine__.

Ostatnio edytowane przez Sunshine__ : 19.01.2009 - 15:14

stare 18.01.2009, 08:46   #8
Sunshine__
Guest

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
Według mnie za bardzo pomieszane kolory. Nie podoba mi się bryła, a rozwaliło mnie zdjęcie nr 2. Jakby tak nie daj Boże auto nie wyhamowało, znajdzie się w basenie...?
OMG.
Koło basenu mogłoby nie być takiej pustki. Mogłaś chociażby "postawić" jakieś drzewa albo wysokie krzewy...
Pomieszczenia: hall może być, w salonie nie podoba mi się to połączenie czerwieni z zielenią, podobnie jak dekoracje. Kuchnia jakoś w ogóle mi się nie podoba :/. I tu nie chodzi tylko o ten stół... Sypialnia z gabinetem, bez zastrzeżeń (chociaż na tym łóżku Simy się nie wyśpią ). W łazience tapety nie pasują do mebli. Te w mocnych, żywych kolorach, a ściany wokół nich takie niekontrastujące, z leksza nawet za ciemne (chodzi mi o te na PODEŚCIE).
7/10

@nazwa tematu: My first HOUSE, jak już
Dzięki, masz rację zaraz zrobię tam barierkę

stare 18.01.2009, 09:07   #9
treys

bryła średnia. za dużo bieli.
w środku ujdzie ale zdecydowanie za dużo neta. wszędzie tylko gotowe zestawy i bardzo mało własnego wkładu w pracę.
zdjęcia są okropnej jakości, popraw to wtedy dom się lepiej prezentuje.
3,5/10
treys jest offline  
stare 18.01.2009, 10:32   #10
dżin.

Jak na pierwszy domek jestem pod ogrooooooooomnym wrażeniem.
Masz całkiem niezły talent do robienia zdjęć.
Jedyne co mi się nie podoba to bryła, ale i tak jest dobrze
Najbardziej podoba mi się ogród,
a z pomieszczeń......wszystkie

10/10
dżin. jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania