Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 29.01.2009, 12:23   #11
NaNiKo

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Drugi Domek Na Tym Forum by: Sunshine__

Ojej. Zdjęcia ciut niewyraźne, ale pal sześć ^^
Ja bym się bała mieszkać na takim urwisku A nuż się dom zsunie? Z zewnątrz jest nienajgorzej, szkoda, że basen nie ma może jakiegoś bardziej skompilowanego kształtu. Jakieś krzaki przydałyby się faktycznie z przodu. Łazienka mi się nie podoba. Zupełnie. Kuchnia- urzekła mnie Może to za sprawą kolorów. Podoba mi się też kolorystyka w sypialni rodziców. Mam tylko dziwne wrażenie, że ściany są puste, a to, co na nich wisi to tylko dlatego, że raz na jakiś czas sobie o obrazach przypominałaś Oczywiście nie próbuję nikogo urazić, takie po prostu mam (jak sądzę mylne, tak, tak) wrażenie. Pokój córki wydaje mi się niestety smutny, a łazienka na górze, podobnie jak ta na dole- nie podoba mi się. Ogólnie w domu podoba mi się zestawienie kolorów, może z wyjątkiem łazienek.
A. France
[img][/img]
Av by Meine Liebe Kitu :*
NaNiKo jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 29.01.2009, 13:08   #12
Woltuwa

1. Ukształtowanie terenu.
Paskudne. Można by jakoś ukryć tą paskudną różnicę w wysokościach - popatrz jak zrobiła to vibratoria w Regenbogen, czy Spruce. Nie mam nic przeciwko nierównemu terenu, jednak ten jest za mocno poharatany .

2. Pseudo-rzeczka.
Nie podoba mi się. Raz, że wypływa znikąd, to kończy się - o zgrozo - na ulicy. Nie wiem, czy wiesz, ale systematycznie podmywany i nawadniany asfalt wkrótce się rozleci ;/

3. Schody (wejście).
Ciekawy pomysł, z wykonaniem gorzej. Sam odcień schodów jest fajny, ale w zestawieniu z z trawą za ciemny. No i co to za pomysł, by schody prowadziły do basenu?

4. Podjazd i Ogród.
Samochód ustawiony tak nijak, bez przemyślenia. Na Twoim miejscu darowałbym go sobie, a w zamian za to zrobił atrakcyjniejszą ścieżkę prowadzącą do Schodów. I zrobił Ogród (odsyłam do wyżej wspomnianych projektów vibratorii)

5. Bryła.
Nie podoba mi się. Miał być modern, ale nieprzemyślane rozmieszczenie okien + ciemna elewacja + biała obwódka = negatywne wrażenie. Do tego ten dziwny kształt.

6. Lustrzana nakładka.
Widzę, że znowu popełniłeś ten błąd. Nakładka nie powinna odbijać nieba. Zamontuj sufity z OŻ, lub z internetu, wciśnij TAB i klawiszami "Q,W,E,A,S,D,Z,X" wykadruj ujęcie. Rób zdjęcia przy narzędziu pokrycia terenu (wtedy siatka znika), lub w Trybie Opcji (też siatka znika). I włączaj pauzę, a zdjęcia rób za dnia.

7. Kuchnia.
Widzę, że preferujesz zagracenie. Ja też, ale kurde to jest totalny syf. Tam masz blat przeznaczony do spożywania posiłków - może jakieś talerze, szklanki, wino (;D).

8. Pokój dziewczynki.
Ała.. Jeżeli decydujesz się na jeden zestaw, to może zadbaj o to, by kolorystycznie rzeczy do siebie pasowały - nie wiem, czemu łóżko jest niebieskie. A ten laptop to przegięcie - nie pasuje tam ani trochę. I ogólnie pustka w pokoju.

9. Łazienka na górze.
Nie podoba mi się wanna. Dziwny ma kształt. Czy za nią jest prysznic? A gdzie toaleta, umywalka, lustro, szafki, etc.?

10. Reszta.
Ujdzie w tłoku.

11. -
Cytat:
Napisał Sunshine__ Zobacz post
Ty tym bardziej pracuj. Bardzo proszę o rozwinięcie zdania: Bryła kompletnie nie podoba mi się.
Cytat:
Jak coś masz do nazwiska Marzenie to twój problem. Brak drzew? To się przyjrzyj. oświetlenie - racja. Ale wolałabym bez głupich docinków, które wcale nie śmieszą, nie mnie przynajmniej. <foch> Domek w barwach tęczy. Bardzo chętnie. Wole w barwach tęczy, niż piekła. Pozdrawiam, Sunshine__.
Zjeżyły mnie te wypowiedzi. Czy to była próba wszczynania kłótni?

PS
Nie miałem za miaru Cię obrazić. Po prostu napisałem, co według mnie jest źle.

Wolt.
Woltuwa jest offline  
stare 29.01.2009, 14:30   #13
Reminiscencja

ojoj . jakoś zdjęć jest OKROPNA! ogólnie bardzo fajne dodatki ,ale ujęcia są takie , takie ...
Taa kuchnia jest taka zawalona.

Moja ocena
6/10

Reminiscencja jest offline  
stare 29.01.2009, 15:27   #14
kubuss

Bryła trochę za bardzo kanciata, wnętrza świecą pustkami. Ale ogólnie to fajnie. Ocena: 9/10

Powidz mi tylko skąd masz tę "świecącą" podłogę, miałem ją kiedyś w grze ale mi się skasowała.

pozdrawiam:
kubuss
kubuss jest offline  
stare 29.01.2009, 15:41   #15
Sunshine__
Guest

Cytat:
Napisał Woltuwa Zobacz post
1. Ukształtowanie terenu.
Paskudne. Można by jakoś ukryć tą paskudną różnicę w wysokościach - popatrz jak zrobiła to vibratoria w Regenbogen, czy Spruce. Nie mam nic przeciwko nierównemu terenu, jednak ten jest za mocno poharatany .

2. Pseudo-rzeczka.
Nie podoba mi się. Raz, że wypływa znikąd, to kończy się - o zgrozo - na ulicy. Nie wiem, czy wiesz, ale systematycznie podmywany i nawadniany asfalt wkrótce się rozleci ;/

3. Schody (wejście).
Ciekawy pomysł, z wykonaniem gorzej. Sam odcień schodów jest fajny, ale w zestawieniu z z trawą za ciemny. No i co to za pomysł, by schody prowadziły do basenu?

4. Podjazd i Ogród.
Samochód ustawiony tak nijak, bez przemyślenia. Na Twoim miejscu darowałbym go sobie, a w zamian za to zrobił atrakcyjniejszą ścieżkę prowadzącą do Schodów. I zrobił Ogród (odsyłam do wyżej wspomnianych projektów vibratorii)

5. Bryła.
Nie podoba mi się. Miał być modern, ale nieprzemyślane rozmieszczenie okien + ciemna elewacja + biała obwódka = negatywne wrażenie. Do tego ten dziwny kształt.

6. Lustrzana nakładka.
Widzę, że znowu popełniłeś ten błąd. Nakładka nie powinna odbijać nieba. Zamontuj sufity z OŻ, lub z internetu, wciśnij TAB i klawiszami "Q,W,E,A,S,D,Z,X" wykadruj ujęcie. Rób zdjęcia przy narzędziu pokrycia terenu (wtedy siatka znika), lub w Trybie Opcji (też siatka znika). I włączaj pauzę, a zdjęcia rób za dnia.

7. Kuchnia.
Widzę, że preferujesz zagracenie. Ja też, ale kurde to jest totalny syf. Tam masz blat przeznaczony do spożywania posiłków - może jakieś talerze, szklanki, wino (;D).

8. Pokój dziewczynki.
Ała.. Jeżeli decydujesz się na jeden zestaw, to może zadbaj o to, by kolorystycznie rzeczy do siebie pasowały - nie wiem, czemu łóżko jest niebieskie. A ten laptop to przegięcie - nie pasuje tam ani trochę. I ogólnie pustka w pokoju.

9. Łazienka na górze.
Nie podoba mi się wanna. Dziwny ma kształt. Czy za nią jest prysznic? A gdzie toaleta, umywalka, lustro, szafki, etc.?

10. Reszta.
Ujdzie w tłoku.

11. -

Zjeżyły mnie te wypowiedzi. Czy to była próba wszczynania kłótni?

PS
Nie miałem za miaru Cię obrazić. Po prostu napisałem, co według mnie jest źle.

Wolt.
Jasne że nie... Przepraszam. i dzięki za ocenę.

stare 29.01.2009, 15:53   #16
Sunshine__
Guest

kubuss nie jestem pewna, ale chyba są na stronie Murano http://www.muranomobilia.com/product...millenium.html

stare 29.01.2009, 17:41   #17
Woltuwa

Cytat:
kubuss nie jestem pewna, ale chyba są na stronie Murano http://www.muranomobilia.com/product...millenium.html
Przeniesione zostało na stronę: http://www.thesimsresource.com/artis...ors/id/546583/

Klikasz na "Show Items" i pobierasz plik "Millenium - Shader File" oraz " Reflective Floor 1x1" (tylko to jest darmowe, ale wystarczy, by mieć lustrzaną nakładkę w grze)

Ostatnio edytowane przez Woltuwa : 29.01.2009 - 17:43
Woltuwa jest offline  
stare 29.01.2009, 22:11   #18
Sunshine__
Guest

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
To nie miały być głupie docinki, nie bierz ich sobie do serca
Ja po prostu czasem w taki sposób zwracam uwagę, zazwyczaj na niedopracowane szczegóły- to wszystko...
W każdym razie, skoro w jakikolwiek sposób Cię uraziłam, przepraszam.

EDIT: Proszę, są zdjęcia z dnia i jednak tam SĄ drzewa!
Zwracam honor.
Eh.. Przepraszać nie musisz, raczej ja, więc przepraszam za ten ostatni cytat.

stare 30.01.2009, 20:11   #19
symfonia
Guest

Podoba mi się tylko kuchnia i jadalnia.
Bryła mi sie nie podoba wogóle , nie mój gust.
Ukształtowanie terenu jest ciekawe i pomysłowe.
ocena 7/10 za teren i kuchnie xd

stare 30.01.2009, 21:02   #20
Łezka

Reputacja: 17

No nie jest taki zły, ale za dużo dodatków z neta domek bardzo nowoczesny teren (przpraszam) OHYDNY. OCENA: 6/10

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania