Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Domy [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 19.02.2009, 19:38   #31
Reminiscencja

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Manton by vibratoria

lalala xdd. oo czikeny ^^ ten dom jest booski. Ale, ale o jezu brak ale, hmm co ja pocznę xdd moja ocenka^^ : 10/10 dziękuje za przeczytanie mojej bardzo długiej opinii!

Reminiscencja jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 20.02.2009, 11:03   #32
haughton

Po raz kolejny zaskakujesz w wielkim stylu. Bez wdawania się w szczegóły: oglądając bryłę nastawiłem się na typowo postindustrialne wnętrza - a tu taka miła niespodzianka. Jak zwykle w Twoich pracach widzę oryginalne pomysły, przepiękne kolory i zestawienia aranżacyjne, do tego miły, przytulny klimacik i idealnie dobrane dekoracje. Potrafisz idealnie oddać każdy motyw, który przyjdzie Ci do głowy i co najważniejsze - zrobić to tak, że osoby oglądające fotki również mogą odczuć klimat panujący w domu. Brawo, brawo, brawo.
haughton jest offline  
stare 20.02.2009, 11:27   #33
Woltuwa

(vibratoria, pozwolisz, że napiszę za Ciebie epistołę do tego projektu?)

Droga Vibratorio!

Po raz kolejny udowadniasz, że nie jesteś przewidywalna. Spodziewałem się, czegoś zupełnie innego, że fabryka pozostanie nadal fabryką, a tu proszę.. niespodzianka

Garaż... Widnieją tam beczki... Czyżby to WMW?? Już lubię tych mieszkańców

Wnętrze.. Tak jak wspomniałem - Wielkie zaskoczenie Wszystko idealnie dobrane do siebie, podoba mi się. Ciekawym pomysłem był widok salonu z piętra i wprowadzenie tam motywu z kościoła - organista na piętrze wyższym
ale, ale... mam kilka pytań:

1. Dlaczego nigdzie nie ma fajek?? Jak mogłaś zapomnieć!
2. Gdzie wisi bazarowa podomka pani W.??
3. Jakie symboliczne znaczenie ma klatka z motylkami, która została z niewiadomych przyczyn wymalowana czarnym kolorem na niebieskich płytkach w łazience?
4. Numer mieszkania to 518. To znaczy, że na tej ulicy było/jest co najmniej 518 fabryk?
5. Czy do mieszkania wchodzi się przez drzwi garażowe?? Tak mi się zdaje, bo cała reszta zewnętrznych szyb to okna.

<mimo wszystko robi się chorobliwie zazdrosny i idzie na balkon zapalić >

Amen.

Ostatnio edytowane przez Woltuwa : 20.02.2009 - 12:16
Woltuwa jest offline  
stare 20.02.2009, 22:44   #34
vibratoria
Guest

Tym, którym jeszcze nie dziękowałam - dziękuję.

A z Tobą Wolcik się rozprawię indywidualnie.
Cytat:
Napisał Woltuwa Zobacz post
wprowadzenie tam motywu z kościoła - organista na piętrze wyższym
Zaprzeczam jakobym kiedykolwiek się kierowała i inspirowała motywami Kościelnymi.

Cytat:
1. Dlaczego nigdzie nie ma fajek?? Jak mogłaś zapomnieć!
Jak dobrze wiesz Wolciku, staram się odwzorowywać rzeczywistość, a w rzeczywistości fajki są tam gdzie mieszkańcy - a jak widzisz mieszkańcy są czasowo nieobecni. (Zapasowa paczka jest ukryta w foliowej torebce w słpuczce toaletowej w pokoju kąpielowym )

Cytat:
2. Gdzie wisi bazarowa podomka pani W.??
Czyja? Jaka podomka?

Cytat:
3. Jakie symboliczne znaczenie ma klatka z motylkami, która została z niewiadomych przyczyn wymalowana czarnym kolorem na niebieskich płytkach w łazience?
Brak symbolicznego znaczenia. Jest to po prostu klatka z motylami. Właścicielka domostwa Anastasia B. miała atak weny twórczej i nie zdążyła do pracowni.

Cytat:
5. Czy do mieszkania wchodzi się przez drzwi garażowe?? Tak mi się zdaje, bo cała reszta zewnętrznych szyb to okna.
Można wejść przez drzwi główne, znajdujące się u szczytu betonowych schodów na zewnątrz, oraz przez drzwi dodatkowe znajdujące się na lewo od bramy garażowej. Można również wchodzić przez okna** na parterze, a osoby wygimnastykowane i odpowiednio zaopatrzone mogą wchodzić przez okna na piętrach. Nie da się wejść przez okno dachowe.
**(Simowie w simowym świecie nie mogą wejść przez żadne z okien).

stare 21.02.2009, 07:31   #35
Lime
Guest

Cudeńko 10/10

stare 21.02.2009, 08:11   #36
Holly
Guest

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Moje oczy nie wytrzymają takiego nawału stylu i piękna! Przerażasz mnie O.o Jedyne co nie pasuje za bardzo, to te główne schody na zewnątrz, ale i tak muszę zbierać zęby z podłogi.

stare 21.02.2009, 17:35   #37
Wielebny
Mod emeryt

Reputacja: 9

Bryła
Bryła bardzo mi się spodobała . Typowa blokowisko niczym z starej dzielnicy przemysłowej bardzo ciekawy pomysł ,
Ogród
To co jest moim zdaniem w zupełności wystarczy więcej roślin zepsuło by klimat domu.
Wnętrze
Jak zawsze urządzone z starannością , gustownie i z dbałością o szczegóły .
Jedyne co mnie razi to podłoga w salonie które wygląda jak ze starego magazynu ,
Nie wiem czy takie było twoje zamierzenie oddając surowość domu w każdym razie mi to się nie podoba ,
Ocena
+ Bryła
+ Oryginalny pomysł na umiejscowienie domu
+ Wnętrze
+ Dbałość o szczegóły
- Podłoga w salonie
Ocena Liczbowa
Bryła 9/10
Ogród 6/10
Wnętrze 9/10
Ogół 8/10
Pozdrawiam
Kowalino
Wielebny jest offline  
stare 21.02.2009, 17:50   #38
Matti93

Świetny pomysł, żeby zrobić parcelę w takim stylu 10/10
Matti93 jest offline  
stare 21.02.2009, 21:11   #39
Woltuwa

Cytat:
Napisał vibratoria Zobacz post
Tym, którym jeszcze nie dziękowałam - dziękuję.

A z Tobą Wolcik się rozprawię indywidualnie.
Bardzo dziękuję za Ten Zaszczyt, którym zaszczyciłaś mnie obdarzyć - Jestem Pani dozgonnie wdzięczny.

Cytat:
Jak dobrze wiesz Wolciku, staram się odwzorowywać rzeczywistość, a w rzeczywistości fajki są tam gdzie mieszkańcy - a jak widzisz mieszkańcy są czasowo nieobecni. (Zapasowa paczka jest ukryta w foliowej torebce w słpuczce toaletowej w pokoju kąpielowym )
Jak to ich nie ma?? A kto to stoi na dworzu (widać na TYM zdjęciu). To nie jest Anastasia B.??

Cytat:
Brak symbolicznego znaczenia. Jest to po prostu klatka z motylami. Właścicielka domostwa Anastasia B. miała atak weny twórczej i nie zdążyła do pracowni.
To ma znaczenie, czy nie?

Cytat:
Można wejść przez drzwi główne, znajdujące się u szczytu betonowych schodów na zewnątrz, oraz przez drzwi dodatkowe znajdujące się na lewo od bramy garażowej. Można również wchodzić przez okna** na parterze, a osoby wygimnastykowane i odpowiednio zaopatrzone mogą wchodzić przez okna na piętrach. Nie da się wejść przez okno dachowe.
**(Simowie w simowym świecie nie mogą wejść przez żadne z okien).
To okna się otwierają?? Kto miał pomysł, by zrobić z okien drzwi, dorabiając im klamki? Paranormalna rodzina (wspominałem już, że ich lubię? ).

Pozdrawiam ^^
Woltuwa jest offline  
stare 22.02.2009, 17:21   #40
avenly

Fajny, podoba mi się, dopracowany i wg. ładnie wszystko. Mam tylko wrażenie, że ten cały wielki piętrowy salon z fortepianem i pięknymi kanapami nie pasuje do reszty, zarówno jak i do wnętrza domu, oraz do budynku.
avenly jest offline  
Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania