Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > Opowiadamy jak sobie gramy
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 23.04.2014, 10:54   #151
Fallen

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Miasteczko

Widzę, że smutno się tu u Ciebie zrobiło
Kiedy przeczytałam, że Esi gdzieś wychodzi, w życiu bym się nie domyśliła, że go zabijesz! Wpadłam na to dopiero, gdy zobaczyłam te zdjęcia w przygnębiających kolorach. Szkoda mi go i Błażeja Decyzja Nory o oddaniu dziecka i wyjeździe z miasta pokazała jak dla mnie, że młoda wdowa jest tępą egoistką.
Najbardziej szkoda mi Zefki, a co do Zbysława... Mam nadzieję, że utopi się w jakimś basenie bez drabinek

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.04.2014, 12:25   #152
Caesum
Administrator

Reputacja: 100

Wreszcie miałem czas i przeczytałem najnowszy odcinek. To o tym morderstwie mi pisałaś?
W każdym razie przeczytałem i nie żałuję - bardzo dobrze się czytało! Bardzo mi szkoda Zefki, podobnie jak maleńkiej. W ogóle, moim zdaniem to powinno wszystko pójść zupełnie inaczej - Zbysław powinien umrzeć, a cała reszta przeżyć i byłby happy end. Nie rozumiem Nory, jaki ma cel w oddawaniu dziecka? Pozbyła się zbędnego bagażu? Czy może faktycznie uznała, że w obecnej chwili nie potrafiłaby wychować dziecka? Ale żałoba nie może trwać wiecznie, a oddanie dziecka brzmiało permanentnie, no nie rozumiem ja jej. Dziadkowie pewnie też nie byli zachwyceni - matka kukułka podrzuciła komuś kolejną gębę do wykarmienia. Jeszcze zobaczymy co z tego będzie!

Życzę weny i powodzenia w dalszym pisaniu.
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.04.2014, 14:53   #153
Cytryśnia

Reputacja: 12

;_;
stawiam znicz dla zmarłych pikesli Esiego ;(
[*]

Za dużo śmierci jak na jeden odcinek!
No i jak można oddać dziecko ;_; własne dziecko ;_; pusta potwora bez uczuć, niech się zabije na obcasach na wybiegu!
ciekawe czy dzieci wyrosną na psychopatów przez trudne dzieciństwo... xD
w każdym razie, dla pana burmistrza to był koniec świata, ciekawe czy w to wierzył

czekam na ciąg dalszy ;>
stare 23.04.2014, 15:36   #154
Annetti

Reputacja: 33

O Boże, Esi! Ja się chyba poryczę! Ale ok, wszystko po kolei.
Biedna Zefka Musiała się ogromnie rozczarować swoim mężem, a do tego taka nieplanowana ciąża. Zbysław choć raz mógł ruszyć sumieniem, głową, albo czymkolwiek byleby mu tylko coś sensownego zaświtało w głowie, a nie dalej rwać się na Domańskiego. Czego był taki głupi, że nie dał się rozwinąć tym cząstkom dobra i czułości, które miał w sercu?
Wątek Annabelle to taki radosny promyczek w tym poście (no dobra, kochanka Esiego też była niezła ). Fajne miała życie jako maluszek. A koteły cudne, całe szczęście że przeżyły.
Za to Nora i Esi byli tacy kochani. A Błażej to taki kochany nunuś, od razu skradł moje serce. Miał takiego czadowego tatę, tak słodko razem wyglądali, a tu bam! Chyba naprawdę się poryczę ;( Biedny Esi.. Obiecał, że będzie na siebie uważał i tego nie zrobił. I ta wymowna data końca świata (pamiętam, że było wtedy pochmurnie, a przynajmniej w moim mieście), to takie smutne i niesprawiedliwe.
A ja rozumiem Norę, a przynajmniej tak mi się wydaje. Przeczytałam ten post rano, ale nie zdążyłam skomentować, więc miałam czas na przemyślenia na polskim. I ja się jej nie dziwię, aż tak bardzo, że oddała Błażeja. To też musiało się na niej odbić i być może faktycznie w jakiś sposób jej to pomogło. Pewnie, dziecka strasznie mi żal i to ono powinno być na pierwszym dziecku, ale ogromny dramat rozgrywał się także w jej sercu. Więc, się powtórzę jeszcze raz. To takie smutne ;(
A co z Bazylim? Co robi po tym jak przestał być burmistrzem?

Pozdrawiam
Annetti jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 23.04.2014, 17:03   #155
Kędziorek
Supermoderator

Reputacja: 27

Szkoda Esiego Że Zbysław maczał w tym palce to wiadomo, ale że go nie złapali? Ani żadnych odcisków, dowodów, nic?
Współczuję Bazylemu, bo nie dość, że musi się podciągnąć z tego i owego, żeby zastąpić swojego brata na stanowisku burmistrza, to jeszcze wszyscy pewnie będą ich do siebie porównywać. No i może miał inne plany na przyszłość, a teraz wszystko poszło się... Po prostu poszło. A zachowanie Nory jest po prostu naganne. Jak można tak zostawić własne dziecko i wyjechać robić karierę? "Póki co to najlepsze, co mogę zrobić" - najlepsze co można zrobić dla syna, który stracił ojca to zająć się nim i otoczyć go miłością i opieką. A tak stracił oboje rodziców. Świetna matka, nie ma co Choć czułam, że tego modelingu tak łatwo nie odpuści. Ciekawe czy żałobę też już tam zakończyła.. Byleby zaraz z brzuchem nie wróciła, bo jak jej jakiś bogaty gość zawróci w głowie.
No i biedna Zefka. Mąż zrujnował jej życie, dobrze przynajmniej, że córką potrafiła się zająć. Nieszczęśliwe życie miała kobiecina, zakochała się w niewłaściwym człowieku. Trudno mi stwierdzić, że popełniła samobójstwo, bo mimo wszystko córę swą kochała i to bardzo. Sądzę, że to po prostu przez smutek straciła chęć do życia. Nie wiem czy można umrzeć z tej przyczyny, ale to simsy, wszystko jest możliwe Choć tekst: "Wiedział, że niedługo będzie po wszystkim" budzi we mnie podejrzenia, że maczał w tym jakoś palce, choć nie wiem czy zabiłby swoją żonę. To by nie miało sensu. Ale tak czy siak Zbysław zniszczył dwie rodziny :/ A gdyby tylko chciał mógłby wieść spokojne, szczęśliwie życie u boku żony i córki, ale on chyba na siłę próbował być nieszczęśliwy, wmawiał sobie, że nie potrafi kochać, choć szczęście pukało mu do wszystkich okien i drzwi. Uparty dureń.

Ostatnio edytowane przez Kędziorek : 23.04.2014 - 17:06
Kędziorek jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.04.2014, 16:58   #156
Liv
Moderatorka Emerytka

Reputacja: 53

Cytat:
Napisał alpherainn
Wiedziałem że tak będzie, chociaż wydawało mi się, że tą historię rozłożysz na więcej odcinków.
Nie było sensu tego rozwlekać. Jeszcze zamierzam dołożyć wątki poboczne (wątek Ingi, z którego wyniknie całkiem inna opowieść; Nadii, Nory (i jej drugiego męża), Bazylego, ale nie tylko , więc cała historia może się rozciągnąć jeszcze na jeden albo dwa dodatkowe odcinki, przy czym postaram się to rozłożyć tak, żeby było czytelnie i ciekawie
Cytat:
Napisał dawidsz10
Tak na wstępie- Musiałaś ich zabijać?
ALE JA NIC NIE ZROBIŁAM!
Cytat:
Zbysław nie wiem. Niby ją kochał, ale nie chciał jej tego okazać, bo bał się że wszystko zepsuję ( nie rozumiem ?? )
"Kochał" to troszkę za dużo powiedziane, chyba że mówisz o Marlenie
Zresztą Zbysława trudno będzie rozgryźć - człowiek o zdrowych zmysłach nie zachowałby się tak jak on.
Cytat:
I na koniec mogłabyś, w którymś odcinku pokazać cmentarz Nieznanowa??
Nie ma co pokazywać. Groby się tracą i jeszcze nie wiem, dlaczego. A jak już to rozgryzę, to będę musiała zapobiec przeludnieniu na cmentarzu - zbuduję nowy, na większej parceli. Może i kapliczka (tam, gdzie moje simy biorą śluby) będzie większa
Cytat:
Mam nadzieję, że utopi się w jakimś basenie bez drabinek
Pozwolę sobie zaspoilerować - Zbysław zmarł w męczarniach i wszystko, co miał na sumieniu, wyszło na jaw ;]
Cytat:
Napisał Szlachcic
W każdym razie przeczytałem i nie żałuję - bardzo dobrze się czytało!
Cieszę się :> Ty jeszcze niezaznajomiony z moim stylem, dlatego fajnie wiedzieć, że zrobiłam dobre pierwsze wrażenie
Cytat:
W ogóle, moim zdaniem to powinno wszystko pójść zupełnie inaczej - Zbysław powinien umrzeć, a cała reszta przeżyć i byłby happy end.
Powtórzę się - nie lubię smutnych zakończeń
Cytat:
Napisał CW
Za dużo śmierci jak na jeden odcinek!
W opowieściach o Ewanie też było podobnie!
Wychodzę teraz na seryjnego mordercę simów
Cytat:
ciekawe czy dzieci wyrosną na psychopatów przez trudne dzieciństwo... xD
Dzieci trafiły w dobre ręce, więc nie jest tak źle ; D
Cytat:
Napisał Annetti
Musiała się ogromnie rozczarować swoim mężem, a do tego taka nieplanowana ciąża.
Zefka nie rozpaczała z powodu ciąży
Cytat:
Biedny Esi.. Obiecał, że będzie na siebie uważał i tego nie zrobił.
To nie było wcale takie proste...
Cytat:
I ta wymowna data końca świata
W tym dniu wg plotek miał nastąpić koniec świata
Cytat:
A co z Bazylim? Co robi po tym jak przestał być burmistrzem?
Nie wiem, czy to ja coś źle napisałam czy mnie źle zrozumiałaś, ale Bazyli do chwili obecnej jest burmistrzem xD
Cytat:
Napisał Kędziorek
Że Zbysław maczał w tym palce to wiadomo, ale że go nie złapali? Ani żadnych odcisków, dowodów, nic?
To nie jest takie oczywiste ;]
Cytat:
No i może miał inne plany na przyszłość, a teraz wszystko poszło się... Po prostu poszło.
Przede wszystkim Bazyli to przeciwieństwo swojego brata i nawet nie chciał być burmistrzem...
Cytat:
Nie wiem czy można umrzeć z tej przyczyny, ale to simsy, wszystko jest możliwe
To też na pewno miało wpływ.
Cytat:
Choć tekst: "Wiedział, że niedługo będzie po wszystkim" budzi we mnie podejrzenia, że maczał w tym jakoś palce, choć nie wiem czy zabiłby swoją żonę.
Śmiem twierdzić, że i z tego powodu Zbysława pomęczyło sumienie... Ale bezpośrednio przyczynił się tylko do jednej śmierci.
Cytat:
Ale tak czy siak Zbysław zniszczył dwie rodziny :/
Nie powiedziałabym, że TYLKO dwie. Ale o tym wkrótce.

Liczba komentarzy i ich zawartość bardzo mnie uszczęśliwiła - dziękuję Wam wszystkim Niestety nietaktem z mojej strony byłoby wstawienie na dniach kolejnej części tej historii, a zaczynać nowej też nie ma sensu, dlatego chyba skazani jesteśmy na przymusową ciszę w temacie ;<
Aczkolwiek jakby ktoś jeszcze chciał skomentować ten odcinek, to BARDZO do tego zachęcam!

No chyba że są osoby, które nie mogą się doczekać ciągu dalszego którejś z wcześniejszych opowiastek - wtedy jestem otwarta na propozycje Mogę też jako przerywnik dać fotki latarni i innych architektonicznych (po)tworów No ale jak chcecie!

Ostatnio edytowane przez Liv : 25.04.2014 - 18:01
Liv jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.04.2014, 17:09   #157
Caesum
Administrator

Reputacja: 100

Hejże, czytałem przecież "Piękna i Bestia", więc chyba też się liczy, nie? W każdym razie to moje pierwsze OJSG jakie polubiłem i będę tu częściej zaglądać. Odnośnie nowego odcinka, chociaż chętnie dowiedziałbym się co dalej, faktycznie nietaktem byłoby tak szybko porzucić żałobę po simach. Za to pomysł dodawania zdjęć obiektów architektonicznych bardzo mi się podoba. A ogrody też będą?

EDIT: dawidsz10 - a kto nie lubi cmentarzy?

Ostatnio edytowane przez Caesum : 24.04.2014 - 18:03
Caesum jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.04.2014, 17:57   #158
LepkiePaluszki23

Reputacja: 41

Proszę proszę Livko pokaż cmentarz

Ostatnio edytowane przez LepkiePaluszki23 : 24.04.2014 - 19:03
LepkiePaluszki23 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 24.04.2014, 19:48   #159
alpherainn

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Liv Zobacz post
No chyba że są osoby, które nie mogą się doczekać ciągu dalszego którejś z wcześniejszych opowiastek - wtedy jestem otwarta na propozycje Mogę też jako przerywnik dać fotki latarni i innych architektonicznych (po)tworów No ale jak chcecie!
NO I MASZ JESZCZE WĄTPLIWOŚCI? Pokazuj latarnię, pokazuj cokolwiek z twoich projektów! ;3
A cd. opowieści, chciałbym dowiedzieć się czegoś o Wolffach, plosie ;3 Zrobiłaś mi smaka, bo coś o nich było wspomniane przy historii braci Winkler
alpherainn jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 27.04.2014, 20:22   #160
La Tortura

Reputacja: 23

O tak Livko, pokaż latarnie a najlepiej jeszcze do pobrania!

La Tortura jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania