![]() |
#151 |
Reputacja: 11
|
![]()
Widzę, że smutno się tu u Ciebie zrobiło
![]() Kiedy przeczytałam, że Esi gdzieś wychodzi, w życiu bym się nie domyśliła, że go zabijesz! Wpadłam na to dopiero, gdy zobaczyłam te zdjęcia w przygnębiających kolorach. Szkoda mi go i Błażeja ![]() Najbardziej szkoda mi Zefki, a co do Zbysława... Mam nadzieję, że utopi się w jakimś basenie bez drabinek ![]()
|
![]() |
#152 |
Administrator
Reputacja: 100
|
![]()
Wreszcie miałem czas i przeczytałem najnowszy odcinek. To o tym morderstwie mi pisałaś?
![]() W każdym razie przeczytałem i nie żałuję - bardzo dobrze się czytało! Bardzo mi szkoda Zefki, podobnie jak maleńkiej. W ogóle, moim zdaniem to powinno wszystko pójść zupełnie inaczej - Zbysław powinien umrzeć, a cała reszta przeżyć i byłby happy end. Nie rozumiem Nory, jaki ma cel w oddawaniu dziecka? Pozbyła się zbędnego bagażu? Czy może faktycznie uznała, że w obecnej chwili nie potrafiłaby wychować dziecka? Ale żałoba nie może trwać wiecznie, a oddanie dziecka brzmiało permanentnie, no nie rozumiem ja jej. Dziadkowie pewnie też nie byli zachwyceni - matka kukułka podrzuciła komuś kolejną gębę do wykarmienia. Jeszcze zobaczymy co z tego będzie! Życzę weny i powodzenia w dalszym pisaniu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Reputacja: 12
|
![]()
;_;
stawiam znicz dla zmarłych pikesli Esiego ;( [*] Za dużo śmierci jak na jeden odcinek! No i jak można oddać dziecko ;_; własne dziecko ;_; pusta potwora bez uczuć, niech się zabije na obcasach na wybiegu! ciekawe czy dzieci wyrosną na psychopatów przez trudne dzieciństwo... xD w każdym razie, dla pana burmistrza to był koniec świata, ciekawe czy w to wierzył ![]() czekam na ciąg dalszy ;>
![]() |
![]() |
#154 |
Reputacja: 33
|
![]()
O Boże, Esi! Ja się chyba poryczę! Ale ok, wszystko po kolei.
Biedna Zefka ![]() Wątek Annabelle to taki radosny promyczek w tym poście (no dobra, kochanka Esiego też była niezła ![]() Za to Nora i Esi byli tacy kochani. A Błażej to taki kochany nunuś, od razu skradł moje serce. Miał takiego czadowego tatę, tak słodko razem wyglądali, a tu bam! Chyba naprawdę się poryczę ;( Biedny Esi.. Obiecał, że będzie na siebie uważał i tego nie zrobił. I ta wymowna data końca świata (pamiętam, że było wtedy pochmurnie, a przynajmniej w moim mieście), to takie smutne i niesprawiedliwe. A ja rozumiem Norę, a przynajmniej tak mi się wydaje. Przeczytałam ten post rano, ale nie zdążyłam skomentować, więc miałam czas na przemyślenia na polskim. I ja się jej nie dziwię, aż tak bardzo, że oddała Błażeja. To też musiało się na niej odbić i być może faktycznie w jakiś sposób jej to pomogło. Pewnie, dziecka strasznie mi żal i to ono powinno być na pierwszym dziecku, ale ogromny dramat rozgrywał się także w jej sercu. Więc, się powtórzę jeszcze raz. To takie smutne ;( A co z Bazylim? Co robi po tym jak przestał być burmistrzem? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Supermoderator
Reputacja: 27
|
![]()
Szkoda Esiego
![]() Współczuję Bazylemu, bo nie dość, że musi się podciągnąć z tego i owego, żeby zastąpić swojego brata na stanowisku burmistrza, to jeszcze wszyscy pewnie będą ich do siebie porównywać. No i może miał inne plany na przyszłość, a teraz wszystko poszło się... Po prostu poszło. A zachowanie Nory jest po prostu naganne. Jak można tak zostawić własne dziecko i wyjechać robić karierę? "Póki co to najlepsze, co mogę zrobić" - najlepsze co można zrobić dla syna, który stracił ojca to zająć się nim i otoczyć go miłością i opieką. A tak stracił oboje rodziców. Świetna matka, nie ma co ![]() No i biedna Zefka. Mąż zrujnował jej życie, dobrze przynajmniej, że córką potrafiła się zająć. Nieszczęśliwe życie miała kobiecina, zakochała się w niewłaściwym człowieku. Trudno mi stwierdzić, że popełniła samobójstwo, bo mimo wszystko córę swą kochała i to bardzo. Sądzę, że to po prostu przez smutek straciła chęć do życia. Nie wiem czy można umrzeć z tej przyczyny, ale to simsy, wszystko jest możliwe ![]()
Ostatnio edytowane przez Kędziorek : 23.04.2014 - 17:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 | ||||||||||||||||||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zresztą Zbysława trudno będzie rozgryźć - człowiek o zdrowych zmysłach nie zachowałby się tak jak on. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wychodzę teraz na seryjnego mordercę simów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Liczba komentarzy i ich zawartość bardzo mnie uszczęśliwiła - dziękuję Wam wszystkim ![]() Aczkolwiek jakby ktoś jeszcze chciał skomentować ten odcinek, to BARDZO do tego zachęcam! ![]() No chyba że są osoby, które nie mogą się doczekać ciągu dalszego którejś z wcześniejszych opowiastek - wtedy jestem otwarta na propozycje ![]() ![]() Ostatnio edytowane przez Liv : 25.04.2014 - 18:01 |
||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Administrator
Reputacja: 100
|
![]()
Hejże, czytałem przecież "Piękna i Bestia", więc chyba też się liczy, nie?
![]() EDIT: dawidsz10 - a kto nie lubi cmentarzy? ![]() Ostatnio edytowane przez Caesum : 24.04.2014 - 18:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Reputacja: 41
|
![]()
Proszę proszę Livko pokaż cmentarz
![]() Ostatnio edytowane przez LepkiePaluszki23 : 24.04.2014 - 19:03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
![]() A cd. opowieści, chciałbym dowiedzieć się czegoś o Wolffach, plosie ;3 Zrobiłaś mi smaka, bo coś o nich było wspomniane przy historii braci Winkler ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Reputacja: 23
|
![]()
O tak Livko, pokaż latarnie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |