![]() |
#11 |
Guest
|
![]()
no to przejrze ten wiatrak.moze faktycznie sie zakurzył
![]() bo co do temeratury to ten program po kolejnym restarcie kompa podczas gry pokazał mi 51 stopni wiec nie powinno byc zle. |
![]() |
|
![]() |
#12 |
Guest
|
![]()
A tak się dzieje tylko podczas grania w simsy, czy przy innych grach też?
Ostatnio edytowane przez Nikki : 08.05.2006 - 14:04 |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
![]()
Ostanio raczej nie grałem w nic innego ale cos mi się kojarzy że raz mi sie zawiesiła chyba gra The Movies ale tylko na najwyzszych ustwieniach grafiki.Mysle ze sprawdzilem juz wszystko i mozliwe ze mam błędy w Windowsie.czeka mnie chyba reinstal systemu
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
|
![]()
W takim razie winić można procesor, który przegrzewając się, dla ochrony komputera, wyłącza go. Radzę zainwestować w większy wentylator.
P.S. Oczywiście mogę się mylić, jestem tylko człowiekiem xD |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
|
![]()
Przyczyną zawieszania się/resetowania komputera w stresie (czyt, np. w grach):
a)Błędy w grze wynikające z niedopracowania gry, błędnej instalacji. b)System, który albo domaga się reinstalacji (jeżeli w większości grze), albo aktualny stan systemu nie pozwala na poprawne działanie aplikacji. c)Fizyczne uszkodzenie części(paru części), np.: dysku, pamięci RAM, płyty głównej, procesora, karty graficznej. d)Zasilacz, a dokładnie za słaby model lub model nie potrafiący utrzymać stabilnie napięć i zapewnić non-stop wymaganej mocy (Codegen, Modecom Feel, Tracer, I-Box, Ropla, Colors-It, Procomp, Qltec, Mustang etc.) Podaj dokładną konfigurację komputera wraz z zasilaczem, napisz czy była zmieniana konfiguracja kompa, kiedy ostatnio był robiony format. Nikki: W przypadku jeżeli następowałoby przegrzewanie jakiejkolwiek części to nie skończyłoby się na zawieszaniu/resetowaniu. Procek jak ma odpowiednią opcję w BIOS'ie załączona -> auto wyłączenie kompa Jak nie ma to byłby tylko nagle ciemny obraz i swą spalenizny Grafa ew, tak ale wątpie, żeby użytkownik miał aż tak rozbudowany zestaw, który by się miał przegrzewać nazbyt. Pozatym to na procek to nie wiatrak tylko cooler, składający się z radiatora i wiatraczka. |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]()
A więc tak. moj komp : athlon 64 3000+, 1GB ram, Graf radeon 9600 pro, dwa dyski twarde każdy po 120GB.do zasilacza nie zagladalem jaki model ale był wymieniany wraz z modernizacją kompa i ma 400 W.reinstal systemu wraz z formatem całego dysku i nowym podziałem partycji robiłem wczoraj i nadal ta sytuacja sie powtarza.Po modernizacji kompa 7 miesiecy temu nie było tego problemu a wiec nie wykluczam uszkodzenia jakiegos elementu tylko nie mam pojecia jak to sprawdzic co ewentualnie mi nawala.poza tym restartem kompa głównie w simach to nie widze zadnych problemów.
pozdrawiam i dziekuje za zainteresowanie. |
![]() |
![]() |
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|