Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 19.02.2008, 12:43   #11
mario

Reputacja: 20
Domyślnie Odp: Dom państwa Won

Ładny Ale Czegoś Mu Brakuje.

Pozdr.

To tak żartem. A teraz na poważnie...

Bryła: Strasznie prosta. Trochę niezgrabna, są pewne elementy, które źle rozmieściłaś bądź ci po prostu nie wyszły. Np. dach. Jest okropny. Podoba mi się ten murek. 4/10

Ogród: Powiem jedno. Nie udał ci się za bardzo. 3/10

Wnętrze: Salon z korytarzem - za dużo jednego koloru. Podoba mi się jedynie ta wystawa tych rzeźb itp. Kuchnia nie byłaby zła, gdyby nie te szafki na oknach(!!!). Czym się kierowałaś wieszając je tam? I mało oświetlona jakaś taka. Sypialnia Leny i Andrzeja tak jak sama powiedziałaś - nic ciekawego. Łazienka straszna! Nie podoba mi się zupełnie. Pokój dzieci, hm... Może trochę zbyt jaskrawy, no ale meble wszystkie pasują (oprócz tego fotela). Balkonik całkiem fajny. Jak już mówiłem podoba mi się to pokrycie ścian. ^^ Ogółem za wnętrze 5.5/10

4/10
3/10
5.5/10
------
12.5/30 czyli ok. 4/10. Pozdrawiam.
mario jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 19.02.2008, 12:52   #12
jaguska368
Guest

Podoba mi sie wszystko, oprócz bryły sypialni tej Leny i łazienki Daję 7/10

stare 19.02.2008, 14:13   #13
Koornela
Guest

jejku... troche dziwnie no bo w kuchni te górne szafki są na oknach!!!
łazienka przypomina mi hmmm łazienke ,,na zamkach'' sypialnia jest pusta daje
7/10

stare 19.02.2008, 14:29   #14
Greenlyme
Guest

Nie jest najgorzej, ale ten dom jakos mnie odpycha.Nie ma w nim nic zachwycającego, ale ogólnie jest dość ładny. 6/10

stare 19.02.2008, 16:10   #15
Origáme
Guest

Cytat:
Napisał Númenessä
Nie Podoba Mi Się Bo Ja Wolę Domki Clean.

Pozdr.
Domek jest Clean,ale tylko ta podłoga
Pozdr.

stare 19.02.2008, 16:33   #16
Irbis

Reputacja: 14

Cytat:
Napisał Origáme
... jak coś to Irbis mi nie pomagał z tymi półkami pytałam się ją o pomoc ale głupio by tak było by z jej pomocą bo to wtedy nie był by jakby mój dom ...

Dobra kończe z tymi historiami i zaczynam od domu czyli jak mieszkają sławni i bogaci.
Rzeczywiście Irbis nie pomagał. Nie zgodziłam się na coś takiego, ponieważ nie byłoby to uczciwe i tak Origáme, to nie byłby tak naprawdę Twój dom. Zastanawiam się tylko, czy jeśli pewne rozwiązania "ściągnęłaś żywcem" z moich domów, to czy wtedy jest to tak naprawdę Twój dom?
Jeśli wspominasz o mnie, że Ci nie pomagałam, to oglądający gotowi są pomyśleć, że wszelkie zastosowane rozwiązania są Twoimi pomysłami, ale niestety tak nie jest. Takie kopiowanie cudzych pomysłów i przedstawianie ich jako własne ociera się o plagiat.
Tak się nie robi.

Szczególnie poraziła mnie półka w salonie pod oknem. Ustawiłaś nawet te same kwiatki i w ten sam sposób. Chętnych zapraszam do obejrzenia Domu rodziny Daktylek, gdzie zobaczycie pierwowzór półki pod oknem wykonanej z rodzaju fundamentów zwanych sceną.
Skoro już będziecie w domu Daktylków, proszę zwrócić uwagę także na kuchnię.

Godna uwagi jest również łazienka, a dokładniej rzecz ujmując, wanna stojąca na scenie, której prototyp zobaczyć można w innej mojej budowli, a mianowicie w Domu rodziny Rzodkiewka (łazienka zielona, prezentowana jako druga).
W tym domu również kuchnia warta jest obejrzenia, ponieważ kuchnia wykonana przez Origáme zdecydowanie ją przypomina. Nie tylko meble, ale również kolor ścian zdają się być takie same.

Mam nadzieję, że niczego nie pominęłam.

--------------------

Nie chcę pisać nie na temat, więc ocenię Twój domek.
Bryła jest prosta i duża, przez co wydaje się taka ciężka, klockowata.
W salonie jest dość ciemno, a na pierwszym zdjęciu niewiele widać. Półki pod oknem nie komentuję, bo to przecież nie jest Twój pomysł.
W kuchni szafki wiszące na oknach wyglądają fatalnie, podobnie jak lodówka, która stoi w oknie.
Sypialnia jest pusta i bez wyrazu.
Łazienka zupełnie nie pasuje do reszty domu. Jest zimna i nieprzyjemna.
W pokoju dziecka jest zbyt niebiesko, a lustrzana podłoga nadaje mu nieprzyjemny klimat.
Ogród jest całkiem przyjemny. Nie podobają mi się jedynie te kamienie - są bardzo nienaturalne.
W salonie, kuchni i sypialni kolory są ładnie dobrane.

Ogólnie dom nie podoba mi się. Jednak bezmyślne kopiowanie cudzych pomysłów nie zawsze wychodzi na dobre. Bo tak, to mieszkają moi "sławni i bogaci".

Ostatnio edytowane przez Irbis : 19.02.2008 - 16:40
Irbis jest offline  
stare 19.02.2008, 17:38   #17
haughton

Reputacja: 10

Pozwolę sobie na offtopic nawiązując do powyższej wypowiedzi Irbis. Półka faktycznie wygląda łudząco podobnie do tej z "domu rodziny Daktylek", natomiast sam pomysł na półkę wykonaną ze sceny dostępnej w trybie budowania nie jest niczym nowym - widziałem takie rozwiązania wcześniej w wielu projektach, nawet na tym forum. Bezsprzecznie zgadzam się jednak z faktem, że nieszczęsna półka wykonana przez Origáme przez identyczne jej umiejscowienie, otaczające ją kwiaty i figurki konia i ptaka jest "zerżnięta" z projektu Irbis.

Jeśli zaś chodzi o wannę na scenie - również nie jest to oryginalny pomysł Irbis - tak postawiona wanna jest np. w projekcie łazienki "Roma" na stronie reflexsims.de, więc według mnie Origáme równie dobrze mogła zaczerpnąc tę koncepcję z tego własnie portalu.

Ostatnio edytowane przez haughton : 19.02.2008 - 23:58 Powód: literówki ;)
haughton jest offline  
stare 19.02.2008, 17:57   #18
Irbis

Reputacja: 14

Dziękuję haughton.
Co do wanny, rzeczywiście, jest taka na stronie podanej przez Ciebie, ja jednak wcześniej jej nie widziałam. Nie oglądam bowiem domów na innych stronach, ponieważ szkoda mi na to czasu.
Owszem, Origáme mogła stamtąd podchwycić pomysł, jednak biorąc pod uwagę podobieństwo innych elementów domu do moich wnętrz, prawdopodobnie zaczerpnęła go właśnie ode mnie. Dodatkowo przemawia za tym fakt, iż na czacie prosiła mnie o pomoc w ustawianiu mebli w tym domu, co oznacza, że moje domy oglądała.

Poza tym, tutaj głównie chodzi o podobieństwo tego domu, do moich domów wymienionych w powyższym moim poście. Bo co do tego chyba nie ma wątpliwości.
I nawet to "jak mieszkają sławni i bogaci" :con:
Origáme - ja pisałam do Ciebie pw w tej sprawie, w odpowiedzi na Twoje pw, w którym pisałaś, że jeśli mi się nie spodoba to zmienisz. Kiedy jednak napisałam, że mi się nie podoba, nawet nie odpisałaś. Dlatego właśnie piszę tutaj.
stare 19.02.2008, 18:15   #19
Origáme
Guest

Większość rzeczy w domu zrobiłam sama a tą strone co podał haughton nie otwiera się a tam nawet nie nie wchodziłam,do domu rodziny Rzodkiewka nie zaglądałam w ogóle a kuchnie robiłam sama tylko salon i ten fundament jako scena to tylko od ciebie odgapiłam!a tak wo góle po co ja ten dom tutaj pokazałam
Pozdr.

stare 19.02.2008, 18:35   #20
mario

Reputacja: 20

Origáme, i ty masz 30+ lat? :con: Tak się nie zachowuje dorosła kobieta...
mario jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania