Wróć   TheSims.PL - Forum > The Sims 2 > The Sims 2: Problemy z grą
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Zamknięty Temat

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.01.2009, 19:16   #11
Searle

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Gra włącza się po godzinie

Spróbuj może zainstalować simy od nowa. Przed zainstalowaniem upewnij się, że usunęłaś wszystkie "resztki" po grze.

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 23.01.2009, 09:15   #12
Samantha
Guest

Cytat:
Napisał madusiaX Zobacz post
Jezu ale samantha nie rozumiesz ze ja juz to zainstalowalam. Czyli przed miałam 8 GB i pozainstalowaniu zostalo 3 tak ? Karta graficzna zostala wymieniona 2 tyg temu. Jaka ma by rozdzielczośś ?
Chodzi o to, że po zainstalowaniu gry powinno być minimum 5GB wolnego na dysku. Czy tak trudno to pojąć? A rozdzielczość najlepiej by była taka jaką ma monitor.

stare 24.01.2009, 22:58   #13
madusiaX
Guest

Domyślnie

No tak ale po co jezeli moje dokumenty z ea games i folderem downloads są także na dysku E a zapewne jest wymagane tyle miejsca żeby mozna bylo wgra dodatki. A rozdzielczośc mam taką jak monitor

Próbowałam zainstalowac od nowa i nic. z płytą wszystko ok bo na laptopie narmalnie chodzą i u koleżanki instalowałam, a nawet jeżeli chciałąm spróbowa samą podstawe to tak samo się dzieje Włączam i pokazuje się czrny ekran z białą myszką i trzeba czeka ponad godzine żeby się pokazał ten filmik początkowy, potem już gra chcodzi normalnie i szybko, ale nie wiem co się dzieje niech ktoś pomoże. a jeszcze chciałam powiedziec że gra na pasku zadań pokazuje się bez napisu the sims osiedlowe życie tylko jest sama ikonka simsów jak jest ten czarny pasek, tak jakby jeszcze się do końca nie włączyła

Ostatnio edytowane przez Björk : 25.01.2009 - 09:14 Powód: Jest opcja edytuj :)

stare 25.01.2009, 14:19   #14
..::Rybka::..
Guest

Jaki masz system operacyjny??

stare 25.01.2009, 20:26   #15
madusiaX
Guest

widows XPA i jeszcze chciałam powiziedziec że ostatnio zmieniałam kartęgraficzną ale na lepszą więc nie wiem już czemu może nie działac

stare 25.01.2009, 21:55   #16
Searle

Więc na pewno wina leży po stronie sterowników. Instalowałaś nowe sterowniki do karty?
stare 26.01.2009, 17:55   #17
madusiaX
Guest

Domyślnie

Coś tam wujek instalował ale nieiwem co, karte mam ATI Radeon HD 2600 Series, a jak coś to gdzie mogę znaleźc te sterowniki ? Ale przeciez gra się włącza tylko po godzinie więc to mogą być sterownki ? Chciałam jeszcze powiedzieć że inne gry np. Wiedźmin chodziły normalnie na tejk karcie i nic nie było.
Edit:
Znalazłam stery zaraz sciągne i zainstaluje, napisze czy jest ok

lbo ja zle to instaluje albo to jest poprrostu nie ten problem, bo nie działa :/

Ostatnio edytowane przez Björk : 26.01.2009 - 18:06

stare 26.01.2009, 19:59   #18
haughton

Sterowniki do grafiki nie mają nic wspólnego z samym uruchamianiem się gry (jeśli karta graficzna jest za słaba, albo sterowników brak, to gra w ogóle się nie uruchomi, albo wyłączy się po krótkiej chwili wywalając komunikat o błędzie), w tym przypadku podejrzewałbym raczej problemy z dyskiem twardym, albo z plikami gry. Czy inne progamy działają Ci poprawnie, nie zauważyłaś "spowolnienia" sprzętu? Spróbuj może na początek zdefragmentować dysk, jeśli długo już korzystasz z komputera to na pewno taka operacja się mu przyda.

Ostatnio edytowane przez haughton : 26.01.2009 - 21:25
haughton jest offline  
stare 27.01.2009, 18:02   #19
vikingowa
Guest

Może przeskanuj dysk? Czasem pomaga. Ew. reinstalka

stare 27.01.2009, 21:46   #20
madusiaX
Guest

Komp nie był już długo długo reinstalowany ale narazie tata nie ma czasu :/ Jestem pewna że to coś z kompem, choć inne programy działają poprawnie ;]

Zamknięty Temat

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania