![]() |
#11 | |
Reputacja: 10
|
![]() Cytat:
![]()
|
![]() |
#12 |
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Matko, taką bryłę przerobiłabym na dwa mieszkania u siebie
![]() Korytarz w moim domkach zajmuje minimum miejsca, a u Ciebie to prawie 1/4 całego domu ![]() Jednak po kolei... Z zewnątrz - masywne ogrodzenia roślinności nie wyglądają ciekawie - wręcz przeciwnie - niepotrzebnie dodają wrażenia masywności, co z tymi "chudymi" drzewkami nie współgra. Dach już mogłaś zrobić brązowy i w jednym "stylu". Aczkolwiek chwała Ci za to, że nie sięga on nieba! Elewacja i garaż też mnie średnio przekonują. I jeśli chodzi o architekturę, dla estetyki lepiej jest postawić na prostotę oferowaną nam rzez grę. Masz wielkiego minusa za brak bezpośredniego wejścia do ogrodu z salonu! Obchodzenie domu dookoła nie jest ani szybkie, ani przyjemne (wiem z własnego doświadczenia). Poza tym schludniej by to wyglądało, gdyby tam był jakiś kawałek płotu czy coś ![]() Same rabatki nie budzą zastrzeżeń. No i drzwi wejściowe mogłaś dać inne - żółte wstawki są jakieś nietrafione imo. Sypialnia - sypialnia?! Zawsze mi się zdawało, że wchodząc do jakiegokolwiek domu najpierw zwiedzający widzi korytarz, a gdy tego brak - kuchnię, salon... Bynajmniej sypialnie są na deser ![]() Dwie te same lampy w przeciwległych kątach? (a trzecia przy biurku!) Nie za dużo? Poza tym pomieszczenie ciekawie udekorowane (jakoś trzeba było sobie w końcu poradzić z taką przestrzenią!) i nie czuć tak jego wielkości. Trzymałaś się jednej linii kolorystycznej. W 90% się udało ![]() Za dużo okien... Tyle to można dawać jeśli się buduje jakąś restauracyjkę dla simów - na sypialnię, która ma być miejscem raczej osobliwym i "nie na pokaz", taki pomysł godzi w simową prywatność. Łazienka - kolejny ciężki grzech. Jak można cokolwiek zamontować NA OKNIE?! I to w dodatku na zasłoniętym?! I w ogóle jak można zastawić takie duże okno? (wnioskuje to z długości żaluzji) Tyle tam szafek, a wszystkie rzeczy się jeszcze w nich nie mieszczą?! ![]() Poza tym wędrówka przez łazienkę (od prysznica do szafki, żeby np. wziąć nowy żel pod prysznic) musi być ciekawym doświadczeniem! Czerwony kibel mnie rozłożył xDD Lampa w sumie też - w łazienkach raczej stosuje się sufitowe/kinkiety. Ewent. świeczki, ale to tak dla picu (czyt. dla dekoracji) ![]() Plusy tego pomieszczenia to: fajne kafelki (!), ciekawy recolor prysznica i użycie jednego zestawu mebelków łazienkowych. Pokój dziewczynki - OKNA! ŻALUZJE! Matko...! W dodatku jedno zastawione przez szafkę! Ten kinkiet ma fajne recolory dostępne w sieci ;< Jeśli byłabyś zainteresowana, to rzucę linkiem. Fajnie pościelone wyrko! I tapety też niczego sobie ;] Szkoda, że tylko jedno zdjęcie... I w ogóle jakiś pusty ten pokoik - dwa mebelki nie zawsze załatwiają sprawę, tym bardziej, że w tym projekcie przyzwyczaiłaś nas do przepychu. Po przyjrzeniu się rzutowi i temu, ile pokazałaś z tego pokoju, czuję się jako oglądająca obrażona. Kącik do szycia - brakuje mi tam jeszcze takiej szafeczki, gdzie można schować wszystkie nitki, nożyce i materiały ;] I strasznego eaxisowego kinkietu horroru ciąg dalszy... Poza tym skromnie i fajnie. Me gusta. Korytarz - na pierwszym zdjęciu wygląda to bosko. Co prawda rola kominka w korytarzu jest wątpliwa, ale dekoracyjnie daje to ciekawy efekt. Może ktoś podchwyci i zastosuje to np. w salonie? Bo koncepcja sama w sobie naprawdę warta wykorzystania ![]() Drugie zdjęcie... Nawet nie wiem, jak to skomentować, od czego zacząć... Podłoga jest w ogóle pomyłką, ściany tak samo, posłanie dla zwierzaka przy drzwiach można spotkać w moich maleńkich domkach (dałabym je gdzie indziej, ale nie ma miejsca). Poza tym telefon tak blisko wejścia to poroniony pomysł! No i słynny kinkiet ;] (założę chyba jego fanklub!) Kącik - kinkiet na pierwszym planie ![]() Nie wiem, czy wstawiłaś tam okno czy nie, w każdym razie jest ono zastawione, a nie powinno być. Poza tym kącik mógłby robić za schowek, bo jest malutki. Zbyt malutki jak na tyle rzeczy. Kuchnia - kafelki na ścianie to tak ni z gruchy, ni z pietruchy. Combo okno + zasłona to kolejny ciężki grzech tego domu. Lampka biurkowa oświetlająca gruszki byłaby dobra jako temat pracy jakiegoś malarza, ale nie jako dekoracja kuchenna! Fajny zestawik mebelków ;] No i kolorystyka też niczego sobie. PORZUCIŁAŚ KINKIET NA RZECZ INNEGO! ![]() ![]() ![]() Ah, i doznałam olśnienia - te nieszczęsne zasłony nawet kolorystycznie tu przeszkadzają! Kącik jadalniany całkiem przyjemny, aczkolwiek (nie powiem tu o dywanie, chociaż ten nie wygląda na tle wszystkiego całkiem kiepsko) siedzieć na takich stołkach, w których można niemalże utonąć, to ja bym nie chciała. Salonik - pozdrawiam czwartą lampę! I zastawione okno! ![]() Kolor ścian nie pasuje, ale to już Ci pewnie ktoś napisał. Malowanie na dywanie? Z kafelek/paneli łatwiej można zmyć farbę... No i poobwieszałaś te ściany tak, że niczego na nich się już nie wciśnie! Rzut - bardzo źle rozplanowałaś pomieszczenia (nie każdy lubi, gdy goście przechodzą do jego sypialnię, kiedy muszą iść za potrzebą). Miejsce w domku dało się wykorzystać na maksa i stworzyć świetne efekty. Szkoda... Ogółem - i tu wspomnę, że spodobało mi się jeszcze Twoje pomieszanie eaxisa z netem. Nie w każdym miejscu wychodziło perfekcyjnie, ale ogółem wyszło całkiem nieźle! Poza tym, to, co tu zaprezentowałaś, to jeden z najbardziej nieprzemyślanych projektów, jakie ostatnio widziałam. Spodziewałam się po Tobie czegoś o wiele lepszego, bo nie grasz w simsy od roku i to nie pierwszy dom, jaki budowałaś/dekorowałaś w swojej grze. 4/10 Ostatnio edytowane przez Liv : 10.05.2012 - 08:54 |
![]() |
![]() |
#13 | ||||||||||||||||||||
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też nie bardzo mi się widzą, ale recolor, który ściągnęłam, nie oferował zmiany obwódek, tylko samych drzwi... No i cóż robić? Trzeba było korzystać z tego, co się ma. Pewnie zaraz zapytasz, dlaczego w ogóle je wstawiałam - a no dlatego, że okna są od kompletu i z innymi drzwiami trochę by się gryzły. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Miałam dać biały, ale nie pasowałby mi do zlewu! ![]() ![]() Tam miał stać kwiatek, ale postanowiłam, że lampa sprawdzi się tu lepiej. Poza tym - patrz wyżej. Tylko Tobie się podoba - jedna użytkowniczka go wyśmiała :< (Orzechowo, pozdrawiam! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kolejna różnica gustów :> Z reguły wieszam telefon niedaleko wejścia, aby był zawsze pod ręką. To chyba takie zboczenie przez te wszystkie domofony ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Liv, to kuchnia a nie sterylne laboratorium! ![]() Podsumowując, parę rad okazało się naprawdę wartych uwagi - bardzo chciałabym zapanować nad wstawianiem niesamowitej ilości okien - tym bardziej, że mam świadomość, jak bardzo utrudnia mi to meblowanie pomieszczeń w późniejszym etapie. Wiem, że mam z tym ogromny problem, ale postaram się z tym walczyć :> Przyznaję również rację, jeśli chodzi o rozkład pomieszczeń - tak, wiem, dałam ciała ![]() ![]() Zapomniałam jeszcze dodać... Cytat:
![]()
![]() Ostatnio edytowane przez ultraviolence : 10.05.2012 - 18:41 |
||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
#14 | ||
Moderatorka Emerytka
Reputacja: 53
|
![]()
Oj, sprostowanie - z tą sypialnią chodziło mi o to, że prezentację zaczyna się od innych pomieszczeń w domu
![]() Z lampami zaś przyczepiłam się raczej tego, że się powtarzają. Sama też nie lubię, jak w moich domkach jest ciemno (a że mam modyfikację oświetlenia w grze i w nocy naprawdę ledwo co widać, to tym bardziej). Kinkietu mam w sam raz jednokolorowe recolory. Wzorki u mnie zostawiam sobie na inne rzeczy ![]() W salonie masz takie miejsce, gdzie są zabawki dla psa i poduszka - tam bym rzuciła to posłanie ![]() A moimi projektami nie mogłaś się inspirować, bo akurat domek, który przyszedł mi wtedy na myśl pisząc ten komentarz, nie był i nigdy nie będzie pokazany na forum. Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to teraz czekam na kolejny projekt i wielkie zmiany zmierzające ku lepszemu ![]() |
||
![]() |
![]() |
#15 |
|
![]()
Mnie się domek bardzo podoba, a kuchnia nie jest pstrokata - jest super! Podoba mi się połączenie kolorów, tak samo jak w innych pomieszczeniach, w każdym jest jakiś miły, barwny akcent
![]() ![]() ![]() ![]() Domek bardzo na plus, chętnie wprowadziłabym tam moich simów ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
![]()
Dom z zewnątrz wygląda w porządku ale jakoś szczególnie nie zachwyca. Podoba mi się, ale bez większego 'wow'. Podobają mi się te duże okna z jednej strony
![]() Przecudowne kolory w sypialni. Piękna zieleń. I moja ulubiona lampa! ![]() Łazienka - wielki minus za szafkę w oknie... wystarczyło ją postawić na tej samej ścianie co inne meble i nie byłoby problemu. Fajny ten kącik dla aktywnych, ale uważam że z tego korytarza mogłabyś wydzielić podobny kącik dla tej maszyny do szycia ale odgrodzony od reszty. W kuchni płytki nie pasują i tylko to w niej bym zmieniła ![]() Ogólnie bardzo dobrze ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
|
![]()
Przecież do jednego pomieszczenia nie wstawię dwóch różnych lamp :>
Cytat:
Nieco w inny sposób, ale faktycznie ![]() W ogóle nie czuję presji! ![]() Cytat:
![]() Marlena0189 - dziękuję za opinię. Widzę, że mamy kolejną fankę lampy z IKEI ![]()
![]() |
#18 | |
Reputacja: 11
|
![]() Cytat:
![]() I tak BTW, ja lubię ten prysznic :<< |
|
![]() |
![]() |
#19 |
|
![]()
Podoba mi się ten projekt, ale ma on parę minusów. Rozplanowanie pomieszczeń nie jest dobrze przemyślane. Korytarz zajmuje zdecydowanie za dużą przestrzeń w tym domu; tak samo sypialnia gabarytami nie powinna być zbliżona do salonu. Ponadto rozstawienie mebli nie jest dobre, np. kanapa w salonie lepiej wyglądałaby gdyby ustawiona była w jego centralnej części, a nie w kącie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
|
![]()
Nie będę czepiał się wykorzystania powierzchni domu, bo sam robiłem pomieszczenia, które dość ciężko było później umeblować. Irytują mnie natomiast pierdoły, które być może uważasz za odpowiednie dla swojego projektu:
- podłoga na korytarzu nie pasuje do stylu innych pomieszczeń, reszta jest dość nowoczesna - kafelki na ścianie w kuchni trochę "gryzą się" z meblami kuchennymi i kolorem sprzętu AGD - nie podoba mi się ten "gąszcz" od strony kuchni i salonu, zwłaszcza porównując go do reszty zieleni na posesji - no i to zasłanianie niektórych okien Reszta jest całkiem fajna, bardzo spodobał mi się kominek. Daję 7/10. Powodzenia w następnych projektach.
Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości) | |
|
|