Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.05.2012, 12:02   #11
Malin

Reputacja: 11
Domyślnie Odp: Niby starter.

No w końcu widać zdjęcia ;p Zaglądałam tu już na początku, ale zniechęcił mnie ich brak; za dużo ręcznego otwierania.

Pierwsze wrażenie - strasznie ciemny ten dom z zewnątrz. Ale im dłużej patrzę, tym bardziej mi się podoba. Fajny pomysł z białymi oknami i brzegiem dachu, takie przełamanie tego ciemnego brązu jasnymi elementami fajnie wyszło. A na pewno oryginalnie. Szkoda, że ogródek praktycznie nie istnieje, ja wiem, że to facet i mu się nie chce grzebać w ziemi przy kwiatkach, no ale od czego jest ogrodnik

Przedpokój:
bardzo mi się podoba. Jasny, przyjemny. Lubię to połączenie tapety z cegłą, chociaż coraz częściej to widzę w domach i pewnie niedługo mi się znudzi. Obrazy... 33 Cudowne, piękne, też takie chcę! I nie wiem, czemu czepiać się komody, wg mnie bardzo pasuje, a jej wiejski klimat jest na miejscu.

Jadalnia:
świetna szklana ścianka, nadaje pomieszczeniu charakteru, niestety nie wiejskiego, a takie chyba miałeś założenie. Jest wręcz przeciwnie - wygląda to nowocześnie, szczególnie w połączeniu z tą cegłą. Wiem, co miał na myśli Kenny pisząc o stole - te "półki" pod blatem uniemożliwiają wsunięcie nóg pod spód, rzeczywiście to strasznie niewygodne.

Kuchnia:
no szafki to na pewno nie są wiejskie Fajna ta kuchenka, mała, ale przestronna, przytulna, bardzo jasna. Plus za wielkie okno na świat. Jedyny minus jaki widzę, to wystająca ponad to okno szafka i wchodząca w nią za długa firanka. Oprócz tego, jest piękna, naprawdę.

Łazienka:
hmm... wywaliłabym te dywaniki, które są każdy z innej parafii i nie pasują. Natomiast motyw z ciemnoniebieską umywalką - bomba! Wygląda to pięknie, tak oryginalnie! Zmienić dywaniki na jakiś ecru/brąz i jest przepiękna łazienka! Papieru również się nie czepiam, sama tego stojaczka używam w grze :>

Sypialnia:
chyba najsłabsze pomieszczenie w całym domu. O ile pierwsze zdjęcie jeszcze prezentuje się w porządku, tak następne już nie ;/ I moim zdaniem wystarczyłoby tylko zlikwidować to graffiti na ścianie i już byłoby lepiej. Z nim to jakoś tak dziwnie syfiasto wygląda.

W całym domu podoba mi się ta drewniana podłoga, świetna jest. Wiejski klimat zahaczył ledwie o komodę w przedpokoju i uciekł się kochać do lasu, mimo wszystko bardzo mi się ten dom podoba. Mały, zgrabny, swojski.
Całość oceniam na 9,5/10, tym bardziej, że to Twój debiut na forum. Uważam, że bardzo udany, mimo tych małych niedociągnięć, które są przede wszystkim spowodowane różnymi gustami.
Malin jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.05.2012, 21:12   #12
FresH

Reputacja: 10

Dzięki za ocenę Malin. Może faktycznie mogłem nadać temu wnętrzu więcej wiejskiego charakteru i dzięki waszym komentarzom dopiero teraz widzę, że sypialnia mi nie wyszła i jest całkiem z innej bajki w porównaniu do całego domu. : D W najbliższym czasie postaram się coś nowego stworzyć mając na uwadze wasze uwagi.
FresH jest offline  
stare 12.05.2012, 10:37   #13
cerastes

Reputacja: 10

Całkiem niezły ten niby starter, ale byłby lepszy gdybyś ujednolicił styl. Wystrój wnętrz nie jest dobrze przemyślany i nie wspólgra ze sobą. Sielskie meble i dodatki jak chociażby komoda w przedpokoju, nie pasuje do reszty wystroju tego domu (nowoczesne meble w kuchni, w takim samym stylu łazienka). Razi mnie też szerokość desek podłogowych. Do tak niewielkiego domu, mogłeś wybrać jakąś delikatniejszą podłogę. 8/10
cerastes jest offline  

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania