Wróć   TheSims.PL - Forum > Inne > Forum i Scena The Sims
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
stare 08.10.2013, 17:16   #251
Rainbow
Administrator

Reputacja: 33
Domyślnie Odp: Księga Skarg i Zażaleń

@Damian nawet ja ci z przyjemnoscia usune to konto, bo udajesz takiego buntownika, że pożal sie boze

Cytat:
Napisał kubuss Zobacz post
dostałem od motyki ostrzeżenie za zaśmiecanie tematu. po czym nic nie pisząc (gdyż nie było mnie na forum) dostałem bana za wyżywanie się?
chciałbym tylko się zapytać dlaczego od razu nie dostałem bana tylko ostrzeżenie?
bo jak ktoś jedzie za ostro po bandzie to wcale nie ma obowiązku dawać mu ostrzeżeń. albo trzeba umieć dobierać słowa, albo liczyć sie z konsekwencjami.

Ostatnio edytowane przez Rainbow : 08.10.2013 - 17:21
Rainbow jest offline   Odpowiedź z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 08.10.2013, 17:34   #252
Damian
Guest

Dziękuje Apocalypsa, proszę je usunąć
  Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2013, 17:37   #253
cerastes

Reputacja: 10

Cytat:
Napisał Pink Panther
Chyba nikogo nie zbawi to, że jego konto tutaj nadal jest, bo nawet gdyby je usunięto, posty i tak by zostały i byłyby podpisane tym samym nickiem. Różnicy nie ma najmniejszej...
To nie jest żaden argument i różnica jest. Jeśli ktoś zażyczy sobie usunięcia konta, administracja powinna to zrobić zwłaszcza, że w aktualnym regulaminie Forum nie ma takiego zapisu, który by tego zabraniał i zresztą jak się okazuje, zapis taki nie byłby zgodny ze stanem prawnym.
cerastes jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2013, 17:44   #254
Rainbow
Administrator

Reputacja: 33

jedynie jakie dane zostają to np. email i IP, które po usunieciu konta i tak zostaje na forum pod nickiem osoby, która sie usunęła. wiec w tę, czy wewtę i tak nie robi to różnicy raczej jeśli chodzi o jakieś "przechowywanie danych osobistych"

@down

Cytat:
Napisał Mroczny Pan Skromności Zobacz post
Ale ponieważ bardzo go lubię, popieram go w jego walce o możliwość usunięcia konta
nie rozumiem tego wiesz co, ja bardzo lubię Jasia Śmietanę, wiec popieram go i pozwalam aby chodził po osiedlu i przebijał wszystkim opony śrubokrętem i kradł kołpaki

Ostatnio edytowane przez Rainbow : 08.10.2013 - 17:56
Rainbow jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2013, 17:47   #255
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Senoy - kiedyś nie było najmniejszego problemu, bo kiedy ktoś usuwał konto, to zazwyczaj już na stałe. Ale teraz zrodziła się dziwna moda na usuwanie sezonowe. Ktoś sobie usuwa, robiąc przy tym zamieszanie jakby umierał, a nie usuwał konto, po czym następuje kilka tygodni/miesięcy ciszy i huczny powrót pod nowym, albo tym samym nickiem. Niektórzy na forum mają już trzecie, czwarte, albo jeszcze kolejne konto, bo poprzednie zostały usunięte pod wpływem chwilowego "zwątpienia".
Co do Damiana, to pochlebiam sobie, że to dzięki mnie teraz tak hejtuje Ale ponieważ bardzo go lubię, popieram go w jego walce o możliwość usunięcia konta
EDIT: widzę, że się spóźniłem xD Teraz nikt nie powie, że administracja nie przychyla się nigdy do próśb użytkowników

Ostatnio edytowane przez Mroczny Pan Skromności : 08.10.2013 - 17:49
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2013, 18:09   #256
Caesum
Administrator

Reputacja: 100

W takim razie, jeżeli w regulaminie obecnie nic nie ma o tym, proponuję:

Dopisać nową zasadę w regulaminie rejestracji forum, że raz założone konto nie będzie można później usunąć i że wraz z akceptacją regulaminu forum użytkownik zgadza się na przetrzymywanie danych osobowych w postaci IP i adresu e-mail.

Ponadto dodałbym jeszcze możliwość oswojenia się z tą myślą przez np. miesiąc czasu, żeby ci użytkownicy, którzy jednak nie chcą być w naszej społeczności, mogli usunąć swoje konta. Nie byłoby to możliwe jednak dla osób już wcześniej wykluczonych ze społeczności za pomocą bana. Przez ten miesiąc czasu byłaby informacja na górze strony o zmianach w regulaminie forum.

A, no i usuńcie w takim razie Pleple to konto, on się sam zbanował, więc może.
Caesum jest online   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2013, 18:19   #257
cerastes

Cytat:
Napisał Caesum
W takim razie, jeżeli w regulaminie obecnie nic nie ma o tym, proponuję:

Dopisać nową zasadę w regulaminie rejestracji forum, że raz założone konto nie będzie można później usunąć...
Czy taki zapis będzie zgodny ze stanem prawnym? Zdaje się jest jakiś artykuł, który wyklucza taki "zakaz".
stare 08.10.2013, 18:25   #258
Mroczny Pan Skromności

Reputacja: 14

Senoy, znam inne fora, gdzie taki przepis funkcjonuje już bardzo długo i do tej pory nie słyszałem o tym, że to niezgodne z prawem. Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia, co w tym takiego Moim zdaniem to tylko ułatwienie dla tych, którzy uciekają z forum żeby wrócić po jakimś czasie i oczywiście dla adminów.

Edit: w sumie dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że takie rzeczy powinny być przedyskutowywane gdzie indziej xD

Ostatnio edytowane przez Mroczny Pan Skromności : 08.10.2013 - 18:27
Mroczny Pan Skromności jest offline   Odpowiedź z Cytatem
stare 08.10.2013, 18:41   #259
cerastes

MPS, każdy obstaje za tym, co uważa za słuszne. Ja np. nie chcę mieć tu konta na wieczność (myślę też, że takich osób jest więcej) dlatego zależy mi, żeby nadal istniała możliwość usunięcia konta na życzenie.
stare 08.10.2013, 18:49   #260
kubuss

Apo - zdziwił mnie po prostu fakt otrzymania niepunktowanego ostrzeżenia za ten występek od motyki, a po jakimś czasie ban za to samo. nawet jeśli po otrzymaniu ostrzeżenia nic nie napisałem.
oczywiście że liczę się z konsekwencjami aczkolwiek poprawy nie obiecuję

do usłyszenia za 20 dni

boszzz co ja zrobię ze swoim nołlajfowym życiem!
kubuss jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania