Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 22.04.2008, 14:07   #1
Sheep-y

Reputacja: 10
Domyślnie Odp: Rekonstrukcje pomieszczeń Titanica

Cytat:
No i te moje donice na promenadzie..
Donice są świetne (moim skromnym zdaniem).

Stoliki się za bardzo 'gryzą' z resztą apartamentów. Ale znając życie tak miało być

9/10
Sheep-y jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 22.04.2008, 14:23   #2
avenly

To jest dosłownie identyczne ! Wyobrażam sobie ile czasu zajęło ci znalezienie odpowiednich mebli... Podziwiam xD

Aczkolwiek jest chyba za mało tego przepychu i bogactwa.

Ostatnio edytowane przez avenly : 22.04.2008 - 16:39
avenly jest offline  
stare 22.04.2008, 16:31   #3
Gio

Reputacja: 15

Teraz skomentuję apartament i prywatną promenadę. Acha. Zapomniałem dodać, że dziękuję za odpowiedzi. A więc.
Co tu długo by gadać.

APARTAMENTY:

Tragicznie! Zawiodłeś mnie! 4/10 (bo mimo wszystko w porówaniu co do NIEKTÓRYCH...).

PRYWATNA PROOMENADA:

Bardzo tragicznie! Wie, że na zdjęciu to tak wygląda i chciałeś jak najlepiej odwzorować, ale nie ma w tym, takiego jakby ducha. Daję 3/10!

Srednia 2cz. "powrotu na titanica"

3.5/10

ŚREDNIA 1 i 2 CZ. "POWROTU NA TITANICA:

5.5

PS. Jak pisałem poprzednio. Przyłóż się bardziej. A propo? Co będzie następne? Liczę na odpowiedź! Na pewno ocenię kolejne części!

No i jak zwykle o czymś zapomniałem. Otóż, dlaczego za oknami, które są na prywatnej promenadzie jest tak szaro, a przecież odpowiadając mi napisałeś:

"Jeśli to ma być autentyczne musi być wszystko odwzorowane najlepiej jak się da" (nie było to szczere )

No i jeszcze musze coś dodać. Dlaczego ja zawsze musze pisać najdłuższę odpowiedzi i oceny?! Może dlatego, że zawsze coś dopisuję, tak jak teraz np. :wacko:

No i muszę jeszcze coś dodać! Ja to mam sklerozę, a mianowicie, co mi się nie podoba na jednym ze zdjęć. (pokusiłem się o małą przeróbkę twojego zdjęcia):

Teraz już wiesz co mi się nie podoba na tym zdjęciu? Następnym razem będzie lepiej...

Ostatnio edytowane przez Gio : 22.04.2008 - 16:49
Gio jest offline  
stare 22.04.2008, 16:44   #4
Fiorella

Swietnie. Całkiem wierne odwzorowanie. Co tu dużo pisać 10/10
Fiorella jest offline  
stare 22.04.2008, 17:04   #5
cosmo
Guest

Cytat:
Napisał pitex_94
APARTAMENTY:

Tragicznie! Zawiodłeś mnie! 4/10 (bo mimo wszystko w porówaniu co do NIEKTÓRYCH...).

PRYWATNA PROOMENADA:

Bardzo tragicznie! Wie, że na zdjęciu to tak wygląda i chciałeś jak najlepiej odwzorować, ale nie ma w tym, takiego jakby ducha. Daję 3/10!
No tak, a co tam miałem lepszego zrobić? Jest to wszystko co powinno być, więcej nie mogę dodać, tych twoich obrazów i rzeźb bo po prostu to by było nieautentyczne?! Ale już wiem co dodam do kolejnych zdjęć żeby Ci sie nie wydawało że "pomieszczenia nie mają ducha".

Cytat:
PS. Jak pisałem poprzednio. Przyłóż się bardziej. A propo? Co będzie następne? Liczę na odpowiedź! Na pewno ocenię kolejne części!
Weranda.

Cytat:
No i jak zwykle o czymś zapomniałem. Otóż, dlaczego za oknami, które są na prywatnej promenadzie jest tak szaro, a przecież odpowiadając mi napisałeś:
"Jeśli to ma być autentyczne musi być wszystko odwzorowane najlepiej jak się da" (nie było to szczere )
Po pierwsze, na oryginalnym zdjęciu za oknami jest czerń, i to całkowicie logiczne, po tej stronie były apartamenty, światło w dzień nie musi być tam włączone by było wszystko widać. Okna z widokiem na morze były po drugiej stronie.
I dlaczego niby uważasz że to co powiedziałem nie było szczere? Słuchaj, Titaniciem interesuję sie od dziecka, wiem o nim wszystko, więc zależy mi żeby wszystko było zrobione najlepiej jak sie da...

Co do zdjęcia:
1. Co ci sie nie podoba w tych drzwiach? Pasują przecież....
2. Ten mebel to taka leżanka, powinna być odwrócona oparciem w stronę drzwi...
3. Krzesło do czego nie pasuje? Do podłogi? Podłoga taka była w kabinach. No chyba że do powietrza nie pasuje...

stare 22.04.2008, 20:34   #6
DzikaŚwinia
Guest

Cytat:
Napisał cosmo
No tak, a co tam miałem lepszego zrobić? Jest to wszystko co powinno być, więcej nie mogę dodać, tych twoich obrazów i rzeźb bo po prostu to by było nieautentyczne?! Ale już wiem co dodam do kolejnych zdjęć żeby Ci sie nie wydawało że "pomieszczenia nie mają ducha".

Weranda.

Po pierwsze, na oryginalnym zdjęciu za oknami jest czerń, i to całkowicie logiczne, po tej stronie były apartamenty, światło w dzień nie musi być tam włączone by było wszystko widać. Okna z widokiem na morze były po drugiej stronie.
I dlaczego niby uważasz że to co powiedziałem nie było szczere? Słuchaj, Titaniciem interesuję sie od dziecka, wiem o nim wszystko, więc zależy mi żeby wszystko było zrobione najlepiej jak sie da...

Co do zdjęcia:
1. Co ci sie nie podoba w tych drzwiach? Pasują przecież....
2. Ten mebel to taka leżanka, powinna być odwrócona oparciem w stronę drzwi...
3. Krzesło do czego nie pasuje? Do podłogi? Podłoga taka była w kabinach. No chyba że do powietrza nie pasuje...

Ej, ej, spokojnie, bo chłopak (dziewczyna?) Ci nieźle radzi
Nie ma co się oburzac, bo to co postanowiłes zrobić jest samo w sobie tak niesamowite, ze i tak bije na głowe wszystko co do tej pory widziałam Jednak dobrze by było gdyby te pomieszczenia były perfekcyjne, a nie tylko bardzo dobre.
Zdecydowanie zgadzam się, ze jadalnio-salon Ci wyszedł pieknie. Sypialnie niestety już nie... :/ Nie ma tego klimatu co na fotkach. Na zdjeciach oryginału króluje przepych, ciezkie materiały i gruba forsa. Na Twojej rekonstrukcji tego brakuje, głownie dlatego, że nie znajdziesz takich mebli w maxisie... :/ Gdzie te baldachimy itd.?

Spróbuj poszukać mebli po necie! (chyba,ze załozyłes sobie, ze to bedzie projekt 'clean'

stare 22.04.2008, 16:47   #7
Wielebny
Mod emeryt

Reputacja: 9

Nom wszystko pięknie ale przydałby się sufit ... 10\10
Wielebny jest offline  
stare 22.04.2008, 17:42   #8
bouffe
Guest

Apartamenty i prywatna promenada też Ci się udały, więc nie zaprzeczaj. Owszem, np. w tej pierwszej sypialni jest inna lampa, i krzesło, a w drugiej krzesła inaczej są w innym kierunku, jeśli miałabym porównywać szczegóły.
Ale i tak mi się podoba, wiem, że nie łatwo zrobić wszystko tak samo, więc jestem pod wrażeniem.

Ocena: 10/10

stare 22.04.2008, 20:51   #9
avenly

Zgadzam się DzikąŚwinią, pomieszczenia są piękne, ale jest zdecydowanie za mało przepychu. Dobrze by było, gdybyś przy następnych pomieszczeniach postarał się to zmienić.
avenly jest offline  
stare 22.04.2008, 21:50   #10
Sarah
Guest

bardzo ładne i w ogóle ciekawy pomysł ale jak wyżej. Za mało przepychu i jeśli mówisz że wszystko musi być dokładnie to rób dokładnie szare za oknami musi być a w pierwszej sypialni krzesło totalnie nie pasuje, w ogóle to tam nie ma fotela? w drugiej ? lampy... kinkiety. Więc jeśli mówisz ze wszystko musi być zgodne z jakmiś tam obrazkiem to rób żeby wszystko było zgodne. Albo jedno albo drugie musisz się zdecydować. Ogólnie ciekawe i nawet nawet

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania