Wróć   TheSims.PL - Forum > Simowe opowieści > The Sims 2: Zdjęcia z gry > Archiwum [TS2]
Zarejestruj się FAQ Społeczność Kalendarz

Komunikaty

Narzędzia wątku Wygląd
stare 12.02.2009, 21:45   #21
Wielebny
Mod emeryt

Reputacja: 9
Domyślnie Odp: Dom Tolluza

Esterkaa
W weekend pewnie będę włączał simsy więc sprawdzę nazwę i jak mi się uda postaram się znaleźć szukane przez ciebie rzeczy .

Ostatnio edytowane przez Wielebny : 12.02.2009 - 22:04
Wielebny jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stare 13.02.2009, 13:56   #22
Esterkaa

Reputacja: 10
Smile Odp: Dom Tolluza

to świetniebede Ci naprawdę bardzo wdzięczna..bardzo mi się spodobały)
Pozdrawiam

M ;*
Esterkaa jest offline  
stare 13.02.2009, 22:16   #23
Monia114
Guest

Bardzo ładny dom. Kuchnia do mnie nie przemawia za bardzo.
Mam małe pytanie, czym robisz zdjęcia w grze ?
W simsach C czy jakims programie?

stare 13.02.2009, 22:27   #24
Wielebny
Mod emeryt

Zdjęcia robię programem FRAPS potem np, Microsoft office picture menager .przycinam zdjęcie tak aby nie było widać tej czerwonej ramki w trybie pauzy i wstawiam na forum

Ostatnio edytowane przez Wielebny : 21.02.2009 - 19:23
Wielebny jest offline  
stare 14.02.2009, 06:31   #25
Björk
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne

Reputacja: 19

Jak zwykle szczęka mi opadła po obejrzeniu ogrodu.
Kiedyś zaproszę Cię do siebie i mi zrobisz jakiś ładny ogródek przed domem, bo na razie mam dwa krzaki nieprzyciętych, uschniętych róż i trochę chwastów
Co się tyczy wnętrz - to są prześliczne. Elewacja także.
Jedynie, co mi się nie podoba to łóżko. Jakoś nie przepadam za "szmatkami" wijącymi się po podłodze (ale to oczywiście kwestia gustu). Jestem zwolenniczką ładnie posłanych, prostych łóżek
stare 21.02.2009, 20:41   #26
vibratoria
Guest

Komentarz na zlecenie.

Kowalski. Zacznijmy może od tego, że bryły nie będę oceniać, bo wszyscy mieliśmy tę samą.

1. Otoczenie domu.
Widać, że jesteś w formie, jeśli chodzi o zagospodarowanie terenów zielonych. Mimo, iż nie są to dzikie chaszcze, jakie lubię najbardziej, to ogród ma styl i klasę. Ładnie dobrana elewacja.

2. Jadalnia.
Rewelacyjna ściana z kamyczków/szkiełek. Masz wielki plus za tę ścianę. Minus za krzesła, a właściwie kolor drewna i fakturę gryzące się nieco z ciężkim stołem. Nie rzucałoby się tak w oczy na ciemniejszej podłodze.

3. Salon.
Ała, jak ja nie znoszę tej lampy. Ale pomijając osobiste uprzedzenia, wytknę Ci dwa straszne błędy: jasny dywan na jasnej podłodze, który "ginie" w jaskrawym świetle i pomieszczenie wygląda na nieco puste, oraz łysa ściana nad kominkiem. Dobrze, że dałeś dekoracyjne ramki na kominku, ale nadal czegoś tam brakuje i całość "leci".

4. Kuchnia.
Kowalski, co się stało? W moim odczuciu kuchnia jest za duża (ileż tam miejsca na środku), a jasna podłoga i jasne meble dodatkowo optycznie ją powiększają. Niepotrzebnie. Pomimo ślicznych mebelków muszę szczerze, acz z przykrością stwierdzić, że kuchnia mi się nie podoba.

5. Łazienka.
Ładnie, choć nieco pusto. Tylko brakuje chyba jednego zdjęcia, bo na rzucie widać, że tam jeszcze jest prysznic.

6. Przedpokój.
Bez rewelacji, a to głównie z powodu niepasujących do siebie obrazów i niebieskiej donicy. A na rzucie strasznie cierpiący sim z czerwonym diamentem nad głową.

7. Sypialnia.
Bardzo ładna, tyle, że ja bym wymieniła te płatki róż na puszysty dywan (a płatki róż dała Na dywan), oraz zawiesiłabym zasłonkę w pojedynczym oknie. Plus zastąpiłabym obrazki - te same, co w przedpokoju - na jakieś inne. No i Kowalski - prawa ściana całe łysa nawet bez obrazu? No weź....

8. Łazienka Na Piętrze.
Widać, że rozmiar pomieszczenia, które obrałeś na łazienkę sprawił Ci trudność. Zdaję sobie sprawę, że nie było łatwo z tym pomieszczeniem.
Podoba mi się kolorystyka pomieszczenia. Nie podoba mi się natomiast właśnie wrażenie, że trochę pustawo. Nie wiem, co powiedzieć na czerwoną świeczkę z bombkami świątecznymi - kreatywność na maksa czy pomyłka? Sam zdecyduj.
Oprócz świeczek jakieś lampy by się przydały.

9. Mała Biblioteka.
Kowalski, znowu te obrazki... . I Znowu brakuje jakby jednego zdjęcia. Co to jest na rzucie ta czarna kreska odstająca od ściany? Plazma? W takim klasycznym (i malutkim) wnętrzu? Czy obraz?

Podsumowanie 1.
Wszystko, czego nie wymieniłam w tym całym czepianiu, to na plus.

Podsumowanie 2.
Kowalski, dom Ci się udał, ale bez cudów i rewelacji. Przypuszczam, że spowodowane to było ograniczeniem czasowym. Nic innego mi nie przychodzi do głowy. Przecież robiłeś projekty znacznie lepsze. Szczerze zmartwiona (choć nie do końca, bo w sumie dramatu nie ma i dom jest w porządku), czekam na kolejne dzieło Twojego autorstwa.

Ostatnio edytowane przez vibratoria : 21.02.2009 - 20:55

stare 22.02.2009, 08:48   #27
dżin.

Cytat:
Napisał Kowalino Zobacz post
Zdjęcia robię programem FRAPS potem np, Microsoft office picture menager .przycinam zdjęcie tak aby nie było widać tej czerwonej ramki w trybie pauzy i wstawiam na forum
Wiem, że kiedyś się Ciebie pytałem, ''jak robisz zdjęcia, że tak realnie Ci wychodzą'', ale mam kolejne pytanie, czy ten program psuje grę?
dżin. jest offline  
stare 22.02.2009, 11:33   #28
Wielebny
Mod emeryt

Owy program w żadnym wypadku nie psuje gry
Przed włączeniem gry włącz FRAPSA zminimalizuj go i podczas gry wciśnij F10 i zdjęcie zostanie zrobione w takiej rozdzielczości na jaką masz ustawioną w grze .
Potem zrobione zdjęcia znajdziesz na dysku C w folderze FRAPS .
Programem fraps możesz także nagrywać filmiki dobrej jakości .
A to że wychodzą tak realnie to kwestia odpowiedniego robienia zdjęcia najlepiej z dolnej perspektywy .
Przydał by się chyba jakiś poradnik na forum jak dobrze robić zdjęcia domów .

Ostatnio edytowane przez Wielebny : 22.02.2009 - 11:36
Wielebny jest offline  
stare 22.02.2009, 14:03   #29
dżin.

Aha dzięki, mam zamiar ściągnąć ten program
dżin. jest offline  
stare 22.02.2009, 15:55   #30
Holly
Guest

Chciałabym w nim mieszkać Bardzo mi się podoba, zwłaszcza ogród. 10/10

Użytkownicy aktualnie czytający ten temat: 1 (0 użytkownik(ów) i 1 gości)

Zasady Postowania