![]() |
#21 |
Mod emeryt
Reputacja: 9
|
![]()
Esterkaa
W weekend pewnie będę włączał simsy więc sprawdzę nazwę i jak mi się uda postaram się znaleźć szukane przez ciebie rzeczy .
Rivacheg Village-juz jest. Park Plurgol (konkurs) ,Ardewick Castle, San Gesperito Baltemon Hill (konkurs) ,Posiadłosc Redos, Posiadłosc Alpine Ostatnio edytowane przez Wielebny : 12.02.2009 - 22:04 |
![]() |
|
![]() |
#22 |
Reputacja: 10
|
![]()
to świetnie
![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
#23 |
Guest
|
![]()
Bardzo ładny dom. Kuchnia do mnie nie przemawia za bardzo.
Mam małe pytanie, czym robisz zdjęcia w grze ? W simsach C czy jakims programie? |
![]() |
#24 |
Mod emeryt
|
![]()
Zdjęcia robię programem FRAPS potem np, Microsoft office picture menager .przycinam zdjęcie tak aby nie było widać tej czerwonej ramki w trybie pauzy i wstawiam na forum
Rivacheg Village-juz jest. Park Plurgol (konkurs) ,Ardewick Castle, San Gesperito Baltemon Hill (konkurs) ,Posiadłosc Redos, Posiadłosc Alpine Ostatnio edytowane przez Wielebny : 21.02.2009 - 19:23 |
![]() |
![]() |
#25 |
Admin Emeryt
UWAGA Konto Nieczynne Zarejestrowany: 03.11.2007
Reputacja: 19
|
![]()
Jak zwykle szczęka mi opadła po obejrzeniu ogrodu.
Kiedyś zaproszę Cię do siebie i mi zrobisz jakiś ładny ogródek przed domem, bo na razie mam dwa krzaki nieprzyciętych, uschniętych róż i trochę chwastów ![]() Co się tyczy wnętrz - to są prześliczne. Elewacja także. Jedynie, co mi się nie podoba to łóżko. Jakoś nie przepadam za "szmatkami" wijącymi się po podłodze (ale to oczywiście kwestia gustu). Jestem zwolenniczką ładnie posłanych, prostych łóżek ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
![]()
Komentarz na zlecenie.
![]() Kowalski. Zacznijmy może od tego, że bryły nie będę oceniać, bo wszyscy mieliśmy tę samą. ![]() 1. Otoczenie domu. Widać, że jesteś w formie, jeśli chodzi o zagospodarowanie terenów zielonych. Mimo, iż nie są to dzikie chaszcze, jakie lubię najbardziej, to ogród ma styl i klasę. Ładnie dobrana elewacja. 2. Jadalnia. Rewelacyjna ściana z kamyczków/szkiełek. Masz wielki plus za tę ścianę. Minus za krzesła, a właściwie kolor drewna i fakturę gryzące się nieco z ciężkim stołem. Nie rzucałoby się tak w oczy na ciemniejszej podłodze. 3. Salon. Ała, jak ja nie znoszę tej lampy. Ale pomijając osobiste uprzedzenia, wytknę Ci dwa straszne błędy: jasny dywan na jasnej podłodze, który "ginie" w jaskrawym świetle i pomieszczenie wygląda na nieco puste, oraz łysa ściana nad kominkiem. Dobrze, że dałeś dekoracyjne ramki na kominku, ale nadal czegoś tam brakuje i całość "leci". 4. Kuchnia. Kowalski, co się stało? W moim odczuciu kuchnia jest za duża (ileż tam miejsca na środku), a jasna podłoga i jasne meble dodatkowo optycznie ją powiększają. Niepotrzebnie. Pomimo ślicznych mebelków muszę szczerze, acz z przykrością stwierdzić, że kuchnia mi się nie podoba. ![]() 5. Łazienka. Ładnie, choć nieco pusto. Tylko brakuje chyba jednego zdjęcia, bo na rzucie widać, że tam jeszcze jest prysznic. 6. Przedpokój. Bez rewelacji, a to głównie z powodu niepasujących do siebie obrazów i niebieskiej donicy. A na rzucie strasznie cierpiący sim z czerwonym diamentem nad głową. ![]() 7. Sypialnia. Bardzo ładna, tyle, że ja bym wymieniła te płatki róż na puszysty dywan (a płatki róż dała Na dywan), oraz zawiesiłabym zasłonkę w pojedynczym oknie. Plus zastąpiłabym obrazki - te same, co w przedpokoju - na jakieś inne. No i Kowalski - prawa ściana całe łysa nawet bez obrazu? No weź.... ![]() 8. Łazienka Na Piętrze. Widać, że rozmiar pomieszczenia, które obrałeś na łazienkę sprawił Ci trudność. Zdaję sobie sprawę, że nie było łatwo z tym pomieszczeniem. Podoba mi się kolorystyka pomieszczenia. Nie podoba mi się natomiast właśnie wrażenie, że trochę pustawo. Nie wiem, co powiedzieć na czerwoną świeczkę z bombkami świątecznymi - kreatywność na maksa czy pomyłka? Sam zdecyduj. ![]() Oprócz świeczek jakieś lampy by się przydały. 9. Mała Biblioteka. Kowalski, znowu te obrazki... ![]() ![]() Podsumowanie 1. Wszystko, czego nie wymieniłam w tym całym czepianiu, to na plus. ![]() Podsumowanie 2. Kowalski, dom Ci się udał, ale bez cudów i rewelacji. Przypuszczam, że spowodowane to było ograniczeniem czasowym. Nic innego mi nie przychodzi do głowy. Przecież robiłeś projekty znacznie lepsze. Szczerze zmartwiona (choć nie do końca, bo w sumie dramatu nie ma i dom jest w porządku), czekam na kolejne dzieło Twojego autorstwa. ![]() Ostatnio edytowane przez vibratoria : 21.02.2009 - 20:55 |
![]() |
#27 |
|
![]()
Wiem, że kiedyś się Ciebie pytałem, ''jak robisz zdjęcia, że tak realnie Ci wychodzą'', ale mam kolejne pytanie, czy ten program psuje grę?
|
![]() |
![]() |
#28 |
Mod emeryt
|
![]()
Owy program w żadnym wypadku nie psuje gry
Przed włączeniem gry włącz FRAPSA zminimalizuj go i podczas gry wciśnij F10 i zdjęcie zostanie zrobione w takiej rozdzielczości na jaką masz ustawioną w grze . Potem zrobione zdjęcia znajdziesz na dysku C w folderze FRAPS . Programem fraps możesz także nagrywać filmiki dobrej jakości . A to że wychodzą tak realnie to kwestia odpowiedniego robienia zdjęcia najlepiej z dolnej perspektywy . Przydał by się chyba jakiś poradnik na forum jak dobrze robić zdjęcia domów .
Rivacheg Village-juz jest. Park Plurgol (konkurs) ,Ardewick Castle, San Gesperito Baltemon Hill (konkurs) ,Posiadłosc Redos, Posiadłosc Alpine Ostatnio edytowane przez Wielebny : 22.02.2009 - 11:36 |
![]() |
![]() |
#29 |
|
![]()
Aha dzięki, mam zamiar ściągnąć ten program
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Guest